Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Bun, deci cazarile de anul asta, centralizate:
Praga - airbnb Apartamentul f curat, frumos, bloc si parcare securizata, era aproape de un mall.. altfel de centru nu a fost aproape dar era iarna cand am mers si cu bebe de o luna.. oricum eram cu masina dupa noi oriunde mergeam. LE: nu mai e pe airbnb de inchiriat :(
Budapesta Belvedere Hotel - nu recomand, md slaaab de tot, piscina avea apa rece, desi view frumos fiind la ultimul etaj. Bebe n-a adormit in seara aia si a iesit sotul pe la 11 cu el in sistem, nu i-a placut deloc anturajul pe afara.
Hotel Lion’s garden - frumos, modern, md bun, piscina ok (apa era putin rece in piscina dar jacuzzi a fost perfect pt bebe)
Parcare fff ingusta, s-a tot plans sotul.. noi avem un seria 5, a facut 50 miscari sa iasa de acolo, panta, curba, ingust..
Bohem art hotel - f frumoase camerele, f friendly stafful, md bun si zona de restaurant f draguta. Restaurant grecesc buuuun la distanta mica, si amplasarea e f buna ca e in centru.
Croatia - Pula Am stat in centrul istoric, la Top center rooms and suites. A fost f buna locatia pt oras, aer conditionat, curat, frigider mare.
Am vazut in plimbari un complex pe langa plaja Verudela, ff frumos asa din exterior, gradina, paturi si hamace pe acolo. Nu mai stiu numele dar era langa Verudela beach Apartments (poate resortul.. ).
Malta - st Paul’s Bay Dolmen hotel - a fost ok cazarea si mancarea, n-am folosit piscina..
Italia - Garda Germano suites - faaaain de tot complexul, noi am avut o suita comfort spa, merita toti banii relaxarea in vana aceea cand bebe doarme pe pat si il poti vedea. Restaurant bun.
Italia - Dolomites (Laives langa Bolzano) Hotel Ideal park - f fain, piscina exterioara la ultimul etaj, piscina interioara f ok, mare, camera de joaca pt copii cu zona de bebei, imprejmuit si podea moale Restaurantul nu ne-a dat pe spate, era ok-ish.. in schimb am mancat mai incolo de hotel, pe strada principala la o terasa, paste si pizza buna.
|
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/1/2017 Mesaje: 1155
| A fost careva din voi in Dublin? In ce zona imi recomandati sa ma uit dupa hotel /airbnb? Inca nu stiu ce e de vazut in dublin, dar trebuie sa rezerv iute o cazare, preturile cresc dr la o zi la alta :( |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Am fost in Dublin, dar am avut cazarea asigurata, deci nu-ti pot recomanda nimic |
|

Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| AriaM wrote:A fost careva din voi in Dublin? In ce zona imi recomandati sa ma uit dupa hotel /airbnb? Inca nu stiu ce e de vazut in dublin, dar trebuie sa rezerv iute o cazare, preturile cresc dr la o zi la alta :( Mergi cu treaba sau in vacanta? Eu as rezerva cat mai aproape de transferul direct de la aeroport, sau cel putin usor accesibila cu mijloacele de transport in comun. Asta dc merg in vacanta, pt ca urasc sa bajbai dupa hotel cand poate vin obosita de pe drum. Cand mergeam in delegatii cu jobul imi trebuia cazarea cat mai aproape de locul unde era conferinta/intalnirea de proiect. |
|

| Si am avut si noi primul zbor cu bebe la bord. K a fost linistita si cooperanta, a baut lapte cand trebuia, si-a studiat colegii de zbor, a facut ochi dulci la stewardese si la oricine cu mobil. Am putut aduce la bord cat lapte si mancare a fost necesar pt uzul imediat. Iar in aeroport am avut prioritate atat la verificarea bagajelor, cat si la imbarcare.
München- suntem aici de 4 zile si pot confirma ca este un oras baby friendly. Recunosc ca aveam emotii, nu stiam cum si daca ne vom descurca o zi intreaga in oras fara sa ne intoarcem la apartment. A mers fara probleme: cand K trebuia sa manance, ne opream in vreo cafenea sau restaurant (fara pretentii) ea isi lua masa (solida), noi beam o cafea sau mancam. Magazinele mari au wc cu loc de schimbat scutece (m-am indragostit de un dm care avea la vedere vreo 3 locuri de schimbat bebele, punand la dispozitie pe gratis tot ce iti trebuia, precum si un loc pt alaptat ascuns vederii.). Merge si cu alaptatul, sunt locuri amenajate special, nu f multe si cam ascunse, trebuie sa stii sa intrebi. De dormit a dormit din mers, in ssc, pockit ul l-am lasat acasa desi exact pt concedii mi l_am dorit. Dar no, ma simt mult mai flexibila cu ssc-ul. Am folosit f mult metroul, autobuzurile, tramvaiul ca sa ajungem din punctul A in punctul B. Va recomand abonamentele de grup pe 3 zile sau o saptamana pt calatoriile in oras si bayern ticket pt cele in afara orasului.
Va atasez si o poza, sa vedeti ce am gasit in München :)
Ne auzim peste cateva zile cu impresii din Dublin.
LE: pana acum eram fani booking si hoteluri cu md inclus, acum am considerat ca ne va fi mai de ajutor un apt. Am inchiriat prin airbnb, super ok, pot gati pt noi si pt K. Singura chestie ce imi lipseste de la hotel e cineva care sa imi faca patul dimineata si sa Spele vasele dupa mine.
AriaM attached the following image(s):

|
|

| Ce tare e poza 
Mersi ca ne-ai povestit, vacanta placuta in continuare :) am ramas si eu datoare cu povesti din vacanta, sa vad cand recuperez.
Si eu mi-am dorit gb pockit-ul pt vacante, dar ne e complet inutil. Ana nu sta in carucior si pace, mai ales daca e cu fata spre lume si nu ma vede. Atat ca e super mic si l-am putut lua in cabina avionului, altfel a fost doar um bagaj in plus de carat.
Mai asteptam povesti si poze de la voi |
|

| Am citit ceva interesant-amuzant intr-o revista de la bordul Lufthansa: recomandare de ghid cand vrei sa cunosti viata adevarata dintr - un oras pe care il vizitezi. Pai, iti alegi un localnic(a) care iti place tie cum arata, cum se misca sau, ma rog, ce criterii mai ai. Apoi il urmaresti toata ziua, mergi unde merge ghidul, faci ce face el, fara sa intri in vorba cu el si fara sa te observe. Ffff draguta ideea, doar ca exista cateva pericole: - sa nu ai ochiul format si sa te trezesti ca urmaresti un alt turist pierdut - sa dai peste un localnic care munceste. Atunci sa vezi experienta authentic - locala 
|
|

| Dublin in noiembrie... Circula un banc despre vremea de acolo:. Primavara cade ploaia oblic din stanga,vara de sus,toamna oblic din dreapta si iarna ninge. Ehh noi am prins o toamna-iarna cu zapada uda ce cadea din dreapta. A fost frig, noroc ca aveam haine de sezon.
Ne-am luat cazare prin airbnb, nu in Dublin ca era scump in draci, ci in malahide-un orasel cochet, ca din povesti. Daca aveti timp treceti prin oras,e foarte frumos. Mi-a placut dublin, m-as vedea traind acolo. Oamenii sunt f faini, grabiti in dublin, calmi in malahide. In malahide ne pierdusem un pic si cand am intrebat o localnica cum ajungem la castel,ne-a dus ea cu masina.
Un sfat pt cei ca noi care merg fara masina si folosesc transportul in comun: nu va bazati pe denumirile de statii de autobuz din google maps. In realitate in statiile de autobuz sunt vizibile doar numere din 4-5 cifre,si pe oricine ai intreba,chiar si soferul ridica din umeri cand aud de nume de statii. Asa ca recomandarea mea este sa numarati statiile pana la destinatie ca sa stiti cand trebuie sa coborati.
Cu mancarea, ca si in München, pregateam in apartament si luam la borcan. Apoi ne opream in vreo cafenea sau Restaurant. Desi nu am avut probleme nici cu schimbatul sau alaptatul, dublin mi-a creat o impresie de mai putin baby friendly decat München.
V-am zis cat de tare mi-a placut in dublin si malahide? Atat de tare incat mai vreau acolo... |
|

| Aria, poti te rog sa lasi link la apartamentul pe care l-ati inchiriat in Munchen? Si sa ne zici cat a costat pe noapte?
Pe noi ne ducea Lufthansa foarte ieftin la Munchen in aprilie, dar vai cat e de scumpa cazarea, plus ca e 80% booked cam totul deja, si pe airbnb si booking. Si cum voiam musai si castelele bavareze, am zis ca lasam pe alta data, sa rezervam mai din timp cazarea. |
|

| https://abnb.me/Ghu7kN9aQT
Sper sa fie liber si ce va trebuie. A costat 60 eur pe noapte cu toate comisioanele incluse.
noi suntemm momentan in dortmund, vreme faina (din punctul nostru de vedere) pt plimbari, dar suntem toti 3 asa de raciti... |
|

| AriaM wrote:https://abnb.me/Ghu7kN9aQT Sper sa fie liber si ce va trebuie. A costat 60 eur pe noapte cu toate comisioanele incluse. noi suntemm momentan in dortmund, vreme faina (din punctul nostru de vedere) pt plimbari, dar suntem toti 3 asa de raciti...
Nu merge link-ul :(
Voi cu treaba sau in vacanta? Of si cu racelile astea, te apuca taman cand nu trebuie...sper ca e cat de cat ok Karin. |
|

| inca nu pricep 100% cum functioneaza aplicatia... vezi, link-ul acesta merge? https://www.airbnb.com/rooms/19302016?guests=1&adults=1&s=41&user_id=207361442&ref_device_id=35953929282e4ed2
suntem in semi-vacanta, adica eu bag si 4 ore de lucru pe laptop. K a avut temperatura doua zile, acum e doar mucoasa. dar e jale cand ma vede langa nasul ei, nu stiu cum sa o scap de muci :(
Btw, mamicile calatoare,sa va faceti mereu asigurare...noua ne-a prins tare bine... |
|

| Merge linkul, da. Doar ca din februarie incolo nu mai are availability deloc
Asigurare da, facem tot timpul. Da voi ce ati patit, a fost nevoie sa mergeti la medic acolo? |
|

| vezi daca pui maI multe zile poate se face available. cand am rezervat eu avea conditie de minim 5 zile...
am fost eu la medic cu tuse urata, durere puternica la ganglionii de la gat, febra mare, oboseala mare. imi era frica sa nu fie gripa, noi nu suntem vaccinati... ehh dr a fost dragut, nu e gripa, e raceala, trece cu odihna si lichide multe,. dar macar sunt linistita...
MaryPoppins wrote:Merge linkul, da. Doar ca din februarie incolo nu mai are availability deloc Asigurare da, facem tot timpul. Da voi ce ati patit, a fost nevoie sa mergeti la medic acolo? |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/11/2017 Mesaje: 946
| Pentru mamici cu pitici care vor sa mearga in Cipru: Noi am fost in renumita statiune Ayia Napa la sfarsitul lui septembrie- inceput octombrie, vremea superba si termperatura destul de constanta, adica si la 9 seara umblam in pantaloni scurti si tricou Am luat biletele prin agentia TUI, acolo lucreaza soramea si ne-a gasit o ,, oferta '' ( nu prea ) . Zbor cu wizzair de pe cluj- 3 ore jumate pana in Larnaca si de acolo transfer cu masina aprox 40 minute pana la hotelul Nelia Beach unde am stat noi. Este aproape de plaja, 5 minute si la 10 minute de centrul statiunii. Camera curata, am primit si patut la bebe ca am specificat ca dorim. Noi am avut all inclusive ( bebe nu era diversificat-4 luni jumate) , mancare foarte buna si diversa, foooooarte multe familii cu bebei, aveau scaune si pt ei cred ca vreo 20 :)) , piscina de copii si de adulti. Program de divertisment in fiecare seara. Hotelul este practic la plaja Pantachou dar aproape si de renumita plaja Nissi unde ajungi usor cu autobus ce circula din 15 in 15 minute si cam atat faci si pana acolo. Noi am fost in 2 zile si acolo. Sunt mai multe de vizitat, noi nu ne-am aventurat prea tare cu Stefan ca el dormea la amiaza cel mai bine in camera-2-3 ore s-au dus vremurile alea Am fost cu vaporul intr-o zi, in 2 zile la Nissi si in rest aproape de hotel si in fiecare seara in centru care e foarteeee animat. Are viata statiunea maxim. Am platit pentru 2 persoane: 2 mii euro: avion+ cazare+ mancare si am cheltuit pe acolo 200 Mi-a placut foarte mult, pana acum e printre putinele locuri unde m-as intoarce...aaaa si plaja Nissi e superbaaaaa, mai ales pentru copii, intrarea foarte lina in mare, albastra ca cerul...deja mi-e dor |
|
|