Profil: CrisM
Despre
Utilizator: CrisM
Nivel: Grupa mijlocie
Statistici
A intrat: Friday, November 17, 2017
Ultima vizita: Tuesday, August 18, 2020 6:58 PM
Numarul de postari: 450
[0.04% din toate postarile / 0.17 postari pe zi]
Imagine
Ultimele 10 postari
Subiect: Clubul mamicilor incepatoare - 13
Postat: Friday, May 8, 2020 5:05 PM
Buna Andreea! Si eu as vrea un ticker cu bebe Matei Cristian - 25.12.2019. Multumesc DistanceKiss

img
Subiect: Clubul mamicilor incepatoare - 12
Postat: Monday, May 4, 2020 6:33 PM
Florentinna wrote:
Buna dimineata mamici cu piticihearts . Nu prea am intrat in casuta din lipsa timpului dar va citesc ori de cate ori am putin timp liber.
In sept o sa vina bebe 2 si marea problema a noastra e la departamentul cum vom dormi.... fetita doarme in dormitor cu noi in patutul ei de la inceput si cam de la 4 luni a dormit toata noaptea cu exceptie la eruptia dintiilor. Cand vine bebe 2 nu stiu ce sa fac...sa mai luam un patut in camera si sa dormim asa sau sa incep sa o obisnuiesc pe fetita in camera ei. Mamici care sunteti in aceiasi situatie poate imi dati un sfatGossip

Buna! Eu nici acum nu dorm cu amândoi în camera. Fetita are un somn agitat în cele mai multe nop?i. Ii ies ultimele 2 masele si e jale. Uneori se trezeste si sta treaza câte 2-3 ore în toiul noptii fara sa plânga. Alteori scanceste sau plânge în somn. Bebita se mai trezeste si el noaptea. Fie se screme si mârâie, fie vrea sa suga. Am încercat initial sa ii pun în aceeasi camera pentru ca eu dormeam cu fetita într-un dormitor, iar tati dormea singur în celalalt dormitor. Acum doarme el cu fetita în dormitorul în care dormeam eu cu ea, iar eu m-am mutat în celalalt dormitor cu bebe. Am zis sa nu ii schimbam camera în care doarme, sa nu fie prea multe schimbari deodata. Eu îmi fac sperante sa ii pun în aceeasi camera abia când o sa termine S cu maselele. A fost greut la început sa nu mai dorm eu cu fetita, dar s-a obisnuit mai ales ca tatal e implicat în absolut tot ce tine de ei. Sarcina usoara în continuare!

img
Postat: Thursday, April 23, 2020 9:43 PM
Adina Mariana wrote:
Fetelor Luca nu mananca absolut nimic.Tot ce ii bag in gura scuipa afara,face gag se zbate in scaun si incepe sa planga pana il scot.Este un chin si am asteptat enorm clipa diversificarii.Am incercat si blenduit,si pisat cu furculita,si autodiversifucare nu este curios,nu atinge nimic,nu vrea pur si simplu.Sunt foarte suparata si speriata ...nu imi imaginam ca pot trece prin atatea stari si ca al meu copilas nu va fi un mancacios.Ma asteptam sa aiba zile cand refuza dar nu total orice i-as da.Ce pot sa fac in aceasta situatie?momentan am incercat doar legume(cartof dulce,dovlecel,pastarnac,morcov)si am inceput de 6 zile.

Adina încearca sa stai calma si sa o iei ca atare. Te va scuti de multe stari naspa. Am trecut si eu prin asta. Pot sa iti spun ca sunt momente când si acum Sofia refuza mâncarea. Mai ales când e cu dintii. Eu am continuat sa ii gatesc si sa o pun la masa. I-am oferit la început legume ?i când a început sa manânce un pic mai bine, cam 3 sapt am introdus ou, carne si brânza. Apoi a refuzat tot, iar a început sa manânce si tot asa. Chiar daca refuza ii ofeream ce aveam în plan. Daca nu manca o alaptam ?i incercam sa nu ma amarasc prea tare. Luca al tau e înca foarte mic. Sunt copii mai curiosi care gusta si copii care refuza la început. Eu am mers pe diversificare cu piureuri, târziu am introdus buca?ile, dar poate el vrea sa simta la mana textura mâncarii. Încearca sa ii oferi si bucati ?i piure. Mie mi-a fost tare frica de buca?i la început, dar acum pe la un an ?i jumatate Sofia a avut o perioada în care nu mai manca nimic din ce nu putea lua cu mana. Sper sa te ajute cumva sfaturile mele si sper sa fiu cât de cât coerenta pentru ca sunt într-o continua privare de somn :)) Cel mai important ar fi sa încerci sa nu te amarasti. Te stoarce de energie DistanceKiss

img
Postat: Thursday, April 23, 2020 9:33 PM
Ella30 wrote:

Ce greu e de aplicat sfatul tau..mie nu imi iesepale mai ales in conditiile astea de izolare..

Legat de bunici zici atat de bine..sincer eu cele mai relaxante bai le am avut cand venea bunica sa stea cu fata :))) cand e cu sotul aud mereu "nu stai mult, nu? "Lol de parca as pleca in concediuLol

Tu folosesti numai pseudocereale ? :*

La micul dejun rotesc niste terciuri de cereale cu fructe, ou fiert cu mozarela si unt, mai fac pate de ficat sau salata de vinete fara maioneza ?i fara ceapa. I-am dat cam toate tipurile de pseudocereale, dar i-am dat si cereale. Recunosc ca la micul dejun prime?te des terci de fulgi de secara, ovaz sau multicereale, chiar, quinoa toate combinate cu fructe. Ii plac terciurileras

img
Postat: Tuesday, April 21, 2020 9:59 PM
Fetelor un sfat! Incercati sa fiti îngaduitoare si blânde cu voi. E în regula daca uneori ne mai pierdem rabdarea, e un regula daca insistam cu anumite lucruri care noua ni se par corecte, e în regula sa mai gresim. Va spun asta dupa ce am avut nenumarate mustrari de constiinta fata de starea mea uneori. Mi se parea ca sunt o mama rea si îmi era ciuda ca nu reu?esc sa fac tot ce mi-am propus sau nu reusesc sa am o rabdare inepuizabila... Noi vrem binele copiilor si asta e tot ce conteaza. Si mi se pare important sa mai facem si lucruri pentru sufletul nostru! În perioada asta cu doi copii atât de mici eu am profitat de fiecare moment când mai aveam câte o bunica la mine. Am facut un dus, am baut o cafea în liniste, maruntisuri, dar marun?i?uri care ma ajutau sa functionez. Pe principiul mamica fericita, copil fericit!

Legat de statul cu bunicii eu chiar i-am lasat pe bunici sa stea în preajma lor. Am avut ?i noroc ca Sofia e o fire destul de sociabila. Plus mi-a prins bine si ajutorul, mai ales ca sotul meu face 4 ore pe drum în fiecare zi, ore care se adauga la minim 9-10 ore de stat la birou.

Legat de lapte si eu am folosit lapte în preparate de la 6 luni. 3,5% grasime din comert sau lapte de vaca de la bunica fiert minim 15 minute de când da în clocot. Eu i-am introdus Sofiei pseudocerealele la 7 luni - fulgi de ovaz, secara, quinoa, gris integral. Ii combinam cu piureuri de fructe si seminte rasnite. ?i în prezent ii dau combinatii de pseudocereale cu fructe, iaurt, nuca, migdale. În unele dimineti ii dau unt cu pâine, ou fiert, mozarela. La iaurt mi-a mâncat foarte bine o perioada pe cel grecesc ?i iaurt de vaca de la artesana.

img
Postat: Thursday, April 16, 2020 9:22 PM
Iulia13 Felicitari!!! O sa fie si la voi aceeasi diferenta ca la noi. E greu cu doi asa mici, dar e si tare frumos!

MirelaD Stai linistita ca nu esti singura careia ii cade copilul din pat. Si noua ne-a cazut Sofia cu amândoi acasa de vreo 2-3 ori! Si eu m-am simtit groaznic.. Ma gândeam ca uite ce parinte neatent sunt... Am mers cu ea la pediatru sa ne asiguram ca nu are nimic, iar doctorita ei ne-a zis asa foarte calma: "dna stati linistita! Toti copii cad din pat!"
Sa o urmaresti sa nu aiba pierderi de cunostinta, stari de voma, pierderea echilibrului sau alte semne care î?i indica o stare alterata.
Stiu ca e greu sa nu te îngrijorezi, dar unii copii fac mai greu anumite lucruri. Sofia a început sa mearga de-a busilea la 11 luni fara 2 zile. Noi am facut ?i ceva kinetoterapie cu ea pentru a merge în picioare deoarece am descoperit ca avea o usoara asimetrie musculara. Când se ridica în picioare parea ca e o mica piftie :))

Fetelor va doresc sa aveti sarbatori linistite, cu copii voiosi si sanato?i! Eu intru noaptea si va mai citesc, dar nu prea apuc sa scriu. Seara abia ma tin pe picioare. Dupa maratonul baitelor si adormitul copiilor încerc sa mai fac câte ceva prin casa. Statul numai în casa e tare dificil cu doi copii mici. Sofia nu î?i consuma energia, adoarme greu seara, ii ies ultimele doua masele si e foarte agitata! Ne rupe! Când pleaca so?ul la birou nici nu apuc sa manânc. Adorm unul se trezeste celalalt si tot asa! Iau partea buna a lucrurilor... Nu am fi avut cum sa petrecem atâta timp în 4 niciodataras va imbratisez!

img
Postat: Wednesday, March 4, 2020 4:49 PM
Lore Sanatate multa micutului! Sper sa isi revina! Multa putere parintilor sa treaca prin asta! Si eu experimentez ni?te emotii la fiecare viroza a Sofiei. Pur si simplu se îneaca cu muci. Plânge si se îneaca. Acum e bolnava si fix pe acelasi tipar mi s-a inecat cu mucii din gatpale

Simmo dupa începutul diversificarii si pana la 1 an al Sofiei ne-am luptat cu constipatia. Am încercat si bifido baby, dar la noi a functionat omnibiotic panda. Trei luni de probiotic din asta si s-a îmbunata?it situatia. În plus eu ii dadeam mar, para, dovleac placintar, cartof dulce aproape în fiecare zi. Nu toate o data, dar ii bagam ceva din astea la o masa

img
Postat: Friday, February 28, 2020 1:10 PM
Ella123 wrote:
cu iridium l am ?ters ?i eu acum a trecut, dau doar cu ser ?i compresa sterila. Kinetoterapeutul a zis sa vin cu recomandare de la ortoped ?i el îmi va face un plan pentru exerci?ii dar ca din pct lui de vedere n ar fi o problema prea mare ?i ca ar vrea sa a?teptam pana la 3 luni. Nu a?tept pana atunci, merg sapt viitoare ?i vedem ce spune. Sper ?i eu cu câteva ?edin?e sa se rezolve.

Si bebita al meu întoarce capul mai mult într-o parte. Eu am mers deja cu el la un ortoped pediatru în Bucuresti care ne-a recomandat kinetoterapie pentru asta. Nu e torticolis la el ci o asimetrie musculara datorata pozitiei din uter. Eu merg pe premisa ca cel mai bine stie un medic si uneori asteptarea nu face decât sa creasca timpul de vindecare. Daca tie ti se pare ca e ceva în neregula mergi la un ortoped pentru a sta lini?tita. Daca e nevoie de kinetoterapie e mult mai bine sa începi mai devreme.

img
Postat: Wednesday, February 26, 2020 8:05 PM
BC1828 wrote:
Fetelor baie?elul mare are ni?te cojite la sprancene, am inteles ca s-ar numi "crusta de lapte".
Stiu ca pe el nu il incomodeaza însa estetic ma deranjeaza pe mine.Stiti cumva ceva tratament care ar ajuta la dispari?ia lor?

E o crema de la bioderma pentru cruste de lapte - ABCDerm babysquam. Dai cu ea pe coji si o lasi sa actioneze 30 de minute, apoi o cureti. La noi s-au dus crustele de pe frunte si sprancene si partial ?i cele de pe scalp.

img
Postat: Wednesday, February 26, 2020 4:11 PM
Inawar felicitari pentru bebelina! Sa fie sanatoasa si fericita! Refacere rapida si acomodare usoara la viata în 4!

LauraFelicitari pentru atitudine! Esti o femeie puternica!

Eu abia apuc sa va citesc! Pe 15 am avut si noi botezul. Eu chiar m-am distrat, a fost o iesire din rutina. Noi am facut botez de zi, am început la 3 la restaurant si la 10:30 eram acasa. Pe bebe l-am tinut în camera sus în hotel si l-am adus în vreo 2-3 reprize jos în restaurant si a stat preponderent la mine sau la taica su! A dormit si a mâncat absolut normal si chiar nu a dat semne de oboseala. Îmi propusesem sa fiu relaxata si sa nu ma gândesc ca aoleu nu dorm copii pentru ca nu ma ajuta cu nimic. Sofia a dormit cu el în camera, iar în rest a fost numai o distractie pe ea. A fost în centrul atentiei Love
La noi Sofia a început cu maraielile când nu ii convine ceva. Daca ii arat fratiorului o jucarie imediat vine, maraie si întinde bratele sa o ia înapoi. În rest e destul de interesata de el. Îl studiaza intens, vine sa îl pupe pe cap :)) îmi arata sa ii prind ?i lui parul în codita :))
Maine o sa facem primul drum lung cu amândoi. O sa mergem 300 km pana la bunici si abia astept sa vad cum o sa fie. De câte ori am plecat cu ei mi-am propus sa fiu relaxata. Daca sunt relaxata ?i fara asteptari prea mari lucrurile merg chiar bine.
Nici bebita nu urmare?te înca cu privirea obiectele mereu si pare sa întoarca mai mult capul spre stânga decât spre dreapta. O sa facem putina kinetoterapie. La asta cu urmaritul fiecare bebe are ritmul lui. Sofia la vârsta lui era super serioasa, nu schita niciun zâmbet. În schimb bebita e tot un zâmbet.

Va imbratisez pe toate!

Spor celor care ati început diversificarea!

img