Cosuletele si scaunelele de masina
Subiectul anterior · Subiectul urmator
MNiko
Scris: Thursday, January 25, 2007 9:45 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Din cate stiu in noul cod rutier e prevazut ca (,) copii sa fie transportati in scaune speciale adaptate varstei. Trebuie sa caut sa vad exact care e articolul.

Referitor la scaunul respectiv(postat de Laura) din constructie e prevazut pentru 9-36 kg, dar eu atunci cand am cumparat scaunul de masina vanzatoarea mi-a spus sa nu iau unul asa pana nu sta bine in fundulet si nu are coloana stabila. Este recomandat mai intai un scaun 9-18 kg care are centuri adecvate unui sugar, si abia apoi unul pana la 36 kg. Daca nu ma insel majoritatea scaunelor de acest fel au posibilitatea detasarii spatarului si folosirii doar a inaltatorului atunci cand copilul mai creste.
stele_pe_cer
Scris: Thursday, January 25, 2007 10:53 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
MNiko wrote:
Daca nu ma insel majoritatea scaunelor de acest fel au posibilitatea detasarii spatarului si folosirii doar a inaltaorului atunci cand copilul mai creste.

Asa este:se detaseaza spatarul, manerele si ramane doar inaltatorul si centurile masinii.Dar asta cand copilul deja este maricel.
Laura&Alfonso
Scris: Friday, January 26, 2007 2:41 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/4/2006
asta scrie pe pagina chicco din romania ...
Scaun auto Max-3 pentru copii cu greutate 9-36 kg. Tetiera reglabila. Spatar incapator cu forma anatomica ofera confort maxim in timpul calatoriei si asigura protectie corecta laterala pentru cap si umeri in timp ce doarme copilul.
iar pe cea din spania mai este adaugat ca indeplineste normativa ECE R44/03 pt grupurile 1,2, 3 si ca e pt copii cu varsta cuprinsa intre 1-12 ani, si ca partile laterale ofera maxima protectie in caz de impact ( nu ca sunt doar comode in caz de doarme)...
nu stiu de ce pe pagina din tara ofera mai putine detalii despre acest produs....oare
MNiko
Scris: Friday, January 26, 2007 2:45 PM

Laura&Alfonso wrote:
asta scrie pe pagina chicco din romania ...
Scaun auto Max-3 pentru copii cu greutate 9-36 kg. Tetiera reglabila. Spatar incapator cu forma anatomica ofera confort maxim in timpul calatoriei si asigura protectie corecta laterala pentru cap si umeri in timp ce doarme copilul.
iar pe cea din spania mai este adaugat ca indeplineste normativa ECE R44/03 pt grupurile 1,2, 3 si ca e pt copii cu varsta cuprinsa intre 1-12 ani, si ca partile laterale ofera maxima protectie in caz de impact ( nu ca sunt doar comode in caz de doarme)...
nu stiu de ce pe pagina din tara ofera mai putine detalii despre acest produs....oare

Pentru ca as cum se intampla la toate produsele electrocasnice, se fac doar nistre traduceri, nu intodeauna corecte. Si se mai si sare peste partile unde "e mai greu" de tradus. Noi de multe ori nici nu mai citim instructiunile din limba romana ci le luam direct pe cele in engleza.
Laura&Alfonso
Scris: Friday, January 26, 2007 3:03 PM
Nivel

Inregistrat: 4/4/2006
MNiko wrote:

Pentru ca as cum se intampla la toate produsele electrocasnice, se fac doar nistre traduceri, nu intodeauna corecte. Si se mai si sare peste partile unde "e mai greu" de tradus. Noi de multe ori nici nu mai citim instructiunile din limba romana ci le luam direct pe cele in engleza.

cum inca nu am flosit scaunul nu am citit manualul de instructiuni si spre surprinderea mea vine si in limba romana si foarte amanuntit...Codruta cum ai spus ca ai acest model citeste bine instructiunile din manual ca vine cu poze cum se pune pt fiecare grupa si cat se poate inclina spatarul ...cum se pune cintura etc..
TatyKS
Scris: Friday, January 26, 2007 3:14 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Noi i-am luat (dupa multe cautari pe net ) de la motehercare scaunul " Mothercare Lucio" e pana la 5 ani si sunt foarte multumita de el...Kari sta foarte confortabil in el.Am mers pana la Ploiesti si prin oras de 2 ori singurele si Kari a stat tare cumintica. Tetierele laterale sunt reglabile in functie de greutatea copilului si se regleaza si dupa pozitia in care vrei sa il tii...si mai ales dupa varsta. Se face si ca un cosulet lasandu-se mult pe spate, pentru dormit si se ridica ca sa stea ca intr-un scaun normal...are mai multe trepte de inclinare din rotita din fata.

acesta este scaunul

mihaela75
Scris: Friday, January 26, 2007 6:21 PM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2006
Foarte bun, sa-l folositi cu placerebounce Data viitoare o sa fiu si eu mai atenta ce scaun cumpar sa fie mai confortabil, mai moale, cu mai multe chichitzurioare
MNiko
Scris: Sunday, January 28, 2007 7:45 PM

MNiko wrote:
Din cate stiu in noul cod rutier e prevazut ca (,) copii sa fie transportati in scaune speciale adaptate varstei. Trebuie sa caut sa vad exact care e articolul.

Am gasit articolul

Art. 97. (1) Copiii cu varsta sub 12 ani sau cu inaltimea sub 150cm trebuie sa poarte centuri de siguranta adaptate greutatii si dimensiunilor lor, iar cei cu varsta sub 3 ani se transporte numai in dispozitive de retinere omologate.
(2) Conducatorilor de autovehicule le este interzis sa transporte copii cu varsta de pana la 12 ani pe scaunul din fata, chiar daca sunt tinuti in brate de persoane majore, in timpul deplasarii pe drumurile publice.
stele_pe_cer
Scris: Monday, January 29, 2007 1:33 AM
Nivel

taty wrote:
Noi i-am luat (dupa multe cautari pe net ) de la motehercare scaunul " Mothercare Lucio" e pana la 5 ani si sunt foarte multumita de el...Kari sta foarte confortabil in el.Am mers pana la Ploiesti si prin oras de 2 ori singurele si Kari a stat tare cumintica. Tetierele laterale sunt reglabile in functie de greutatea copilului si se regleaza si dupa pozitia in care vrei sa il tii...si mai ales dupa varsta. Se face si ca un cosulet lasandu-se mult pe spate, pentru dormit si se ridica ca sa stea ca intr-un scaun normal...are mai multe trepte de inclinare din rotita din fata.

acesta este scaunul

Cat a costa te rog?

Mai avea si alte culori, sau poate aduce pe comanda alta culoare?Stiu ca la late firme aduc pe comanda cu un avans in prealabil.Am o problema cu culorile inkise...nu imi plac si pace!
Maria & Mario
Scris: Monday, January 29, 2007 3:11 PM
Nivel

Stele, stiu ca e luat de la Mothercare . Incearca pe site-ul lor si vezi. In jur de 10.000.000 e .
Cristy
Scris: Monday, January 29, 2007 3:12 PM
Nivel

Inregistrat: 1/8/2007
mihaela75 wrote:
[quote=Laura&Alfonso]eu l-am pus cu fata in directia mersului...stiu ca daca masina are air bag nu il poti pune in sens contrar mersului....

Da-mi voie sa te contrazic.pai toate masinile au airbag...sau ma rog 99% atunci ce facem, nu mai tinem cont de legea care ne interzice pozitionarea scaunului cu spatele?in orice masina cu airbag sau nu, trebuie sa pui copilul pana in 9 kg cu spatele la sensul de mersnono

Michaela are dreptate, sau cel putin asa sunt lucrurile pe aici....
In afara de asta, aici trebuie sa blockezi air bag-ul (asa iti recomanda !)

Cat despre scaunel Laura&Alfonso, nu stiu cati ani are bebeul tau, cel cumparat de tine este buster si este potrvit pentru varsta de 3 ani in sus. Nu pentru greutate, ci pentru faptul ca se monteaza cu cureaua de la masina peste copil, si datorita faptului ca copii nu sunt de ajuns de inalti cureaua le trece peste gat.
Eu recomand cu incredere ( am folosit cosulete, scaunele, bustere.... cu ambele fete, dupa legea de pe aici) pana la 3 anisori scaunelul cumarat de taty
Este super comod pentru bebe poate sa doarma !!!
stele_pe_cer
Scris: Monday, January 29, 2007 4:34 PM
Nivel

Maria & mami wrote:
Stele, stiu ca e luat de la Mothercare . Incearca pe site-ul lor si vezi. In jur de 10.000.000 e .

Ma intereseaza pretul din Ro, nu cel din afara.Si in Ro nu au site, doar magazin.
TatyKS
Scris: Monday, January 29, 2007 8:01 PM
Nivel

stele_pe_cer wrote:

Ma intereseaza pretul din Ro, nu cel din afara.Si in Ro nu au site, doar magazin.

La noi la Mothercare pe Dorobanti este 11 milioane si asta era singurul model Lucio
stele_pe_cer
Scris: Monday, January 29, 2007 8:10 PM
Nivel

taty wrote:

La noi la Mothercare pe Dorobanti este 11 milioane si asta era singurul model Lucio

Multumescsic !
TatyKS
Scris: Monday, January 29, 2007 8:23 PM
Nivel

pupici pupici pentru putin
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.