Nivel: Membru
Inregistrat: 7/24/2006 Mesaje: 88
| @ Mirandolina - la orica jacheta, sacou, bucatile 8 si 10 (din revista burda) eu nu le mai croiesc pentru ca nu stiu unde si cum sa le pun Cine stie rog detalii despre asta. Multumesc |
|
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 8/5/2006 Mesaje: 141
| elida wrote: bucatile 8 si 9 (din revista burda) eu nu le mai croiesc pentru ca nu stiu unde si cum sa le pun Cine stie rog detalii despre asta. Multumesc elida, despre care revista burda e vorba si care tipar? |
|
|

| Burda 10/2005 modelul 109 de la pagina 38. Bucatelele 9 (Bentita gulerului la indoitura materialului) si 10 (dublura din spate la indoitura materialului) nu le-am mai croit. |
|
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 543
| Eu nu am nr 10/2005 din Burda, dar m-am uitat la alt model de sacou din 6/2004 si 8 e dublura spatelui la indoitura materialului si este exact ce spuneam intr-un mesaj mai sus, adica e bucatica ce vine in spatesi intre ea si guler vine prinsa de obicei o agatatoare pt pus sacoul in cuier, iar bucata 9 este o clapa de buzunar. |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 8/5/2006 Mesaje: 141
| Eu nu am asa ceva, abia acum cateva saptamani am aflat de burda, si am doar nr 7 si 8 - 2006 |
|

| Mirandolina wrote:... iar bucata 9 este o clapa de buzunar.
La mine bucata 10 (9) arata ca un semicerc asa... si se pune la maneca, sau cel putin asa indica semnele.... |
|

| Daca e semicerc eu cred ca se pune la guler. E bucatica aia din interior unde este aplicata marimea si firma atunci cand cumperi un sacou. |
|

| Nu cred mai ca se pune la guler, pentru ca la guler este fasia aia ingusta. Asta este ca un semicerc asa, se taie in doua si cand o desfaci este o jumatate de cerc, trebuie croite 2 bucati!
Later edit: @Mirandolina - cred ca ai dreptate pana la urma cu partea aia. Sunt eu batuta in cap! scuze |
|

| Ieri am reusit sa prind manecile la sacou! acum am o alta problema: cum fac jos "tivul" daca poate cineva sa-mi explice.....(partea din fata unde sunt cele doua parti una peste alta - eu am cusut una de alta, le-am intors pe fata, dar nu arata ca alea cumparate! cumva trebuie cusut intr-o parte?) Multumesc. |
|

| Nu prea sunt sigura cum sa-ti explic. E mai greu (de explicat). Cele doua bucati din fata (fata propriu-zisa+dublura) se cos tot intoarse pe dos, dar tine acum de indemanarea fiecaruia. Le poati coase si pe fata, dar sa ai grija, ca dublura sa fie indoita putin mai mult decat partea din fata, ca sa nu se vada. Faci o cusatura de mana, pe dedesubt cumva. Nu stiu cum sa-ti explic mai bine. Poate reuseste altcineva sa o faca mai elaborat decat mine. E primul sacou pe care il cosi? |
|

| Nu e chiar primul...(am mai facut doua), dar am impresia ca nu le fac cusaturile cum trebuie Am facut si o hainuta! Cum fac rost de aparat o sa fac poze sa vedeti! Dar la captuseala, pentru ca nu stiu s-o prind jos, la tiv (mi se suceste sacoul cand il imbrac), o las libera, adica nu o cos de material, o fac putin mai scurta decat sacoul sa nu am surpriza sa-mi iasa si asta e! Asa ca acum ma bucur ca v-am gasit pe voi, va mai intreb ce nu stiu si va multumesc mult pentru raspunsuri |
|

| Elida, pune sacoul pe tine, vezi cum cade captuseala cand o lasi libera si roaga pe cineva (mama, tata, sora, vecina, prietena) sa o fixeze cu bolduri de materialul sacoului si apoi ii faci cusatuta finala. Las-o suficient de lunga cat sa nu traga sacoul si nici sa nu iasa cand il porti. Eu zic sa incerci totusi sa o prinzi, ca pana la urma nu se poate sa nu inveti cum se face. |
|

| Multumesc mult, la asta chiar nu m-am gandit! Mie imi place mult croitoria dar uite ca mai sunt multe chichite pe care nu le stiu. |
|

| Am reusit sa-mi termin sacoul! Am rugat un prieten sa-mi dea si mie camera foto sa vi-l arat si voua, deocamdata e la altcineva, dar pana saptamana viitoare o sa mi-l dea. O sa va arat si cum era pe revista, ca sa vedeti ce trebuia sa iasa! Va multumesc mult pentru sfaturi, pupici! |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| elida wrote:Am reusit sa-mi termin sacoul! Am rugat un prieten sa-mi dea si mie camera foto sa vi-l arat si voua, deocamdata e la altcineva, dar pana saptamana viitoare o sa mi-l dea. O sa va arat si cum era pe revista, ca sa vedeti ce trebuia sa iasa!  Va multumesc mult pentru sfaturi, pupici!
Bravo, felicitari! Abia astept sa vad |
|
|
|