Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Rugaciunea Sfintei Cruci
Sa se scoale Dumnezeu, si sa se risipeasca vrajmasii Lui, si sa fuga de la fata Lui cei ce-L urasc pe Dansul. Sa piara cum piere fumul, cum se topeste ceara de fata focului, asa sa piara demonii de la fata celor ce-L iubesc pe Dumnezeu si se insemneaza cu semnul Crucii, zicand:
Bucura-te, preacinstita si de viata facatoare Crucea Domnului, care gonesti demonii cu puterea Celui ce S-a rastignit pe tine, a Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos, Care S-a pogorat la iad, si a calcat puterea diavolului, si te-a daruit noua pe tine, cinstita Crucea Sa, spre izgonirea a tot vrajmasul.
O, preacinstita si de viata facatoare Crucea Domnului, ajuta-mi mie cu Sfanta Fecioara Nascatoare de Dumnezeu si cu toti Sfintii, in veci. Amin.
|
Inregistrat: 11/18/2007 Mesaje: 3818
| Rugaciunea de fiecare zi a Sfântului Ierarh Filaret al Moscovei
Doamne, nu stiu ce sa cer de la Tine. Tu Unul stii de ce am nevoie, Tu ma iubesti pe mine mai mult decît pot sa Te iubesc eu pe Tine. Parinte, da robului Tau cele ce singur nu stie a le cere. Nu îndraznesc sa cer nici cruce, nici mîngîiere: numai stau înaintea Ta. Inima mea e deschisa Tie; Tu vezi trebuintele mele pe care nu le stiu eu. Vezi si fa dupa mila Ta. Loveste-ma si ma tamaduieste, doboara-ma si ma ridica. Ma cutremur si tac cu evlavie înaintea vointei Tale sfinte si a cailor Tale celor nepatrunse pentru mine. Ma aduc Tie jertfa, nu am alta dorinta decît numai sa fac voia Ta; învata-ma sa ma rog, singur roaga-Te în mine! Amin
|
Inregistrat: 11/18/2007 Mesaje: 3818
| Pe 1 octombrie, Biserica Ortodoxa praznuieste Sfantul Acoperamant al Maicii Domnului: "Trebuie sa stim ca acest praznic a început a se praznui pentru o pricina ca aceasta: în zilele împaratului Leon cel Întelept în Constantinopol, spre o duminica, facându-se priveghere de toata noaptea în sfânta biserica Vlaherna a Preasfintei Nascatoarei de Dumnezeu, în întâia zi a lunii octombrie, si multimea poporului stând înainte, ca la patru ceasuri de noapte fiind, Sfântul Andrei cel nebun pentru Hristos si-a ridicat ochii în sus împreuna cu ucenicul sau, Fericitul Epifanie, si au vazut pe Împarateasa cerului, pe ocrotitoarea a toata lumea, pe Preasfânta Fecioara Nascatoare de Dumnezeu, stând în vazduh si rugându-se, stralucind cu lumina si acoperind pe popor cu cinstitul sau omofor, înconjurata de osti ceresti si de multime de sfinti, care stateau în haine albe cu cucernicie împrejurul ei; din care doi erau mai alesi, Sfântul Ioan înaintemergatorul si Evanghelistul Ioan. Iar cele cu umilinta graiuri ale rugaciunii ei catre iubitul sau Fiu si Dumnezeul nostru Iisus Hristos, acestea s-au auzit: "Împarate ceresc, primeste pe tot omul cel ce Te slaveste pe Tine, si cheama în tot locul preasfânt numele Tau; si unde se face pomenirea numelui meu, acel loc îl sfinteste, si preamareste pe cei ce Te preamaresc pe Tine, si pe cei ce cu dragoste ma cinstesc pe mine Maica Ta. Primeste-le toate rugaciunile si fagaduintele si-i izbaveste din toate nevoile si rautatile". (http://www.calendar-ortodox.ro/luna/octombrie/octombrie01.htm)
Acatistul: http://www.youtube.com/watch?v=0mdG4KSUxb4 |