Cu bebelusii in calatorii
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Andreea06
Scris: Thursday, March 15, 2018 2:34 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
MaryPoppins wrote:
Ce liniste e pe aici Lol mamici, nici un plan de calatorit cu bebeii anul asta? eu deocamdata doar visez, ca ma tine pe loc doamna indemnizatie si nu stiu cat stam pe uscat, dar si cand o sa vina din urma rup direct cardul pe Momondo sau Skyscanner hohot nici nu ma uit, iau primele bilete de avion catre o destinatie calda Hilar

Am vrut sa mergem in malta cu avionul dar ne-am documentat si era prea mult vant pana in mai - asa gasisem bilete ieftin. In perioada 31 mai - 2 iunie mergem in busteni / brasov.. altele inca nu avem in plan. De Pasti spre socri la 6h cu masina..
MaryPoppins
Scris: Thursday, March 15, 2018 4:12 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 9/20/2017
Malta e si pe lista mea scurta, dar ai dreptate cu vantul, toamna e mai bine de vizitat. E foarte fain de voi ca aveti mai multe zboruri directe din Cluj, Ryanair isi inchide baza de la Timisoara si o sa ramanem cu si mai putine curse internationale.

Eu as avea niste delegatii la Bucuresti si Cracovia in septembrie si octombrie, dar nu cred ca merg, parca totusi as vrea ca primele vacante sa fie strict timp petrecut in trei, nu eu intr-o sala de meeting iar ei doi singurei incercand sa omoare timpul...de la anul din primavara sigur o sa profitam si de delegatii (economisim si niste bani la cazare+transport Crazy), copila o sa fie mai mare iar destinatiile mult mai atractive Hilar

Daca am fi stat bine cu finantele repetam Naxos in septembrie, dar nu cred ca reusim. Asa ca cel mai probabil undeva prin Canare in octombrie/noiembrie, ca nu concep sa nu fac plaja si baie in ocean/mare anul asta :))

Dar pana atunci nu pupam altceva in afara de baie in Dunare, la mine acasa pe clisura Lol
Dana_
Scris: Thursday, March 15, 2018 5:30 PM
Nivel

Inregistrat: 2/23/2017
Aww Mary ce pofta mi-ai facut , vreau si eu in Canare , am fost tot asa prin noiembrie si e super . Gata am in plan sa mergem anul asta din nou , bebe o sa aiba aproape un anisor si avem zbor direct din Liverpool ( ne mutam in uk )
Abia astepttopai hearts
MaryPoppins
Scris: Thursday, March 15, 2018 5:53 PM
Nivel

Ce fain, Dana! Pe care insula ai fost? Eu vreau Fuerteventura ca-s plajele cele faine, dar vedem unde ne iese mai convenabil. Iar UK e raiul pamant pt calatori cu atatea conexiuni, va invidiez :D
Dana_
Scris: Friday, March 16, 2018 9:04 AM
Nivel

Inregistrat: 2/23/2017
MaryPoppins wrote:
Ce fain, Dana! Pe care insula ai fost? Eu vreau Fuerteventura ca-s plajele cele faine, dar vedem unde ne iese mai convenabil. Iar UK e raiul pamant pt calatori cu atatea conexiuni, va invidiez :D

Fuerteventura as fi vrut si eu pt plaje dar in noiembrie e mai racoare un pic decat in celelalte insule si mai ploua asa ca am ales Tenerife unde erau 28-30 grade , am facut baie in ocean si apa era ok. Noi am mers din tara cu escala la Madrid dar cred ca acum sunt zboruri directe din Bucuresti sau Budapesta , am gasit bilete de avion la pret f bun ( madrid -tenerife 10 euro de persoana Lol ). Insula e super mai ales pt familii cu copilasi , neaparat de vizitat Siam Park si vulcanul Teide . Regret ca nu am stat mai mult ...am luat bilete doar pt 7 zile Crazy . Hotelul l-am rezervat pe bookings , per total am iesit mult mai ieftin decat in tara la noi la mare , noua tare ne place marea dar ne-am cam saturat de-a noastra.
AriaM
Scris: Friday, March 16, 2018 1:37 PM
Nivel

Inregistrat: 10/1/2017
Apropo de zbor, am intrebat pediatra in ce conditii pot sa zbor cu bebele: imi recomanda zboruri scurte pana la 1 an, primul zbor dupa 3 luni, la decolare si aterizare sa ii dau biberon ca sa nu faca otita. In rest distractie placuta topai
MaryPoppins
Scris: Friday, March 16, 2018 1:53 PM
Nivel

Dana_ wrote:

Fuerteventura as fi vrut si eu pt plaje dar in noiembrie e mai racoare un pic decat in celelalte insule si mai ploua asa ca am ales Tenerife unde erau 28-30 grade , am facut baie in ocean si apa era ok. Noi am mers din tara cu escala la Madrid dar cred ca acum sunt zboruri directe din Bucuresti sau Budapesta , am gasit bilete de avion la pret f bun ( madrid -tenerife 10 euro de persoana Lol ). Insula e super mai ales pt familii cu copilasi , neaparat de vizitat Siam Park si vulcanul Teide . Regret ca nu am stat mai mult ...am luat bilete doar pt 7 zile Crazy . Hotelul l-am rezervat pe bookings , per total am iesit mult mai ieftin decat in tara la noi la mare , noua tare ne place marea dar ne-am cam saturat de-a noastra.

Stiu ca Tenerife e ok cam pe tot parcursul anului, am facut azi niste simulari dar putine combinatii de zbor catre Canare, chiar si din Budapesta, iar preturile pe masura. Inclusiv companiile low cost pare ca dupa octombrie isi mai scot sau raresc zborurile catre destinatiile de vacanta. Dar voi din UK sigur aveti mult mai multe optiuni. In schimb pare mai la indemana Madeira cu TAP Portugal din Budapesta (via Lisabona), doar ca nu-i tocmai o destinatie de plaja... om vedea, deocamdata visez, anul trecut pe vremea asta aveam planificate vacantele pe tot anul Lol

LE: eu la noi la mare n-am fost decat o singura data, cand aveam 7 ani :))
MaryPoppins
Scris: Friday, March 16, 2018 2:12 PM
Nivel

AriaM wrote:
Apropo de zbor, am intrebat pediatra in ce conditii pot sa zbor cu bebele: imi recomanda zboruri scurte pana la 1 an, primul zbor dupa 3 luni, la decolare si aterizare sa ii dau biberon ca sa nu faca otita. In rest distractie placuta topai

Bibe sau tzitzi, tot timpul ma distra cand vedeam mamicile ca "mufau" bebelusii inainte de decolare si aterizare Lol iar cand sunt mai mari acadele sau ceva de supt oricum, ca ei nu stiu saracii cum sa inghita ca sa nu se infunde urechile. Eu vreo 5 ani la rand am tot avut multiple zboruri in fiecare luna si ajunsesem sa am probleme serioase cu urechile din cauza presiunii, ba chiar cateodata ma lua cu niste intepaturi in tot capul de credeam ca-s gata, mi-a venit sfarsitul.
NicoN
Scris: Monday, March 19, 2018 12:00 AM
Nivel

Inregistrat: 6/17/2015
hei ce dragut ...buna idee si noi i am plimbat pe bebeii de mici am fost la 2 luni la munte la 3 la mare si in ianuarie am fost in austria la ski si la noi la muntr de vreo 4 ori parca cu gemeni e si mai palpitant noi vesnic ne ducem muuulte haine si geanta cu medicamente nelipsita love idei pentru la vara? unde mergeti cu bebeii?
Andreea06
Scris: Friday, April 6, 2018 5:26 PM
Nivel

Noi vara asta vrem sa facem ‘transfagarasul’ din austria, au ei un drum f fain si cu peisaje misto.

Probabil o sa mai mergem pana in belgia la verii sotului.. altceva nu avem in plan momentan.

Drumurile prin tara sunt f dese Lol
Cred ca weekendul cu 1 iunie plecam ori la brasov ori undeva cu avionul daca gasim bilete ok.
Andreea06
Scris: Sunday, April 22, 2018 4:32 PM
Nivel

Ce faceti de 1 mai?

Noi plecam in Vama (in Bucovina), vizitam manastirile, am inchiriat o pensiune cu sora mea si o sa fie tare frumos, curte mare, se pot juca copiii, gratar..

Apoi de 11 mai mergem la brasov/busteni cu un alt cuplu cu baietel de 1,5 ani.

Pe 19 mai avem o nunta la Gura humorului, stam tot weekendul.

Pe 3 iunie avem botez la Botosani... si cam gata calatoriile ca apoi e operatia socrului si nu stim ce si cum o vreme.
Tre sa incep si diversificarea la sfarsitul lui mai asa ca.. :) sper sa ma descurc si cu botezul atunci plecati.
Andreea06
Scris: Thursday, May 10, 2018 9:30 AM
Nivel

Update la lista de mai sus:

Am mers in Bucovina de 1 mai, relaxant, frumos, am urcat pe rarau, bebe in sistem la tati, pe stanci.. Hilar

Apoi am mers in Malta, prima data cu avionul. A fost atata de cuminte, n-a plans o data in avion, nici dus nici intors. La aterizare si decolare i-am dat titi sau suzi (daca lua) ca sa ajute cu presiunea. A dormit o ora la dus si aproape tot zborul la intors.
Va recomand sa platiti extra pt locuri alaturate voi si sotul, altfel nu e sigur ca se gasesc 2 locuri sau rezolvati in avion, lumea e ... cum e. Noi am facut checkin tarziu ca vineri am plecat si noi joi stiam ca putem merge pana la urma ca se amana operatia, asa ca a fost pe fuga. Nu mai era optiunea sa platim pt locuri.. La mers s-au gasit chiar un rand de 3 locuri libere. La intors am stat eu pe locul meu, iar sotul a gasit in fata noastra sa stea, mno. Locul lui era vreo 4 randuri mai in spate altfel.. E bine sa luati loc la culoar, sa puteti iesi usor. E aiurea ca la wizz manerul acela pt cot nu se ridica la margine, doar intre scaune.. La baie au masuta de schimbat. In aeroport la decolare ai imbarcare cu priority, caruciorul (l-am imprumutat de la niste prieteni ca se strangea compact) il duci pana la avion si acolo il si gasesti cand aterizati.. dar la aterizare nu mai ai nici un priority, asta m-a surprins.. stateam la cozile alea de pasapoarte, aiaiai. Si in tara inapoi la fel a fost.

In malta noi am inchiriat masina, din aeroport, am luat online de inainte si era cam 400 si ceva de lei pt 3 zile, cu scaun auto (care era vai de el) si am mai platit noi 200 lei ceva asigurare. Ei bine acolo am aflat ca asigurarea aia nu e de la ei, ci noi platim lor daca e ceva si apoi recuperam de la asigurator (nu scria asta online, am luat impreuna asa de pe siteul lor... ) si a trebuit sa mai achitam 90eur casco sau 1400 eur retinere pe un card de credit (noi oricum nu aveam din ala si nu am fi vrut sa le dam atatia bani). Deci am iesit super scump, te pacalesc online ca nu zic toate astea...
Dar masina a fost f utila, tara e mica si cu autobuzul ar fi oprit ff des la hoteluri, e greu cu bebe mic asa transportul.

La hotel am primit upgrade la camera - apart. de 2 dormitoare in loc de camera simpla - mic dejun super bun, am stat la Dolmen Hotel.
Am mers la Blue grotto, ne-am plimbat cu barca prin toate "pesterile" acolo, e 8 eur de pers. Suuuper frumos. Bebe in sistem, a si dormit.
Am mai fost la Popeye Village, f interesant asa, apoi pe langa pe acolo este Golden Bay, cea mai ok plaja pe care am gasit-o cu nisip si curata.

Am mai fost la una mai sus de noi ca si cazare dar nu ne-a placut.

In valletta am vizitat gradinile, era pranz si am zis apoi ca mergem la hotel si revenim pe seara, dar n-am mai avut chef apoi, am mai lasat pe alta data ca o sa mai mergem candva o sapt. Vrem sa vizitam si insulele Comino si Gozo dar excursia era de 7 ore parca si 4h te lasa pe acolo sa vizitezi, nu am indraznit cu piticul, cine stie ce ar fi vrut el..

In malta se petrece la greu, englezi multi, gagici mai mult naked, gen in ghete si costum de baie pe strada seara, asa prin oras.. Baloane multe pe jos, cum se drogheaza cu ceva spray dat in balon, nebunie. Dar dimineata e liber si frumos ca deh, ei dorm atunci Lol Mai erau si cupluri cu copilasi, nu doar nebuni asa.

Nu stiu ce sa mai povestesc, intrebati-ma voi daca vreti sa stiti ceva.

Brasov e anulat, ca socrul se opereaza acum nu in iunie, deci ne raman doar nunta si botezul unde tre sa mergem ca si excursii asa. Am comandat un patut pliant sa imi fie mai usor in calatorii.
MaryPoppins
Scris: Thursday, May 10, 2018 12:38 PM
Nivel

Mersi de detalii, Andreea Cheek Kiss si noi luam in calcul Malta in noiembrie, e mai iefin de zburat din Budapesta decat inspre Canare, cum voiam initial. Ryanair isi inchide/si-a inchis baza de la TM si nu prea ne raman multe optiuni pt conexiuni bune. Ati fost multumiti de hotel? Eu m-am mai uitat si pe AirBnb de apartamente, ca pe vremea aia pitica o sa fie deja diversificata Lol cu condusul pe partea stanga cum v-ati descurcat? cu inchiriatul din pacata asa e, trebuie mare grija la selectat compania si verificat conditiile. Noi tot timpul luam si asigurarea full extra ca sa evitam blocarea garantiei pe card, asa stam si mai linistiti in caz ca se intampla ceva. Pana anul trecut noi nici n-aveam carduri de credit, ne-am facut special pt calatorii ca unele firme nu accepta debit card nici daca iei full insurance.

In Bucovina v-ati cazat undeva? Is curioasa cum o sa fie de acum incolo cu bebe diversificat, mi se pare ca pana la 6 luni e cumva mai usor de plecat cu ei mai ales daca papa doar tzitzi ras

Ah, si legat de carucior - mie mi s-a pus pata pe caruciorul Yoyo de la Babyzen, e asa de compact si usor de folosit, cica e si singurul care poate fi luat in cabina avionului. Numai sa ma incumet sa-l comand de pe Amazon cand o fi vremea, ca la noi nu stiu sa se comercializeze.
Andreea06
Scris: Thursday, May 10, 2018 1:28 PM
Nivel

MaryPoppins wrote:
Mersi de detalii, Andreea Cheek Kiss si noi luam in calcul Malta in noiembrie, e mai iefin de zburat din Budapesta decat inspre Canare, cum voiam initial. Ryanair isi inchide/si-a inchis baza de la TM si nu prea ne raman multe optiuni pt conexiuni bune. Ati fost multumiti de hotel? Eu m-am mai uitat si pe AirBnb de apartamente, ca pe vremea aia pitica o sa fie deja diversificata Lol cu condusul pe partea stanga cum v-ati descurcat? cu inchiriatul din pacata asa e, trebuie mare grija la selectat compania si verificat conditiile. Noi tot timpul luam si asigurarea full extra ca sa evitam blocarea garantiei pe card, asa stam si mai linistiti in caz ca se intampla ceva. Pana anul trecut noi nici n-aveam carduri de credit, ne-am facut special pt calatorii ca unele firme nu accepta debit card nici daca iei full insurance.

In Bucovina v-ati cazat undeva? Is curioasa cum o sa fie de acum incolo cu bebe diversificat, mi se pare ca pana la 6 luni e cumva mai usor de plecat cu ei mai ales daca papa doar tzitzi ras

Ah, si legat de carucior - mie mi s-a pus pata pe caruciorul Yoyo de la Babyzen, e asa de compact si usor de folosit, cica e si singurul care poate fi luat in cabina avionului. Numai sa ma incumet sa-l comand de pe Amazon cand o fi vremea, ca la noi nu stiu sa se comercializeze.

Da, de hotel am fost multumiti, ne-au dat si patut de bebe ca am cerut la receptie. E destul de scumpa cazarea in Malta, hoteluri, airbnb, cam tot pe acolo ca preturi.. A fost mai bine de 500 lei pe noapte.

Condusul pe stanga a fost lejer, e destul de ok traficul, f multe semne de circulatie, f ok.. atata ca in orase au stradute inguste si tre avut grija. Parcarea iar e f ok, daca vezi dunga alba e liber, galben si albastru e interzis / cu abonamente, altfel pe alb parchezi si e gratis, nu iti bati capul cu plata parcarii..
Am luat masina automata ca acolo is si cu volanul pe dreapta si i-ar fi fost greu sotului manuala cu stanga. A mai condus in uk dar cu masina noastra..

Pt diversificare o sa optez pt aparatul ala de la avent cu aburi/blend ca e si mai compact. Dar daca e sa nu il iau cu mine, o sa apelez la iaurt, borcanele, chestii din comert si o fi bine :)

Carucior am avut unul Brevi, a fost ok.. noi inca nu ne-am incumetat la a mai cumpara unul, ca bebe nu prea sta nici in cel a nostru f mult.. si a fost o groaza de bani :) A stat in carucior la mic dejun, la avion etc. dar in rest in sistem ne-a fost si noua mai usor.
denisacche
Scris: Thursday, May 10, 2018 1:45 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Daca se tine cont de anumite aspecte chiar nu prea are ce sa se intample negativ in excursie. Cateva tipsuri atunci cand mergeti in excursie cu masina:
- puneti inca de la plecare la geam ceva sa apere de soare
- jucariie preferate la indemana
- apa la indemana
- temperatura optima in masina

Astea asigura comfortul bebeului.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.