CROSETATUL-hobby sau,,pacat"?!
Subiectul anterior · Subiectul urmator
laly
Scris: Wednesday, June 6, 2012 12:09 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 1/18/2012
EU SINCER CAND VAD SARBATOARE CU CRUCE ROSIE IN CALENDAR NU COS SI NU SPAL LA MASINA DE SPALAT RUFE.MASINA DE SPALAT O MAI PUN DUMINICA CAND E NEVOIE DUPA CE IESE POPA DIN BISERICA,MAI PE SEARA.IAR RESTUL FAC NORMAL CA SI IN ZI NORMALA,CUM NU AM PE NIMENI APROAPE SA-MI ZICA CA AZI E NU STIU CE SARBATOARE EU N-AM DE UNDE SA STIU DECI NU PACATUIESC.DACA AM DE CUSUT UN NASTURE PAI IL COS CA NU-I FOC ACUM
ligia27
Scris: Wednesday, June 6, 2012 4:52 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/13/2010
oare lucrul de mana te oboseste? de la spital medicul mia spus ca am vajaituri ameteli , f mare oboseala . asa ca de o saptamana nu am prea mai lucrat (MA doare capul cand ma apuc de lucru), iar la tomograf mi-a aparut si o mica leziune de 4*7mm (asta l-a speriat cel mai tare pe sot.)
STII, CATEODATA ,STAU SI MA GANDESC ,CA NICIODATA NU STII CARE SUNT PEDEPSELE D-LUI. sa cazi de pe picioare si sa te i-a ambulanta, poate MA MAI BATE si D-ZEU CA NU AM FOST EU ASA ASCULTATOARE SI AM MAI PACATUIT CA TOT OMUL.

eu una sambata nu am lucrat PARCA (acum mai nou cos la un goblen care este si pictat deci nu depun mult efort),
DUMINICA am fast la bazin si cand am venit am pus 3 masini la spalat care erau ude (prosoape costume ,halate) si altele pe langa astea si alte treburi mici pe langa casa.(mancare vase,etc)

iar luni am fost la gratar (daca prietenii nostrii care erau liberi, si afara era frumos)iar spre seara AM CUSUT UN PATRATEL LA GOBLEN.
dar nu mai pot ma ameteste capul, ma doare capul,

poate am mai gresit si eu si am cusut si tricotat in zi de sarbatoare MARE dar acum sa vreau, nu prea mai pot o perioadasic )

am de luat betaserc de 24 cate 2 cps pe zi (asta pentru ameteli)timp de 2 luni.
mamibogdan
Scris: Wednesday, June 6, 2012 5:49 AM
Nivel

Inregistrat: 5/6/2011
Ligia draga, imi pare rau sa aud ca ai probleme. Lasa si tu mai incet cu lucrul de mana, cel putin o perioada si astfel iti vei da seama daca de aici apar problemele. Un control oftalmologic (daca deja nu l-ai facut) ti-ar prinde bine.
Multa, multa sanatate iti doresc. computerlove computerlove
monica irimia
Scris: Wednesday, June 6, 2012 7:02 AM
Nivel

Inregistrat: 7/3/2010
Ligia, sanatate multa sa ai! computerlove Nu cred ca Dumnezeu te-a pedepsit pentru ceva anume. pupici
carmenalina
Scris: Wednesday, June 6, 2012 7:29 AM
Nivel

Inregistrat: 12/3/2008
Cred ca am putea vorbi despre asta ani buni. In fond e libertate de decizie, si de religie...dar sa te odihnesti o zi pe saptamana, duminica, si sa faci ceva pentru familie si pentru tine in fond ca o relaxare, nu e mare bagaj, ori cu o zi, ori fara o zi, tot atat faci. Si mai sunt cateva sarbatori in care se sarbatorosc diversi sfinti, cand ar trebui sa sarbatoresti si nu sa lucrezi....Daca e sa vorbim ca trebuie sa mancam, putem face mancare de cu o zi inainte si sa pregatim restul,astfel incat sa nu stam in bucatarie decat cand trebuie. Cine are serviciu unde trebuie sa faci astfel de treburi, atunci n-ai incotro. Dar la tine in casa, tu faci ordine. Dar cum am spus, de ce mai apelam la divinitate, daca nu putem sa facem un minim de efort in cateva zile pe an? Spor la tot ce aveti in lucru, eu de cand am umblat prin cabinete medicale, am grija sa nu mai pierd timpul intrebandu-ma daca e bine sa nu e bine sa crosetez cand e sarbatoare, iau o carte si ma pierd printre randuri si nici nu mai stric ce fac gresit...Multa sanatate Ligia!!!computerlove
bire.anamaria
Scris: Wednesday, June 6, 2012 3:39 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
eu nu stiu daca am mai spus sau nu dar sarbatorile(in afara de duminici)sunt facute de oameni.acum sa fim seriosi.chiar stie toata lumea cine a fost "constantin si elena"?eu nu stiu.atat doar ca trebuie sarbatoriti.sau sfantul gheorghe?atat stiu de el ca a omorat un dragon sau ce era ala.si sunt multi sfinti care trebuie sarbatoriti de care nu se stie nimic ,decat daca mergi la biserica in fiecare duminica ceea ce eu nu facsorry1
nu sunt atee dar in cele 10 porunci scrie sa sarbatoresti doar ziua in care sa odihnit si dumnezeu adica duminica
deci eu sarbatorile nu le tin(in afara celor mari:pasti si craciun si eventual "maria"
dar fiecare cum crede.
ligia eu nu cred cai pedeapsa de la dumnezeu.dumnezeu nu te pedepseste ca lucrezi fie si la sarbatori.el pedepseste lenea .zic eu .imi pare rau ca ai probleme
si daca luam copii care nu au 2 ani si nu au nici un pacat dar au tumori si cancere aia ce sa plateasca??

tunderke
Scris: Wednesday, June 6, 2012 5:14 PM

In religia mea (reformata) avem foarte putine sarbatori in afara de craciun, pasti si rusalii, nu avem sfinti. O zi e sarbatoare pentru unii, pentru altii nu?
Ligia multa sanatate, nici eu nu cred ca e pedeapsa.
Sunt de acord cu bire.anamaria.
Cateodata lucrez si duminica, daca nu am altceva de facut.
bereea
Scris: Thursday, June 7, 2012 8:27 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
bire.anamaria wrote:
sau sfantul gheorghe?atat stiu de el ca a omorat un dragon sau ce era ala.

Mi-a placut asta cu omoratul dragonului/balaurului...Asta demonstreaza ca e doar o poveste sau legenda cum vreti sa-i spuneti
Mami_de_gemeni
Scris: Thursday, June 7, 2012 8:38 AM

Wow Anamaria, ai fost tare la capitolul, cine au fost "imparatii constantin si elena", sau cel legat de "sf. gheorghe".
Personal despre anumiti sfinti mai stiu cate ceva, deoarece am avut pasiune pentru istorie si am cercetat amanuntit, insa nu reusesc sa deslusesc misterul prin care aceste personaje au fost proclamati "sfinti".
Ligia, insanatosire grabnica iti doresccomputerlove computerlove.
Cu siguranta Dumnezeu nu te pedepseste pentru faptul ca lucrezi duminica sau in alte zile de sarbatoare.
bire.anamaria
Scris: Thursday, June 7, 2012 5:57 PM

fetele ma bucur ca nu sunt singura care gandeste asa.campfire
ildi
Scris: Thursday, June 7, 2012 6:20 PM

tunderke wrote:
In religia mea (reformata) avem foarte putine sarbatori in afara de craciun, pasti si rusalii, nu avem sfinti. O zi e sarbatoare pentru unii, pentru altii nu?
Ligia multa sanatate, nici eu nu cred ca e pedeapsa.
Sunt de acord cu bire.anamaria.
Cateodata lucrez si duminica, daca nu am altceva de facut.

si eu sunt reformata,dar indiferent de religie,duminica tin minte ca bunica mea nu ma lasa sa folosesc ace,eu nu tin cont de toate astea,cum am mai spus,crosetez cind imi vine.si ma simt bine,asta e important.
tunderke
Scris: Thursday, June 7, 2012 10:24 PM

ildi wrote:

si eu sunt reformata,dar indiferent de religie,duminica tin minte ca bunica mea nu ma lasa sa folosesc ace,eu nu tin cont de toate astea,cum am mai spus,crosetez cind imi vine.si ma simt bine,asta e important.

Eu pateam in timpul saptamanii de imi zicea o vecina ca nu face nimic, ca e sarbatoare. Duminica nu prea apuc sa lucrez, acum si in timpul saptamanii lucrez seara dupa ce adorm fetele.
Roxie
Scris: Thursday, June 7, 2012 11:05 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 8/1/2007
In ziua de duminica asa cum unii se relaxeaza vazand un film, sau jucand sah, altii lucreaza ceva de mana. Pentru mine nu este lucru ce fac, este relaxare, nu am nevoie sa ma odihnesc de la asa ceva. Si mai folosesc si foarfeca si acul si ata. ras
Iar daca stam sa ne luam dupa toate sarbatorile alea din calendar si dupa ce indeamna biserica si dupa toate traditiile si superstitiile, pai atunci ramai cu rufele nespalate, cu parul slinos si nici copii nu mai faci. Ca doar deh, in post si in zilele de sarbatoare nu ai voie :210:
bereea
Scris: Friday, June 8, 2012 8:24 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Roxie wrote:
Ca doar deh, in post si in zilele de sarbatoare nu ai voie :210:

Daca poate demonstra cineva biblic lucrul acesta , ma inchin si ma supunras .Pentru ca eu pot demonstra, tot biblic, ca e exact contrariul.Te lipsesti de mancare si sex numai in caz de post negru, adica 24 de ore fara mancare, apa, timp petrecut in rugaciune si nu la tv.
roxinthya
Scris: Friday, June 8, 2012 8:32 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 11/10/2009
Singura logica din toata discutzia este cu ziua de duminica in care si Dumnezeu s-a odihnit.
Problema este ca e vorba si de autosugestie. Daca ti-a intrat in cap ca nu-ti merge bine cand incalci ce ti-au inoculat din frageda copilarie, atunci pai sa sti ca atunci chiar n-o sa-ti mearga bine.
E ca si cu superstitziile - au efect atunci cand crezi in ele. Cica se creaza un blocaj mental si pana nu scapi de el nu rezolvi nimic.
Ca daca e s-o luam asa si mersul la serviciu in zilele de sfintzi ar trebui sa ne aduca ghinioane si altele ca doar muncim nu? Sau cei care lucreaza in regim de foc continuu - gen rafinarii sau mai stiu eu ce.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.