Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Vai cata migala, eu i-as spune "puzzle top" ,e superb.Ce as incerca si eu , macar unul mic pentru Daria asa de exercitiu ...dar mi-e si frica sa ma apuc |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Lia superbe...te-a inzestrat Dumnezeu!!!!!
|
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 9/24/2008 Mesaje: 406
| t-mihaela wrote:Vai cata migala, eu i-as spune "puzzle top" ,e superb.Ce as incerca si eu , macar unul mic pentru Daria asa de exercitiu ...dar mi-e si frica sa ma apuc
De ce sa-ti fie frica? Haideti fetelor, indrazniti sa faceti si voi. Nu e greu de loc, trebuie doar sa vreti putin. Oricum eu o sa pun de acum incolo pe forum tot ce fac, poate asa va corup si va apucati sa faceti si voi. La servici am o colega care face si ea si sunt tare frumoase. Un sfat, doar. Daca va apucati cautati fire de calitate cat mai buna, pentru ca asa vor arata frumos. Fire nu prea bune, nu veti avea un rezultat asa de bun. |
|

Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Lia |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/23/2008 Mesaje: 869
| Multumesc mult Lia pt explicatii si diagrama! NU pare greu dar sa vedem ce iese! |
|

Inregistrat: 6/26/2007 Mesaje: 6054
| Woooooooow, Lia !!! Cate lucruri frumoase ai luarat! Si cat de sofisticate sunt! Felicitari! Tine-o tot asa!
|
|
| Cu placere, Alinus, sa vedem ce iese. Te apuci?
Multumesc Madanuta si Coco de aprecieri. |
|
Inregistrat: 4/7/2009 Mesaje: 259
| lia m-ai lasat fara cuvinte.ce sa mai ...talent si imaginatie cu carul felicitari pt toate lucrurile frumoase pe care iti ies din maini |
|
| Multumesc Alemar. |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17854
| Lia33 wrote:Multumesc inca o data fetelor pentru aprecieri. Adriana, la cea alba am cautat dar nu am gasit in format electronic modelul folosit, dar o sa incerc sa ti-l scriu. Este un model de multiplu de 7 ochiuri. *Sari trei ochiuri si in al patrulea ochi faci 7 picioruse duble dupa care lasi trei ochiuri si din al optulea faci in urmatoarele sapte ochiuri cate un piciorus simpu in fiecare ochi*, api repeti de la steluta. Urmatorul rand, doar picioruse simple in fiecare ochi. Randul trei, in ochiul de margine faci 4 picioruse duble, lasi trei ochiuri si apoi faci 7 picioruse simple in fiecare ochi, lasi trei ochiuri si in al patrulea faci 7 picioruse duble, lasi din nou trei ochiuri si apoi din nou in urmatoarele 7 ochiuri cate un piciorus simplu. Randul 4, doar picioruse simple in fiecare ochi. Floarea este facuta de mine asa ca o sa ti-o scriu. Lant de cinci picioruse , il inchei dupa care faci pe el 17 picioruse duble. Apoi un lant de 6 ochiuri la fiecare trei picioruse, la doua din ele va fi la patru. Apoi pe lant un piciorus simplu, unul dublu tras prin toate trei, unul dublu, si 7 picioruse triple, unul dublu, unul dublu tras prin toate trei si unul simplu, si tot asa la fiecare petala. Apoi vii pe fiecare petala si faci coltisori, patru pe fiecare si anume, un piciorus simplu, trei ochiuri de lant, in urmatorul ochi un piciorus simplu, inca un piciorus simplu, trei ochiuri de lant, pana cand ai terminat cei patru coltisori si in rest faci in ochiurile care mai sunt picioruse simple. De coltisori prinzi florile intre ele. Pun si niste poze mai de aproape, cat mi-a permis aparatul.  Sper sa fie cat de cat inteligibil.:018:
Multumesc pentru explicatii, o sa ma apuc si eu de unul pentru Alice sa vad daca iese ceva.
La cele din bucatele le unesti pe masura ce le faci, direct din lucru, la ultimul rand, sau le cosi cu acul la sfarsit?
Tu zici ca nu e greu, poate asa o fi, dar cred ca mai mult iti ia sa cosi fiecare floare si frunza decat iti ia sa le faci
Oricum, arata superb si poate chiar merita efortul ! |
|
| Lia, ce inseamna fir de calitate ca eu caut de o jumate de ora la magazine online si deja am dureri de cap .E bumbac , cat de moale, ce numar ...sunt atatea criterii de ametesti.Am gasit lana cu matase,bumbac de diferite grosimi, lana cu bumbac, invartit , neinvartit...mi se invarte mie capu' pe umeri .Tu ce ai folosit,bumbac simplu sau amestecat si cat de gros? |
|
| AdrianaC wrote:Multumesc pentru explicatii, o sa ma apuc si eu de unul pentru Alice sa vad daca iese ceva. La cele din bucatele le unesti pe masura ce le faci, direct din lucru, la ultimul rand, sau le cosi cu acul la sfarsit? Tu zici ca nu e greu, poate asa o fi, dar cred ca mai mult iti ia sa cosi fiecare floare si frunza decat iti ia sa le faci Oricum, arata superb si poate chiar merita efortul !
La cea alba, floricelele le unesti direct cand faci ultimul rand de coltisori. Mai mult imi ia sa fac floricelele si frunzulitele decat sa le cos. Merge destul de repede. Spor la treaba! |
|
| t-mihaela wrote:Lia, ce inseamna fir de calitate ca eu caut de o jumate de ora la magazine online si deja am dureri de cap .E bumbac , cat de moale, ce numar ...sunt atatea criterii de ametesti.Am gasit lana cu matase,bumbac de diferite grosimi, lana cu bumbac, invartit , neinvartit...mi se invarte mie capu' pe umeri .Tu ce ai folosit,bumbac simplu sau amestecat si cat de gros?
Pentru crosetat sunt ghemute speciale de fire, sa nu iei din acelea pentru tricotat sau care se pot tricota si croseta. Arata ca cele mici pe care le-am pus eu in poza unde e si cutia de la Pupetts. Sunt si mai mari,de 50 de grame. Nu iti recomand cele pt macrame, eu am incercat si nu sunt prea grozave. Acuma depinde de ce vrei sa faci. Daca vrei ceva mai finut trebuie fir mai subtire. Ghemutele Pupetts de 10 g au grosime de 10, cel putin asa scrie in catalog. Anchor Freccia de care v-am spus sunt de 50 de g si grosime de 12. http://www.coatscrafts.ro/Produse/ata+de+crosetat.htm http://www.purplelindacrafts.co.uk/crochet-cotton--yarn-36-c.asp Aici este linkul de la coats si inca un link in care poti vedea cum arata ata de crosetat. |
|
| Deci am inteles ca se cheama crochet cotton, mie imi trebuie cu livrare in Canada sau State.O sa gogalesc un pic pe "crochet cotton" sa vad ce-mi iese.Vreau sa fac un top cu frumze ,asa cu tipar cum ai facut tu...chiar daca-l termin la vara cealalta Mersi de explicatii |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| t-mihaela wrote:Deci am inteles ca se cheama crochet cotton, mie imi trebuie cu livrare in Canada sau State.O sa gogalesc un pic pe "crochet cotton" sa vad ce-mi iese.Vreau sa fac un top cu frumze ,asa cu tipar cum ai facut tu...chiar daca-l termin la vara cealalta  Mersi de explicatii
Am sa caut si eu,merg maine la magazin ca si asa e neaparat nevoie sa merg.Am inceput un claun crosetat si sa caut ceva ochisori si vatelina. |
|
|