Cosuletele si scaunelele de masina
Subiectul anterior · Subiectul urmator
delfinasa
Scris: Tuesday, March 14, 2006 11:29 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Mihaela, daca-mi aduc aminte, tu luasei setul Graco cum il am si eu...cosuletul este inclinat la 45 de grade si baza este reglabila, are 3 trepte si poti pune cosuletul in masina sa stea aproape de 90 de grade daca vrei...vezi poate n-ai pus baza la treapta care tine cosuletul mai pe spate...eu deja i-am schimbat la trapta a 2-a ca vrea sa vada, nu-i mai place asa mult sa stea pe spate, ci in fundulet.
mihaela75
Scris: Wednesday, March 15, 2006 2:59 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
Nuuuu,nu era reglabil.Nu stiu de ce ca am vazut si eu ca parca ale noastre semanau.Acuma deja am luat alt carut, mai mare si cu acoperitoare.Imi placea la celalalt culoarea dar nu prea era functional si era si tare micut.uff
AdrianaC
Scris: Sunday, March 26, 2006 7:29 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
felicia wrote:
eu chiar acum vreau sa cumpar unul, ca pana acum nu prea am plecat de acasa. M-am gandit la unul din grupa 0-1, adica care merge de la 0 la 18 kg. Am pus ochii pe un model, dar scaunul nu are decat 3 pozitii, iar cand l-am dat pe spate de tot, parca tot statea prea ridicat ptr un copil de doar 4 luni (daramite ptr cel nou-nascut). Ma gandesc ca ii forteaza coloana. Foloseste cineva asa ceva? Ilinca are deja 6 kg si 4 luni, cred ca nu e o problema daca o pun pe acest scaun, nu?

Ce cosulet ai luat pana la urma?
Sta bine Ilinca in el ?
delfinasa
Scris: Monday, March 27, 2006 6:14 PM
Nivel

mihaela75 wrote:
Nuuuu,nu era reglabil.Nu stiu de ce ca am vazut si eu ca parca ale noastre semanau.Acuma deja am luat alt carut, mai mare si cu acoperitoare.Imi placea la celalalt culoarea dar nu prea era functional si era si tare micut.uff

Setul nostru se numeste Graco Literider si e cu personaje din Winnie the pooh...ne impacam foarte bine cu el, carutul il tin in portbagaj si imi mai ramane loc si pentru cumparaturi cand e cazul...eu si-acum o scot pe Karina in cosulet si-l pun pe carut si asa o plimb...cat o sa mai incapa in el si n-o sa vrea sa stea numai in fundulet...ca se pare ca domnisoara nu prea mai vrea sa stea pe spate.
La ce acoperitoare te referi? la umbrar sau altceva? ca mai toate caruturile au umbrar...si cosuletele.
mihaela75
Scris: Tuesday, March 28, 2006 7:29 AM
Nivel

Acoperitoare la picioare.Acuma stiu de care carut ai tu,am vazut si dinalea si am crezut ca sunt la fel dar nu sunt.Daca stiam cum sta treaba cu cosuletele astea, ca pot fi si reglabile...foolNu-i nimic, omul cat traieste invata ras
stele_pe_cer
Scris: Sunday, July 30, 2006 11:45 AM
Nivel

Dragelor, dar scaunul auto este absolut obligatoriu, daca masina are in spate centuri de siguranta?

Cand am fost pelcati la Tusnad, pt.ca oricum nu mai era loc si nici nu am mai avut kef sa iau cosuletul auto, l-am asezat pe Matei in mijlocul banketei din spate, prins in centura, ca un om mare.Oare e cazul sa trecem la fotoliu auto?Ca totusi cosuletul auto mi se pare asa mititel si neincapator pt.Matei a cum, la 1 an si 4 luni.Cosul nostru este pt.0-13 kg , iar Matei oricum nu are decat 10.880kg, deci se mai incadreaza, numai ca mi se pare tare inghesuit.

Asa arata scoica noastra (doar ca poza este facuta acum 10 luni):

fdianamaria
Scris: Sunday, July 30, 2006 4:46 PM
Nivel

Inregistrat: 2/17/2006
si noi avem scaun de masina... dar nu mai avem masina sic
Ei, oricum, cand mergem undeva cu prietenii cu masina lor, obligatoriu il punem in el. E foarte rezistent, solid si e bun inca o perioda de timp (cred ca pana pe la vreo 3 ani, parca...) Are si ceva curele cu care il prinzi bine, dar in poza eram in parcarea de la manastire si tocmai vroiam sa-l scoatem de acolo.

Miri
Scris: Sunday, July 30, 2006 9:16 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Eu o asez pe Sara in scaunul de masina,de cite ori plecam la drum.Este pentru 0-4 ani,asa ca il vom folosi mult timp de acum inainte si vreau sa fie obisnuita sa stea in el!

Miri attached the following image(s):
22-07-06_2235.jpg

Kiki
Scris: Monday, July 31, 2006 8:40 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
stele_pe_cer wrote:
Dragelor, dar scaunul auto este absolut obligatoriu, daca masina are in spate centuri de siguranta?

Nu te gandi la obligatoriu mai bine gandeste-te la siguranta copilului tau. Eu sunt de parere ca trebuie tinut in scaun macar pana la doi ani si dupa aceea pe inaltator si cu centura prinsa.
Alina
Scris: Monday, July 31, 2006 9:23 AM
Nivel

Inregistrat: 3/27/2006
Fetelor, dar sunteti norocoase, vad ca va stau copilasii super linistiti (de fapt dorm deja), eu cand vreau sa-l pun pe Tudor in scaun, urla, nu alta, parca il strange cineva de gat, pot sa-l pun doar cand doarme deja.
Stele, eu zic ca nu mai poti folosi cosuletul pentru Matei. Tudor nu mai sta in el de pe la 6 luni.

mihaela75
Scris: Monday, July 31, 2006 3:47 PM
Nivel

Da, si eu zic ca Kiki, nu e vorba de obligatie...e f. periculos fara scaun.La un accident bebele se lipeste primul de parbriz ca e cal mai usurel.Nici Daria nu agreeaza scaunul,uneori urla de-mi sar urechile si ma rog de Kaze doar un minut s-o iau in brate.Nu ma lasa nici o secunda nu mai ales pe autostrada nici nu-l mai intreb...uffAici copiii stau legati in scaune pana la 8 ani si amenda e de 500$ oare
stele_pe_cer
Scris: Monday, July 31, 2006 4:12 PM
Nivel

Kiki wrote:

Nu te gandi la obligatoriu mai bine gandeste-te la siguranta copilului tau. Eu sunt de parere ca trebuie tinut in scaun macar pana la doi ani si dupa aceea pe inaltator si cu centura prinsa.

Fetelor, au cand am spus "obligatoriu" nu m-am referit la legislatie, care in Ro se stie, nimic nu e pogligatoriu...ci m-am gandit daca e necesar un scaun auto mai mare, sau e buna si numai centura, care, la o frana brusca, am vazut ca oricum il opreste pe copil, deci nu vine cu capul in fata.

Si eu tot la siguranta m-am referit cand am scris "obligatoriu", dar cum nu am decat scoica, nu stiu daca scaunul auto nu poate fi inlocuit cu succes de catre centura din spate.

Azi am fost la Volkswagen , si credeam ca nu am vazut eu bine :scaun Izofix de la 10.000.000 in sus...pai ce are nene scaunul ala, e poleit au aur?In mod sigur voi lua din alta parte scaunul auto, dar nu prea curand....
Alina
Scris: Monday, July 31, 2006 4:19 PM
Nivel

Inregistrat: 3/27/2006
stele_pe_cer wrote:

sau e buna si numai centura, care, la o frana brusca, am vazut ca oricum il opreste pe copil, deci nu vine cu capul in fata.

Daca Matei sta linistit, eu zic ca centura e suficient, oricum cred ca stai pe locurile din spate cu el, nu?
Daca nu e linistit in masina, eu nu cred ca e suficient.

Dar, oare, pe vremea copilariei noastre ne mai lua cineva scaun de masina? Eu nu cred, ne tineau in brate pur si simplu, si uita-ne mari, cu copii, la randul nostru, facandu-ne fel de fel de probleme, legate de scaunul de masina.
mihaela75
Scris: Monday, July 31, 2006 4:33 PM
Nivel

Cred ca la noi in tara nu prea se aplica regula scaunului pt ca lumea circula de obicei pe distante mici.Cand pleci la drum lung ,mai ales pe autostrada unde viteza e f. mare, da,scaunul e vital.Dar stau si ma gandesc...duc copilul la dispensar la trei blocuri distanta, de ce, doamne iarta-ma, il chinui in legatori si mai si dau o gramada de bani pe ele.oare
cute_babies_of_mine
Scris: Monday, July 31, 2006 8:47 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
Eu i+am cumparat saptamana trecut lui Tudor fotoliu auto, pentru ca in scoica nu cred ca vrea sa mai stea, plus ca nu mi se pare comoda ( desi e produs de o firma renumita si avand semnatura Eddie Bauer). Am cautat, am masurat... Scaunul de la Farlin mi s-a parut si mare si scum: aprox. 5 milioane la Sensiblu. Asa ca am optat pentru un scaunel mult mai simplu, pentru copii cu varste cuprinse intre 0 si 4 ani, cu 4 pozitii intermediare. Firma: Safety Baby, pret 2,9 milioane.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.