Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Au trecut abia cateva luni de la declansarea crizei creditelor ipotecare in SUA si se pare ca primele semne ale crizei se simt si la noi, iar criza financiara se transorma intr-una economica in toata regula. In Romania, deocamdata, se simt doar cresterea preturilor, a cusrsului valutar si, timid dar sigur, cresterea dobanzilor. Ce va urma? Se incumeta cineva sa faca vreo previziune? Ca eu zambesc (amar) cand citesc azi articole linistitoare de acum o luna sau chiar doua saptamani. Cum se simte criza in strainatate? Va fi criza atenuata in Romania sau ar trebui sa ne asteptam la somaj, blocaje financiare, falimente, caderi ale bursei... |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Eu am renuntat sa le citesc, draga Miru, pentru ca prognozele nu-s roz deloc. |
|
| Kiki wrote:Eu am renuntat sa le citesc, draga Miru, pentru ca prognozele nu-s roz deloc. Eu perseverez... deocamdata cel mai tare ma dispera cursul Euro, care nu se mai opreste din crescut! |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Miru wrote:Eu perseverez... deocamdata cel mai tare ma dispera cursul Euro, care nu se mai opreste din crescut!
Nu-mi aminti. Am credite in euro |
|
| Am si eu o intrebare: cum se simte criza in strainatate? Se pune problema revenirii romanilor in tara? Este atat de grava situatia? Cat este adevar in articole de genul: http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/113930/Romanii-raman-in-Spania-pentru-ca-nu-vor-sa-se-intoarca-in-tara-cu-mana-goala.html
|
|
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Ce ma enerveaza presa asta! |
|
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| Miru,nu stiu cum e in Spania,pot doar sa spun ca aici inca romanii au de lucru,cunoastem multi,unii chiar s-au angajat in perioada asta,nu e prea rau.
vorba lui Petro,se infloreste mult in presa. |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| adevarul e ca sunt destui oameni,si nu doar imigranti,care au ramas fara munca aici in spania.am auzit multe fabrici care s-au inchis,deci automat sute de oameni ramasi fara loc de munca.in construcii merge din ce in ce mai rau...santiere oprite din lucru ca nu mai au bani sa continue(deci oameni fara loc de munca),DAr un om care lucra cu acte in regula intra in somaj.nu am auzit inca sa fie chiar atat de rau ca din cauza foamei sa recurca la crucea rosie,desi stiu ca ei ofera mancare,,haine la saraci.... ce pot sa mai spun,ca fata de cum era cand am venit eu aici...acum la gunoaie zilnic e cineva,nu se mai rusineaza sa mearga noaptea,ziua in amiaza mare se baga in containerele de haine si isi ales hainele,si din pacate nu doar tigani
auzisem si de romani care s-au intors in tara,dar cand au vazut cum e acolo s-au intors inapoi
adevarul nu stiu care e....noi inca multumim lui Dumnezeu ca sotul are de lucru,si inca nu simtim criza |
|
| Sami, Butterfly, multumesc pentru info! |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 2390
| Criza creditelor explicata pe intelesul tuturor :
|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Ceva ieftin pe timp de criza:
Tata Nano vine in aprilie26
Tata Nano, cel mai ieftin automobil din lume, va debuta pe piata incepand cu luna aprilie a acestui an. Autovehiculul de sub 2.000 de euro vine, astfel, cu o intarziere de cateva luni, ca urmare a problemelor pe care Tata Motors le-a intampinat la uzina din India unde este produs micutul model.
Nano va fi lansat oficial la 23 martie, urmand ca primele comenzi sa fie primite incepand cu a doua saptamana din aprilie.
Reprezentantii celui mai mare producator auto indian au afirmat ca anual vor fi fabricate circa 300.000 de unitati, ceea ce inseamna ca potentialii clienti vor avea de asteptat un timp destul de lung pentru onorarea comenzilor. Insa problema ar putea fi rezolvata prin deschiderea pana la finele anului a unei noi fabrici in care sa fie asamblat Nano.
Desi initial indienii au anuntat ca Tata Nano va fi dotat cu un motor de 623 cmc, cuplat la o cutie de viteze manuala cu patru trepte, ulterior ei au revenit asupra deciziei, declarand ca este posibil ca Nano sa fie oferit atat cu un un agregat diesel de 800 cmc, cat si cu propulsie hibrida. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/7/2008 Mesaje: 659
| In Calarasi, "orasul-sat" in care locuiesc, criza a inceput intradevar sa se simta. Multi oameni sunt in somaj, magazinele de haine, amenajari interioare, electrocasnice (si cam ce nu e strict necesar) au inceput sa se inchida, iar prin magazinele mai mari cozile la case sunt din ce in ce mai scurte si cosurile mai golase. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Si la noi in oras a cam inceput sa se simta criza,majoritatea fabricilor mari lucreaza 4 zile pe saptamana,cele mai mici au redus din personal sau chiar s-au inchis de tot.Inainte erau afisate la fortele de munca o gramada de locuri disponibile acum nu este NICI UNUL,anuntau la radioul local sau televiziunea locala,acum nici unul,taxiurile s-au imputinat,alimentarile se inchid,e dezastru.Sper sa nu mai tina prea mult. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| In Brasov se simte criza,tata nu prea are de lucru,mama e in somaj,fratele care e "mascat" va avea in continuu de lucru iar celalalt simte criza,instaleaza centrale,boilere si lumea nu prea se mai arunca acum pe investiti din acestea Nu mai zic de care fabrici se inchid... |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| ma apuca groaza cand citesc, si cand vad cat a crescut euro.. economiile noastre de-o viata sunt intr-un cont in lei.. si suma in euro a ajuns cam la nivelul la care era in urma cu vreo 6 luni, luni in care noi totusi am muncit si am pus deoparte, am facut mici sacrificii, sper sa n-o tina in acelasi ritm, ca ramanem cu nimica-toata |
|
|