|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Georgyana, am zis casa domnului, nu biserica (ai gresit locatia) |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 12/9/2009 Mesaje: 4771
| Pai am scris casa domnului ...apoi eu am scris patania de la biserica unde la crestini-ortodoxi este considerata casa domnului ...nu cred ca gresesc spunand asta ..acum fiecare cum o numeste in religia lui. eu nu stiu care si cum sunt in ce religii pe acest forum decat cateva persoane care imi sunt mai apropiate ..si nu stiu cum isi denumesc fiecare locul unde se intalnesc sa se roage .Sicer nici nu m-am gandit la tine personal si am zis din ce am citit in acest topic ..de aceea nu am dat un nume .. chiar nu vreau sa supar pe nimeni si nu cred ca are vreo importanta cum e scris ,casa domnului,biserica ,lacas si asa mai departe |
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Discutia a alunecat periculos pe ,,pante''religioase si risca sa degenereze . Eu am citit tot ce ati scris si va multumesc pentru opiniile si experientele voastre ,dar nu faceti dezbateri aprinse pe teme religioase ca nu asta era subiectul. De ceva vreme eu nu am mai simtit nevoia sa crosetez in zile de duminica sau de sarbatoare ,dar daca ma apuca ,,nebuneala''iau croseta si ma relaxez indiferent de zi. |
| Tocmai de aceea am zis candva fiecare sa faca ce simte si cum simte si sa nu se ia dupa unul sau altul pt ca nu suntem sau gandim la fel si cu atat mai mult nu suntem noi in masura sa judecam sau sa ne judecam intre noi pt faptele noastre |
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| Georgyana, ca sa incheiem frumos... desi nu crosetez duminica, nu ma simt cu nimic mai buna in privinta asta, si nici nu te consider mai pacatoasa daca tu o faci ...fiecare are ale lui |
| Miriam dar nu sunt singura care lucreaza duminica uneori ...si nu cred ca eu eram subiectul ...vorbim toate la un loc ...nicidecum nu am luat-o ca pe ceva personal ....dragele mele noi suntem ca intr-o familie aici ..si ne acceptam asa cum suntem ..cat despre pacate toti avem mai multe sau mai putine |
Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Fetelor eu pentru concursul cu gentutza crosetata m-am rugat la Dumnezeu sa ma ierte si i-am dat inainte ca trebuia sa nu le dezamagesc pe fete, mai ales ca Miriam mi-a dat 2 prelungiri de termen! |
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| georgyana wrote:Pai am scris casa domnului ...apoi eu am scris patania de la biserica unde la crestini-ortodoxi este considerata casa domnului ...nu cred ca gresesc spunand asta ..acum fiecare cum o numeste in religia lui. eu nu stiu care si cum sunt in ce religii pe acest forum decat cateva persoane care imi sunt mai apropiate ..si nu stiu cum isi denumesc fiecare locul unde se intalnesc sa se roage .Sicer nici nu m-am gandit la tine personal si am zis din ce am citit in acest topic ..de aceea nu am dat un nume .. chiar nu vreau sa supar pe nimeni si nu cred ca are vreo importanta cum e scris ,casa domnului,biserica ,lacas si asa mai departe
Georgyana, m-ai inteles gresit.Eu am glumit de fapt spunand "casa domnului".Domnul este peste tot deci si acasa la tine cand tu te rogi.Nu trebuie sa mergi neaparat intr-o locatie speciala, la asta m-am referit.
Oanamaria, nu vad partea periculoasa a discutiei |
| Bereea asa este si eu gandesc la fel !! |
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Dumnezeu este pretutindeni si in noi,pentru ca suntem creati dupa chipul si asemanarea Lui de acolo si constiinta ca am pacatuit,gresit ....rugaciunea se face oriunde nu numai in Biserica....dar nu vreau sa schimb directia topicului si revin cu un raspuns ....eu nu am timp duminica de croseta ca altfel.... |
Nivel: Membru
Inregistrat: 12/18/2010 Mesaje: 40
| mai adaug si eu ceva la subiectul asta. Din pacate nu mai stiu linkul, dar pe un site al bisericii ortodoxe, erau intrebari si raspunsuri. Si la intrebarea: de lucru de mana ( cusut, tricotat) recomanda sa nu se lucreze pt profit. Daca e sa se lucreze pt bani, atunci ruga pe cea ce a fost nevoita, sa nu uite sa dea si de pomana din banii castigati, si sa ajute un nevoias.
Mi-a placut f. mult cum explica acel preot, si mi-a adus aminte de niste texte musulmane, unde pt persoanele ce nu pot tine post ( sa nu manance ) o zi de Ramadam din varii motive, credinta compenseaza daca omul da de mancare si de baut la alti 3 oameni saraci, atat de saraci ca nu au ce manca.
Din viata personala, eu duminica o am pt casa: curat, spalat, gatit, etc. O fi pacat,dar eu nu reusesc altfel sa ma organizez cu job,scoala, copil, casa, hobby etc.
Fiecare interpreteaza cum vrea, ideea sa ne simtim noi impacate si linistite. Pana la urma, asta e din cele mai mici pacate din lumea religioasa, eu cred ca e mai mare e cel prin care nu reusim sa avem toleranta si rabdare cu ceilalti. Eu cum sunt stresata in ultima perioada, crosetatul +cititul ( in acelasi timp) ma calmeaza. Asa ca ieri, in drum spre shopping, in tren, am creshetat cu asa un spor...
|
Inregistrat: 11/5/2009 Mesaje: 1537
| Pana nu demult consideram ca e cam pacat sa lucrezi in zi de sarbatoare sau duminica, insa am cazut si eu "in pacat" si am crosetat intr-o duminica, doar ca sa ma relaxez. Alta data era o sarbatoare si eu am iesit pe banca in fata blocului sa crosetez, unii vecini au sarit cu gura ca e sarbatoare. Fiecare gandeste si face dupa capul lui |
Inregistrat: 3/10/2013 Mesaje: 15
| Azi e sambata ,maine duminica asa ca aceste zile sunt rezervate hobby-urilor:in cazul meu gatitul si crosetatul.Si de cand am plecat din Romania nu mi se mai pare asa pacat,in plus mi-au cazut niste carti in mana care sa zicem ca mi-au schimbat mentalitatea de crestin-ortodox asa cu m-a invatat bunica.Vreau sa zic ca chestia asta cu largitul orizonturile iti creaza o dimensiune diferita de tot ce inseamna pacatul.De fapt toti cautam izbavirea dar frumusetea e,ca fiecare traim viata asa cum alegem sa o facem.Nimeni n-o sa-mi spuna mie ce pot face si ce nu.Asta e sfanta mea parere.Si stiti ceva,dragele mele,sunt FERICITA .
|
| Hobby pur si simplu |
|
Inregistrat: 11/1/2013 Mesaje: 59
| [quote=otilia gergely]
Oana, nu esti singura pacatoasa!
daca ar fi sa ne luam dupa sarbatori si sa le tinem ca la carte, nici la servici nu ar trebui sa venim!
Ce face o persoana religioasa care lucreaza de ex intr-un loc unde spala, calca, face curatenie? In zilele de sarbatoare isi anunta seful ca nu lucreaza? Sa nu ziceti ca aia nu se pune? Doamne doamne nu contabilizeaza cat ai facut din intiativa ta si cat ai facut ca obligatie!
Eu sunt angajata si muncesc 10 ore pe zi, apoi,cu copiii, spalat, calcat, mancare. Sambata la fel plus curatenie in casa. Daca nu as croseta duminica (mai ales toamna si iarna, ca in rest facem iesiri) nu as mai croseta nimic.
Dar bineinteles ca e la latitudinea fiecaruia![/quoteasta asta asa e ,nu toti putem sta acasa sa nu muncim deloc cand sunt sarbatori,intotdeauna am zis ca lui dumnezeu altele nu-i plac........ |
|
|