Chestionar intrebare: Ce ati alege in situatia intoarcerii la servici?
Alegere Voturi Statistici
bona 29 32%
cresa 59 67%

Cresa versus bona
Subiectul anterior · Subiectul urmator
vanina
Scris: Sunday, June 16, 2013 7:59 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 12/19/2008
Bulibuli, ai punctat foarte bine. Alte idei:

Cresa:
- timpul pierdut dimineata/seara pana/de la gradinita, si imbracatul/dezbracatul copilului, chiar daca stai aproape tot iti ia ~30 minute pe zi.

Bona:
+copilul se poate trezi mai tarziu, si eventual nu se va mai culca prea devreme (deci iti poti petrece seara mai mult timp cu el)
+iti poti alege persoana care il va educa (mai exista si educatoare "needucate"alcool )
kali
Scris: Thursday, June 20, 2013 5:11 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Plusurile si minusurile sunt foarte relative, in ambele cazuri. Cu putina preocupare, poti elimina/adauga din ele cu usurinta.
Ideea e ca tu trebuie sa fii convinsa ca ai luat decizia corecta si sa fii linistita ca puiul tau e bine acolo unde e...

Legat de soacra... ti-am spus eu!!
bulinutza
Scris: Saturday, June 22, 2013 6:28 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/14/2007
Buli, ideea cu cresa este cea mai buna dupa parerea mea, dar insuficienta...

O soacra sau o bona iti va trebui pt lungul sir de zile de stata acasa bolnavior. Noi n-am fost asa bolnavi si totusi ne-am petrecut destul de mult timp si acasa...

Poate gasesti o tanti in zona ta, doar pt situatii de urgenta, care sa mai vina sa te mai ajute un picutz cu una alta, sa fie copilul familiarizat cu ea. Daca nu...soacra! Asta este!

Dar gandeste-te bine ca doar cresa nu rezolva situatia voastra!

Succes! :)

bulibuli
Scris: Saturday, June 22, 2013 2:59 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Foarte bune remarcile voastre, imi sunt de mare folos.. sunt constienta ca imi trebuie o persoana de urgenta si sper sa o gasesc. Deocamdata raman la ideea de cresa, ne mai adaptam din mers. Poate gasim o persoana de urgenta care in timp va deveni permanenta. Am mari dubii in privinta acestei decizii, dar deja m-am obisnuit... de cand sunt mama nicio decizie nu mai e usoara..

Kali, asteptam sa zici asta!!! Mi-ai zis, am stiut si eu ca ai dreptate dar, macar pt cateva luni, a contat ajutorul primit.. daca nu mai merge nu mai merge si gata!
Deyu.
Scris: Tuesday, June 25, 2013 11:49 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 8/19/2012
Am votat bona Hilar Am s-o duc pe Ali direct la gradi, nu vreau sa trecem pe la cresa.
Mie-mi place sa o stiu cu mine acasa, cat mai e vremea. Timpul trece repede! bounce
kali
Scris: Tuesday, June 25, 2013 12:04 PM
Nivel

Inregistrat: 5/27/2006
bulibuli wrote:
Kali, asteptam sa zici asta!!! Mi-ai zis, am stiut si eu ca ai dreptate dar, macar pt cateva luni, a contat ajutorul primit.. daca nu mai merge nu mai merge si gata!

DistanceKiss Stiu...
Astept si eu momentul in care statul ne va oferi facilitati pentru copiii mici - gen centre de ingrijire, crese ca lumea, etc...Crazy
Poate nepotii nostri vor beneficia, cine stie?

Cu bona... la centrele de asistenta sociala se organizeaza cursuri de bone si au baza de date cu toate absolventele - de altfel, ei le si verifica in momentul depunerii dosarului ( inclusiv boli, analize, etc. ). Daca ti se pare o idee buna... go for it!

Oricum, mare bataie de cap cu bonele... mare bataie de cap cu bolile din colectivitate. Nici nu stii ce sa alegi.
bulibuli
Scris: Saturday, June 29, 2013 2:11 PM

Da, e o decizie f grea si sotul nu prea ma ajuta, lasa totul pe umerii mei. Luni ma duc sa vizitez o cresa. Din pct vostru de vedere e mare diferenta intre cresa de stat si cea particulara? Merita banii sau nu prea? Eu oricum sunt dispusa sa platesc suma respectiva, numai sa fie bine pt copil.
Cris-DL
Scris: Saturday, June 29, 2013 2:56 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/4/2006
Depinde... Ana, tu trebuie sa le vizitezi pe amandoua si sa vezi diferentele. Cred ca difera de la oras, la oras.

La noi de exemplu, nu a diferit decat ca nr. de copii... 30 la stat, maxim 10 sunt la cea particulara. In rest, conditiile sunt la fel...

Insa, am auzit de la cineva din Bucuresti, la unele crese de stat, grupa de 40 copii, iar capacitatea de paturi pe clasa era de 25, asa incat... cei mai slabuti dormeau cate 2 in pat. Sau plecau la pranz. La noi n-a fost cazul, din fericire.

Mult succes!
TatyKS
Scris: Thursday, July 4, 2013 10:35 AM
Nivel

Inregistrat: 3/1/2006
Eu asa mic l-as tine acasa cu cineva , ca de colectivitate tot o sa se sature . Pe Kari cu greu am dus-o la particulara la 2 ani si 9 luni ... dar nu vroiam nici sa stau departe de ea si nici sa stea cineva la mine in casa mereu.
Stiu ca e greu sa alegi ... cineva apropiat e cel mai bun cat e bebe prea mic si nu stie sa iti spuna ce se intampla( indifirent cine e ) dar sa plece seara acasa Lol . Eu una asa as face dar tu faci cum iti spune inima.Cheek Kiss
roxinthya
Scris: Thursday, July 4, 2013 5:18 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 11/10/2009
Nu vreau sa va fac in necaz dar am cea mai meseriasa bona Big Laugh
Sta cu ala mic, ba chiar si cu Maria cand e acasa, le face de mancare daca nu apuc eu, ii culca, ii spala, calca, spala rufe si nu cere niciun ban!ras
Ba chiar ar vrea sa ne dea ea noua.
In plus le da o educatie buna si ii iubeste nespus! E MAMA!!!!!!topai topai topai
La Maria n-am avut ce face dar din fericire mama s-a pensionat intre timp si acum poate sa stea cu cei mici.
Cu toate acestea de la nul din toamna pe Petru il voi da la cresa ca sa socializeze si sa se invete in colectivitate.
eirene
Scris: Sunday, July 21, 2013 6:51 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 10/6/2012
buna seara mamici! nu am mai scris de mult pe aici dar v-am urmarit mereu. sumtem bine, balerina e bine.
am cateva intrebari si va rog sa ma ajutati.
sunt crese care primesc copii de 9 luni in bucuresti? unde?
cat sa dau unei bone care sta cu otilia 4 zile pe saptamana, intre 4 si 6 ore pe zi?
la facultate am program scurt si ne gandeam ca nu se merita sa o dam la cresa pentru ca nu sunt acasa cateva ore dar nu stiu cat sa dau unei bone si daca gasec una care sa accept programul acesta. totusi ce ma sfatuiti?
multumesc, o seara buna si sa va traiasca puisorii
Angel
bulibuli
Scris: Sunday, July 21, 2013 10:48 PM

Cred ca bona ar fi mai buna in cazul tau. Gasesti cu siguranta sa stea cat si cum vrei tu, programul tu i-l faci, important e sa fie ok ca persoana si sa va intelegeti la salariu.

Noi oscilam intre cresa si bona, mai avem timp de gandire luna august inclusiv apoi mai vedem... ori ramane soacra peste iarna si ma rog sa nu ajung la nebuni, ori cresa, ori bona. Am avea pe cineva asa, ca o rezerva dar inca nu am discutat nimic...
AnaM
Scris: Thursday, August 15, 2013 12:18 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 8/15/2013
Buna,
sunt noua pe forum pt ca-s noua in situatia de a nu avea cu cine sa las copilul. pana mai ieri bona era de fapt bunica materna, bunica care s-a gandit sa renunte.Sunt in situatia in care nu stiu ce sa aleg:cresa(este una singura in oras si recent au fost mediatizate cazuri de corectii aplicate copiilor:(), gradinita particulara(mai toate primesc copii dupa 2 ani, copilul meu avand 19 luni implinite) sau bona(pe care n-as stii de unde sa incep sa o caut, ce conditii sa impun, samd).help?!!:(
bulibuli
Scris: Sunday, September 29, 2013 11:47 AM

Noi o lungim cat putem cu bunicii, macar sa iesim din iarna.. apoi, de prin mai, cred ca-l bag la cresa. Mai nou bunica e bolnava si s-ar putea sa fim nevoiti sa aducem o bona. 2 zile n-am avut ce face si l-am lasat la o vecina (care speram eu sa o iau bona dar nu poate ca are si ea nepotei de care se mai ocupa din cand in cand), s-a comportat f bine, n-a avut probleme cu el. Saptamana viitoare sta sotul cu el, isi ia concediu. Am mai stat si eu asa. Cam aiurea, cat concediu ne putem lua??! trebuie gasita o solutie. Socrii vor sa ramana la noi ca deh, peste iarna e scumpa intretinerea si recuperarea de ce sa n-o faca la Iasi (ma refer la soacra care e bolnava si urmeaza sa se opereze la coloana cervicala, deci nu vad cum ar mai putea avea grija de baiat).
deci vom sta gramada, noi, socrii, bona... Crazy
bulibuli
Scris: Thursday, February 27, 2014 11:09 PM

A sosit momentul! Bibi va merge la gradinita (cresa) din aprilie, cel tarziu mai daca e bolnavior, desi nu cred. Am tot cautat si am ajuns la 2 variante, ambele mi-au placut ca locatie, conditii, educatoare, nr. copii/grupa:

A. gradinita Montessori - e ceea ce mi-am dorit pt el, m-am bucurat ca s-a infiintat si la Iasi dar e cam scumpa si nu reduc din taxa nici macar un leu daca sta copilul acasa 2-3 sapt bolnav (mi se pare putin exagerat, mai ales ca ma astept ca, fiind pt prima data in colectivitate, sa stea multisor pe-acasa, sa platesc si bona si taxa care nu-i deloc mica).

B. gradinita Eurokid - mai ieftini, au reducere pt angajatii firmei la care lucreaza sotul, este aproape de serviciul lui si mai aproape de noi, program si materiale didactice obisnuite si mult mai maleabili la faza cu lipsitul.

Voi pe care ati alege-o?
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.