Credinta ortodoxa
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Fluturas
Scris: Wednesday, November 19, 2008 8:20 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
sami wrote:

pe mine nu are rost sa ma iei cu pasaje din Biblie.

eu mi-am format o parere,dar ma opresc aici,nu stiu ce m-a apucat sa scriu iar la topicul asta.

ai vazut...aici e diferenta...noi credem si traim ce spune biblia.voi va faceti fiecare o parere,o credinta,mai adaugati ce zice popa,si traiti asa...sunt si exceptii
AlexandraL
Scris: Wednesday, November 19, 2008 8:22 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/18/2007
Intr-o zi, s-au intalnit intr-o biblioteca trei crestini. Patrunsi de frumusetea cartilor pe care le citeau, nici nu au observat cand s-a facut seara. Cand doar ei mai ramasesera in biblioteca, au inceput sa discute aprins despre ceea ce citisera peste zi. Deodata, lumina s-a stins si au ramas cufundati in intuneric. Unul dintre ei zise:

- Hai sa ne rugam. Sa spunem fiecare "Tatal nostru" si poate Dumnezeu se va indura de cel care se roaga mai frumos si lumina se va aprinde.

Ceilalti doi au fost imediat de acord. Primul a inceput sa se roage. Ruga sa a fost atat de frumos spusa, dar camera a ramas in continuare in intuneric. Atunci, s-a rugat si al doilea. Rugaciunea lui nu putea sa nu te impresioneze. Cuvintele veneau din suflet, spuse cu multa evlavie, dar lumina a ramas tot stinsa. In sfarsit, a inceput si cel de-al treilea sa-si spuna rugaciunea. Doar ca, in timp ce rostea cuvintele cu smerenie, linistit si cu grija, s-a ridicat de la masa unde se aflau cu totii, a plecat incet, pe bajbaite spre intrare, a gasit tabloul electric, a schimbat siguranta si s-a intors. In timp ce el isi incheia rugaciunea, spunand "Amin!", intreaga incapere fu inundata de lumina. Apropiindu-se de prietenii sai, nedumeriti, le spuse, aratandu-le Biblia de pe masa:

- Mai devreme, citeam din Sfanta Scriptura. Cand s-a stins lumina, eram tocmai la versetul care spune: "Mantuirea si rugaciunea nu stau in vorbe."

Maria & Mario
Scris: Wednesday, November 19, 2008 8:25 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Eu nu vad de ce s-au incins spiritele aici ! Iar !

Si nu inteleg de ce se incearca sa se desfiinteze o religie , traditii , istorie .

Si de ce aceleasi persoane sunt cele care tot aprind paie !

Ce , incercati cumva sa ne convingeti ca parintii , bunicii si strabunicii nostri nu au stiu cum sa ne creasca ?

De ce trebuie sa primiti voi explicatii pentru toate " curiozitatile " care va trec prin cap ? pana aduceti omul la disperare ? Mergeti fratilor la temele voastre si postati acolo ! Ma umplu de nervi ca nu isi vede fiacere de treaba si de religia lui, asa cum e , buna , rea !

Eu nu incerc sa conving pe nimeni ca vezi tu , religia asta e buna, dar nici tu , ai bun simt si nu arunca cu noroi in credinta , sentimentele , viata cuiva !

Ia vedeti-va fiecare de oalele voastre ? Atata bunatate si gand bun aveti de sunteti numai artagoase si numai puse pe scos ochii ?
disputa1

Eu chiar am nevoie de topicul asta curat , fara .... ieftinisme ! Pe mine ma ajuta ! Cine nu are ce invata , valea ! Nu deschid alte teme ca sa arunc cu noroi sau vezi Doamne sa fac pe Desteapta !

Chair nu ati gasit alt topic pe tot forumul unde sa faceti galceava ! Dar , de fapt e firesc ! In fiecare an inainte de Craciun a fost scandal ! Ca doar femeile de astea's bune , nu ? Bravo voua !

Cine se simte , foarte bine ! Dar chiar m-ati suparat ! Si mai am si hormoni cu carul ! Asa ca ..... closedtopic
Mela
Scris: Wednesday, November 19, 2008 8:25 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
butterfly wrote:

ai vazut...aici e diferenta...noi credem si traim ce spune biblia.voi va faceti fiecare o parere,o credinta,mai adaugati ce zice popa,si traiti asa...sunt si exceptii

ma refeream ca mi-am facut o parere despre tine sic

ca de obicei,citesti si intelegi numai ce vrei tu ...
kali
Scris: Wednesday, November 19, 2008 8:28 PM
Nivel

Inregistrat: 5/27/2006
Oana, il superi pe Bursucel! O cioco calda, ceva... un pupic?computerlove
Mela
Scris: Wednesday, November 19, 2008 8:29 PM
Nivel

Oana draga,ai dreptate si sa stii ca eu nu am vrut sa supar o graviduta pupici

Fluturas
Scris: Wednesday, November 19, 2008 8:32 PM

ho ho ho ho...si mai ziceti ca acceptati orice religie???
bereea
Scris: Wednesday, November 19, 2008 8:33 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Maria & mami wrote:
Eu nu vad de ce s-au incins spiritele aici ! Iar !

Si nu inteleg de ce se incear
De ce trebuie sa primiti voi explicatii pentru toate " curiozitatile " care va trec prin cap ? pana aduceti omul la disperare ? Mergeti fratilor la temele voastre si postati acolo ! Ma umplu de nervi ca nu isi vede fiacere de treaba si de religia lui, asa cum e , buna , rea !

Eu nu incerc sa conving pe nimeni ca vezi tu , religia asta e buna, dar nici tu , ai bun simt si nu arunca cu noroi in credinta , sentimentele , viata cuiva !

Ia vedeti-va fiecare de oalele voastre ? Atata bunatate si gand bun aveti de sunteti numai artagoase si numai puse pe scos ochii ?
disputa1

si eu am spus ca nu mai scriu la acest topic pentru ca vad ca nu nu se poate vorbi , dar voi nu ati facut la fel la alt topic?Voi aveti mai multe drepturi cumva?Nu v-ati exprimat toate curiozitatile , ati tras concluzii cu mai mult sau mai putin bun simt?
Felicitari pentru exprimare.intr-adevar , de crestina adevarat .newclap
Mela
Scris: Wednesday, November 19, 2008 8:35 PM
Nivel

Fluturas,Bereea,ce e asa greu de inteles???puneti intrebari,dar nu incercati sa radeti de noi si nu incercati sa defaimati religia noastra!

Sfefania_Johansson
Scris: Wednesday, November 19, 2008 8:38 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/24/2007
haideti, fetelepupici pupici sa fim prietene si sa ne vedem fiecare de religia luiangel ca s-a adunat tot forumul pe subiectul asta..deja sunt o gramada de spectatorisic
Maria & Mario
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Fluturas , Bereea , nici nu merita sa va raspund ! Cine a avut ceva de inteles va garantez ca au inteles ! Si sunt destui ! hearts
Fluturas

bereea
Scris: Wednesday, November 19, 2008 8:39 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Maria & mami wrote:
Fluturas , Bereea , nici nu merita sa va raspund ! Cine a avut ceva de inteles va garantez ca au inteles ! Si sunt destui ! hearts

pai asta spune multe.Si nici n-ai avea ce sa-mi raspunzi.Dimpotriva cred ca trebuie sa copii mesajul tau si la alt topic, cred ca este valabil mai ales pentru voi.
apasarar
Scris: Monday, October 1, 2012 2:51 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 10/1/2012
Ce a pierdut Adam?

Adam a pierdut intrarea in rai si viata vesnica.

INTRAREA IN RAI:

Intrarea in rai sau intrarea in imparatatia lui Dumnezeu
Ioan 3:3. Raspuns-a Iisus si i-a zis: Adevarat, adevarat zic tie: De nu se va naste cineva de sus, nu va putea sa vada împaratia lui Dumnezeu.
Ioan 3:5. Iisus a raspuns: Adevarat, adevarat zic tie: De nu se va naste cineva din apa si din Duh, nu va putea sa intre în împaratia lui Dumnezeu.
Marcu 16:16. Cel ce va crede si se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi.
Deci s-ar parea in intelegerea mea ca nu botez, nu rai dar intelegerea completa e la Dumnezeu. Cine vrea sa o afle sa se roage la Dumnezeu.Minunea Raului Iordanului care se intoarce spre matca
In locul in care Iisus s-a botezat, aproape in fiecare an , la raul Iordanului are loc o minune si anume cand are loc slujba ortodoxa de sfintire a apelor, raul Iordan se intoartce spre matca pentru cateva minute, cat timp crucea este lasata in apa. Intr-un an, guvernul nu a lasat lumea sa se boteze si asa nu s-a mai intamplat minunea. Se spune ca aceasta minune dateaza din anul in care Iisus s-a botezat si ca atunci cand Iisus s-a botezat, raul Iordan s-a intors spre matca sa arate lumii ca Iisus e fiul lui Dumnezeu. Aici este filmul: http://www.youtube.com/watch?v=CfmrqZwUjCQ

CLASIFICAREA RELIGIILOR DUPA BOTEZ
1.Biserica Ortodoxa cu denominatiunile care dau botezul
2.Religiile necrestine impreuna cu denominatiunile Protestante crestine care au renuntat la botez.

VIATA VESNICA:
53. Si le-a zis Iisus: Adevarat, adevarat zic voua, daca nu veti mânca trupul Fiului Omului si nu veti bea sângele Lui, nu veti avea viata în voi.
54. Cel ce manânca trupul Meu si bea sângele Meu are viata vesnica, si Eu îl voi învia în ziua cea de apoi.

Deci s-ar parea in intelegerea mea ca fara Sfanta Impartasanie omul nu primeste inapoi imortalitatea pierduta de Adam. Minunea Euharistica de la Lanciano pe cand orasul era ortodox http://www.youtube.com/watch?v=HbcL4mkNfzM O alta minune , in poza de jos: http://www.monachos.net/forum/showthrea ... city/page5

CLASIFICAREA RELIGIILOR DUPA VIATA VESNICA
1.Biserica Ortodoxa care da Sfanta Impartasanie dupa Biserica Primara
2.Denominatiunile crestine care accepta si lipsa vinului si cele ce dau simboluri adica Protestantii in general. A se observa lipsa cuvantului simbol in Ioan 6:53 si Ioan 6:54
3.Religiile necrestine impreuna cu denominatiunile Protestante crestine care au renuntat la Sfanta Impartasanie.

apasarar
Scris: Monday, October 1, 2012 2:55 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 10/1/2012
Poveste care arata de ce Ortodoxia este mai buna

Un om a venit la un intelept si a zis:
Omul: Copilul meu invata bine.
Inteleptul a pus un 0 pe o foaie de hartie, 0
Omul: Copilul meu e destept
Inteleptul a mai pus un zero, 00
Omul: Copilul meu e cuminte
Inteleptul a mai pus un zero, 000

Si tot asa dupa multi zero, Omul zice:Copilul meu e crestin ortodox
Atunci inteleptul a pus un 1 inainte la toti 0 spunand: Fara viata toate insusirile acestea de care a-ti amintit precum cumintenia si desteptaciunea sunt 0. Ce folos ai daca esti cuminte si silitor dar nu ai viata? Ca si ortodox obtinand viata vesnica prin Sfanta Impartasanie ce se da Duminica la Sfanta Liturghie , toate aceste insusiri iata ca devin valoaroase. Sunt anumite gandiri ca poti fi bine fara sa te duci la Biserica. Iata ca Sfanta Impartasanie se obtine la Biserica Ortodoxa, dar anumiti isihasti o primesc chiar daca nu vin la Biserica.
Inteleptul a mai spus. Te duci la doctor ca sa iti dea cel mult 120 de ani mai mult de viata. Daca vii la Biserica Ortodoxa iti da iata viata vesnica adica nemurire, mult mai mult decat un doctor.

Ioan 6
53. Si le-a zis Iisus: Adevarat, adevarat zic voua, daca nu veti mânca trupul Fiului Omului si nu veti bea sângele Lui, nu veti avea viata în voi.
54. Cel ce manânca trupul Meu si bea sângele Meu are viata vesnica, si Eu îl voi învia în ziua cea de apoi.
55. Trupul este adevarata mâncare si sângele Meu, adevarata bautura.
56. Cel ce manânca trupul Meu si bea sângele Meu ramâne întru Mine si Eu întru el.
57. Precum M-a trimis pe Mine Tatal cel viu si Eu viez pentru Tatal, si cel ce Ma manânca pe Mine va trai prin Mine.
58. Aceasta este pâinea care s-a pogorât din cer, nu precum au mâncat parintii vostri mana si au murit. Cel ce manânca aceasta pâine va trai în veac.

Iata ca versul 53 zice ca nu ai viata in tine probabil fara Sfanta Impartsanie.
Versul 54 zice ca ai viata vesnica daca ai Sfanta Impartasanie.
Versul 58 spune ca Sfanta Impartasanie este desupra manei data celor din pustie , caci da viata in veac.

Toate Bisericile stabilite inainte de 1500 aveau Sfanta Liturghie centrata pe Sfanta Impartasanie. Apostolul Iacov , conducatorul primei Biserici din lume de la Ierusalim a scris Sfanta Liturghie a apostolului Iacov. Sfinte Liturghii au scris apostolii: Marcu, Toma, Petru. Oare au gresit apostolii si Protestantii 1500 de ani mai incolo au dreptate renuntand la Sfanta Liturghie si facand cantece si dansuri. pot dansurile sa iti dea viata vesnica?
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.