Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| eu l-am pus cu fata in directia mersului...stiu ca daca masina are air bag nu il poti pune in sens contrar mersului....
acesta e scaunelul pe care o sa incepem de acuma sa il folosim...numai ca e pe Albastru  |
|

Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| [quote=Laura&Alfonso]eu l-am pus cu fata in directia mersului...stiu ca daca masina are air bag nu il poti pune in sens contrar mersului....
Da-mi voie sa te contrazic.pai toate masinile au airbag...sau ma rog 99% atunci ce facem, nu mai tinem cont de legea care ne interzice pozitionarea scaunului cu spatele?in orice masina cu airbag sau nu, trebuie sa pui copilul pana in 9 kg cu spatele la sensul de mers |
|

| mihaela75 wrote:[quote=Laura&Alfonso]eu l-am pus cu fata in directia mersului...stiu ca daca masina are air bag nu il poti pune in sens contrar mersului.... Da-mi voie sa te contrazic.pai toate masinile au airbag...sau ma rog 99% atunci ce facem, nu mai tinem cont de legea care ne interzice pozitionarea scaunului cu spatele?in orice masina cu airbag sau nu, trebuie sa pui copilul pana in 9 kg cu spatele la sensul de mers am trecut prin control de politie si nu ni s-a atras atentia....asa ca nu stiu ce sa zic... |
|

| Oricum Alfonso avea in jur de 8,5 kg..daca imi spunea politistul ca are mai putin de 9 kg ii spuneam politistului sa imi aduca un cantar.... |
|

| poate vor da si o lege sa umble mamele cu cantarul dupa ele |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Miha, eu va ceream un sfat pentru ca la noi in legislatie exista un mare vid, cind vine vorba despre transportul bebelusului cu masina! |
|

| aaa, Miri, atunci , nu stiu...daca nu scrie in carte cred ca tre sa faci cum zice pe scaun las alte mamici sa-si dea cu parerea in cazul asta |
|

| Multumesc,Mihaela! |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 2034
| Laura&Alfonso wrote:eu l-am pus cu fata in directia mersului...stiu ca daca masina are air bag nu il poti pune in sens contrar mersului.... acesta e scaunelul pe care o sa incepem de acuma sa il folosim...numai ca e pe Albastru 
la scaun de asta caut eu centuri ca nici al nostru n-are.Iar cu centura de la masina cica nu e recomandat s-o leg pana la 7 ani, parca. Si tin scaunul pe dulap ca nu-l pot folosi |
|

| Si Laura cum il foloseste? Poate te inspiri de la ea... |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 2034
| Miri wrote:Miha, eu va ceream un sfat pentru ca la noi in legislatie exista un mare vid, cind vine vorba despre transportul bebelusului cu masina!
miri, in noul cod scrie ca e obligatorie folosirea centurii la toate locurile prevazute cu aceasta.La scaune de bebe inca nu s-au gandit, dar nu cred ca se pune problema in Ro de pozitionarea scaunului.Noi si cand foloseam scoica o asezam cu fata la drum ca sa vad ce baga in gura si cu ce se ocupa.Doar n-o sa-i admir ceafa nu stiu cati km... |
|

| Miri wrote:Si Laura cum il foloseste?  Poate te inspiri de la ea... inca nu l-am folosit......ca l-am primit cadou cand l-am nascut pe bebe de laniste prieteni... si sta in ambalaj cocotat pe dulap.... Are matusa lu Alberto unu la fel si l-a folosit cu centura de la masina...ca e reglabil...si se poate folosi de la 9kg -36kg...dar e recomendat ca dupa ce bebe implineste un anisor |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Daca n-are centurile lui, e periculos pentru bebe cu centurile masinii, chiar daca sunt reglabile si se pot pozitiona mai jos...eu nu mi-as pune copilul mic intr-un scaun din asta nici la 5 ani, d-apoi acum... ...poate doar sa stau eu in spate cu el, dar cum trebuie sa conduc de cele mai multe ori singura, iese din schema automat...Modelul asta de scaun fara centuri nu mi se pare a fi facut pt bebei si copii mici, este un booster seat pentru copii mai mari, recomandat pana pot sta pe scaunele masinii folosind centurile ei. |
|

| Asa ma gandeam si eu ca mai degraba e un booster ca nu are centuri pe mijloc eu una sunt convinsa ca e pt copii mari ,parerea mea, nu e bun acum. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| mihaela75 wrote:Asa ma gandeam si eu ca mai degraba e un booster ca nu are centuri pe mijloc  eu una sunt convinsa ca e pt copii mari ,parerea mea, nu e bun acum.
Produsul este de la 9 kg la 36 de kg.in mod normal, ar fi trebuit sa aiba si centuri proprii detasabile dupa varsta de 3 ani, cand se incoluiesc centurile scaunului doar cu centurile masinii.
Mie una nu imi plac scaunele astea booster, pt ca nu au decat 2 trepte de lasare pe spate, trepte oricum insesizabile.Mi se pare un scaun bun pt.plimbari in oras, dar la drum lung mi se pare mai potrivit un scaun cu lasare mai mare pe spate, pe mai multe trepte, ca sa poata copilul sa si doarma intr-o pozitie corecta, nu defectuoasa.
Tot la bebeconfort mi-a ramas gandul, la cel cu sistem isofix (ca oricum masina noastra are sistemul de prindere) si, cemmai misto lucru la modelul asta e faptul ca numai dintr-o singura rotita modifici pozitia scaunului (la un stop, in cateva secunde ai si lasat copilul pe spate), iar tot din rotita respectiva se pot mari lateralele scaunului sau micsora, in functie de varsta copilului.
De Chicco am ramas profund dezamagita:materiale de proasta calitate, asamblare proasta, iar eu am o vaga banuiala ca multe sunt facute la noi.Si spun asta ca in Cora am vazut un model Brevi la 5 mil si acelasi produs l-am vazut la distribuitorul oficial in aceeasi zi si, evident, materialul era diferit.La distribuitor era materialul moale, catifelat, in Cora era din material supraelastic, ca marea majoritatea produselor Chicco de la noi.Iar produsul identic si la fel, atat ca si model, cat ca si culoare.Asa ca....nici nu stii daca sunt cu adevarat omologate RAR sau nu... |
|
|