Credite ipotecare
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kiki
Scris: Thursday, August 21, 2008 1:07 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
Oana, abia astept sa bem o cafea pe balconul noului vostru camin computerlove Felicitari!
(PS: Uite ca despre asta nu am apucat sa discutam cand am fost sambata la cafea...) iloveyou
oana_nicole
Scris: Thursday, August 21, 2008 2:02 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 6570
Kiki wrote:
Oana, abia astept sa bem o cafea pe balconul noului vostru camin computerlove Felicitari!
(PS: Uite ca despre asta nu am apucat sa discutam cand am fost sambata la cafea...) iloveyou


Multumesc! Si eu de abia astept, mai ales ca e tot in zona unde locuieste si mama ta. Dar pentru acest subiect avem nevoie de o "sesiune" separata, iti dai seama cat de mare o sa-ti fac capul. pupici pupici pupici
katy_lumika
Scris: Thursday, August 21, 2008 3:16 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/14/2008
Mesaje: 5944
Oana, felicitari!firstprize computerlove
oana_nicole
Scris: Thursday, August 21, 2008 3:23 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 6570
katy_lumika wrote:
Oana, felicitari!firstprize computerlove


Multumesc tare mult. pupici
iulian.pro
Scris: Friday, April 10, 2009 1:19 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
AdrianaC wrote:
Pentru multe persoane achizitionarea unei locuinte nu este posibila cu banii jos. In acest caz, una dintre optiuni este creditul.

Ce banci ofera credite imobiliare, sau ipotecare, in ce conditii, ce acte sunt necesare, cum se procedeaza ?

Poate sunt aici mamici care au trecut prin aceasta experienta si ne pot spune cum se procedeaza.


buna, te pot ajuta cu accesarea unui credit... iti las o adresa de email si site-ul meu iulian.prodea@gmail.com www.iulianpro.blogspot.com
iulian.pro
Scris: Friday, April 10, 2009 1:21 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
oana_nicole
Scris: Friday, May 22, 2009 2:56 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 6570
Statul vrea sa garanteze unele credite ipotecare

» Persoanele care achizitioneaza pentru prima oara o locuinta si nu au mai beneficiat de vreun credit ipotecar vor putea fi sprijinite de stat, care va garanta 80% din creditul pentru cumpararea primei case. Analistii apreciaza ca, daca programul va fi corect fundamentat, ar putea relansa sectorul constructiilor, puternic afectat in ultima perioada de criza.

Creditele pentru achizitionarea primei locuinte vor fi garantate in limita maxima de 60.000 euro, potrivit Programului "Prima Casa", aprobat, prin memorandum, de Guvern. Trebuie mentionat ca mai exista doua programe nationale pentru sprijinirea celor care isi construiesc case: creditul ipotecar ANL si subventia de 20% acordata anumitor categorii de persoane (tineri casatoriti, sinistrati, evacuati) care isi construiesc prima casa cu credit ipotecar.
In cazul Programului "Prima Casa", recent aprobat, creditele contractate pentru achizitionarea primei locuinte vor fi garantate partial de stat in limita maxima de 60.000 euro, finantarea totala asigurata acestui program ridicandu-se la un miliard de euro, a anuntat premierul Emil Boc. Programul va fi operational in maximum 60 de zile.

Garantia va fi acordata persoanelor ce achizitioneaza pentru prima data o locuinta si care nu au beneficiat anterior de un credit ipotecar. "Dorim sa-i sprijinim in mod direct pe cei aflati in fata achizitionarii primei case. stim ce dificultati exista: fie nu exista bani pentru plata avansului la banca, fie uneori nu exista salariu suficient pentru a-ti putea plati ratele aferente unei case pe care o cumperi si pentru care te imprumuti de la banca. Decizia de garantare a creditului este un spijin direct si pentru sectorul constructiilor", a spus Boc, la finalul sedintei de miercuri a Guvernului.
Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a aratat ca Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM va contracta un imprumut in valoare de 100 milioane euro, cu garantia statului pentru 80% din suma, iar obiectul de activitate al Fondului va fi extins astfel incat sa poata garanta inclusiv creditele ipotecare ale bancilor. Pogea a apreciat ca facilitatea va conduce la deblocarea creditarii, relansarea pietei imobiliare si a sectorului de constructii.

Analistii imobiliari considera ca decizia de garantare de catre stat a 80% din creditul de achizitie a primei locuinte ar putea constitui baza relansarii sectorului de constructii grav afectat de criza economico-financiara. "Programe similare exista in mai multe tari ale Uniunii Europene. Daca creditele vor fi directionate spre cumpararea de locuinte noi, masura va fi benefica pentru relansarea constructiilor. Singura problema ramane limita de credit de 60.000 euro pentru care garanteaza statul. Nu prea gasesti locuinte noi la un asemenea pret. De asemenea, vor trebui clarificate normele de aplicare a programului si daca se poate intr-un timp foarte scurt, deoarece constructorii trec printr-o perioada extrem de dificila", a declarat Liviu Ureche, analist imobiliar.

"Modalitatea de realizare a acestui program este facuta prin intermediul garantiei de stat. Vor putea fi garantate imprumuturi pentru achizitionarea de locuinte, in valoare de un miliard de euro", a declarat premierul. Bancile care vor participa la acest program vor trebui sa indeplineasca conditii de eligibilitate. "Bancile eligibile sunt cele care au un cost total al creditului cat mai scazut, au retea de distributie, filiale in teritoriu, durata de aprobare a creditului relativ scurta, iar avansul pe care-l solicita sa fie cat mai mic, avand in vedere ca Fondul preia o parte din risc", a afirmat ministrul Finantelor.

» Conditii
In cadrul programului vor putea aplica persoane fizice care doresc achizitionarea primei locuinte, imobil nou sau din fondul locativ deja existent. "Finantarea va fi asigurata de banci, dar cu un grad mai mare de siguranta, deoarece exista o garantie partiala din partea statului", a declarat Nicolaie Alexandru-Chidesciuc, economistul-sef al ING Bank Romania.

SURSA

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.