Credinta ortodoxa
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Fluturas
Scris: Wednesday, November 19, 2008 4:02 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
sami wrote:
se zice ca sfintii mijlocesc pentru noi inaintea lui Dumnezeu angel

sfintii Bisericii sunt o dovada clara ca Hristos e prezent, lucreaza si sfinteste oamenii in toata vremea si in toate locurile, ca Biserica e vie, ca Duhul Sfant lucreaza si sfinteste Biserica lui Hristos. Daca ne uitam in calendar, mai toti sfintii sunt martiri, mucenici sau marturisitori de limba greaca.

asta e raspunsul meu la intrebarea:

pupici

1 timotei 2:5"caci este un singur Dumnezeu,si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni:omul Isus Hristos"

apocalipsa 15:4"...caci numai Tu esti Sfant,si toate neamurile vor veni si se vor inchina inaintea Ta..."

nu exista nici un om sfant pe pamant,singurul a fost Isus Hristos.noi toti suntem niste pacatosi..
bulibuli
Scris: Wednesday, November 19, 2008 4:08 PM

Inregistrat: 3/17/2008
In credinta Ortodoxa e altfel, dupa cum a povestit sami pupici
Fluturas
Scris: Wednesday, November 19, 2008 4:18 PM

bulibuli wrote:
In credinta Ortodoxa e altfel, dupa cum a povestit sami pupici

observ si eu ca e diferit...in religie e multa traditie,ceea ce la noi nu e
Mela
Scris: Wednesday, November 19, 2008 4:26 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
Fluturas,cand s-a inaltat la cer,Domnul Isus a lasat apostolilor misiunea de a continua lucrarea lui,de a raspandi credinta si cuvantul Domnului.

daca vrei parerea mea,cand stiu ca un preot se roaga pentru mine,simt cu adevarat ca si rugaciunea lui are o mica importanta in fata lui Dumnezeu.

tu de ce mergi la biserica,de ce va rugati toti impreuna si unul pentru altul,de ce nu va rugati fiecare separat daca chiar nu credeti in "mijlocitor"????
Fluturas
Scris: Wednesday, November 19, 2008 4:34 PM

sami wrote:
Fluturas,cand s-a inaltat la cer,Domnul Isus a lasat apostolilor misiunea de a continua lucrarea lui,de a raspandi credinta si cuvantul Domnului.

daca vrei parerea mea,cand stiu ca un preot se roaga pentru mine,simt cu adevarat ca si rugaciunea lui are o mica importanta in fata lui Dumnezeu.

tu de ce mergi la biserica,de ce va rugati toti impreuna si unul pentru altul,de ce nu va rugati fiecare separat daca chiar nu credeti in "mijlocitor"????

a continua,raspindi credinta...ce legatura are cu sfintii?
are si nu putina importanta...noi avem datoria sa ne rugam unii pentru asta,dar asta nu inseamna ca mijlocim.domnul Isus,care este viu mijloceste pentru noi,dar "sfantul" stefan care este mort nu poate mijlocii pentru noi(mai ales ca nu m-a cunoscut)ras angel angel
aaa,noi nu credem in sfintii astia,nu in mijlocitor
Mela
Scris: Wednesday, November 19, 2008 4:37 PM
Nivel

are toate legaturile,Fluturas,am explicat mai sus,nu are rost sa ma mai obosesc inca o data...
kali
Scris: Wednesday, November 19, 2008 4:41 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Fluturas, religiile difera... voi poate nu aveti sfinti, dar aveti prooroci... voi nu aveti traditii (asta si pentru ca nu aveau cand sa se formeze, religia voastra fiind inca "tanara"), dar aveti obiceiuri la fel de ciudate pentru noi, ceilalti.
Fluturas
Scris: Wednesday, November 19, 2008 4:42 PM

sami wrote:
are toate legaturile,Fluturas,am explicat mai sus,nu are rost sa ma mai obosesc inca o data...

a raspindi credinta,a continua lucrarea lui Dumnezeu pot sa o fac si eu...si tu...si oricine care crede cu adevarat in Dumnezeu,nu doar "sfintii"
Mela
Scris: Wednesday, November 19, 2008 4:50 PM
Nivel

butterfly wrote:

a raspindi credinta,a continua lucrarea lui Dumnezeu pot sa o fac si eu...si tu...si oricine care crede cu adevarat in Dumnezeu,nu doar "sfintii"

dar tu nu ai puterea de sacrificiu si de jertfa pe care au avut-o ei angel
Fluturas
Scris: Wednesday, November 19, 2008 7:14 PM

sami wrote:

dar tu nu ai puterea de sacrificiu si de jertfa pe care au avut-o ei angel

a raspandi credinta nu inseamna a construi manastiri...ci poti merge,le vorbesti oamenilor de Dumnezeu,le vorbesti despre cat s-a jertfit El pentru noi...si pentru toate astea nu trebuie sa te sacrifici sau jertfesti decat din "pretiosul" nostru timp
toate astea le putem face si noi,si daca eu merg si le vorbesc oamenilor despre Dumnezeu,automat am raspandit credinta fara sa ma sacrific
bulibuli
Scris: Wednesday, November 19, 2008 7:30 PM

Inregistrat: 3/17/2008
butterfly wrote:

a raspandi credinta nu inseamna a construi manastiri...

nu.. inseamna numai ce zici tu.. salut scratch

orice cale de a raspandi credinta inseamna ca ai raspandit credinta: unul poate ca picteaza, altul poate scrie poezii sau diverse articole, carti, altul poate vorbeste, tine discursuri, altul poate canta sau compune muzica, imnuri, altul poate fotografiaza sau filmeaza evenimente cu un caracter religios, altul poate face cercuri in lanul de grau si raspandeste zvonul ca a vazut ingerii ca au facut asta si au lasat mesaj sa fie oamneii mai buni, unul poate imparte bani la saraci pe strada sau ingrijeste suferinzi, altul poate consiliaza cupluri sa nu se desparta sau mame sa nu avorteze si sa nu-si abandoneze copiii, dar nu... ei sunt degeaba pe lumea asta ....
Mela
Scris: Wednesday, November 19, 2008 7:30 PM
Nivel

dar vezi tu,Fluturas,oamenii au nevoie si de fapte,nu doar de vorbe,pe mine una nu ma convingi deloc,daca as fi atee nu m-as pocai doar bazandu-ma pe vorbe,cantari si rugaciuni.sic
Fluturas
Scris: Wednesday, November 19, 2008 7:57 PM

bulibuli wrote:

nu.. inseamna numai ce zici tu.. salut scratch

orice cale de a raspandi credinta inseamna ca ai raspandit credinta: unul poate ca picteaza, altul poate scrie poezii sau diverse articole, carti, altul poate vorbeste, tine discursuri, altul poate canta sau compune muzica, imnuri, altul poate fotografiaza sau filmeaza evenimente cu un caracter religios, altul poate face cercuri in lanul de grau si raspandeste zvonul ca a vazut ingerii ca au facut asta si au lasat mesaj sa fie oamneii mai buni, unul poate imparte bani la saraci pe strada sau ingrijeste suferinzi, altul poate consiliaza cupluri sa nu se desparta sau mame sa nu avorteze si sa nu-si abandoneze copiii, dar nu... ei sunt degeaba pe lumea asta ....

si spune-mi tu daca eu desenez un inger sau un "sfant" inseamna ca am raspandit ceva???sau cu cercurile in lanThumb down ,sau daca iti dau tie 100 euro inseamna ca am raspandit credinta?...si asa mai deaprte...normal ca nu sunt degeaba pe pamant,ci din contra,fac un lucru bun,dar NU raspandesc credinta
Fluturas
Scris: Wednesday, November 19, 2008 8:09 PM

sami wrote:
dar vezi tu,Fluturas,oamenii au nevoie si de fapte,nu doar de vorbe,pe mine una nu ma convingi deloc,daca as fi atee nu m-as pocai doar bazandu-ma pe vorbe,cantari si rugaciuni.sic

"...ferice de cei ce n-au vazut si au crezut"ioan 20:29
Mela
Scris: Wednesday, November 19, 2008 8:13 PM
Nivel

butterfly wrote:

"...ferice de cei ce n-au vazut si au crezut"ioan 20:29

pe mine nu are rost sa ma iei cu pasaje din Biblie.

eu mi-am format o parere,dar ma opresc aici,nu stiu ce m-a apucat sa scriu iar la topicul asta.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.