Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Sunt curioasa ce ati alege intre varianta de a aduce o bona pt copil si a-l duce intr-o colectivitate cum este cresa... astept parerile voastre si v-as ruga sa le si motivati.
ma tot gandesc ca poate si cresa ar fi o varianta buna, cu exceptia faptului ca micutul va face toate bolile posibile intr-o colectivitate. este mai ieftin la cresa? este mai avantajos pt dezvoltarea copilului?
eu am votat bona pt ca: 1. e mai "pasnic" sa stii ca se poate ocupa doar de copil (nu ca la cresa unde, in cel mai fericit caz, se ocupa o femeie de minimum 2-3 copii) 2.poate fi controlata mai usor decat personalul de la cresa 3.se pot tine sub control bolile specifice unei comunitati cum este cresa
ca argumente contra as avea faptul ca este mai scumpa o bona decat cresa si niciodata nu stii peste cine dai! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Am votat cresa pt ca acolo mi se pare ca ar fi mai bine pentru Cristina. Momentan am bona si sunt multumita de ea, dar cred ca e loc si de mai bine. Pana acum nici n-am cautat cresa pentru Cristina stiind ca pe la noi nu sunt, iar o cresa particulara nu prea imi permit.
Un lucru cae ma deranjeaza tare, de cand sta Cristina la bona, e ca a devenit foarte rasfatata. Pe de o parte asta e un semn bun ca bona se ocupa numai si numai de ea(sta langa ea si cand doarme), dar nu vreau sa creasca cu impresia ca mereu e cineva la dispozitia ei si ea trebuie doar sa comande sau sa-si ia o mutrita de plans ca sa obtina ce vrea.
In plus la cresa, Cristina ar avea posibilitatea sa interactioneze cu alti copii, lucru care ii si place. E adevarat ca e posibil sa faca toate bolile copilariei la cresa,, dar daca stam si ne gandim bine poate sa le faca si cand va merge la gradinita. Pentru unele din ele am inteles ca daca chiar e sa le faca, ar fi preferabil o varsta cat mai mica.
Pentru la toamna as vrea sa o inscriu la cresa cu conditia sa gasesc una de stat. Una particulara pt mine nu merita , deoarece in Rasnov nu exista nimic pentru copii sub 3-4 ani, deci va trebui s-o duc zilnic in Brasov. Ori, serviciul meu are un program asa variabil ca e posibil si sa ma duc o singura zi pe saptamana in brasov, si atunci nu merita cresa particulara pt ca pe langa taxe va trebui sa fac si naveta de 2 ori pe zi sa o duc si sa o aduc. In acest caz o sa raman tot la bona. |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Eu votez bona, momentan. Dav e cam mic ca sa poata intra in colectivitate, ma gandesc aici la programul fix, la bolile pe care le poate colecta pe acolo. ca si educatie, clar, la cres e mai bine. Poate fi bine si cu bona, dar cu cat are mai multe titluri cu atat salariul ei creste si ajung sa nu mi-o permit. |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 1/12/2007 Mesaje: 138
| si eu votez bona pt urmatoarele motive: - Clara e inca prea mica ca sa intre in colectivitate si ca sa-i schimb locul si programul - interactioneaza oricum cu alti copii pt ca avem prieteni cu copii aprox de aceeasi varsta cu ea cu care ne vedem aproape saptamanal, dar inca nu stiu sa se joace impreuna. doar se uita unii la altii, eventual incearca sa-si bage degetele in ochi si apoi se joaca fiecare separat - sunt de parere ca, desi bolile copilariei e bine sa le faca cat sunt mici, la 1 an mi se pare inca prea mica pt aceste boli. mai ales ca multe dintre ele presupun tratament cu medicamente, antibiotice etc care in functie de gravitatea bolii/racelii pot fi f puternice pt ficatul si stomacul unui copil de 1 an. pe la 3-4 ani organismul e mai puternic si mai pregatit sa lupte cu virusii - cu mici exceptii, pot spune ca sunt f multumita de bona pe care o am. am inregistrat-o, fara sa stie, si chiar sunt satisfacuta de cum se ocupa si vorbeste cu copilul. chiar sta numai cu ea, incearca sa-i explice si sa o invete diverse lucruri si cuvinte si asta fara sa o rasfete prea tare.
|
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Votat: bona! :202:
|
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Oops, am postat de doua ori! |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| De apasat pe optiune , am apasat pe Bona..... din greseala. Votez cresa ! Sper sa nu bulversez votarea !
Bona poate fi o optiune , de moment ! Dar la Cresa e altceva: au program de comunitate, invata sa manance , sa vorbeasca corect , educatia de acolo incepe. Plus ca socializeaza, comunica, invata sa imparta .... de la jucarii la responsabilitati. De la cresa deprinde un sistem de valori ...... Isi consuma toata energia , se joaca cu tot felul de jucarii educative pe care poate nu oricine si le permite acasa, ies in aer liber , organizeaza tot felul de activitati extrascolare educative......Invata cum e rasplatit pentru o poezie invatata sau un cantecel, pentru ca a papat tot din farfurie sau ca fost cuminte. etc etc |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 1/12/2007 Mesaje: 138
| daca ar fi asa si in cresele de la noi (alea de stat, ca cele particulare nu si le permite toata lumea) si eu as vota cresa...., dar pana atunci ramanem la bona |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Maine ma duc sa vb la o posibila cresa unde sa o duc pe Cristina si as vrea sa-mi fac o lista cu intrebarile pe care ar trebui sa le pun. Insa vad ca am devenit cam uituca si nu-mi aduc aminte mare lucru acum din ceea ce citisem in acest sens. Ma puteti ajuta, please? |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Bona mi se pare o optiune foarte confortabila si totusi am votat cresa. Asta pentru ca al meu e disperat dupa socializare si simt eu ca, in cazul lui, cel putin, ar fi in favoarea lui. Ma bazez si pe faptul ca are o imunitate buna, s-a imbolnavit rar si chiar cand a fost bolnav a trecut relativ usor peste simptome.
Dar, deoarece in cazul mediului rural cresa este o institutie practic inexistenta, optiunea adevarata este gradi...din momentul in care nu mai facem in pampers |
|

Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Eu sunt impotriva bonei... mi-e frica sa-mi las copilul pe mana unei straine. Am auzit atat de multe povesti in care bona (aparent femeie la locul ei, blajina si responsabila) seda copilul cu scopul de a sta linistita la tv., incat as fi suspicioasa chiar daca respectiva e de buna credinta. Apoi mai este un aspect: ea nu este angajata mea, asadar nu am nicio baza pentru a o trage la raspundere; in plus se poate razgandi dupa o luna-doua, si cum bonele bune nu se gasesc pe toate drumurile, parca vad ca nu stiu ce sa fac cu copilul cat sunt la serv., asadar sunt numai buna de putin "santaj" pentru mai multi bani.
Deci am votat cresa... din mult mai multe motive decat cele pe care le-am mentionat.
|
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| kali wrote:Eu sunt impotriva bonei... mi-e frica sa-mi las copilul pe mana unei straine. Am auzit atat de multe povesti in care bona (aparent femeie la locul ei, blajina si responsabila) seda copilul cu scopul de a sta linistita la tv., incat as fi suspicioasa chiar daca respectiva e de buna credinta. Apoi mai este un aspect: ea nu este angajata mea, asadar nu am nicio baza pentru a o trage la raspundere; in plus se poate razgandi dupa o luna-doua, si cum bonele bune nu se gasesc pe toate drumurile, parca vad ca nu stiu ce sa fac cu copilul cat sunt la serv., asadar sunt numai buna de putin "santaj" pentru mai multi bani.
Deci am votat cresa... din mult mai multe motive decat cele pe care le-am mentionat.
Aceleasi retineri le avem si noi. Sotul imi spunea ca a auzit de bone care le dadeau romergan la copii sa doarma si ele sa aiba liber. Eu as opta pentru cresa, tot pentru socializare si educatie, sper sa si gasesc una buna, unde sa cunosc pe cineva care sa o supravegheze mai bine pe Miruna. Nu eliminam nici versiunea bona, dar sa fie o persoana de incredere. |
|

Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| danab wrote:
Aceleasi retineri le avem si noi. Sotul imi spunea ca a auzit de bone care le dadeau romergan la copii sa doarma si ele sa aiba liber. .
si noi la fel .... daca nu o aveam pe mama disponibila sa stea cu Deea si noi optam tot pentru cresa, din aceleasi motive ca si voi, de frica ....
La noi a fost asa : eu am stat cu Deea pana la 2 ani, pe urma a urmat chinuiala, cand la mama la Bucuresti, cand aici, pana in Mai cand va merge la gradi, iar mama va lua o pauza pana la urmatorul bb .... dar am considerat ca e mai bine asa, mutata de colo colo, decat sa stea aici cu o straina sau cu vreo nebuna |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Kiki wrote:Eu votez bona, momentan. Dav e cam mic ca sa poata intra in colectivitate, ma gandesc aici la programul fix, la bolile pe care le poate colecta pe acolo. ca si educatie, clar, la cres e mai bine. Poate fi bine si cu bona, dar cu cat are mai multe titluri cu atat salariul ei creste si ajung sa nu mi-o permit.
M-am razgandit! Am ales cresa. De altfel, azi am fost la cresa (de fapt o gradinita particulara cu o grupa de cresa) si l-am inscris. Asa ca Dav va merge la cresa de la 1.09.2007 (in principiu, pentru ca il pot duce si mai devreme)
|
|

Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Kiki, cat dai pe luna si ce ii asigura? Sunt tare curioasa... |
|
|