Criza economica
Subiectul anterior · Subiectul urmator
mommy
Scris: Monday, January 28, 2008 7:41 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/18/2006
Au trecut abia cateva luni de la declansarea crizei creditelor ipotecare in SUA si se pare ca primele semne ale crizei se simt si la noi, iar criza financiara se transorma intr-una economica in toata regula. In Romania, deocamdata, se simt doar cresterea preturilor, a cusrsului valutar si, timid dar sigur, cresterea dobanzilor. Ce va urma? Se incumeta cineva sa faca vreo previziune? Ca eu zambesc (amar) cand citesc azi articole linistitoare de acum o luna sau chiar doua saptamani. Cum se simte criza in strainatate? Va fi criza atenuata in Romania sau ar trebui sa ne asteptam la somaj, blocaje financiare, falimente, caderi ale bursei...
Kiki
Scris: Monday, January 28, 2008 8:17 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Eu am renuntat sa le citesc, draga Miru, pentru ca prognozele nu-s roz deloc. pale
mommy
Scris: Monday, January 28, 2008 9:02 PM
Nivel

Kiki wrote:
Eu am renuntat sa le citesc, draga Miru, pentru ca prognozele nu-s roz deloc. pale

Eu perseverez... deocamdata cel mai tare ma dispera cursul Euro, care nu se mai opreste din crescut! nervi
Kiki
Scris: Monday, January 28, 2008 10:00 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Miru wrote:

Eu perseverez... deocamdata cel mai tare ma dispera cursul Euro, care nu se mai opreste din crescut! nervi

Nu-mi aminti.
Am credite in euro banghead banghead banghead banghead
mommy
Scris: Wednesday, December 10, 2008 3:16 PM
Nivel

petro
Scris: Wednesday, December 10, 2008 3:42 PM
Nivel

Inregistrat: 1/31/2008
Ce ma enerveaza presa asta! fool
Mela
Scris: Wednesday, December 10, 2008 6:05 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
Miru,nu stiu cum e in Spania,pot doar sa spun ca aici inca romanii au de lucru,cunoastem multi,unii chiar s-au angajat in perioada asta,nu e prea rau.

vorba lui Petro,se infloreste mult in presa.
Fluturas
Scris: Wednesday, December 10, 2008 6:25 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
adevarul e ca sunt destui oameni,si nu doar imigranti,care au ramas fara munca aici in spania.am auzit multe fabrici care s-au inchis,deci automat sute de oameni ramasi fara loc de munca.in construcii merge din ce in ce mai rau...santiere oprite din lucru ca nu mai au bani sa continue(deci oameni fara loc de munca),DAr un om care lucra cu acte in regula intra in somaj.nu am auzit inca sa fie chiar atat de rau ca din cauza foamei sa recurca la crucea rosie,desi stiu ca ei ofera mancare,,haine la saraci....
ce pot sa mai spun,ca fata de cum era cand am venit eu aici...acum la gunoaie zilnic e cineva,nu se mai rusineaza sa mearga noaptea,ziua in amiaza mare se baga in containerele de haine si isi ales hainele,si din pacate nu doar tigani

auzisem si de romani care s-au intors in tara,dar cand au vazut cum e acolo s-au intors inapoi

adevarul nu stiu care e....noi inca multumim lui Dumnezeu ca sotul are de lucru,si inca nu simtim criza
mommy
Scris: Wednesday, December 10, 2008 6:46 PM
Nivel

Sami, Butterfly, multumesc pentru info! pupici pupici
Tzepii
Scris: Tuesday, February 24, 2009 12:23 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/13/2006
Criza creditelor explicata pe intelesul tuturor :
koko2008
Scris: Wednesday, March 4, 2009 10:09 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/11/2009
Ceva ieftin pe timp de criza:

Tata Nano vine in aprilie26

Tata Nano, cel mai ieftin automobil din lume, va debuta pe piata incepand cu luna aprilie a acestui an. Autovehiculul de sub 2.000 de euro vine, astfel, cu o intarziere de cateva luni, ca urmare a problemelor pe care Tata Motors le-a intampinat la uzina din India unde este produs micutul model.

Nano va fi lansat oficial la 23 martie, urmand ca primele comenzi sa fie primite incepand cu a doua saptamana din aprilie.

Reprezentantii celui mai mare producator auto indian au afirmat ca anual vor fi fabricate circa 300.000 de unitati, ceea ce inseamna ca potentialii clienti vor avea de asteptat un timp destul de lung pentru onorarea comenzilor. Insa problema ar putea fi rezolvata prin deschiderea pana la finele anului a unei noi fabrici in care sa fie asamblat Nano.

Desi initial indienii au anuntat ca Tata Nano va fi dotat cu un motor de 623 cmc, cuplat la o cutie de viteze manuala cu patru trepte, ulterior ei au revenit asupra deciziei, declarand ca este posibil ca Nano sa fie oferit atat cu un un agregat diesel de 800 cmc, cat si cu propulsie hibrida.
abiand
Scris: Wednesday, March 4, 2009 10:25 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/7/2008
In Calarasi, "orasul-sat" in care locuiesc, criza a inceput intradevar sa se simta. Multi oameni sunt in somaj, magazinele de haine, amenajari interioare, electrocasnice (si cam ce nu e strict necesar) au inceput sa se inchida, iar prin magazinele mai mari cozile la case sunt din ce in ce mai scurte si cosurile mai golase.
raly
Scris: Wednesday, March 4, 2009 12:39 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Si la noi in oras a cam inceput sa se simta criza,majoritatea fabricilor mari lucreaza 4 zile pe saptamana,cele mai mici au redus din personal sau chiar s-au inchis de tot.Inainte erau afisate la fortele de munca o gramada de locuri disponibile acum nu este NICI UNUL,anuntau la radioul local sau televiziunea locala,acum nici unul,taxiurile s-au imputinat,alimentarile se inchid,e dezastru.Sper sa nu mai tina prea mult.
ingerash
Scris: Wednesday, March 4, 2009 1:35 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
In Brasov se simte criza,tata nu prea are de lucru,mama e in somaj,fratele care e "mascat" va avea in continuu de lucruras iar celalalt simte criza,instaleaza centrale,boilere si lumea nu prea se mai arunca acum pe investiti din acesteauff Nu mai zic de care fabrici se inchid...
bulibuli
Scris: Wednesday, March 4, 2009 3:20 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
ma apuca groaza cand citesc, si cand vad cat a crescut euro.. economiile noastre de-o viata sunt intr-un cont in lei.. si suma in euro a ajuns cam la nivelul la care era in urma cu vreo 6 luni, luni in care noi totusi am muncit si am pus deoparte, am facut mici sacrificii, sper sa n-o tina in acelasi ritm, ca ramanem cu nimica-toata alcool banghead nervi
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.