Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/4/2011 Mesaje: 1263
| fetelor eu nu lucrez duminica nici in sarbatori mari cum e azi sau inaltarea Domnului, rusaliile.........dar in rest da nu tin nici o sarbatoare cu nume de sfinti, dar cand nu lucrez de mana: pictez, desenez, citesc sau mergem toti undeva sau la prieteni. acuma si pe mine ma relaxeaza lucru de mana dar si celelate sus mentionate ma relaxeaza mai ales sa ies cu familia asa k nu ma alarmez rau tot fac ceva ce mi place si sa nu mi ziceti voi mie care sunteti mame de mai mult timp k nu rade copilul cand iesiti cu el la sanie de expl. cu o gurita pana la urechi si in plus facem si un pic de miscare deci tot noi suntem castigate ce ziceti acuma eu v am spus ce fac eu, puteti sa l luati k pe un sfat si alegerea e de partea voastra, binenteles nimeni nu va judeca |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 1/8/2010 Mesaje: 230
| mamiemi wrote:Am observat ca de multe ori ne expunem anumite probleme, framantari pe forum pentru a afla cum vad ceilalti lucrurile care ne preocupa. In sensul relatiei cu Cel de Sus nu are nici o importanta ce cred cei din jur. Daca aflam ca atitudinea noastra o au si altii, ne simtim parca un pic mai confortabil, dar asta nu schimba situatia. Eu nu lucrez duminica si in zile de sarbatoare pentru ca sunt crestin ortodoxa practicanta (cred, ma spovedesc, ma impartasesc, particip duminica la Sf. Liturghie). Argumente teologice pentru a nu lucra duminica: - nu lucram duminica pentru ca Dumnezeu a lucrat 6 zile si a saptea S-a odihnit, nu a mai creat nimic; - e sarbatoare pentru ca duminica a inviat Hristos. - nu este o irosire a nu lucra duminica, ci un act de recunostinta fata de Dumnezeu si o folosire cu dreapta socotinta a timpului. Este o ordonare a unei vieti inchinate lui Dumnezeu. Avem nevoie de comuniune si comunicare cu Dumnezeu si avem nevoie de odihna si de petrecerea timpului impreuna cu cei dragi, pentru aceste din urma lucruri duminica fiind un timp privilegiat.
Daca crezi intr-o doctrina religioasa,ii intelegi invataturile, crezi ca respectand preceptele ei te vei mantui, nu iti cauti scuze pentru a nu le respecta. Daca nu crezi, nu ai de ce sa iti faci probleme. In orice caz, nu poti selecta doar ceea ce iti convine.Sau poti, dar atunci nu poti avea pretentia ca esti adept al religiei respective. Pur si simplu ai un crez al tau.
A pune mai mult pret pe a croseta duminica decat pe a petrece timp cu Dumnezeu sau cu familia arata de cine sau de ce suntem mai atasati.
Sunt de aceeasi parere! foarte buna parere
Iar cand patesc ca Oana, intru pe forum si ma delectez cu minunatiile expuse sau adun modele... si las croseta sa se odihneasca
|
|

Inregistrat: 12/9/2009 Mesaje: 4771
| Eu sunt de acord cu toate ..cu fiecare in parte ..toate aveti dreptate mai mult sau mai putin ..Lucrati cand simtiti voi ...degeaba te abti daca gandul pacatuieste ..Noapte buna fetelor ..si urmati-va inima ..si sufletul |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Si pe mine ma apuca rau in zi de sarbatoare,dar lucrul de mana ma relaxeaza,asa ca putin tot mai fac,sunt pacate mai mari ca si asta |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| asa zic si eu carla.nu cred ca e pacat sa muncesti.tot o porunca este sa nu lenevesti deci??si sunt pacate mai mari ca acesta |
|
Inregistrat: 11/2/2009 Mesaje: 1847
| Eu nu consider crosetatul drept "munca" neaparat. Pt mine este relaxare, petrecerea timpului liber in mod placut.Bine, eu nu fac bani din asta si ceea ce crosetez e PENTRU mine sau familia mea. Vorba fetelor, daca asta e pacat.. exista pacate serioase. Nu cred ca a face un lucrusor dragut pt cei dragi,a-ti face tie sau celorlalti o bucurie de genul asta e pacat. Dar fiecare intelege ortodoxismul (si notiunea de pacat) cum vrea. |
|

| Eu sunt botezata la romano-catolici,sotul e ortodox! |
|

Inregistrat: 12/3/2008 Mesaje: 2197
| eu cred ca si sarbatorile astea isi au rostul lor....pe langa cel legat de sfinti si de faptul ca e un ragaz sa ne mai linistim, sa ne smerim sau de ce nu, sa mai luam o pauza de la cele lumesti...si astefl sa facem ceea ce nu putem, atunci cand lucram cu mainile sau prin bucatarie... |
|

| In concluzie ...majoritatea crosetati si in zile de sarbatoare |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| georgyana wrote:In concluzie ...majoritatea crosetati si in zile de sarbatoare In afara de mine care doar ma gandesc sa crosetez. |
|

| Oana atunci pacatuiesti cu gandul ..asa ca mai bn crosetezi si te rogi in acelasi timp |
|

Inregistrat: 3/13/2010 Mesaje: 1340
| daca ati sti cat m-au mancat palmele zilele astea 3: + BOBOTEAZA + SF IOAN + DUMINICA. Dar mi-am pus in gand sa nu lucrez si am reusit pana aseara pe la 7 dupa ce au batut clopotele |
|

Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22797
| Crosetatul este o activitate ca si mancatul, uitatul la tv, plimbatul, etc.Oare nici una din astea nu le facem in zi de sarbatoare? |
|

| Pe mine cel mai mult ma deranjeaza cei de la tara de la noi,care considera cel mai mare pacat sa lucrezi in zi de sarbatoare,dar nu considera pacat sa stai si sa barfesti toata strada sau sa-i invidiezi pe toti |
|

Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22797
| carla wrote:Pe mine cel mai mult ma deranjeaza cei de la tara de la noi,care considera cel mai mare pacat sa lucrezi in zi de sarbatoare,dar nu considera pacat sa stai si sa barfesti toata strada sau sa-i invidiezi pe toti
si eventual si la crasma cu paharul in mana |
|
|