Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17850
| Cine are tipare de salopete pentru bebelusi, sau de hainute pentru bebelusi ?
M-as apuca si eu sa fac ceva hainute, ca ma pricepeam la croit, dar nu am tipare pentru hainute de copii si parca nu as experimenta din capul meu, ca nu eram chiar atat de priceputa |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| adriana n-am gasit, revistele mele au numai tricotaje,
|
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 7/24/2006 Mesaje: 88
| Eu imi cumpar in fiecare luna revista Burda si in fiecare numar au tipare pentru copii. Acum este tradusa si in limba romana! nu are cum sa nu-ti iasa ceva! Daca vrei trimite-mi un mp si iti zic mai multe, nu vreau sa plictisesc pe nimeni. Sper sa discutam mai pe larg despre subiectul asta, abia am gasit forumul asta in care se discuta despre croitorie, , sunt si eu fericita, mie chiar imi place sa-mi fac singura hainute! Deocamdata nu am bebe, dar toate la timpul lor, sper sa ma acceptati si asa! aaa, si revista burda pe luna asta apare pe 27 iulie, mai sunt trei zile, abia astept! |
|

| Multumesc de primire Pe mine ma chinuie acum un sacou.....nu prea reusesc sa-i fac reverul.....eu am facut si un curs de croitorie, dar atunci eram prea mica (16 ani) si nu prea eram foarte atenta (cursul l-am facut trimisa de parinti, prima masina de cusut mi-au cumparat-o la 11 ani si de-atunci am inceput cu lenjerii, plasute, portofele, ruxaci, imi placea foarte mult cum ieseau, am lucrat mai mult pentru prieteni). Mama ma stresa mult cu materialele, adica imi cumpara dar statea cu gura pe mine sa nu le stric si imi era frica sa le croiesc, lucram cu frica. Nu stiam ca exista tipare, am aflat mai tarziu cand fortata de imprejurari a trebuit sa lucrez un timp intr-o croitorie. Acolo am invatat multe lucruri utile (numai ca nu am prins si perioada sacourilor), cum ar fi pantalonii spre ex se cos pe laterale cu spatele pe transportator (odata ii iei de sus in jos, celalalt crac de jos in sus) cica pica mai bine asa. La pantaloni nu am avut niciodata probleme, ii fac chiar sotului dupa un tipar din burda (pacat ca pentru barbati dau tipare foarte rar). Versiunea in limba germana la revista Burda o gasiti la www.burdamode.com acolo o sa gasiti undeva magazine - revista - clic pe ea - lateral clic pe scris unde va da voie, va apar modelele - undeva in dreapta e ca o hainuta mica - clic si se deschide tiparul sa zic asa, nu sa-l poti scoate la imprimanta, pur si simplu sa-ti dai seama cum se coase. Gasiti si revista pentru copii, tineri, la noi nu este decat cea pe care o stiti. Sper sa va ajute sfaturile mele si va rog frumos cine stie sa prinda un rever astept sfaturi! Multumesc!
|
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| Bine ai venit, Elida! Te invidiez deja!
Adriana, esti de admirat...Cand mai ai timp si de croitorie, ca eu nu stiu cum sa fac sa mai fur de undeva niste timp liber?!
Pe vremuri (cand eram fata ), mi-am mai croit si eu cate ceva, dar din capsorul meu. Altele (mai complicate) le-am croit din reviste, dar cu ajutorul mamei. Imi aduc aminte ca si rochia de la terminarea liceului am croit-o dintr-o revista, nu mai stiu daca era Burda sau alta... |
|

| da, asa faceam si eu, o rasfoiam inainte sa vad daca se merita sa o cumpar, acum nu pot sari peste nici un numar, cum o vad o cumpar, trebuie sa gasesc ceva interesant de lucrat in toata revista! acum intru s-o rasfoiesc ca nu pot astepta inca 10 zile sa apara si pe piata! (pe site apare mai devreme)
Edit: 26.07.06 A aparut revista burda! am cumparat-o in dimineata asta. Sunt cateva modele interesante, mai ales cele pentru gravide (eu nu am trecut inca prin perioada asta).
Am cautat in colectia mea de burda si in nr. 5 de anul asta este o salopeta pentru bebe. Nu am avut timp sa le iau pe toate la mana dar promit sa o fac si te anunt daca mai gasesc ceva! |
|

| Neata, pana la urma nu stie nimeni sa-mi explice si mie cum se pune un guler la sacou? puteti trimite si mp. Multumesc. |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 8/5/2006 Mesaje: 141
| buna fetelor ce bine ca am gasit acest forum,si eu mam apucat de croitorie, am si facut o pereche de pantaloni din burda nr 8. - elida, in burda nr 8 sunt jachete cu rever, nu e ceea ce cauti? imi spune cineva cum se numeste banda din poza (e lipita pe hartie) si la ce se foloseste? merci! vivy attached the following image(s):

|
|

Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 543
| vivy wrote:buna fetelor ce bine ca am gasit acest forum,si eu mam apucat de croitorie, am si facut o pereche de pantaloni din burda nr 8. - elida, in burda nr 8 sunt jachete cu rever, nu e ceea ce cauti? imi spune cineva cum se numeste banda din poza (e lipita pe hartie) si la ce se foloseste? merci! Buna, Vivy si bine ai venit pe forumul nostru. Sper sa te simti cat mai bine la noi. Referitor la intrebarea ta, nu stiu cat de lata este banda. Daca este lata de aprox. 2-3 cm, cred ca este, insa nu sunt sigura, o banda care se foloseste la tivuri. Se lipeste cu fierul pe material, apoi se dezlipeste hartia, se pliaza materialul pt tiv si se calca cu fierul si astfel nu mai este necesara coaserea. |
|

| Mirandolina wrote: Buna, Vivy si bine ai venit pe forumul nostru. Sper sa te simti cat mai bine la noi. Referitor la intrebarea ta, nu stiu cat de lata este banda. Daca este lata de aprox. 2-3 cm, cred ca este, insa nu sunt sigura, o banda care se foloseste la tivuri. Se lipeste cu fierul pe material, apoi se dezlipeste hartia, se pliaza materialul pt tiv si se calca cu fierul si astfel nu mai este necesara coaserea.
Merci tuturor pt primire. Merci pt informatie, intradevar are cam 2 cm, dar, sunt si mai inguste. Se poate folosi si la decolteuri?
Am incercat sa cos material elastic cu masina mea, dar din pacate imi sare pasul uneori , insa la materiale normale merge bine, sa fie oare acul nepotrivit pt material elastice? Stie cineva, care si cum sunt acele si fiecare pt ce tip de material se foloseste? Merci! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| Bine ai venit, Vivy!
Banda dintr-aceea am folosit si eu la tivirea fustelor. Mirandolina ti-a dat indicatii bune. Tine la spalat, problema e ca nu are viata asa lunga ca ata. Si, de ce nu?, poate fi folosita si la decolteuri sau acolo unde nu vrei sa se vada ata de la tiv.
Cat despre materialele elastice-e greu la masina de cusut...S-ar putea, intr-adevar, sa nu ai acul potrivit. Pe de alta parte, s-ar putea ca materialul elastic folosit sa fie prea gros/subtire pentru talpita masinii. Nu stiu mai multe... |
|

| Vesna wrote: Cat despre materialele elastice-e greu la masina de cusut...S-ar putea, intr-adevar, sa nu ai acul potrivit. Pe de alta parte, s-ar putea ca materialul elastic folosit sa fie prea gros/subtire pentru talpita masinii. Nu stiu mai multe...
Buna tuturor! cred ca totusi acul e de vina , pt ca in cartea tehnica a masini scrie ca se pot coase si material groase. Acum nu stiu cum e regula, acul gros pt material gros si acul subtire pt material subtire sau invers, la asta nu ma pricep prea mult. Eu fac, daca merge inseamna ca e bun
pe curand. |
|

| Vivy, totusi cred ca pentru un material elastic trebuie sa folosesti si o cusatura speciala, ca de exemplu cea in zig-zag. NU stiu sa-ti spun mai multe pentru ca nu prea am cusut materiale elastice.
Elida, n-am fost atenta la gulerul de sacou. Ce anume nu intelegi la modul cum se prinde un guler de sacou? Eu folosesc semnele de ghidare din tipare. Cred ca e destul de greu sa-ti explic cum se prinde. Ar trebui sa vezi pe viu, practic cum se face. Dar iti voi copia in urmatoarele randuri niste indicatii de coaserea gulerului dintr-un curs ilustrat de croitorie, dintr-un numar mai vechi din Burda. "Gulerul se introduce intre jacheta si dublura, partea sa de dedesubt fiind spre jacheta, iar capetele gulerului ajung la marcajele pentru montarea gulerului. Partea de dedesubt a gulerului se prinde in ace de rascroiala gatului, de la aceste marcaje la colturile fetei; partea exterioara a gulerului se fixeaza asemanator - de dublura. Se executa cusaturile respective, ale caror capete se dubleaza prin cusut dus-intors. Rezervele partilor fetei si dublurii se cresteaza pana la cusaturi, in dreptul colturilor; portiunea cuprinsa intre aceste crestaturi la partea de dedesubt a gulerului, se prinde in ace de restul rascroielii gatului jachetei, iar portiunea dintre crestaturi de la partea exterioara a gulerului - de partea de rascroiala a gatului de la dublura. Se executa cusaturile de prindere. Rezervele, inclusiv cele de la marginile fetei, se taie, iar colturile reverelor se taie oblic. Rezervele cusaturilor gulerului se calca desfacut. Dublura se intoarce spre interior; marginile intoarse cu ea se calca astfel: da la marginile de jos ale fetei, pana la liniile de indoire ale reverelor - dinspre dublura, iar de la aceste linii in sus - dinspre partile fetei. La calcat, atentie ca linia cusaturii sa fie vizibila langa muchia ce se formeaza la calcat, paralel cu aceasta. Cusaturile de prindere ale gulerului se prind in ace, una de alta. Dublura din spate se pune in sus, eliberand accesul la rezervele acestor cusaturi, rezerve ce se cos unele de altele." |
|

| Multumesc din suflet Mirandolina , pacat ca nu stam mai aproape ca mi-ai fi aratat si mie. Pana la urma l-am prins eu, nu stiu cat de bine am procedat, ideea e ca a iesit mai bine, nu am pus captuseala la sacou si a fost mai putin complicat. Vreau sa te mai intreb: tu croiesti gulerul cu rezerve? Eu mai scot din tipar bucatelele de la maneci si de la guler pentru ca nu stiu cum se prind si mai bine nu le mai pun........
Va pup, revin |
|

| elida wrote:Multumesc din suflet Mirandolina  , pacat ca nu stam mai aproape ca mi-ai fi aratat si mie. Pana la urma l-am prins eu, nu stiu cat de bine am procedat, ideea e ca a iesit mai bine, nu am pus captuseala la sacou si a fost mai putin complicat. Vreau sa te mai intreb: tu croiesti gulerul cu rezerve? Eu mai scot din tipar bucatelele de la maneci si de la guler pentru ca nu stiu cum se prind si mai bine nu le mai pun........ Va pup, revin
Elida, toate piesele de tipar le croiesc cu rezerve, inclusiv gulerul. Dar nu inteleg ce bucatele scoti tu? Ar fi cred ca o bucatica, la guler care vine in interiorul sacoului, exact in spatele gatului, acolo unde de obicei se pune o agatatoare (pt pus in cuier) si eticheta cu marimea (in cazul in care sacoul este cumparat). La asta te referi? La maneci nu stiu despre ce este vorba, explica-mi mai detaliat si daca ai cum pune si poze. |
|
|