Chestionar intrebare: Ce ati alege in situatia intoarcerii la servici?
Alegere Voturi Statistici
bona 29 32%
cresa 59 67%

Cresa versus bona
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bulibuli
Scris: Monday, February 25, 2013 10:14 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Bravo, Kali!! Ma bucur ca ati avut succese ras
Ca in orice, inceputul e mai greu. Presupun ca te obisnuiesti cu ideea pana la urma... Bye2
kali
Scris: Tuesday, February 26, 2013 7:54 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
bulibuli wrote:
Bravo, Kali!! Ma bucur ca ati avut succese ras

DistanceKiss Merci!

Edit: Adina, eu nu l-as numi curaj... ***-ul nu e asa de negru. Noi suntem la a 4-a bona si am fost multumita de fiecare in parte. Probabil ca depinde de constiinciozitatea cu care iti alegi bona si de intuitie - iar in cercul meu nu am auzit vreodata de bone rele.Crazy
oanamaria
Scris: Wednesday, April 3, 2013 5:21 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
De ceva vreme bona mea cea buna isi cam neglijeaza atributiile pe care le are si pana acum si le-a indeplinit multumitor si am zis sa avem o discutie sa-i spun ca intarzie cate 30min zilnic ,ca nu mai acorda atentie curateniei ,nu mai strege praful si multe alte chestii pe care nu le mai face pe principiul nu mi-ati zis sa fac sau nu am vazut .
Iar in urma discutiei mi-a zis ca ea nu sta in cei 500 de lei pe cere-i dau eu pe luna -3zile pe sapt-5ore pe zi si sa-mi caut pe altcineva.
Nu asta ma asteptam sa aud,ci va va fi mai atenta de acum incolo cu ce o rog.
Deci la mine in casa de vreo luna nu se vede ca am menajera e jeg peste tot ,praful de 3degete etc.si o vad ca face asa la buleala totul si mai mult ar sta si s-ar uita la mine .\Asa ca acum fac preselectie si am invatat ceva din povestea /
Uite asa mai capat experienta.
Eu niciodara nu am stat in spatele ei sa vad ce si cum face si asta a fost rau ca nu a mai facut deloc .
Sunt suparata !Ce sa mai zic?!
Fara bona nu ma pot descurca asa ca urati-mi succes sa aleg pe cineva care s ama multumeasca .
kali
Scris: Wednesday, April 3, 2013 5:37 PM
Nivel

Aiurea situatie!! Bine, o bona noua nu-ti vine cu garantia ca nu-i infloresc pretentiile pe parcurs.
Multa bafta in gasirea persoanei potrivite - desi nu exista bona perfecta si cat alegi sa colaborezi cu ele trebuie sa faci compromisuri mai mari sau mai mici pe banii tai...

Si eu sunt intr-o situatie delicata cu mult-prea-laudata bona de ocazie - vad ca functioneaza vorba aia cu pomul laudat si cu sacul... - dar deocamdata am ales sa-mi vad interesul. Pana la urma copiii au de castigat...
Sa vedem pana cand.Crazy
oanamaria
Scris: Wednesday, April 3, 2013 5:40 PM
Nivel

Nu ma asteptam sa -mi dea raspunsul asta ci s afie receptiva ca o platesc regeste pt ce face .Daca vine sambata sau dumin ii dau 10lei pe ora deci nu-mi face niciun favor.
In fine mi-a replicat ca ea nu e sluga si nu sta in banii mei probabil din acuza asta nici nu mai trata cu seriozitate atributiile pe care le avea .
kali
Scris: Wednesday, April 3, 2013 5:51 PM
Nivel

oanamaria wrote:
Nu ma asteptam sa -mi dea raspunsul asta ci s afie receptiva ca o platesc regeste pt ce face .Daca vine sambata sau dumin ii dau 10lei pe ora deci nu-mi face niciun favor.
In fine mi-a replicat ca ea nu e sluga si nu sta in banii mei probabil din acuza asta nici nu mai trata cu seriozitate atributiile pe care le avea .

Te cred si te inteleg. Urat...
De platit o platesti bine, nu vad de ce nu i-ar fi convenit. Eu stiu persoane care muncesc mai mult pe bani mult mai putini - raportat la nr. de ore - si care sunt super serioase si de incredere.

Marea majoritate a lumii nu mai are valoarea banului... nu stiu...
mikaela
Scris: Wednesday, April 3, 2013 7:00 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/11/2010
La mine bona nu face nimic, adica e doar bona, nu menajera. O platesc sa-mi aduca copilul de la gradi, sa-i dea de mancare si s-o tina ocupata pana ajung eu sau sotul acasa. Doar cateva ore si nu in toate zilele saptamanii. E tinerica, e copchila, in toamna pleaca la colegiu si raman si eu suspendata. Uneori fac eu curat in urma lor, povesteam intr-o zi ca am gasit casa plina de sclipici,Crazy ata ete, eu ma bucur ca mi-e plodul in siguranta, ca am incredere in ea si are fata cu cine sa se joace. Daca vrea face singura dar nu prea am eu norocul asta, o data mi-a spalat frigiderul, cred ca au varsat ele ceva pe acolo, mai strange in urma fii-mei, jucarii si crafts si hainute dar cam atat. Ii spun aproape de fiecare data ce sa faca, ce sa-i citeasca, ce haine/papuci sa-i dea, ce-i de mancare, ce optiuni au ca sa nu o pacaleasca moaca asta mica sa-i dea dulciuri sau fast-food sau cine stie ce mai viseaza.
bereea
Scris: Wednesday, April 3, 2013 8:42 PM
Nivel

Inregistrat: 3/29/2007
Eu am avut bona care era si menajera, dar asa ne-am inteles de la inceput.Cand Ale statea acasa preferam sa se ocupe de ea si sa lase curatenia pe locul doi.In schimb cand mergea la gradinita avea 8 ore libere la dispozitie in care facea curatenie , calca si ce mai avea ea chef.Nu era nici pe departe perfecta, dar nici nu-si batea joc.
shirel
Scris: Wednesday, April 3, 2013 9:10 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Of,mai Oana si parca erai asa de multumita de ea .De obicei c-am majoritatea dupa ce le dai prea mare atentie si te porti cu ele mai prieteneste incep sa-si faca mai putin datoria.Inceaca totusi sa umbli dupa ea si sa-i atragi mereu atentia daca vezi ca nu merge cauta-ti pe altcineva cu toate ca nimeni nu-ti va zice ca vei primi una mai buna dar macar nici sa-si bata joc de casa ta.Trebuie sa fii si putin mai autoritara cu ele de la inceput nu ai incotro.
kali
Scris: Thursday, April 4, 2013 9:43 AM
Nivel

Si la mine bona e bona si menajera - menajera, insa nu as concepe sa strang eu dupa ea - macar sa lase cum a gasit. Bine, nu sunt absurda, se mai poate intampla daca se ia cu joaca si venim noi mai repede - de ex. -, insa asa cum copiii sunt invatati sa stranga dupa ei, pretentia asta o am si de la ea.

Nici sa-i fac eu programul si meniul zilnic nu mi-ar conveni - adica la inceput o ghidez insa cu timpul am pretentia sa se descurce singura si sa ne invete obiceiurile. Eventual discutam la telefon daca sunt ceva nelamuriri sau probleme, dar scopul ei e sa-mi usureze mie viata, nu sa-i port eu de grija. In alte conditii nu as simti ca as avea baza in ea si nu m-as simti in siguranta.

Cat despre Oana... ea sta acasa cu bebelusa, deci fiecare isi angajeaza persoana de care are nevoie cu care - probabil ca - se completeaza ( tu iesi la plimbare ca eu fac mancare... sau plec eu la cumparaturi si tu stergi praful ). E altceva cand ramane singura cu copilul si e clar ca atunci nu mai e loc de menaj ( desi ala micu' mai si doarme, timp in care ar putea sa mai faca cate una-alta - sters praf, calcat, etc... in functie de cum negociaza fiecare ).

Shirel, nu merge cu autoritatea, iti spun din experienta. Trebuie sa fii ferma, desigur, insa conteaza si sa ai cu cine discuta, ca daca reactioneaza ca bona Oanei, iti bati gura degeaba. Trebuie sa fie permanent constienta ca esti cu ochii pe ea, sa-i atragi atentia cand greseste si sa nu o lasi de capul ei pentru ca se intampla ca mai sus. Plus ca niciodata - asta e o regula - nu trebuie sa te imprietenesti prea mult cu ea si sa simta ca ti-e draga. Semne de apreciere ii arati, o motivezi, dar pana la urma trebuie pastrata distanta fireasca intre angajator si angajat, sa stie ca tu esti stapana casei iar ea e acolo cu un scop - si nu de amuzament ori de stat la cafele.
alexandrabogdan
Scris: Thursday, April 4, 2013 11:23 AM
Nivel

Inregistrat: 4/17/2008
socra mea e bona de meserie. lucreaza de noapte , de la 19-9 si are grija de o fetita de 10 luni. o ingrijeste de cand s-a nascut iar inainte de asta la aceasi familie facea menajul ziua.pe lg copil mai si calca iar dc au nevoie mai face si altele si o platesc in plus. pt ingrijit copil + calcat primeste 1200 lei. fara samb, duminica libera
kali
Scris: Thursday, April 4, 2013 11:30 AM
Nivel

alexandrabogdan wrote:
socra mea e bona de meserie. lucreaza de noapte , de la 19-9 si are grija de o fetita de 10 luni. o ingrijeste de cand s-a nascut iar inainte de asta la aceasi familie facea menajul ziua.pe lg copil mai si calca iar dc au nevoie mai face si altele si o platesc in plus. pt ingrijit copil + calcat primeste 1200 lei. fara samb, duminica libera

Deci vin 14 ore/zi, aprox. 308 ore/luna... calculat pe ora, pretul e mic. Pe de alta parte, e vorba de noapte, cand copilul nu e activ si presupun ca se pune problema numai de supraveghere...
Una cu alta se compenseaza.
alexandrabogdan
Scris: Thursday, April 4, 2013 11:36 AM
Nivel

Inregistrat: 4/17/2008
kali wrote:

Deci vin 14 ore/zi, aprox. 308 ore/luna... calculat pe ora, pretul e mic. Pe de alta parte, e vorba de noapte, cand copilul nu e activ si presupun ca se pune problema numai de supraveghere...
Una cu alta se compenseaza.

nu e activ dar se trezeste de 2-3 ori pe noapte. noi suntem multumiti pt ca banii astia conteaza FOARTE mult pt noi
mikaela
Scris: Thursday, April 4, 2013 1:56 PM
Nivel

Inregistrat: 8/11/2010
Kali, la mine situatia e putin diferita, prin faptul ca nu e si menajera si ca nu sta destul sa intre intr-o rutina, asta pe langa faptul ca fii-mea are activitati unde trebuie sa se imbrace diferit, de ex. pt Sf. Patrick imbraca verde, Cancer day roz, pt Paste altceva, pt Memorial Day altceva, pt Creative movements imbraca altceva, pt jocuri in echipa trebuie sa poarte diferite culori etc, plus "piticii" mei pe creier ca trebuie musai sa se schimbe de hainele de la gradi cand ajunge acasa. Mie imi convine asa, sa-i spun ce si cum, stau linistita si mi-e mai usor sa sanctionez cand nu e respectat. Asta nu inseamna ca nu se descurca sa gaseasca haine sa schimbe plodul si altfel daca e necesar. Cu papucii iar am "piticii" mei, musai curati, musai in functie de imbracaminte, am vazut bone care tarau efectiv copiii in pijamale sau aiurea imbracati, am vazut si bone care exagerau si imbracau copiii ca la teatru/serbare, fii-mea vrea zilnic sa fie printesa, vrea dress-up day, e mica dar smechera, ii zice ca mami nu se supara daca mananca pizza sau fast-food sau sa iasa la plimbare la Creamery (gen patiserie, gelaterie cu jde mii de tipuri de inghetata etc) asa ca cel putin pt mine, pt cazul meu, prefer sa -i spun de fiecare data, asta aveti in frigider, ai in camera pe dresser hainele alea pt aia si ailalta, trebuie sa citeasca cartea asta ca tema sau sa faca plansa etc etc. Cu stransul in urma lor nu e exagerat nimic, pt ca de multe ori continui eu o activitate inceputa de ele cand ajung acasa, sa nu va imaginati acum ca intorc casa pe dos, se joaca frumos,isi strang jucariile, nu am pretentii absurde sa-mi stearga praful dupa ce sare fii-mea pe paturi/canapea sau sa puna rufe la spalat ca mai stiu eu ce. Pt mine e important sa-mi faca copilul fericit si sa o tina ocupata, mai putin dau atentie la farfuria din chiuveta sau la perna care nu sta dreapta pe sofa, nu vreau s-o ignore pe mandra in ideea ca trebuie sa spele vasele de la cina de ieri sau mai stiu eu ce. Daca vor sa se joace de-a gospodinele impreuna, asta e alta treaba, deja fii-mea e implicata si decurg treburile altfel dar ca sa-i interzica sa faca ceva doar pt a mentine curatenia, nu, nu sunt de acord. Sa mai zic ca la casoiul meu de 200m patrati nici sa vrea nu ar putea sa faca menaj in cateva ore, plus ca daca ma apuc de ceva (cusut, cursuri, facturi etc) intr-o camera nu vreau sa mi le stranga pt ca in dezordinea aparenta am o ordine clara... Nah, cam asta e mine,nu fac comparatie intre situatii pt ca e imposibil, nu sunt prietena cu bona dar nici simpla relatie de angajator nu am, am incredere in ea si o sa-i duc dorul cu siguranta, mi-a fost usor s-o accept ca sotul cunoaste toata familia, am avut interviu cu mai multe doamne si cu recomandari si fara, si mai in varsta insa fata asta mi s-a parut deschisa, cu o atitudine pozitiva, fara sa-i pice nasul la o critica sau un sfat, ca sa nu mai zic de nevoia uneia de cealalta, ea nevoie de bani usori, eu nevoie de bona.
oanamaria
Scris: Thursday, April 4, 2013 2:17 PM
Nivel

Azi de cand a venit smotruieste continuu nu o mai pot opri ,e cam botoasa nu a scos 2vorbe ,dar nu a stat o secunda si face treburi care trebuia sa le faca demult si se mira si ea ce praf si mizerie gaseste .
Sa vedem cum vor decurge lucrurile pana la final .Eu sincer nu as vrea s-o pierd ,doar sa-si faca treaba cum trebuie .
Kali are perfecta drepatte in ce a zis .Cheek Kiss
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.