Cresterea si dezvoltarea normala
Subiectul anterior · Subiectul urmator
danab
Scris: Monday, July 31, 2006 3:41 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Coboara repede patutul, Tina, ca se pot intampla accidente si dupa aia ai sa faci asa banghead

Noi avem trei zile de cand saltam in picioare ca o broscuta.
Tina
Scris: Monday, July 31, 2006 4:59 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Cu sigurantza il voi lasa de azi mai jos, acum lasand gluma deoparte, deja a devenit plina de energie si experimenteaza tot felul pozitii . uff Parca mi-e mila de ea ca in felul asta ii restrang spatiul de joaca dar n-am incotro.
taki
Scris: Monday, July 31, 2006 5:22 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Am ridicat-o si eu pe Sasha in fundulet...si ce ii place, e toata numai zambete, imediat intinde manutele sa ma apuce si trage sa o ridic. Mie cam frica sa-i dau drumul sa vad daca poate sa stea fara ajutor. Voi ce ziceti?
Nu prea ma pricep si in nici o carte nu scrie cum sa procedezi. Atat am gasit in Capraru, ca pana la sfarsitul lunii a IV-a, copilul sta in fundulet ajutat ( sprijinit ) fiind.
Roxanel
Scris: Monday, July 31, 2006 6:44 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/13/2006
taki wrote:
Am ridicat-o si eu pe Sasha in fundulet...si ce ii place, e toata numai zambete, imediat intinde manutele sa ma apuce si trage sa o ridic. Mie cam frica sa-i dau drumul sa vad daca poate sa stea fara ajutor. Voi ce ziceti?
Nu prea ma pricep si in nici o carte nu scrie cum sa procedezi. Atat am gasit in Capraru, ca pana la sfarsitul lunii a IV-a, copilul sta in fundulet ajutat ( sprijinit ) fiind.

In nici un caz sa nu-i dai drumul.nu Eventual o sprijini de niste perne. La spate si pe parti. Daca vezi ca clatina capul cand o tii in fundulet e clar ca nu are stabilitate. Eu o pun pe Antonia 5 minute pe zi intre perne si ce-i mai place. Sau se ridica ea de degetele mele si o tin asa 1-2 minute pana inspecteaza camera.ras
taki
Scris: Monday, July 31, 2006 7:03 PM
Nivel

Roxanel wrote:

In nici un caz sa nu-i dai drumul.nu Eventual o sprijini de niste perne. La spate si pe parti. Daca vezi ca clatina capul cand o tii in fundulet e clar ca nu are stabilitate. Eu o pun pe Antonia 5 minute pe zi intre perne si ce-i mai place. Sau se ridica ea de degetele mele si o tin asa 1-2 minute pana inspecteaza camera.ras

O sa incerc sa o sprijin intre pernute mai incolo.

Cam asa fac si eu, o ridic de manute cateva secunde, minute cred ca e mult spus oare ( nu am cronometrat dar sa ma o fac sic ), se uita la mine, rade, apoi in stanga-n dreapta si gata o asez inapoi pe spate. Repet cam de 4-5 ori/zi.
Miri
Scris: Monday, July 31, 2006 10:27 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Taki, e bine asa cum procedezi,deocamdata!
TatyKS
Scris: Monday, July 31, 2006 10:35 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
,Tina eu am coborat patutul la parter de pe la 5 luni sun pic.ras , nu e de gluma , e cam marisoara acum si poate sa se arunce de acolo. Ai mare grija! pupici

Bravo Sasha , ce frumos se joaca mami cu tine!pupici Si noi la fel am inceput sa o punem in fundulet, dar doar pentru cateva secunde. Dupa 5 luni ii puneam pernite in spate , in lateral si in fata ., dar cate 5 minutele.
taki
Scris: Wednesday, August 2, 2006 5:38 PM
Nivel

La nastere : 2.852 grame si 48 cm
La 1 luna: 4.344 grame si 52.5 cm
La 2 luni si 10 zile: 5.574 grame si 57 cm.
La 3 luni : 6.180 grame si 60.5 cm
La 4 luni : 7.105 grame si 62.8 cm, circumfeinta capului 42cm, circumferinta toracelul 42.3 cm.

Ne mutam la " categoria grea " sic
taki
Scris: Wednesday, August 2, 2006 5:40 PM
Nivel

Miri, taty, multumesc pentru sfaturi!
Miri
Scris: Wednesday, August 2, 2006 11:21 PM
Nivel

pupici
Kiki
Scris: Monday, August 7, 2006 9:01 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
David la 9 luni

* 12.200 kg (a slabit 400 gr)
* 78 cm
* tot atatia dintisori (cei 4 canini care ne chinuie de la 6 luni mai stau la caldurica - una din gingii e crestata, probabil unul s-a milostivit de noi si iese afara)
* din pozitia culcat pe spate, se ridica in fund si in picioare
* merge singur tinandu-se de marginea de la patut sau de canapea
* din fund se pune singur pe burta si merge de-a busilea
* poate tine in mana orice jucarie: stie ca mingea sare, asa ca o arunca si se duce dupa ea, stie care jucarii zornaie, asa ca le agita imediat cum pune mana pe ele; orice intai testeaza cu degetul aratator si abia apoi pune mana
* incearca sa danseze (misca din fund) cand aude muzica
* poate inchide si deschide usa (numai daca e lasata intredeschisa, daca e inchisa cu clanta, nu stie s-o deschida - nici nu ajunge la clanta)
* stie cam de unde vin zgomotele: daca aude un claxon sau un motor, se uita la geam (daca suntem in casa, daca suntem afara se uita exact in directia de unde vine zgomotul), daca aude muzica sau voi necunoscute, la Tv sau la calculator, recunoaste zgomotul de chei si e motz la usa ca a venit ta-su
* se recunoaste si ma recunoaste in oglinda
* trage de cearceafuri, de usi, de sertare, de haine puse la uscat, de fete de masa (cu tot cu farfurii daca se poate), de cd-uri, de cabluri, de scaune
* intelege "comenzi" de genul: hai la mama / tata, nu e voie, ce cauti acolo (la ultimele doua, in 3 secunde a si fugit de la locul faptei), hai sa papam (si se uita la lingurita si la borcanel), hai sa dea mami apa (vine cu ochii la biberonul cu apa si face pa-pa-pa
* daca sta in fund pe covor, ajutandu-se de picioare, ori se rasuceste pe loc ori migreaza in alte directii(de regula spre un loc unde nu are voie)
* sta la olita si de multe ori face ce trebuie

Kiki attached the following image(s):
hpim0067.jpghpim0071.jpghpim0074.jpg

Alina
Scris: Monday, August 7, 2006 9:19 AM
Nivel

Inregistrat: 3/27/2006
Bravo, Dav, fiecare realizare a ta e un motiv de bucurie a parintilor tai. La mai multe, pui.

Alina attached the following image(s):
cb1116.jpg

Kiki
Scris: Monday, August 7, 2006 9:21 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Alina wrote:
Bravo, Dav, fiecare realizare a ta e un motiv de bucurie a parintilor tai. La mai multe, pui.

Multumim, Alina! pupici pupici
AdrianaC
Scris: Monday, August 7, 2006 9:23 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Bravo David !

Bravo Sasha !!! Te asteptam la categoria greilor !!!

Pupici la toti piticii, sa creasca mari, sanatosi si frumosi ! pupici
Miri
Scris: Monday, August 7, 2006 9:35 AM
Nivel

Bravo David!Are mami baiat mare si destept!pupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.