|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/30/2009 Mesaje: 363
| petronela_gav wrote:cand am citit titlul acestui topic m-am gandit ca e un pacat, hobby-ul asta al nostru ca nu mai facem nimic prin casa sa stii ca pe undeva ai dreptate Eu nu lucrez duminica sau in zile de sarbatoare ca de...asa am prins de la stramosi.Dar cred ca aveti si voi dreptate atata timp cat te relaxezi...nu e pacat |

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/18/2008 Mesaje: 968
| Haideti sa va spun si eu opinia mea. Eu tot ca hobby, pasiune am lucrul de mana. Cum spunea si Dina Dorina sunt alte pacate poate mai grave pe care le facem si nu ne mai gandim ca e sarbatoare ori ba. A, daca este armonie in familie si se gasesc activitati in familie, atunci cred oricare ar lasa lucrul deoparte si ar petrece timpul cu familia. Am lucrat in croitorie si avea perioade cand ne chemau si duminica la munca si trageam in masina 10 ore(aia da munca). Daca e s-o luam cu odihna, cu ce Nu trebuie sa faci Duminica, pai atunci nu ar trebui nici sa faci curat, nici sa faci mancare, nimic, doar sa te rogi. Bunicii mei sunt adventisti si tin sambata ca zi de odihna. Ei insa fac mancare de vinerea, iar sambata merg la biserica si citesc cuvantul lui Dumnezeu si se roaga(asta fac toata ziua) Si acum, eu una nu pot sa fac lucruri de fatada. Un preot mi-a spus ca atunci cand crosetez ma pot ruga la Dumnezeu, pe cand daca ma uit la filme si emisiuni de divertismant in nici un caz. Si mi-a spus si el ca lenea si trandavia sunt pacate, nu harnicia. Credinta o port in suflet si incerc pe cat pot sa duc o viata armonioasa si sa respect aproapele. Cam, asta este in mare opinia mea vis-a-vis de crosetat in zi de sarbatoare sau duminica. Eu una lucrez in orice zi, numai ca duminica nu lucrez la comenzi, ci la ceva relaxant, pentru mine sau pentru copii, sau incerc un model nou. |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Eu cred ca e pacat sa lucrezi in zile de sarbatoare sau chiar Duminica daca inainte de a incepe ziua de relaxare(prin crosetat sau indiferent ce faci) nu spui o rugaciune sau nu ai un gand bun pentru tine, familie, prieteni, univers. Dupa ce ai facut asta, poti lua si aspiratorul la tango prin casa! Ca eu zic ca degeaba mergi la biserica si nu faci nimic toata ziua daca ai ganduri urate si iti ies pe gura tot felul de chestii |

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Fete dragi va multumesc ca ati impartasit cu mine gandurile si parerile voaste!
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 1/17/2011 Mesaje: 58
| oanamaria wrote:Fete dragi va multumesc ca ati impartasit cu mine gandurile si parerile voaste! Apropo de sarbatorile bisericesti ,eu am o teorie putin mai aiurea ,spun unii.Consider ca sarbatorile au fost infintate de catre preoti ca sa mearga ,,multimea" la biserica sa mai dea bani la preoti ,ca nu au saracii.Si ca sustinere a teoriei mele,am exemlul cel mai bun ;multele sarbatori infintate dupa revolutie. Au aparut atatia sfinti, de sunt mai multe zile cu rosu in clendar decat cu negru.Acum a mai murit un mare preot si dupa cativa ani se va descoperi ca a facut cine stie ce minuni. Sa le tina cine vrea si cine poate ca eu nu ma pot abtine.Ma mananca degetele mai, rau sa pun mana pe croseta in zile de sarbatoare decat in alte zile,asa ca spor la lucru si pentru pacatele noastre se roaga preotii:018: |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 10/18/2009 Mesaje: 175
| Buna fetelor! Tare imi place subiectul acesta, Oana sunt in "gasca" ta. Am niste mancarimi in miini(chiar si acum cand va scriu) de nu va pot spune.Dar eu nu crosetez sau tricotez in zilele de sarbatoare dar stii de ce? poate ca este o idee preconceputa dar ceea ce fac in zilele de sarbatoare am observat ca stric intotdeauna si de aceea nu crosetez , ca nu vreau sa stric. Poti sa nu lucrezi in toate zilele de sarbatoare dar sa fii o persoana rea, care faci sau gandesti rau, nu cred ca esti mai bine vazut de Doamne ,Doamne decat cineva care croseteaza in zilele de sarbatoare, dar in rest este o persoana ok
sper ca m-am facut inteleasa:018: |
|

Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| gandurile rele nu trebuie sa le avem in nici o zi din saptamana, nu numai in cele de sarbatoare, si daca Dumnezeu a facut doar o singura zi de odihna(are mai multe semnificatii duminica) , si El s-a putut abtine a 7-a zi si nu a facut nimic, ci s-a odihnit, noi oamenii nu putem sa facem asta?
|
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 10/18/2009 Mesaje: 175
| unii asa se odihnesc:018: eu vorbeam de zilele de sarbatoare vs.lucrul duminica,nu faceam pledoarie despre cum trebuie sa fim in general |
|
Inregistrat: 3/31/2011 Mesaje: 44
| oanamaria wrote:Inseamana ca sunt singura pacatoasa de pe forum. Stiti uneori ma roade asta ,ca pacatuiesc crosetand in zile interzise de canoanele Bisericii Ortodoxe,dar cum Biserica interzice multe altele pe care le fac un pacat un plus... In fine asta simt si asta fac! Sper sa nu ma judecati gresit prin prisma asta. uite asa ma simt eu cind impletesc duminika exact ca si tine relaxata dar cind ma gindesc ca totusi e un pakat ma iau dureri de cap |
|
Inregistrat: 2/3/2008 Mesaje: 1467
| Am observat ca de multe ori ne expunem anumite probleme, framantari pe forum pentru a afla cum vad ceilalti lucrurile care ne preocupa. In sensul relatiei cu Cel de Sus nu are nici o importanta ce cred cei din jur. Daca aflam ca atitudinea noastra o au si altii, ne simtim parca un pic mai confortabil, dar asta nu schimba situatia. Eu nu lucrez duminica si in zile de sarbatoare pentru ca sunt crestin ortodoxa practicanta (cred, ma spovedesc, ma impartasesc, particip duminica la Sf. Liturghie). Argumente teologice pentru a nu lucra duminica: - nu lucram duminica pentru ca Dumnezeu a lucrat 6 zile si a saptea S-a odihnit, nu a mai creat nimic; - e sarbatoare pentru ca duminica a inviat Hristos. - nu este o irosire a nu lucra duminica, ci un act de recunostinta fata de Dumnezeu si o folosire cu dreapta socotinta a timpului. Este o ordonare a unei vieti inchinate lui Dumnezeu. Avem nevoie de comuniune si comunicare cu Dumnezeu si avem nevoie de odihna si de petrecerea timpului impreuna cu cei dragi, pentru aceste din urma lucruri duminica fiind un timp privilegiat.
Daca crezi intr-o doctrina religioasa,ii intelegi invataturile, crezi ca respectand preceptele ei te vei mantui, nu iti cauti scuze pentru a nu le respecta. Daca nu crezi, nu ai de ce sa iti faci probleme. In orice caz, nu poti selecta doar ceea ce iti convine.Sau poti, dar atunci nu poti avea pretentia ca esti adept al religiei respective. Pur si simplu ai un crez al tau.
A pune mai mult pret pe a croseta duminica decat pe a petrece timp cu Dumnezeu sau cu familia arata de cine sau de ce suntem mai atasati. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| mamiemi ce imi place cum ai spus.asa cred si eu.si eu sunt tot ortodoxa si nici eu nu lucrez duminica |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/24/2010 Mesaje: 274
| Nici eu nu lucrez duminica si chiar nu fac mai nimic duminica, eventual doar gatesc.Asta nu inseamna ca le judec in vreun fel pe cele care lucreaza duminica. Sunt ortodoxa, credincioasa fara a fi practicanta,(adica cred in Dumnezeu dar nu in preoti) dar nu lucrez duminica mai mult din superstitie, nu pentru ca sunt convinsa m-ar pedepsi Dumnezeu (asa cum am auzit toata copilaria de la bunici). De ce zic ca din superstitie? Au fost vremuri cand am fost nevoita sa spal sau sa aspir duminica. De fiecare data, fara exceptie mi s-a intamplat ceva ... sau m-am curentat, sau mi s-a stricat aspiratorul sau mai stiu eu ce ... Si ca in banc, atunci cand am o pofta nebuna de treaba ma duc la calendar sa vad daca e sarbatoare si ce credeti? ... in 90% din cazuri chiar e... Si apropo de pacate si de gravitatea lor relativa, am sa va povestesc ceva desi sunt putin off topic . Vine fie-mea de la scoala intr-o zi suparata tare. O intreb ce are si-mi spune ca au avut dirigentie si le-a zis domnul diriginte ca lenea e un pacat mare ca si minciuna sau ca toate celelalte si se gandea cu groaza si cu mare tristete de cate ori pacatuieste ea pe zi ... . |
|
Inregistrat: 3/31/2011 Mesaje: 44
| gata cu duminicile...mam decis |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Am observat ceva ciudat la mine .De ceva timp nu mai am chef de crosetat,dar in zile de sarbatori religioase ma apuca un chef de crosetat si-mi tot vine sa incep cate ceva si stau ca pe jar sa lucrez .Cam ciudat ca numai cand sunt sarbatori ma apuca cheful de lucru. De cateva luni nu am mai lucrat in zile de sarbatoare ,dar ma bate gandul mai mereu .Deci pacatuiesc cu gandul cum s-ar spune. SI azi am avut un chef si ce idei si ce dor de crosetat ma apucase. |
|

Inregistrat: 12/3/2008 Mesaje: 2197
| oana, si pe mine ma apuca cate ceva de genul asta, dar ma imbat cu ideea sa desenez cate un model, si-mi trece momentul de arta..... |
|
|