Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| ba eu am, si tu ai, si la noi se tin rusaliile, boboteaza, craciun si altele cu temei in biblie, nu? |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| miriam wrote:ba eu am, si tu ai, si la noi se tin rusaliile, boboteaza, craciun si altele cu temei in biblie, nu? da,dar ma refream la sarbatorile cu cruce rosi de la ortodocsi |
|
Inregistrat: 11/5/2009 Mesaje: 1537
| nici eu nu crosetez sau tricotez duminica si in sarbatorile mari. mai rau e ca eu am fost pe stil nou si acum sunt pe stil vechi, si majoritatea sarbatorilor sunt la diferenta de 13 zile. acum eu le tin pe vechi, dar cand sunt sarbatori foarte mari pe nou le tin si atunci. motive sa nu fac treaba
si pentru mine lucru de mana e un hobby, ma relaxez dar daca lucrez in zile de sarbatoare "nu ma simt bine", asa m-am obisnuit. |
|
Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Eu cateodata nici nu stiu ca sunt sarbatori.Mi se intampla sa ma dumiresc abia la sfarsitul zilei, dupa ce a trecut sarbatoarea. Cateodata lucrez, cateodata nu. Cand e cruce cu rosu, daca nu uit nu lucrez. Dar la crucile cu negru nici nu ma uit, acum am vazut in calendar si cruci albastre . Cateodata desfac tot ce am facut, mai ales daca e pentru Matei.Doamne ce popor de lenesi am fi daca le-am tine pe toate! In Tenerife, daca pica o sarbatoare sambata sau duminica, nu se muncea lunea! Trai neneaca! |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 6/8/2010 Mesaje: 361
| este un subiect destul de controversat. eu una provin dintr-o familie de oameni deloc bisericosi dar extrem de credinciosi. nu as concepe sa lucrez duminica desi CLAR nu vad asta un pacat. daca ai lucra nu din pasiune ci cu alte convingeri sigur nu ai lucra. stiu oameni aprpoape atei dar care tin sarbatorile mama mama (de puturosi evident, nu ar lua o pauza si ei duminica) alte treburi mai fac duminica, gatesc, mai fac curat dar de lucrat nu si asta ptr ca "asa am pomenit" |
|
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| zaza_ wrote: In Tenerife, daca pica o sarbatoare sambata sau duminica, nu se muncea lunea! Trai neneaca! Faina treaba |
|
Inregistrat: 11/5/2009 Mesaje: 1537
| cand am citit titlul acestui topic m-am gandit ca e un pacat, hobby-ul asta al nostru ca nu mai facem nimic prin casa |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| petronela_gav wrote:cand am citit titlul acestui topic m-am gandit ca e un pacat, hobby-ul asta al nostru ca nu mai facem nimic prin casa
Ce dulce esti!Eu de exemplu intai imi fac treburile si pe urma crosetez ,dar uneori mai bag si 1rand printre alte treburi ca deeeeeee. |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Oana, eu nu crosetez (inca!), dar nu vad in asta un pacat indiferent de zi.Pentru ca daca ar fi ,in zi de sarbatoare nu ar trebui nici sa mancam (tot o actiune este, nu?), nici sa mergem cu masina, bicicleta, etc, nic...nimic.Ci doar sa stam pur si simplu cu mainile incrucisate. |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| oanamaria wrote:Am hotarat sa abordez acest subiect ca am tot citit ca pe multe va mananca palmele sa crosetati astazi,dar nu o faceti pentru ca este sarbatoare. Eu crosetez indiferent de zi-sarbatoare sau duminica pentru ca pentru mine a croseta este o placere ,o pasiune ,o relaxare. Nu este o munca ,nu este un pacat ! Si gandesc ca altii au ca hobby pictura sau lectura si asta inseamana ca nu picteaza sau nu citesc ca e duminica sau ca e sarbatoare?! Eu la inceput cand mi-am descoperit aceasta pasiune nu crosetam in zilel de sarbatoare si eram atat de agitata si nu-mi gaseam linistea mai ales ca la noi la ortodocsi tin uneori si 5zile consecutiv sarbatorile .Pai as turba atatea zile fara croseta. Voi din ce perspectiva priviti problema? E crosetatul/tricotatul un pacat ?
Hai sa-ti raspund eu la intrebare: dupa cum povestesti, la tine crostetatul nu e nici hobby nici pacat.. e un drog!!
Si acum serios.. daca te relaxeaza.. nu e munca, eu fac fotografii cand vreau sa ma relaxez, altii au ca job fotografiatul deci pt ei e munca |
|
Inregistrat: 10/22/2009 Mesaje: 1639
| bereea wrote:Oana, eu nu crosetez (inca!), dar nu vad in asta un pacat indiferent de zi.Pentru ca daca ar fi ,in zi de sarbatoare nu ar trebui nici sa mancam (tot o actiune este, nu?), nici sa mergem cu masina, bicicleta, etc, nic...nimic.Ci doar sa stam pur si simplu cu mainile incrucisate. hai ca esti tare |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 8/28/2010 Mesaje: 51
| toti traim sub acelasi soare numai ca avem orizonturi diferite de aceea exista sarbatori sa ne relaxam nu spun sa mergem la biserica deoarece fiecare este cu religia ei putem avea alte activitati :sa stam mai mult cu sotul,copii si parinti pentru mine este cel mai bun lucru sa ne gandim ca ce avem astazi trebuie pretuit si trait la maxim iar restul vine de la sine |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/28/2009 Mesaje: 512
| Mai fetelor,cum sa fie pacat ceva ce facem cu drag si cu gandul curat (nu cred ca vre-una are ganduri necurate cand practica lucrul de mana )In biblie se spune (referitor la duminica) ca in 6 zile sa lucram si a 7-a sa ne odihnim.I-a spuneti voi cate obositi cand crosetati? Daca nici asta nu e un mod de odihna,atunci....... Inainte sa ne punem aceasta intrebare,daca a croseta in zile de sarbatoare este sau nu pacat ar trebui sa reflectam putin asupra a tot ceea ce se spune ca este pacat si totusi facem cu foarte mare usurinta.Cate dintre noi nu au mintit macar o singura data sau am invidiat pe cineva sau poate chiar am gandit rau la adresa unei persoane (ca sa dau aici doar cateva exemple de pacate "usoare" ).Cate am tinut (la cele de religie ortodoxa ma refer acum,in special) toate posturile ,sau macar unul pe an,sau macar o saptamana intreaga.....?Hai ca toate astea sunt pacate si sunt convinsa ca mustrarile de constiinta dupa ce le-am savarsit nu au fost nici pe departe la fel de mari ca si cele pe care le avem,unele,cand facem un lucrusor frumos si cu mult drag intr-o zi de duminica. Recunosc,in sarbatorile mari nu lucrez dar nu vad de ce L-ar mania pe DD ca fac acest lucru intr-o zi de duminica. Si, stiti fetelor,lenea este un pacat,nu harnicia
Poopici si somn usor ! |
|
Inregistrat: 10/22/2009 Mesaje: 1639
| dina_dorina wrote:Mai fetelor,cum sa fie pacat ceva ce facem cu drag si cu gandul curat (nu cred ca vre-una are ganduri necurate cand practica lucrul de mana )In biblie se spune (referitor la duminica) ca in 6 zile sa lucram si a 7-a sa ne odihnim.I-a spuneti voi cate obositi cand crosetati? Daca nici asta nu e un mod de odihna,atunci....... Inainte sa ne punem aceasta intrebare,daca a croseta in zile de sarbatoare este sau nu pacat ar trebui sa reflectam putin asupra a tot ceea ce se spune ca este pacat si totusi facem cu foarte mare usurinta.Cate dintre noi nu au mintit macar o singura data sau am invidiat pe cineva sau poate chiar am gandit rau la adresa unei persoane (ca sa dau aici doar cateva exemple de pacate "usoare" ).Cate am tinut (la cele de religie ortodoxa ma refer acum,in special) toate posturile ,sau macar unul pe an,sau macar o saptamana intreaga.....?Hai ca toate astea sunt pacate si sunt convinsa ca mustrarile de constiinta dupa ce le-am savarsit nu au fost nici pe departe la fel de mari ca si cele pe care le avem,unele,cand facem un lucrusor frumos si cu mult drag intr-o zi de duminica. Recunosc,in sarbatorile mari nu lucrez dar nu vad de ce L-ar mania pe DD ca fac acest lucru intr-o zi de duminica. Si, stiti fetelor,lenea este un pacat,nu harnicia Poopici si somn usor ! |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 12/3/2009 Mesaje: 141
| Si eu mai crosetez/tricotez cateodata duminica,daca nu am altceva de facut.Ma plictisesc sa stau degeaba,iar acest hobby ma relaxeaza.NU vad de ce ar fi un pacat. |
|
|