Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Vesna wrote: Mai greu, dupa cum am spus, e noaptea...Cred ca si eu am gresit, pentru ca de pe la 5-6 luni nu s-a mai culcat singurel in patut, ci adoarme intai la mine in brate si apoi il pun in patut.
Cu binele oricine se obisnuieste foooarte usor..mai greu cu dezvatul.O colega a sotului ne povestea mai deunazi cum copilasul ei in varsta de aproape 4 ani nu mai vrea sa doarma decat cu mama, drept pentru care tatal a parasit patul conjugal in favoarea micutului, iar tatal doarme in camera copilului .Ca sa nu mai spunc a baietelul merge de mult timp la gradinita, deci este intrat in contact cu alti copii, este obisnuit cu adormitul dupa-amiaza singurel, dar noaptea speculeaza slabiciunea parintilor si doarme numai cu mama.
Pentru ca si noi ne pregatim dupa Paste de amenajarea camerei noastre, caci ne mutam in camera alaturata si nu vom mai sta in aceeasi camera cu copilul, eu ma gandisem ca oricum toata ziua copilul tot in camera noastra va sta, nu in a lui.Mama mea nu a fost de acord cu acest lucru, pentru ca, daca las copilul sa se obisnuiasca si sa indrageasca camera "noastra", conjugala, nu va mai voi sa plece din ea la el in camera.Se va indeparta de camera lui, care trebuie sa devina "a lui si numai a lui".Mama m-a sfatuit sa pretrec cat mai mult timp in camera copilului, jucandu-ma cu el o parte din timp, alta parte din timp sa il las singurel, si alta parte din timp sa il las in patut sa-i ofer sanasa sa adoarma singur pe timpul zilei.Mi se pare minunata ideea, si cat se poate de bine gandita caci, in ciuda faptului ca la cresterea copilului mic mama nu se pricepe, in restul lucrurilor este o foarte buna psihiloaga si ma pot baza intotdeauna pe sfaturile ei. |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Mai sa stiti ca aveti dreptate... asa face si copilul meu de cand am fost la Cluj. Atunci i-am schimbat mediul, anturajul, la revenire iarasi a fost o mica prioada de readaptare...se foieste noaptea si plange... ziua il apuca urlatul... si am mai spus-o... are niste plamani
Partea cea mai proasta e ca noaptea sunt cam pe pilot automat, plange, ma ridic, il iau, il bag la mine in pat, tzitzi si nani. Apoi dimineata ma scol ca si batuta si ma intreb cum ajuns copilul langa mine?!
Metoda mea... il iau din patut/ premergator/ leagan il plimb, ne jucam, ne iubim vreo cateva minute, ii schimb "aparatul". O metoda care la noi functioneaza e sa-i schimb relativ frecvent jucaria. Atunci nu se plictiseste, mai uita de mine si imi fac si eu treaba. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| Pot spune ca Razvan s-a "cumintit"-doarme toata noaptea singurel, rareori se mai trezeste pentru 1-2 minute si se linisteste usor, si chiar si cu lumina stinsa (din pacate, pana de curand dormea cu o veioza de veghe, pe care initial am pus-o pt mine de chiauna ce eram in prima luna, ca mi-era teama sa nu ma impiedic...).
In restul zilei, este in continuare dependent de mine, plange cand nu sunt in raza lui de vedere sau cand stau prea putin cu el la joaca, dar parca mai putin. A capatat in schimb dependenta si de ta-su, care a avut o perioada cu mai putina munca si a stat mai mult cu noi acasa.
Partea placuta in toata "dependenta" asta e ca a inceput sa aiba momente de tandrete cand imi inconjoara gatul cu manutele si zice un fel de MAMA, dar care suna mai degraba a "LALA". Iar eu ma topesc toata... |
|

Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 1390
| Vesna wrote:Pot spune ca Razvan s-a "cumintit"-doarme toata noaptea singurel, rareori se mai trezeste pentru 1-2 minute si se linisteste usor, si chiar si cu lumina stinsa (din pacate, pana de curand dormea cu o veioza de veghe, pe care initial am pus-o pt mine de chiauna ce eram in prima luna, ca mi-era teama sa nu ma impiedic...). In restul zilei, este in continuare dependent de mine, plange cand nu sunt in raza lui de vedere sau cand stau prea putin cu el la joaca, dar parca mai putin. A capatat in schimb dependenta si de ta-su, care a avut o perioada cu mai putina munca si a stat mai mult cu noi acasa. Partea placuta in toata "dependenta" asta e ca a inceput sa aiba momente de tandrete cand imi inconjoara gatul cu manutele si zice un fel de MAMA, dar care suna mai degraba a "LALA".  Iar eu ma topesc toata...
dulce mai este razvan daca este in brate la cineva al meu sta cu ochii numai pe mine,iar daca suntem doar noi doi cu ochii pe televizor |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17850
| Andrei a implinit azi 7 luni si a tinut-o numai intr-o criza de singuratate de m-a terminat. Cum plec, cum plange, cum il las jos, cum plange.
Sper sa se invete repede ca nu se poate numai in brate pentru ca si eu cred ca trebuie sa aiba si el un timp pentru el, in care sa descopere singur ce e in jurul lui, la fel cum si eu am nevoie de timp pentru mine.
Azi in tarc a stat 40 min singurel, a descoperit spatiul, jucariile si a invatat ca daca trage de ceva se aude un cantecel
 |
|

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Bravo Andreiut, tine-o tot asa, si mai lasa-i si lui mami un respiro, cat de mic ar fi el ! |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| M-am pus si eu la curent cu "criza de singuratate", ca Sara plinge imediat ce ies din cimpul ei vizual!Daca e pe jos, e ok,pentru ca vine dupa mine peste tot, dar daca e in patut...atunci incepe sa plinga, se ridica la marginea lui si ma striga! De ceva timp,facea chestia asta si seara, cind o puneam la culcare, dar incet incet, se dezvata. Cred ca suntem pe drumul cel bun! |
|
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Miri wrote:M-am pus si eu la curent cu "criza de singuratate", ca Sara plinge imediat ce ies din cimpul ei vizual!Daca e pe jos, e ok,pentru ca vine dupa mine peste tot, dar daca e in patut...atunci incepe sa plinga, se ridica la marginea lui si ma striga! De ceva timp,facea chestia asta si seara, cind o puneam la culcare, dar incet incet, se dezvata. Cred ca suntem pe drumul cel bun! Si noi suntem in plina criza de singuratate...speram sa ne revenim curand ca mi s-au tocit timpanele de atata plans! |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| ... mai stiu si eu una ... |
|

Inregistrat: 10/17/2007 Mesaje: 1368
| Intram si noi in club. De cateva zile ... cum ramane singur in camera - plange, cum pleaca ta-ta din camera - PLANGEEE chiar daca raman eu cu el in camera. De ce oare plange dupa ta-ta ?!? Eu ii dau sa manance, eu ma joc cu el, eu il schimb de cele mai multe ori. Oare ar vrea sa stea mai mult timp cu el? Oare e constient de lucrul asta? |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Heheeee, problema cu tata! Pai, mami, draga, tu il pui sa pape, tu il pui sa doarma... Tati vine numai la joaca! Pe cine sa strige si el??? Toate am fost suparate ca picam din picioare de oboseala ca stam numai dupa ei, si ei... TATA! Peste doi ani, vei dori sa mai strige tata! Il pui in pat, te duci si tu sa te asezi putin si incepe: "mama, vreau apa!" Duci apa, il pui in pat, te asezi si auzi:" mama, fac pisu!" Termini si cu asta, te asezi si tu, sperand ca a terminat si auzi:" mama, vinooooo!" Si atunci, disperata, te vei intreba: da' tata nu stii sa spui???? |
|

Inregistrat: 10/17/2007 Mesaje: 1368
| Hai ca m-ai inveselit ... da, adevarul e ca ma oftic ca el il striga doar pe ta-ta. Tata nu are rabdare sa-i dea sa manance pt. ca Alex isi pune mancare si in cap cand mananca. El face baitza la cap dupa ce papa de fiecare data. Doar la fruce si la cereale nu se murdarese pentru ca-i plac foarte mult si nu face fitze.... in rest....mancare in cap, nas, urechi....si pe jos. |
|

Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 3780
| Suntem si noi in plina criza de singurate!!!
De trei zile Alexandra plange de se cutremura peretii la nani, iar astazi s-a plimbat ca un catelus dupa mine prin toata casa si s-a agtat cu atata disperare de pantalonii mei de parca plecam in lume...Nu stiu ce e cu ea...era un copilas cuminte, statea si singurica, se juca singurica, se fataia peste tot dupa mine dar fara crize si vrut in brate....acum nu mai stiu ce sa fac!!!
Nu stiu de ce resimte singuratatea asta, cand sunt toata ziua cu ea...de socializat am tot lasat-o sa socializeze cu cat mai multa lume...mergem mereu in vizite, la copii si la oameni mai mari...dar vrea cu noi, cu mine in mod special...
M-a saturat de plans, ma doare capul....nu mai poooooooottttt!!!!
Si nu stiu ce sa fac...azi n-am putut nici sa-mi spal vasele....
Oare cat dureaza perioada asta???? |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| si noi trecem in perioada,chiar acum incepe sa o incetineasca,dar nimic nu puteam face de el.daca ieseam la plimbare,statea in carucior si totul era ok,dar in casa era jale.numai in brate,nici nu adormea singur,il adormeam in brate,iar uneori cand sa il pun se trezea si gata cu somnul.te inteleg,e greu...nici acum nu stiu ce a fost cu el,desi pediatra spune ca sunt dintii de vina,dar nu i-a iesit nici unul acum,in perioada asta multa rabdare si putere si sa treceti repede peste perioada asta |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Imi amintesc cu Madalina ce pateam,ii dadeam ocupatie si plecam de langa ea,nu faceam doi pasi ca era in urma mea...trece si perioada asta...multa rabdare si intelegere mamici |
|
|