Criza economica
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Laura&Alfonso
Scris: Wednesday, March 4, 2009 4:23 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/4/2006
Aici e jale, nivelul somajului a crescut multbanghead banghead uff
TeosOf
Scris: Wednesday, March 4, 2009 5:01 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/4/2008
Si noi simtim criza, bine de tot, din cauza ca aveam cele mai multe contracte cu strainatatea.
bulibuli, sa nu mai tii niciodata economiile in lei.
katy_lumika
Scris: Wednesday, March 4, 2009 5:03 PM
Nivel

Inregistrat: 1/14/2008
Criza e o buna terapie in cupluhohot fac si eu haz de necaz:018:
mommy
Scris: Wednesday, March 4, 2009 5:46 PM
Nivel

Inregistrat: 11/18/2006
Tzepii wrote:
Criza creditelor explicata pe intelesul tuturor :

Foarte interesant si haios prezentat! thumleft
bulibuli
Scris: Wednesday, March 4, 2009 6:24 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
TeosOf wrote:
Si noi simtim criza, bine de tot, din cauza ca aveam cele mai multe contracte cu strainatatea.
bulibuli, sa nu mai tii niciodata economiile in lei.

uff acum e cam tarziu sa cumpar euro, la pretul asta... alcool
mommy
Scris: Thursday, March 5, 2009 11:50 PM
Nivel

Inregistrat: 11/18/2006
Miru wrote:
...Va fi criza atenuata in Romania sau ar trebui sa ne asteptam la somaj, blocaje financiare, falimente, caderi ale bursei...

Cand intrebam asta acum un an, nu ma gandeam totusi ca va fi atat de rau. Si noi simtim criza destul de nasol. Si partea cea mai grava este ca in Romania criza abia incepe. banghead
t-mihaela
Scris: Friday, March 6, 2009 12:54 AM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2008
La noi criza nu afecteaza pe saraci ci pe bogati.Oamenii pierd case, masini ca au ce pierde.Noi nu avem ce pierde, criza trece pe langa noi ,nu o simtim asa de puternic,singurul lucru care se simte, Kaze a mai pus 2 ore de lucru deci vine seara ceva mai tarziu ca de obicei..De exemplu,o familie cu joburi bune ,amandoi sot si sotie ,iau casa de 5-600 mii $ nu ca noi de 300 si platesc lunar un mortgage dublu decat avem noi.Masinile tot asa, luate pe leasing cu cate 600-700 $ pe luna si pe langa asta alte zeci de mici sume pe credit carduri ca se aduna la plata lunara.Copiii la scoli particulare ca venitul le permitea si tot asa.Acum brusc un adult nu mai munceste si familia tre sa mearga inainte doar cu jumate din venituri dar aceleasi cheltuieli,Si de aici psihoza ca nu stiu cat e realitate si cat e facut tantarul armasar.Nu stiu cum e acasa dar aici oamenii sunt alintati si mi se face rau cand vad la Tv o familie care plangea ca a ramas mami fara job si vai ce fac ei de acum : tre sa puna copiii in scoli de stat si s arenunte la lectiile de pian si judo sau ce naiba mofturi mai aveau ei pe lista de keltuieli.Oamenii nu mai au simtul ratiunii , cat e destul , ce inseamna a fi sarac, cand sa incep s aplang ...cand n-am paine pe masa sau cand renunt la scoli particulare ...sau poate am inebunit eu.Si Kaze e in oala cu ei , se da de ceasul mortii , sta afara doua ore mai mult , munceste ca un caine cand i-am explicat pe hartie ca nu e nevoie si totul e psihoza facuta de media.familia noastra nu e in pericol dar n-am cu cine discuta closedtopic
Kiki
Scris: Friday, March 6, 2009 7:43 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Miha, cred ca psihoza de care vorbesti tu se manifesta si aici, la acelasi nivel.
Pana nu s-a discutat la TV ca e criza in afara tarii nimeni nu s-a panicat. Cum au anuntat ca e criza in State, gata, au innebunit cu totii.
In Romania criza se simte la nivelul celor bogati, celor foarte bogati si la nivelul celor saraci. Clasa medie nu e afectata extraordinar de tare. Eu cel putin asa vad lucurile.

Daca oamenii inca merg cu masina si dau o gramada de bani lunar pe benzina, daca inca isi fac cumparaturi saptamanal / zilnic in hipermarketuri si ies de acolo cu carucioarele pline, nu cred ca sunt afectati de criza.

Da, majoritatea cheltuie banii cu mai multa atentie, fac ceva economii sa aiba banutzi deoparte pt zile mult mai negre, dar nu putem spune ca suntem asa loviti si nu ne mai putem ridica de jos. Sunt multe exagerari ale mass media si mai ales, romanul mereu s-a simtit bine in postura de victima si are pe cine da vina ca nu e capabil sa faca mai mult.
raly
Scris: Friday, March 6, 2009 8:40 AM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
katy_lumika wrote:
Criza e o buna terapie in cupluhohot fac si eu haz de necaz:018:

Stiu,stiuhohot hohot hohot
Tzepii
Scris: Friday, March 6, 2009 1:07 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/13/2006
Tot in aceeasi tema, a documentarelor despre criza pe intelesul tuturor, a mai aparut un film documentar, I.O.U.S.A. Pe langa explicatii ale fenomenelor care au condus la criza actuala, documentarul speculeaza si asupra evolutiei viitoare, prezentand un scenariu sumbru (cel putin pentru marea majoritate a populatiei SUA).Primele 30 de minute ale filmului :

PS: varianta completa aici.
t-mihaela
Scris: Friday, March 6, 2009 3:45 PM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2008
Kiki wrote:
In Romania criza se simte la nivelul celor bogati, celor foarte bogati si la nivelul celor saraci. Clasa medie nu e afectata extraordinar de tare. Eu cel putin asa vad lucurile.

Da asta vroiam sa zic dar am omis clasa de mijloc,de fapt la ea ma refeream ca nu e afectata asa de tragic.Acum sa stiti ca depinde mult de familie,sunt familii care au hobbyuri foarte costisitoare si prefera sa taie din ratia de mancare mai bine decat sa renunte la hobby.Fiecare tre sa-si analizeze bugetul si sa puna pe hartie prioritatile.Daca scoala particulara e prioritara,foarte bine taie din fardurile tale si din mofturile lui tati.Daca lectiile de pian sunt prioritare,poate copilul chiar e un geniu in devenire, bine si asa ,taie de unde poti si pastreaza pianul.Eu asa vad situatia.Noi am taiat din consumul de curent,nu mai merg radiatoarele nonstop si se vede clar pe bill ca platim muuult mai putin.Atata vreme cat nu pierdem casa ma declar neatinsa de criza majoreta
Kiki
Scris: Friday, March 6, 2009 4:02 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Noi nu facem cine stie ce economii. A pardon, facem acum cu tigarile, chiar s-au adunat o gramada de bani la tickerele astea. Dar nu ne-am lasat pentru bani, ci pentru sanatate. Si daca suntem sanatosi si cu mai multi bani in buzunar, cu atat mai bine. Nici eu nu consider ca sunt in criza. firstprize Atata timp cat vom stii sa ne gestionam bugetul, nu cred ca vor fi probleme.
TeosOf
Scris: Friday, March 6, 2009 4:30 PM
Nivel

Inregistrat: 3/4/2008
Imi pare rau ca nu pot vedea filmele. Nu stiu ce-au patit boxele. oare
Roxanel
Scris: Friday, March 6, 2009 6:29 PM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
Si pe aici e criza, inca de anul trecut. Si pe aici tot cei care s-au intins mai mult decat plapuma pierd.
Laura
Scris: Friday, March 6, 2009 9:03 PM
Nivel

Inregistrat: 8/8/2006
t-mihaela wrote:

Atata vreme cat nu pierdem casa ma declar neatinsa de criza majoreta

Aceasta lozinca se aplica si la noi! thumright Daca avem cu ce sa ne platim ratele, ne declaram invingatori! majoreta
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.