|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14389
| Oana, cred ca ai cam rezolvat-o, ca daca avea de plecat, o facea deja. Asa... cred ca s-a gandit mai bine. Las-o sa-si faca treaba dupa care ia-o la o discutie " de impacare " in care sa-i explici buna intentie si marea apreciere bla, bla, bla... Eventual mai las-o 1 sapt. si fa-i un cadou simbolic - sau ce stii ca-i place ei ( bobo, cafea ) si asa se regleaza lucrurile incet-incet. |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 7/3/2010 Mesaje: 1948
| oanamaria wrote:e cam botoasa nu a scos 2vorbe
Vai, eu m-as enerva (chiar daca nu as arata-o) tare de tot. Nu-mi place cand cineva greseste si cand i se spune frumos, pune bot. Dupa ce a gresit, tot ea e suparata. Oana, gestioneaza situatia astfel incat sa fie in avantajul tau. Si eu m-as enerva sa dau banii aiurea pe cineva care nu-si indeplineste sarcinile. Sper sa fie asa cum iti doresti. Mikaela, ai descris foarte frumos situatia ta cu bona, imi place. Si eu prefer vase in chiuveta, dar copil fericit. Iti doresc s-o ai cat mai mult timp. |
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Nu stiu cum e prin alte parti, dar pe la Iasi se practica alte preturi: 9-12 mil bona si menaj 8h/zi sau 6-8 mil doar bona, fara sa miste un pai in rest 8h/zi. |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11813
|
Shirel, nu merge cu autoritatea, iti spun din experienta. Trebuie sa fii ferma, desigur, insa conteaza si sa ai cu cine discuta, ca daca reactioneaza ca bona Oanei, iti bati gura degeaba. Trebuie sa fie permanent constienta ca esti cu ochii pe ea, sa-i atragi atentia cand greseste si sa nu o lasi de capul ei pentru ca se intampla ca mai sus. Plus ca niciodata - asta e o regula - nu trebuie sa te imprietenesti prea mult cu ea si sa simta ca ti-e draga. Semne de apreciere ii arati, o motivezi, dar pana la urma trebuie pastrata distanta fireasca intre angajator si angajat, sa stie ca tu esti stapana casei iar ea e acolo cu un scop - si nu de amuzament ori de stat la cafele. [/quote]
Oana,este exact ceea ce am vrut sa spun si eu deci sa fii putin autoritara adica sa nu creada ca o lasi sa faca ea ce vrea si ca ai pierdut-o din observatie fiindca te-ai atasat cumva de ea sau fiindca copilul s-a obisnuit cu ea si respectiva simte ca nu ai incotro .Sa stii sa o tii in frau si sa nu o lasi de capul ei .Ceea ce ai explicat tu este exact la ceea ce am vrut si eu sa ma refer. Mie mi s-aintamplat exact asa ceva cand lucrasem la un birou de angajari de ingrijitoare care veneau din Romania.Ma imprieteneam cu fetele le ajutam pana se obisnuiau la cate o familie ca pe urma peste cateva luni sa fuga .De asta spun de la inceput trebuie sa le tii sub observatie nu ai incotro si binenteles fara relatie de prietenie apropiata ,eu in vacantza le luam sa doarma la mine acasa iti dai seama parca erau surorile mele. |

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Azi s-a comportat ca si cum nimic nu s-a intamplat ceea ce mi-am si dorit ca in vremurile bune ,dar nu a mai intarziat,nu si-a mai facut cafea si a venit si cu pachetel de acasa -m-am facut si eu ca n-am vazut-o cu toate ca m-a deranjat ca are totul la dispozitie si nu-i inteleg atitudinea ,bine o inteleg ,dar mi se pare o tampenie. Sper sa nu-mi faca vreo surpriza sa-mi spuna ca nu mai vine ca ma astept la orice ca e cam orgolioasa ,dar din discutia avuta eu nu i-am raspuns obraznic,nu am jignit-o deci nu are ce sa-mi reproseze plus ca nu o tachinez sau intep cu lucruri care nu-i fac placere . Sa speram ca Kali are drepatate si am rezolvat-o ca sincer nu vreau s-o inlocuiesc . |

| Am avut o discutie si mi-a mi-a zis ca ramane ceea ce ma bucura ,iar peste o luna face 1an de cand colaboram .Waw!Ce a trecut timpul! Va multumesc pentru sustinere si gandurile voastre ! |

Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14389
| Ma bucur ca s-a rezolvat!! |

Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| 1 an ... wow parca acum cautai bona ca numai puteai sa te descurci cu sarcina si baiatul . Ma bucur ca s-a rezolvat! Comunicarea este reusita in toate! |

| Da a trecut deja un an !Va multumesc ! |
| Eu m-am certat rau cu soacra, acum cica ne-am impacat dar eu nu pot continua asa... Ne afecteaza viata, linistea, casnicia, serviciul si totul se rasfrange asupra copilului. Asa ca suntem in cautare de cresa. Spre asta inclin mai mult.. bona e greu de gasit in scurt timp si buna plus ca nu stiu daca mai am nevoie de o persoana straina in casa.. mi-a ajuns. Inca deliberam, sper sa gasim solutia cea mai buna pt copil. Mi-e teama de raceli si de sentimentul de abandon, mi-e teama ca se va raci relatia dintre noi si copil. Si cu bona am rezerve destul de multe...
|

| Soacra e cea ma proasta alegere si stiu ce spun din proprie experienta ,s-au racit atata de tare relatiile incat nu ne vorbim de vreo 3ani si asta ne-a afectat si relatia de cuplu din pacate . Se pare ca ,cresa e cea mai buna alegere pentru voi si nu e atat de costisitoare ca o bona 8ore pe zi ,plus ca trebuie cineva de super incredere. Sa ne spui ce decizie ati luat si sa treca supararea ! |
Inregistrat: 1/6/2010 Mesaje: 4463
| Buli, Edy are un an de cand merge la cresa si cred ca a fost cea mai buna alegere. Nu s-a imbolnavit f des, s-a schimbat mult, in bine, acolo sta cu copii de varsta lui, are activitate, acasa cu bona mai ales nesupravegheata cine stie cata atentie i-ar da, sau daca nu l-ar "uita" in fata tv-ului...... Edy la cresa face lucruri care nici nu stiam ca ar putea sa le faca, daca statea acasa cu mine cred ca jumatate din ele nu le-ar fi facut, pt ca eu il credeam prea mic. Din cand in cand e buna si soacra sau mama sa stea cu copilul de ex cand e bolnav si tu nu poti sta cu el. Cand e cu cineva chiar si din fam tot nu ii poti da toata atentia si tot timpul tau, ca ai si tu cate ceva de facut, dar acolo e cineva non-stop cu ochii pe ei, cel putin aici e asa. |
| Oana, suparata nu sunt, dar ma regasesc f bine in ceea ce ai scris mai sus. Si de-ar fi numai asta, dar s-au adunat mai multe in perioada asta, sper sa o scoatem cu toate la capat cu bine..
Cu bona mi-ar fi greu pt ca nu stau in oras, e mai greu de ajuns aici, mai ales iarna. Si trebuie sa fie cel tarziu la 7 fix aici. Si nu-s numai 8 ore, pot fi intre 8 si 10. Cresc pretentiile, creste si pretul.. Cresa particulara ma costa in jur de 850-1000 lei pe luna, aleg una pe langa mine, astfel ca imediat cum ies de la serviciu l-am luat acasa. M-am gandit asa ca-s grupele mici, sunt mai bine supravegheati, mai putine riscuri sa se imbolnaveasca. Nu vreau sa petreaca mai mult timp la cresa decat cu noi, sa mi-l creasca ei. Desi, si cu bona tot o persoana straina mi l-ar creste, doar ca e aici in mediul lui. Oricum, trebuie sa imi gasesc si pe cineva de rezerva pt cand e bolnavior si sta acasa..
Cu plansul nu-mi fac griji, nu cred ca va plange ca e f sociabil si cum da de copii uita de mine. Si nu e plangacios in general.. mai greu va fi pt mine. |
| Argumentele mele pro si contra pt fiecare varianta:
Cresa:
+ i se potriveste si s-ar simti bine printre copii, nu s-ar plictisi + mai putin TV, mai mult joc interactiv + invata multe, evolueaza mai bine, socializeaza mai mult + il pot duce de la 7 la 18 in fct de programul meu, nu intarzii la serv + nu aduc persoana straina in casa + ceva mai ieftin + exista medic pediatru si asistenta + supraveghere mai buna (?zic eu)
- se va imbolnavi mai des/forme mai urate - riscul de complicatii pe termen lung (otite, polipi, etc.) - cat e bolnav trebuie sa stea acasa, sa gasesc si platesc bona temporar - nu e f recomandat de psihologi (abandon, racirea relatiei cu noi, etc) - riscul de a copia comportamente neadecvate de la alti copii
Bona:
+ se ocupa individual de el + copilul e in mediul lui, acasa + pot controla mai bine meniul + nu se imbolnaveste asa des/nu face forme urate + sta mai mult afara, la aer, in curte (?)
- riscul sa nu fie persoana potrivita, sa fiu nevoita sa caut alta - mai scump, posibilitatea sa ceara mai mult dupa un timp - persoana straina in casa, riscul sa umble/fure/strice - teama ca l-ar putea rani/ lasa mult la TV/ ingriji prost - riscul de a fi mai rasfatat/ plictisit/ nestimulat - ceva mai scump - dificil de ajuns si de adaptat la programul nostru
mai completez pe masura ce-mi mai vin idei... |
|
Inregistrat: 1/6/2010 Mesaje: 4463
| Cresa are mai multe plusuri. In cazul ca se imbolnaveste chemi soacra sa stea cu el, nu rupe relatia de tot cu ea. Mie mi-ar fi frica sa il las cu bona, sau daca l-as lasa as pune camera de supraveghere. |
|
|