Credeti ca e un pacat sa "lucram" pt un bebe in post???
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bulinutza
Scris: Friday, March 21, 2008 7:23 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/14/2007
Am citit pareri care spuneau ca postul este POST, trupeste si sufleteste si este un pacat categoric!!!

Alte pareri insa spuneau ca nu e pacat, atata timp cat o faci pt a darui o viata si nu doar pt placerea trupului...

Care este parerea voastra???
Maria & Mario
Scris: Friday, March 21, 2008 7:25 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Eu il consider pe bebe dar divin, deci ...... thumright
kali
Scris: Friday, March 21, 2008 7:30 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Depinde de convingerile fiecaruia...
Alexia a fost conceputa in post, deci trage singura concluziile.
fdianamaria
Scris: Friday, March 21, 2008 8:13 PM
Nivel

Inregistrat: 2/17/2006
Nu cred ca e vorba de a "lucra" sau nu... Postul inseamna in sine abtinerea de la placerile trupului, fie ele reprezentate prin delicii culinare, fie prin placeri....stii tu. E momentul in care ar trebui sa ne deschidem mai mult spre ceilalti, spre a fi buni, rabdatori, etc.
Eu personal inafara de preotii intr-adevar preoti, nu cunosc prea multi care sa tina postul "ca la carte". Plus ca duhovnicul iti da dezlegari la anumite lucruri, daca asa "trebuie". Nu vad de ce ti-ai face probleme.
Daca iti reuseste, e un moment de SARBATOARE in viata ta, nu? yes yes
oanalaurisa
Scris: Friday, March 21, 2008 10:00 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/10/2007

Nu e nici un pacat,ca doar Dumnezeu a creat viata in sine...
shirel
Scris: Friday, March 21, 2008 10:08 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Vai ce timpenie!In primul rind copilul este un pui de om care si el trebuie sa manance trebuie schimbat etc,deci nu are nici o legatura cu
postul si cu pacatul.Si inca ceva la copii si oamenii bolnavii este
dezlegare in post.Ce faci cu un om bolnav?Ce poti sa faci este sa pastrati
postul impreuna cu ei daca starea medicala ii permite.
Ce rost ar avea sa postiti cind faceti poate pe cineva de alaturi sa
sufere,crede-ti ca D-zeu doreste asta?Categoric NU!Si nu inteleg ce este
asta sa lucrezi cu un bebe,ce munca cu el ar putea fi pacat?Ciudat!

La posturile noastre este mai complicat si copii tot le este dezlegat sa manince,dar la noi cine pastreaza simbata de exemplu nu are voie sa aprinda focul,daci sa incalzeasca mincarea la copii si au diferite
lucruri care le pastreaza mincarea calda si multe ,multe altele ,complicat
rau de tot,poate odata am sa va povestesc.
dya
Scris: Friday, March 21, 2008 10:11 PM
Nivel

Inregistrat: 5/12/2006
Shirel mama Bulinutza se refera la procreere.ras pupici
shirel
Scris: Friday, March 21, 2008 10:14 PM
Nivel

Inregistrat: 7/22/2007
Imi cer scuze nu am citit prea bine.Acuma am inteles care este treaba cu
lucratul.Eu cred ca nu este un pacat ceea ce vine din dragostea dintre doua persoane .Si cele care fac tratament ce tot este pacat Nu asa ca eu
cred ca toate sint date de SUS asa ca si lucrul ptr. bebe este ceva
sfint si dumnezeiesc cit timp este facut din dragoste si cu persoana cu
care convetuiesti.Succes la lucrul ptr.bebe.Ceva mai sfint si mai curat
decit un nou nascut nu cred ca ma exista!
bulinutza
Scris: Saturday, March 22, 2008 6:26 AM
Nivel

Inregistrat: 10/14/2007
Multumesc fetelor...Si eu gandesc cam la fel, dar totusi aveam o dilema...pupici
felyy
Scris: Saturday, March 22, 2008 1:12 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 10/16/2007
Maria & mami wrote:
Eu il consider pe bebe dar divin, deci ...... thumright

Sunt de acord angel
sousourel
Scris: Sunday, March 23, 2008 11:33 AM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
O persoana avizata (preot) ar putea sa va clarifice nelamurirea.

Posturile reglementate de Biserica sunt posturi alimentare. Ceea ce vine in plus: abtinerea de la tigari, alcool, contact sexual, postul "limbii"sic sunt tot o forma de mortificare, suplimentar.

Insa, in ceea ce priveste abstinenta sexuala a cuplului casatorit pe perioada postului, decizia trebuie sa fie, in mod egal, a ambilor parteneri, altfel "costurile" pot depasi beneficiile si postul, nu numai ca nu isi atinge scopul, dar devine pacat.
raly
Scris: Monday, March 24, 2008 6:42 AM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Nici eu nu cred ca poate fi considerat pacat!
mihabahnean
Scris: Monday, April 7, 2008 2:56 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
eu zic ca sunt destule zile in afara postului mai ales cand e vorba de asa ceva daca nu ai duhovnic te-as sfatui sa discuti cu un preot despre asta si ai sa vezi cum are sa te lamureasca mai ales daca se intimpla de ramai insarcinata totusi este vorba despre viata uniu om care incepe in pacatnu oricum asta e parerea mea ca e pacat dar daca este adevarat sau nu sti deja cine te poate lamuri
Alyna
Scris: Sunday, April 13, 2008 12:14 PM
Nivel

Inregistrat: 2/15/2006
mihabahnean wrote:
eu zic ca sunt destule zile in afara postului mai ales cand e vorba de asa ceva daca nu ai duhovnic te-as sfatui sa discuti cu un preot despre asta si ai sa vezi cum are sa te lamureasca mai ales daca se intimpla de ramai insarcinata totusi este vorba despre viata uniu om care incepe in pacatnu oricum asta e parerea mea ca e pacat dar daca este adevarat sau nu sti deja cine te poate lamuri

banghead banghead nervi Mai este muuuuuuuuuuult pana cand romanul o sa scape de ideile tampite impuse de babele satului si batranii preoti educati in stil comunist...si nu numai...Copilul e ceva SFANT.Daca ramai gravida in post,Dumnezeu e cel care a ceeat acea viata,si o data ce a creeat e clar ca e de acord cu asta si nu e pacat.Un copil,indiferent de perioada cand e conceput,e cea mai mare minune existenta.Postul se tine altfel,nu neaparat renuntand la tot ce-ti face placere(alimente si altele)..stiu persoane care se lauda ca postesc(si intr-adevar nu mananca de frupt,nu fac hata-hataras merg la biserica,la spovedit etc..)si sunt cele mai rautacioase,egoiste,clevertitoare din cate am vazut...Postul inseamna mai mult curatirea sufletului decat cea a trupului.Insusi Iisus a pus mai presus sufletul decat trupul atunci cand s-a jertfit pentru noi.Eu,personal,nu mai pun deloc pret pe ceea ce spun preotii...majoritatea au un comportament si o mentalitate indoielnica.Credinta si convingerile mele vin din adancul sufletului meu si vorbele lor nu valoreaza nimic.Eu una nu am nevoie de mijlocitor in relatia pe care o am cu Divinitateanono .Tocmai pentru ca era cat pe ce sa fiu si eu indoctrinata cu aberatiile scornite de fetile bisericesti.
oanalaurisa
Scris: Sunday, April 13, 2008 12:17 PM
Nivel

Inregistrat: 1/10/2007
Alyna wrote:

banghead banghead nervi Mai este muuuuuuuuuuult pana cand romanul o sa scape de ideile tampite impuse de babele satului si batranii preoti educati in stil comunist...si nu numai...Copilul e ceva SFANT.Daca ramai gravida in post,Dumnezeu e cel care a ceeat acea viata,si o data ce a creeat e clar ca e de acord cu asta si nu e pacat.Un copil,indiferent de perioada cand e conceput,e cea mai mare minune existenta.Postul se tine altfel,nu neaparat renuntand la tot ce-ti face placere(alimente si altele)..stiu persoane care se lauda ca postesc(si intr-adevar nu mananca de frupt,nu fac hata-hataras merg la biserica,la spovedit etc..)si sunt cele mai rautacioase,egoiste,clevertitoare din cate am vazut...Postul inseamna mai mult curatirea sufletului decat cea a trupului.Insusi Iisus a pus mai presus sufletul decat trupul atunci cand s-a jertfit pentru noi.Eu,personal,nu mai pun deloc pret pe ceea ce spun preotii...majoritatea au un comportament si o mentalitate indoielnica.Credinta si convingerile mele vin din adancul sufletului meu si vorbele lor nu valoreaza nimic.Eu una nu am nevoie de mijlocitor in relatia pe care o am cu Divinitateanono .Tocmai pentru ca era cat pe ce sa fiu si eu indoctrinata cu aberatiile scornite de fetile bisericesti.

Subscriu!cool
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.