Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Am hotarat sa abordez acest subiect ca am tot citit ca pe multe va mananca palmele sa crosetati astazi,dar nu o faceti pentru ca este sarbatoare. Eu crosetez indiferent de zi-sarbatoare sau duminica pentru ca pentru mine a croseta este o placere ,o pasiune ,o relaxare. Nu este o munca ,nu este un pacat ! Si gandesc ca altii au ca hobby pictura sau lectura si asta inseamana ca nu picteaza sau nu citesc ca e duminica sau ca e sarbatoare?! Eu la inceput cand mi-am descoperit aceasta pasiune nu crosetam in zilel de sarbatoare si eram atat de agitata si nu-mi gaseam linistea mai ales ca la noi la ortodocsi tin uneori si 5zile consecutiv sarbatorile .Pai as turba atatea zile fara croseta. Voi din ce perspectiva priviti problema? E crosetatul/tricotatul un pacat ? |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Si pentru mine este tot hobby,dar in zilele de sarbatoare nu lucrez,nu spal,nu calc.Asa am apucat de la mama si de la bunica si asa tin si eu.Si pe mine ma mananca manutele,dar imi caut altceva de facut! |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| oanamaria wrote:Am hotarat sa abordez acest subiect ca am tot citit ca pe multe va mananca palmele sa crosetati astazi,dar nu o faceti pentru ca este sarbatoare. Eu crosetez indiferent de zi-sarbatoare sau duminica pentru ca pentru mine a croseta este o placere ,o pasiune ,o relaxare. Nu este o munca ,nu este un pacat ! Si gandesc ca altii au ca hobby pictura sau lectura si asta inseamana ca nu picteaza sau nu citesc ca e duminica sau ca e sarbatoare?! Eu la inceput cand mi-am descoperit aceasta pasiune nu crosetam in zilel de sarbatoare si eram atat de agitata si nu-mi gaseam linistea mai ales ca la noi la ortodocsi tin uneori si 5zile consecutiv sarbatorile .Pai as turba atatea zile fara croseta. Voi din ce perspectiva priviti problema? E crosetatul/tricotatul un pacat ?
Stiu ca raspunsul meu nu este pentru voi fiindca nu avem aceeasi religie dar vreau pur si simplu sa va explic cum este la noi.Evrei tin sambata in loc de duminica deci ziua a saptea de odihna deci daca cade vreo sarbatoare sambata este interzis de facur lucru de mana si tot felul de alte treburi casnice' fiindca se stie ca D-zeu in ziua a saptea s-a odihnit dupa ce a creiat timp de 6 zile totul; deci odihna pur si simplu petreci timpul cu familia' te plimbi dormi cat vrei 'deci chesti pe care nu le faci in timpul saptamani. In orice alta sarbatoare depinde de tine exact ca acuma la voi depinde individual de persoana dar binenteles ca nu este un pacat sau mai bine spus un pacat care va primi undeva pedeapsa asta este doar o inchipuire a oameniilor si o inventie inventata de alti oameni.Aceasta este parerea mea ,se poate lucra mai ales daca iti face asa o mare placere si te relaxeaza ,hai iubita te vad o fata serioasa ce crezi ca d-zeu te pedepseste pentru ca vrei sa crosetezi ,si daca ai croseta sa spunem ceva sfant cum ar fi o cruce pe care vrei sa o dononezi unei biserici sa spunem si asta e pacat?Subiect interesant sper sa nu iasa iara scandal dar nu aveti voie astazi este pacat daca va certati! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 10/14/2009 Mesaje: 5442
| Si mie imi place sa lucrez ,impletesc,mai nou crosetez,cos goblene(n-as putea sta degeaba,fara sa lucrez ceva),dar cand e sarbatoare ma abtin.Exact cum spunea si Mirela,de la mama am apucat asa si asa fac.Mama si in ziua de azi imi spune sa tin sarbatorile ,ca e bine pt linistea noastra sufleteasca.De gasit ceva de facut ,gasesc . |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 12/27/2009 Mesaje: 3468
| Si pt. mine este tot un hobby sau mai bine spus o combinatie intre util si placut deoarece scot si ceva banuti din aceasta.Eu nu lucrez in zilele de sarbatoare din convingere religioasa(sunt ortodoxa) iar duminicile sunt singurele zile cand suntem intreaga zi impreuna si atunci profitam la maxim de aceste zile, ne plimbam,ne intalnim cu prietenii,pentru altii lucruri banale dar noua ne fac placere. |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Nu lucrez de sarbatori.In acele zile caut modele,studiez mod de lucru. |
|
| Inseamana ca sunt singura pacatoasa de pe forum. Stiti uneori ma roade asta ,ca pacatuiesc crosetand in zile interzise de canoanele Bisericii Ortodoxe,dar cum Biserica interzice multe altele pe care le fac un pacat un plus... In fine asta simt si asta fac! Sper sa nu ma judecati gresit prin prisma asta. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| oanamaria wrote:Inseamana ca sunt singura pacatoasa de pe forum. Stiti uneori ma roade asta ,ca pacatuiesc crosetand in zile interzise de canoanele Bisericii Ortodoxe,dar cum Biserica interzice multe altele pe care le fac un pacat un plus... In fine asta simt si asta fac! Sper sa nu ma judecati gresit prin prisma asta.
Iubita ,stai linistita cum nu mai stiu cine se radea de mine ,am pile sus te salvez eu doar sunt din poporul ales!! |
|
| Surioara Shirel iti multumesc! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 12/27/2009 Mesaje: 3468
| ingerash wrote:Nu lucrez de sarbatori.In acele zile caut modele,studiez mod de lucru. Si eu fac la fel ca si tine,astazi am studiat un model de caciulita |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 9/4/2009 Mesaje: 308
| oanamaria wrote:Inseamana ca sunt singura pacatoasa de pe forum. Stiti uneori ma roade asta ,ca pacatuiesc crosetand in zile interzise de canoanele Bisericii Ortodoxe,dar cum Biserica interzice multe altele pe care le fac un pacat un plus... In fine asta simt si asta fac! Sper sa nu ma judecati gresit prin prisma asta.
Oana, nu esti singura pacatoasa!
daca ar fi sa ne luam dupa sarbatori si sa le tinem ca la carte, nici la servici nu ar trebui sa venim!
Ce face o persoana religioasa care lucreaza de ex intr-un loc unde spala, calca, face curatenie? In zilele de sarbatoare isi anunta seful ca nu lucreaza? Sa nu ziceti ca aia nu se pune? Doamne doamne nu contabilizeaza cat ai facut din intiativa ta si cat ai facut ca obligatie!
Eu sunt angajata si muncesc 10 ore pe zi, apoi,cu copiii, spalat, calcat, mancare. Sambata la fel plus curatenie in casa. Daca nu as croseta duminica (mai ales toamna si iarna, ca in rest facem iesiri) nu as mai croseta nimic.
Dar bineinteles ca e la latitudinea fiecaruia! |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| oanamaria wrote:Inseamana ca sunt singura pacatoasa de pe forum. Stiti uneori ma roade asta ,ca pacatuiesc crosetand in zile interzise de canoanele Bisericii Ortodoxe,dar cum Biserica interzice multe altele pe care le fac un pacat un plus... In fine asta simt si asta fac! Sper sa nu ma judecati gresit prin prisma asta. nu esti singura,ma ai si pe mine alaturi |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| otilia gergely wrote:
Oana, nu esti singura pacatoasa!
daca ar fi sa ne luam dupa sarbatori si sa le tinem ca la carte, nici la servici nu ar trebui sa venim!
Ce face o persoana religioasa care lucreaza de ex intr-un loc unde spala, calca, face curatenie? In zilele de sarbatoare isi anunta seful ca nu lucreaza? Sa nu ziceti ca aia nu se pune? Doamne doamne nu contabilizeaza cat ai facut din intiativa ta si cat ai facut ca obligatie!
Eu sunt angajata si muncesc 10 ore pe zi, apoi,cu copiii, spalat, calcat, mancare. Sambata la fel plus curatenie in casa. Daca nu as croseta duminica (mai ales toamna si iarna, ca in rest facem iesiri) nu as mai croseta nimic.
Dar bineinteles ca e la latitudinea fiecaruia!
Am lucrat 6 ani in croitorie,cusut la masina...inteleg ce zici Oanamaria,nu te judeca nimeni ,fiecare alege dupa cum simte.Eu am ales sa studiez in zilele de sarbatoare.
Dari eu am gasit niste modele de fluturasi super! |
|
| Otilia ,Anabela |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/1/2009 Mesaje: 622
| Nici eu nu tin sarbatorile in ceea ce priveste crosetatul. soacra-mea este o pers f religioasa si incearca sa ma obisnuiasca si pe mine sa tin sarbatorile,cand ma vede crosetand duminica zice ca sunt o cauza pierduta. Crosetatul este modul meu de a ma relaxa si nu il consider un pacat. Incerc insa sa nu lucrez la sarbatori f mari.
|
|
|