Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/19/2007 Mesaje: 1404
| vanina wrote:Cel mai simplu e sa fie curatate la spalatoria pt covoare  si ies ca noi. Am facut si eu febra musculara de cateva ori spaland cu vanish carpet, a doua zi nu ma mai puteam misca  o data, de 2 ori pe an se merita sa iti duci toate covoarele la spalatorie si esti fresh (si casa la fel )
In Bacau inca nu am gasit o curatatorie sa curete bine covoarele. Cele pe care le stiu ca sunt bune nu curata covoare. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Am 2 covoare in toata casa, unul la Eve in camera si unul in sufragerie. Cel din sufragerie imi da batai de cap. La o luna trebuie sa l scot sa l bat ,sa l dau cu peria si cu produse de curatat . 
Arata asa koko2008 attached the following image(s):

|
|

| Solutie pentru inviorat mochetele
Ingrediente: 20 picaturi ulei esential de lavanda, 250 g bicarbonat de sodiu. Mod de preparare: Bateti bine bicarbonatul cu uleiul aromat, cu o furculita. Intindeti un strat subtire din solutia obtinuta pe mocheta, lasati sa actioneze cel putin doua ore, apoi dati cu aspiratorul. Bicarbonatul absoarbe mirosurile, iar uleiul de lavanda raspandeste o aroma proaspata si placuta.
Lichid pentru scoaterea petelor din covoare
Ingrediente: o lingurita lichid pentru spalat vasele, 6 cl otet de vin alb, 25 cl apa calda. Mod de preparare: amestecati bine ingredientele intr-un vaporizator (folositi un flacon golit in care a fost spray pentru geamuri). Scuturati bine, apoi vaporizati petele. Frecati usor covorul cu un burete umezit. Scoate o rice fel de pete.
Filtru aromat pentru aspirator
Pentru a neutraliza mirosul de inchis al aspiratorului, puneti cateva picaturi din uleiul aromat care va place in sacul de filtru, chiar inainte de a pune in functiune aspirator
http://www.formula-as.ro/2007/797/strabunica-stie-tot-40/curatenia-de-craciun-8896 |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Koko, belea e tipul asta de covor! Cred ca trebuie sa te gandesti sa-l schimbi. E frumos, dar muncesti pt mentinere de-ti ies ochii din cap. Eu am mocheta wall-to-wall cu perii cam de 2cm exact aceeasi culoare ca al tau si la aspirarea saptamanala iese la praf de zici ca a stat luni de zile si nu mai zic ce repede se murdareste, la 1/2 an trebuie spalata...si am toata casa cu mocheta d-asta, imi ia o zi numai s-o spal cu Rug Doctor-ul, daca era sa frec la mana...Sisif scria pe mine . |
|

| Imi place mult si nu pot sa l schimb. E greu ca trebuie sa l scot afara (are 1.5/2m) si ma chinui singura sa l pun pe sarma(numai daca sunt singura fac curat) sa l bat, sa l perii ...etc. Iarna e mai bine daca e zapada. Nu stiu daca m as descurca sa fac curat la tine , in tipul asta de covor nu se strange numai praf ci si mult nisip,frimituri...cade din el cand il bat... Aa! si e cadou de la sot |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Koko,cred ca e mai greu cu un astfel de covor desi e foarte frumos.Eu am sa-mi iau asa pentru dormitor dar mic sa-l pot spala. Eu spal covoarele sau in cada cele mai mici si afara pe beton cele mari.Am incercat cu solutii de curatat pe loc dar nu se compara cu spalatul total |
|

Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Ce fericite sunt fetele cu covoare mici!! Si eu am covor din perete in perete, in TOATE camerele, ca asa-i aici, abia astept sa ne mutam, sa am numai parchet si covoare mici. Carla, si eu sunt adepta spalatului de covoare, degeaba le aspir, le sterg si le curat cu tot felul de solutii ca tot nu se compara cu spalatul cu apa din abundenta. Ies mai curate si miros mai frumos, a aer curat...m-as bucura sa le pot scoate afara cel putin sa le bat, dar sunt lipite |
|

Inregistrat: 9/10/2010 Mesaje: 3227
| si eu am o problema ,chiar zilele astea ma gandeam ce sa fac?si cum sa fac asa cum zice si carla,cred ca trebuiesc spalate,am avut muncitori in casa,am pus eu folie,dar ....sa le spal,unde le usuc?,am aspirator cu spalare si clatire,dar nu se compara cu spalarea totala....si mai sunt si mari cand eram copil le invioram culorile cu solutie de apa cu otet,iar pentru pete,bicarbonat |
|

| Noi le uscam pe balcon,sau pe gard la soacra vara.Cel mare l-am spalat o data in cada,l-am indoit in jumatate,l-am rulat si am spalat o parte,apoi cealalta.De limpezit si dus afara pe balcon se ocupa sotul ca sunt grele ude.Eu le spal cu sapun de casa,adica le sapunesc bine si apoi le frec cu peria de radacini,pe marginea cadei,vecinele mi-a spus ca e mai bine cu solutie de vase,acuma fiecare cum vrea |
|

Inregistrat: 9/10/2010 Mesaje: 3227
| da carla,te cred,ferice de cine are soacra cu gard,noi stam intr-un apartament inchiriat,abia acum au pus termopane,si doar la rares in camera am mobila noastra si in bucatarie,in rest ale propietarilor,iar covorul din sufragerie e cat o zi de post,le-am mai spalat si eu in baie si apoi le-am pus la scurs in balcon,dar acum mi-e ca stau cu ele ude ...si nu stiu efectiv cum sa fac |
|

Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| cred ca trebuie sa avem in vedere si materialul din care e confectionat covorul.
in sufragerie am covor mare 4/3 din lana, un cosmar la scuturat, e greu de manevrat. dar il aspir de 2-3 ori pe saptamana, il perii cu vanish pt covoare cam la 2 saptamani si arata bine. Mai ales ca mama il are de vreo 25 de ani. prefer mocheta, se curata impecabil cu mopul cu aburi, mop pe care nu-l recomand pt covoarele din lana 100%. in timp se degradeaza. |
|

| De spalat in cada nu se pune problema...nu cred ca ma descurc ..e prea mare si apoi unde l usuc pe vremea asta?? Singura solutie este "bataia" ,astept sa se indrepte timpul , sa nu mai ploua.Poate ninge, ar fi super.Asa l as bate pe zapada
|
|

| am incercat sa curat covorul cu solutie de curatat covoare in locurile unde mi-au mai lipit baietii cate ceva:un biscuite,o bucatica de ciocolata,...e mai rau,acum se vad pete deschise la culoare,mai am un pic si-l bag in cada |
|

Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Carla, poate daca il cureti pe arii putin mai extinse nu mai trebuie sa-l speli, mai ales ca acum e frig si e greu de uscat... |
|

| mikaela wrote:Carla, poate daca il cureti pe arii putin mai extinse nu mai trebuie sa-l speli, mai ales ca acum e frig si e greu de uscat... Nu-l spal ca cei doi aluneca pe parchet cand fug si pot sa cada cat dureaza uscatul covorului si altul asa mare nu am acum In plus au venit ieri acasa si toti am frecat la el asa ca e destul de bine |
|
|