CROSETATUL-hobby sau,,pacat"?!
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bereea
Scris: Friday, June 8, 2012 8:41 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
roxinthya wrote:

Problema este ca e vorba si de autosugestie. Daca ti-a intrat in cap ca nu-ti merge bine cand incalci ce ti-au inoculat din frageda copilarie, atunci pai sa sti ca atunci chiar n-o sa-ti mearga bine.
.

Problema ca multe au fost invatate ca e pacat sa croseteze sau sa faca alte lucruri, dar nu-i pacat sa bea (ca doar asta se face, nu?) , sa stea la barfa pe marginea santului, etc.Hai sa fim serioase.Nu mai avem educatia lu' bunica prefer sa cred ca putem judeca cu capul nostru.
bire.anamaria
Scris: Friday, June 8, 2012 7:17 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
bereea ai dreptate.nu ai voie sa lucrezi dar ai voie sa te imbetialcool alcool duel
andreidana86
Scris: Saturday, June 9, 2012 7:55 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 3/20/2010
Asa este!
bleaumihaelamariana
Scris: Saturday, June 9, 2012 7:59 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 7/28/2009
tot incerc sa stau departe de topicul asta dar numai pot, nu inteleg ai nevoie de sustinerea cuiva ca sa iti incalci principiile morale pe care le-ai avut insuflate? ai constiinta mai impacata daca te aproba si altcineva? eu cred ca e f simplu daca crezi ca e bine ce faci faci daca nu nu si gata
bleaumihaelamariana
Scris: Saturday, June 9, 2012 7:59 PM
Nivel

Inregistrat: 7/28/2009
imi cer scuze daca am fost prea dura
Roxie
Scris: Saturday, June 9, 2012 10:07 PM
Nivel

Inregistrat: 8/1/2007
bleaumihaelamariana wrote:
tot incerc sa stau departe de topicul asta dar numai pot, nu inteleg ai nevoie de sustinerea cuiva ca sa iti incalci principiile morale pe care le-ai avut insuflate? ai constiinta mai impacata daca te aproba si altcineva? eu cred ca e f simplu daca crezi ca e bine ce faci faci daca nu nu si gata

Este imoral sa crosetezi duminica?
bire.anamaria
Scris: Saturday, June 9, 2012 10:12 PM

da astea nu sunt principii morale ci de suflet si asa cum ai avut pe cineva sa te convinga,ca asa trebuie facut, atunci da........poate si acum ai nevoie de cineva sa te sustina si sati spuna ca nu e rau ce faci
georgyana
Scris: Sunday, June 10, 2012 1:12 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 12/9/2009
Faceti cum simtiti fetelor si daca aveti nevoie de o sustinere sau sa va spuna cineva daca e bine sau rau ..e foarte bine ca cereti o parere poate ca va face sa va simtiti mai bine si acceptati mai usor acest lucru ...cum ca nu e asa un pacat sa crosetezi oricand vreti voi ..cred ca este un hobby lucru de mana si nu o munca in sine computerlove
gagaritz
Scris: Sunday, June 10, 2012 1:30 PM
Nivel

Inregistrat: 11/8/2009
se poate considera hoby un lucru ce il faci din placere dar atunci cind crosetez pt bani deja nu mai e placere ,e o munca ca oricare pt care esti platit sa o faci ..din punctul meu de vedere ,sunt sfinti pe care nu ii cunoastem poate dar daca stim ca exista inca de pe vremea bunicii si vrem sa stim cine sunt putem cauta informatii ca gasim sigur ,apoi poti citi o carte de rugaciuni ,poti citi orice altceva ,sa te uiti dupa modele daca tot esti pasionata ,sa vb cu prieteni ..nu neaparat ca birfesti ,sa te duci in vizita la mama ,la bunici etc ..sa faci lucruri care se fac in familie si in alte zile nu le poti face ...pt mine duminica si sarbatorile stiute din bunici le tin ...probabil la o anumita virsta ne vom da seama de greselile facute
bereea
Scris: Sunday, June 10, 2012 1:49 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
pai sa stai la computer tot o actiune este...si e pacat
victoria1
Scris: Sunday, June 10, 2012 2:08 PM

Fetelor eu sambata trecuta mam ars la o mana cu ulei ancins(erau mosii de vara),si cand iam zis vecinei ce am patit ea speriata mai zis ca chipurile am pacatuit cu ceva de mam ars asa de tarehohot
Care oare o fi pacatul ala??Sotul este plecat si sex nu am facut,de barfit nu am cu cine, de baut nu beau.
Eu nu cred ca lui Dumnezeu iar fi placut sa stau cu rufele nespalate ,cu copii flamanzi si cu casa nematurata.A fost neatentia mea si graba(ca voiam sa le fac pe toate odata).
carmenalina
Scris: Sunday, June 10, 2012 9:36 PM
Nivel

Inregistrat: 12/3/2008
bereea wrote:
pai sa stai la computer tot o actiune este...si e pacat

Cum singura ai spus, stai la pc si nu faci nimic propriu zis, decat citesti...Lasand la o parte gluma, eu cred ca topicul asta nu-si are rostul, atat timp cat evaluam diferit si cu unitati diferite ceea ce tine de religie, de existenta noastra, chestiuni care nu se discuta si cu atat mai putin pune in balanta.
Asa cum ne nastem sub o anumita religie si numai noi decidem, mai tarziu, daca ne regasim sau nu in ea, asa si cu chestia asta cu lucratul in anumite zile, sunt foarte multe actiuni care se pot face intr-o zi, dar trebuie diferentiate.. Una e sa mananci, sa bei ...sau sa te plimbi, si alt gen de actiune e acela de a coase, de a tricota sau de a croseta, sau desena sau picta, sau ara campul, semanatul sau cositul, lucrul in gradina, actiuni ce pot necesita utiliza anumite obiecte ce pot cauza taieturi sau alte accidente.
Fiecare e liber sa se puna sau nu intr-una din aceste situatii si fara sa ne faca partase si pe noi, ca ne intreaba cam o data pe luna daca sa lucreze sau nu.. Si asta oricum fara sa aiba vreun efect, pentru ca din cate imi dau seama tot vreti sa lucrati...
E foarte greu de explicat in cateva randuri de ce ajungem sa tinem la cele sfinte, numai dupa ce am dat de greu....Daca putem sa facem un lucru bun, sa fim mai buni cu noi si cu ceilalti, inseamna ca am inteles care e rostul religiei in viata noastra, si mergand din cand in cand la biserica aflam si ce-au facut toti sfintii aceeea din calendar. Ca multi au murit martiri si pentru ca noua sa ne fie mai bine!
O saptamana usoara si spor la tot ce aveti in plan de lucru!computerlove computerlove
georgyana
Scris: Sunday, June 10, 2012 10:44 PM
Nivel

offf ...mai fetelor dar daca esti angajat intr-o firma unde trebuie sa mergi si duminica si in zi de sarbatoare si esti platit ...asta cum se numeste ?ras nu e pacat ?ca lucrezi in zi de sarbatoare?
o Sa ziceti pai e locul de munca ..si eu daca voi croseta duminica pt bani ma consider la locul de munca hohot
Daca 20.000 case iau foc DUMINICA, Pompierii trebuie sa se odihneasca?
Un medic daca are 100 de pacienti duminica care se lupta intre viata si moarte ?trebuie sa stea sa i priveasca numai pt ca trebuie sa se odihneasca ?

Şi iată că în sinagogă era un om care avea o mână uscată. Ei, ca să poată învinui pe Isus, L-au întrebat: „Este îngăduit a vindeca în zilele de Sabat?"

El le-a răspuns: „Cine este omul acela dintre voi care, dacă are o oaie, şi-i cade într-o groapă, în ziua Sabatului, să n-o apuce şi s-o scoată afară?

Cu cât mai de preţ este deci un om decât o oaie? De aceea este îngăduit a face bine în zilele de Sabat."

Atunci a zis omului aceluia: „Întinde-ţi mâna!" El a întins-o, şi mâna s-a făcut sănătoasă ca şi cealaltă.

Asa Ca fetelor fiecare intrebare are raspuns ..........faceti numai ce simtiti voi si nu va lasati conduse de alti .grup
miriam
Scris: Sunday, June 10, 2012 10:46 PM
Nivel

Inregistrat: 5/17/2009
mamiemi wrote:
Am observat ca de multe ori ne expunem anumite probleme, framantari pe forum pentru a afla cum vad ceilalti lucrurile care ne preocupa.
In sensul relatiei cu Cel de Sus nu are nici o importanta ce cred cei din jur. Daca aflam ca atitudinea noastra o au si altii, ne simtim parca un pic mai confortabil, dar asta nu schimba situatia.
Eu nu lucrez duminica si in zile de sarbatoare pentru ca sunt crestin ortodoxa practicanta (cred, ma spovedesc, ma impartasesc, particip duminica la Sf. Liturghie).
Argumente teologice pentru a nu lucra duminica:
- nu lucram duminica pentru ca Dumnezeu a lucrat 6 zile si a saptea S-a odihnit, nu a mai creat nimic;
- e sarbatoare pentru ca duminica a inviat Hristos.
- nu este o irosire a nu lucra duminica, ci un act de recunostinta fata de Dumnezeu si o folosire cu dreapta socotinta a timpului. Este o ordonare a unei vieti inchinate lui Dumnezeu. Avem nevoie de comuniune si comunicare cu Dumnezeu si avem nevoie de odihna si de petrecerea timpului impreuna cu cei dragi, pentru aceste din urma lucruri duminica fiind un timp privilegiat.

Daca crezi intr-o doctrina religioasa,ii intelegi invataturile, crezi ca respectand preceptele ei te vei mantui, nu iti cauti scuze pentru a nu le respecta.
Daca nu crezi, nu ai de ce sa iti faci probleme.
In orice caz, nu poti selecta doar ceea ce iti convine.Sau poti, dar atunci nu poti avea pretentia ca esti adept al religiei respective. Pur si simplu ai un crez al tau.

A pune mai mult pret pe a croseta duminica decat pe a petrece timp cu Dumnezeu sau cu familia arata de cine sau de ce suntem mai atasati.

Sper ca nu se supara mamiemi ca am dat quote la postarea ei, si cred ca nici voi....mi se pare cel mai corect si mai frumos exprimat raspuns la intrebarea topicului.
O saptamana binecuvantata sa aveti!computerlove
georgyana
Scris: Sunday, June 10, 2012 11:40 PM
Nivel

De mica, am tot auzit in stanga sau in dreapta...Sa nu speli, ca astazi e sarbatoare!
Dar de fapt ce inseamna ca e sarbatoare? Inseamna ca in acea zi nu ai voie sa faci nimic? Ca se spune: Sa nu speli, sa nu muncesti. Pai spalatul...de spalat haine, spala masina de spalat. Eu doar bag hainele si le scot? Nu e bine? de ce? pentru ca muncesc? Sa ma spal eu.?...pai cine poate sa stea asa? SI e adevarat presupune munca si asta. Avem voie sa facem mancare? Pai mai mult muncesc cand fac mancare decat atunci cand pun o masina de spalat. Ok, sa spunem ca nici de mancare nu ar trebui sa fac ca e tot munca. Dar de mancat trebuie sa mananc, deci mai mult muncesc cand pun masa, strang masa, spal vasele. Dar, pana la urma si asta e munca. Deci sa inteleg ca nu ar trebui nici sa mananc? Si pana la urma...cine stabileste ca e sarbatoare? Ca daca luam 2 calendare, nu exista toate sarbatorile in amandoua. Cine ma poate lamuri? Ce e aceea o sarbatoare si ce anume ai voie si ce nu ai voie sa faci cand e sarbatoare.?Eu cred ca asta cu sarbatoarea e si o modalitate de a justifica lenea unora, insa pe alocuri are si subtrat religios. Ai voie sa mananci si sa deretici dupa, pentru ca din cate imi amintesc eu, isus sta in genunchi si se roaga pentru noi sa avem ce sa mancam sanatosi, iar rugaciunea sa se sfarseasca abia cand firimiturile de la masa sunt sterse. Cu spalatul ...a ramas din timpuri stravechi cand nu erau masini de spalat ca acum, si cand ziua era data pentru ca femeia sa mearga la biserica pentru rugaciune alaturi de ceilalti si nu sa spele rufe.
Multe din reguli mai tin si de traditie, nu tocmai de cartile bisericesti care ma indoiesc ca scriu negru pe alb ca nu e voie . Eu intr-o discutie cu preotul am intrebat cat de adevarat este ca nu ai voie sa speli 7 zile dupa Boboteaza iar el mi-a raspuns ca este o modalitate de a se eschiva de la treaba a femeiilor care nu au chef sa spele lucrul acesta nefiind mentionat nicaieri in cartile bisericesti.ras
O intamplare reala! am citit undeva
Mama unui copil moare !!
(Dupa ce a murit mama copilului,baiatul are o viziune unde o vede pe mama sa in rai,cu o cununa stralucitoare pe cap.Se intreba baiatul cum de era incununata precum marii sfinti ca ea la viata ei ,nu facuse nimic deosebit,pt era simpla,fara carte,fara sa ajute ca nu avea cu ce.Iar ingerul ia raspuns ca nu e nevoie de lucruri si fapte mari pt a ajunge sfant,daca si lucrurile simple pe care le faci pt familia ta si le faci cu multa iubire si daruire,e lucru mare.)
Eu una il iubesc pe Dumnezeu, fara a ma supune religiei doar pt a respecta niste reguli. Stiu ca si Dumnezeu ma iubeste pentru ca sunt copilul lui si, daca gresesc stiu ca ma iarta, ca un tata iubitor ce este.
Daca intr-o zi cineva mi-ar spune ca trebuie sa stau in pat o zi intreaga si sa ma odihnesc, cred ca m-as imbolnavi. Cat este vara de lunga, te plimbi, dar cat?, cat este iarna de lunga nu pot numai sa citesc si sa stau la povesti. Daca crosetez duminica nu cred ca prin asta eu gresesc lui Dumnezeu pt ca in timpul ala pot medita si la el si a spune o rugaciune in gand angel .....Si gata numai comentez nimic sorry

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.