Profil: cristi108
Despre
Utilizator: cristi108
Nivel: Membru
Statistici
A intrat: Saturday, December 28, 2013
Ultima vizita: Saturday, December 28, 2013 10:39 AM
Numarul de postari: 1
[0.00% din toate postarile / 0.00 postari pe zi]
Imagine
Ultimele 10 postari
Subiect: De ce sunt copiii necooperanti?
Postat: Saturday, December 28, 2013 10:13 AM
AdrianaC wrote:
De ce sunt copiii necooperanti?

Ca sa isi atinga unul din scopurile de mai jos:

1. Putere
2. Atentie nelimitata
3. Razbunare
4. Pretinsa incompetenta

Ei sunt necooperanti nu IN CIUDA ci DIN CAUZA a ceea ce facem noi.

Exemplu:

1. Puterea
Copilul dornic de putere isi va dori mereu sa castige, nu conteaza ce anume, se simte puternic cand te ignora, cand nu face ceea ce ii spui sau chiar cand te determina pe tine sa faci ce spune el. Cu astfel de copii e bine sa nu te certi si sa nu le faci jocul, sa nu te enervezi si sa nu cedezi, sa le ceri parerea si sa faci astfel incat sa li se para ca ei au decis singuri ce trebuie facut.

2. Atentie nelimitata

Aici vorbim de copiii care se simt bine numai cand sunt ei in centrul atentiei. Nu conteaza daca sunt in centrul atentiei pentru ca tocmai au facut o ditamai prostia, sau ca au facut un lucru bun. Daca va intrerupe de 1000 de ori si nu reusiti sa il potoliti, trebuie sa il faceti sa inteleaga ca va capata atentie atunci cand se va comporta frumos si ca va fi ignorat orice ar face, daca nu se va purta asa cum trebuie.

3. Razbunare

Un copil e razbunator mai ales atunci cand i se pare ca parintii nu il iubesc sau il iubesc mai putin.

In acest caz, nu prea aveti ce face ca sa schimbati acest comportament, decat sa fiti foarte atenti cu el si sa ii oferiti foarte multa dragoste si afectiune si in timp isi va da seama ca nu e asa cum credea el si se va schimba.

4. Pretinsa incompetenta

Copilul e convins ca nu e bun de nimic asa ca de ce sa mai incerce sa faca ceva. Nu vrea sa incerce nimic nou, nu vrea sa demonstreze nimic, sau, dimpotriva, poate deveni foarte ambitios.

Trebuie sa il incurajati si sa il laudati mereu, ca sa prinda din nou curaj si incredere in el. Evitati sub orice forma sa ii spuneti lucruri de genul "esti prost" sau "nu esti bun de nimic" pentru ca nu veti reusi decat sa ii sporiti neincrederea in el.

In loc sa ii spuneti "nu e rau" spuneti-i "arata foarte bine; poti si mai bine de atat?". Asa nu il veti descuraja, ci il veti incuraja si ambitiona sa dea tot ce e mai bun in el.