|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| CREZUL
Cred într-unul Dumnezeu, Tatal Atottiitorul, Facatorul cerului si al pamântului, vazutelor tuturor si nevazutelor.
Si într-unul Domn Iisus Hristor, Fiul lui Dumnezeu, Unul-Nascut, Care din Tatal S-a nascut mai înainte de toti vecii. Lumina din Lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, Nascut, nu facut; Cel de o fiinta cu Tatal, prin Care toate s-au facut.
Care pentru noi oamenii si pentru a noastra mîntuire S-a pogorît din ceruri si S-a întrupat de la Duhul Sfînt din Maria fecioara si s-a facut om.
Si S-a rastignit pentru noi în zilele lui Pontiu Pilat si a patimit si S-a îngropat.
Si a înviat a treia zi, dupa Scripturi.
Si S-a înaltat la ceruri si sade de-a dreapta Tatalui.
Si iarasi sa vina cu slava, sa judece vii si mortii, a Carui împaratie nu va avea sfîrsit.
Si întru Duhul Sfînt, Domnul de viata Facatorul, Care de la Tatal purcede, cel ce împreuna cu Tatal si cu Fiul este închinat si slavit, Care a grait prin prooroci.
Într-una sfânta, soborniceasca si apostoleasca Biserica.
Marturisesc un Botez, întru iertarea pacatelor.
Astept învierea mortilor.
Si viata veacului ce va sa vie.
Amin! |
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Foarte frumos Kiki eu il stiu aproape pe tot ,cred ca gresesc putin,dar ma bucur ca-l stiu si asa. . |
| Eu vreau sa-l invat. O data pentru mine si in plus voi boteza si ar fi bine sa-l stiu! |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Fetelor, si Psalmul 50 este foarte frumos si foarte util sufletului! |
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Si eu il stiam, dar l-am uitat.
Bravo, Kiki! |
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| misha wrote:Fetelor, si Psalmul 50 este foarte frumos si foarte util sufletului!
Psalmul 51 mi-a adus mie multa liniste si impacare in vremuri grele acum ca mi-ai adus aminte l-am recitit ,dupa ani buni, si am bocit ca un copil.Il stiam pe de rost si traiam fiecare verset ,il spuneam cu inima cu sufletul .Mergeam pe jos la catedrala si nu vedeam lumea pe strada ca traiam in lumea mea din care nu vedeam scapare iar psalmul asta parca ma elibera de lanturi...pana a doua zi cand iar imi vedeam sotiorul " drag" la ochi si avea grija sa-mi puna lanturile la loc pe gat Credinta te tine in viata cand nu mai ai motive de trait |
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| mihaela75 wrote:Psalmul 51 mi-a adus mie multa liniste si impacare in vremuri grele acum ca mi-ai adus aminte l-am recitit ,dupa ani buni, si am bocit ca un copil.Il stiam pe de rost si traiam fiecare verset ,il spuneam cu inima cu sufletul .Mergeam pe jos la catedrala si nu vedeam lumea pe strada ca traiam in lumea mea din care nu vedeam scapare iar psalmul asta parca ma elibera de lanturi...pana a doua zi cand iar imi vedeam sotiorul " drag" la ochi si avea grija sa-mi puna lanturile la loc pe gat Credinta te tine in viata cand nu mai ai motive de trait
Mihaela, 50 nu 51 |
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| da, stiu ,dar mie-mi place 51 |
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2007 Mesaje: 7309
| Am invatat Crezul cand mi-am botezat finuta in 2003 si inca il mai stiu!!!!!! Il spun de cate ori am ocazia; imi aduc aminte ca l-am spus si in sala de nasteri, inainte sa urc pe masa si apoi m-am simtit mai luminata, cu capul mai limpede, mai usoara.........am trecut peste tot mai usor!!!!!! |
| Nu stiu daca o sa ma credeti sau nu, dar dupa ce am citit Crezul la biserica atunci cand mi-am botezat finutza, m-am simtit altfel...mai curata, mai libera de atatea pacate... |
|
Inregistrat: 1/27/2007 Mesaje: 1849
| Ma bucur mami ca ai trait sentimentul asta...Eu merg cu David la biserica de doua, trei ori pe saptamana ( e in drumul nostru cand mergem la plimbare ) si aproape de fiecare data ma simt mai eliberata, mai curata si mai linistita... Si can mi-am botezat finutul tot asa m-am simtit... |
|
|