Cosuletele si scaunelele de masina
Subiectul anterior · Subiectul urmator
delfinasa
Scris: Wednesday, February 15, 2006 12:35 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 6852
Pentru bebelusii pana la 1 an se recomanda scaunelele scoica, dar sunt multi bebelasi care trec la scaunele normale dinainte, de cand pot sta in fundulet...ce fel de cosulete sau scaunele sunt recomandate, cum se face montarea lor in masina, unde anume se pozitioneaza pentru a feri cel mai bine copiii si de unde se pot achizitiona?
Kiki
Scris: Thursday, February 16, 2006 5:37 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
Scaunele auto tip scoica se monteaza de regula pe bancheta din spate, cu spatele bebelusului catre sensul de mers, ca la o rana brusca, acesta sa nu sara din scaun. Cand mamica este singura in masina, scoica se pune pe scaunul din dreapta, fata, tot cu spatele catre sensul de mers.
Scaunele auto gen fotoliu, pentru copii mai marisori se pun numai in spate.
Nu este suficient sa fie "ancorat", doar scaunul, trebuie sa fie si copilul prins in centurile din scaun.
delfinasa
Scris: Friday, February 17, 2006 6:09 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 6852
Locul cel mai sigur pentru bebelus este in centrul banchetei din spate, el fiind pozitionat in cosulet (bineinteles securizat cu centurile cosuletului) cu fata spre spatele masinii, indiferent daca este singur cu mami in masina sau mai sunt si alti pasageri...eu asa am citit aici ca se face si asa si fac, mi se pare cel mai sigur...asa am mers de a doua zi dupa nastere cu fetita peste tot si asa merg aici toate mamicile sau taticii singuri cu bebeii...ca sa poti vedea cum sta bebe, exista niste oglinzi care se pun pe geamul din spate si poti vedea ce face in timpul mersului...cat e mic, la scoica se poate atasa un fel de sustinere din bureti sa stea bebe cu capul drept, sa nu-i cada in fata sau intr-o parte din cauza virajelor sau franelor.
Kiki
Scris: Friday, February 17, 2006 7:39 AM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
Voi sunteti mai avansati. La noi nici macar nu s-a auzit de oglinzi ca sa poti vedea ce face bebe in scoica pusa in spate. Si am lucrat in domeniu - chiar astea erau sfaturile importatorilor de scaune auto (ca pe vremea aia nu ne ducea capul sa facem si noi - acum au aparut si produse romanesti).
Maria & Mario
Scris: Friday, February 24, 2006 7:52 PM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 9883
KIKI, niciodata nu se pune scoica pe scaunul din stanga pentru ca sunt airbagurile si daca se declanseaza iti arunca scaunul si iti nenoroceste si bebeul. Pe scaunul scoica am meu scrie mare , cu galben, de nu se ia nici la spalat , informatia asta.
mammatilerik
Scris: Tuesday, February 28, 2006 12:10 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 2/25/2006
Mesaje: 258
Noi inca mai folosim scaunelul gen cosulet.
Din cate stiu eu, scaunele auto sunt in functie de kg.
Dar dupa ce o sa stea in fundulet o sa schimbam cu cel gen fotoliu.

Am vazut la unii aici ca au scaunul in fata. Dar asta doar la masinile care nu au airbag.
Si presupun ca si in functie de tipul scaunului.


Vroiam sa va intreb pe cele care locuiti in afara, daca v-ati preschimbat permisul de conducere.Ca aici regulile sunt ca daca il preschimbi in primul an de sedere aici, nu trebuie sa dai decat orasul.Altfel trebuie sa faci scoala de la inceput.


Kiki
Scris: Tuesday, February 28, 2006 12:22 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
Maria & mami wrote:
KIKI, niciodata nu se pune scoica pe scaunul din stanga pentru ca sunt airbagurile si daca se declanseaza iti arunca scaunul si iti nenoroceste si bebeul. Pe scaunul scoica am meu scrie mare , cu galben, de nu se ia nici la spalat , informatia asta.

De acord cu tine, daca masina are airbag. La Dacia nici nu s-a auzit de centuri pe spate (la modelele mai vechi), darmite de airbag. fool
delfinasa
Scris: Tuesday, February 28, 2006 9:34 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 6852
eu am dat si sala si traseul aici...dupa ce dai sala, examen pe calculator foarte civilizat, faci poza si-ti elibereaza in 5 minute un learner's permit cu care ai voie sa conduci numai cu un sofer peste 21 de ani langa tine in masina...nu e obligatoriu sa faci scoala de soferi ca la noi ...dupa minim o luna de condus poti da traseul cu un politai, bineinteles ca pe masina ta...in general, daca conduci bine, te asiguri, respecti semnele, iti dau permisul, nu sunt nenorociti ca ai nostri sa te pice daca nu-ti iese parcarea laterala din prima...aici o faci din cate miscari vrei, stai si-o 1/2h numai s-o pui bine, nu conteaza sa o faci perfect din prima...dupa ce te plimba putin, daca ti-a dat permisul definitiv, te intorci cu el la sectie, faci poza si in 5 minute ai permisul si poti pleca singur acasa conducand....experienta de condus capeti repede, ca aici numai cu masina te misti si esti fortat sa conduci.
taki
Scris: Saturday, March 4, 2006 7:40 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 13501
Copiii cu varsta sub 12 ani sau cu inaltimea sub 150 cm trebuie sa poarte centuri de siguranta adaptate greutatii si dimensiunilor lor, iar cei cu varsta sub 3 ani se transporta numai in dispozitive de retinere omologate.

Scaunele sunt categorisite pe grupe (0+ pentru bebelusi pana la grupa III pentru copii mai mari) in functie in primul rand de greutatea copilului, nu de varsta si nici de inaltimea lui. Unii producatori specifica expres si varsta. Pe urma vine problema schimbarii unui scaun cu unul mai mare.

Scoica pentru bebelusi (0+) (0 pana la 13 kg)
Se potriveste copiilor pana la 18 luni. La aceasta varsta, micutii au intre 76 si 88 cm inaltime. Sfat: transporta copiii cat rezista mai mult cu spatele la directia de mers. Scaunul este prea mic atunci cand capul copilului depaseste marginea de sus a scaunului. Daca copilul in jurul varstei de 6 luni, se agita foarte mult in scaun de fiecare data si calatoria cu masina a devenit un chin, incearca sa pui copilul cu fata la directia de mers.
Grupa I (9 pana la 18 kg)
Copiii de 4 ani au intre 96 si 112 cm lungime. Greutatea de 18 kg este depasita de fiecare al 4-lea copil. Sfat: la majoritatea scaunelor se poate schimba largimea si inaltimea, lungimea centurii de siguranta, in functie de necesitati, eventual cu ajutorul unor accesorii.
Grupa II (15 pana la 25 kg)
Copiii de 6 ani au intre 108 si 127 cm lungime. Fiecare al 2-lea cantareste mai mult de 25 kg. Sfat: la fel ca la grupa I, inaltatoarele si suporturile pentru cap se pot folosi cu succes.
Grupa III (25 pana la 36 kg)
Copiii de 12 ani au intre 139 si 168 cm lungime. In jur de 2/3 dintre copiii de aceasta varsta au mai mult de 36 kg. Sfat: Copiii peste 150 cm inaltime, se pot asigura cu centura de siguranta a masinii. Centurile de siguranta se pot ajusta, ai grija mai ales la gat.

0+: vor fi montate intotdeauna invers directiei de mers
I: sistemul "bretele" pentru centurile de siguranta apara copilul cel mai bine in cazul unui accident frontal. Centurile trebuie sa fie bine stranse pe copil, sa nu ramana loc liber prea mult. Scaunul trebuie sa stea cat mai fix in masina.
II, III: scaunele sunt cu 3 puncte de siguranta si pentru grupa II (15-22kg, 3,5-7 ani) si si pentru grupa III (22-36kg, 4-12 ani). Toate se pot adapta cu inaltatoare de scaune si suporturi pentru spate si de dormit. Este important ca centura din jurul umerilor sa ramana intotdeauna la locul lor, in timpul somnului sa nu alunece. Din cauza miscarilor copilului, centura din jurul umerilor ai grija sa porneasca direct din suportul pentru centura. De aceea se recomanda folosirea lor doar in jurul varstei de 4,5 ani cand umerii sunt destul de stabili. Important pentru inaltatoarele de scaun sa fie prinse bine cu centura de siguranta din jurul bazinului, in caz de accident sa nu alunece.

Cele mai frecvente greseli de prindere a scaunului:
- scaunul este prins prea lejer de masina
- centurile pe copil nu sunt destul de stranse
- se misca suportul centurii de siguranta a masinii si centura aluneca din jurul umerilor.

Care este locul cel mai sigur in masina?
Spate dreapta sau spate mijloc pentru ca astfel, copilul sa poata intotdeauna sa urce si sa coboare pe trotuar. Cel mai indicat e daca sta cineva langa el pe bancheta din spate, sa aiba grija sa nu desfaca centurile de siguranta. Atentie la pernele de aer si scaunele de copii, intotdeauna trebuie avut grija.

felicia
Scris: Saturday, March 11, 2006 5:31 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 33
eu chiar acum vreau sa cumpar unul, ca pana acum nu prea am plecat de acasa. M-am gandit la unul din grupa 0-1, adica care merge de la 0 la 18 kg. Am pus ochii pe un model, dar scaunul nu are decat 3 pozitii, iar cand l-am dat pe spate de tot, parca tot statea prea ridicat ptr un copil de doar 4 luni (daramite ptr cel nou-nascut). Ma gandesc ca ii forteaza coloana. Foloseste cineva asa ceva? Ilinca are deja 6 kg si 4 luni, cred ca nu e o problema daca o pun pe acest scaun, nu?
delfinasa
Scris: Saturday, March 11, 2006 8:38 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 6852
cosuletele nu sunt facute ca sa stea bebe la orizontala, ci cam la 45 de grade...sunt recomandate sa fie folosite de cum ies bebeii din maternitate, deci nu le afecteaza coloana, pentru ca ei stau mai mult culcati pe spate...nu-ti face griji, daca nu erau croite special pentru bebelusi, nu mai existau pe piata.
Elia
Scris: Sunday, March 12, 2006 12:39 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
Stie cineva daca exista vreo restrictie la timul pe care il poate petrece bebelusul in cosulet? Eu una ma gandea, pentru ca ma voi intoarce la munca 3-4 ore pe zi foarte repede, sa iau bebelina cu mine si sa o tin in cosuletul de masina (ca sa o pot alapta cand cere si sa fiu cu ea chiar cand sunt la serviciu). Stie cineva ceva de genul ca nu e bine sa tii copilul in scoica prea mult timp?
Kiki
Scris: Sunday, March 12, 2006 10:34 AM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
freedelia wrote:
Stie cineva daca exista vreo restrictie la timul pe care il poate petrece bebelusul in cosulet? Eu una ma gandea, pentru ca ma voi intoarce la munca 3-4 ore pe zi foarte repede, sa iau bebelina cu mine si sa o tin in cosuletul de masina (ca sa o pot alapta cand cere si sa fiu cu ea chiar cand sunt la serviciu). Stie cineva ceva de genul ca nu e bine sa tii copilul in scoica prea mult timp?

Mie mi-a zis doctorul nu mai mult de 10-15 minute cand sunt mititei. Chestia asta mi-a zis-o cand avea David 2 luni, acum nu l-am mai intrebat ca nu mai sta in cosulet. Se impinde in picioare si isi ridica fundul si se da jos din el. Si ca sa nu cada de acolo prefer sa nu il mai pun.
mihaela75
Scris: Monday, March 13, 2006 3:03 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
Mesaje: 4839
Am inspectat si eu mai cu atentie scoica mea.Scrie pe ea ca e pt copii de la 0 la 10 kile,dar drept sa zic parca si mie mi se pare cam incomod pt. bebe. Nu m-am gandit la asta pana acum.Eu ma duc maine sa vad altele si pe asta il returnez .uff
mihaela75
Scris: Tuesday, March 14, 2006 5:17 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
Mesaje: 4839
Am returnat carutul,noroc ca pastrez mereu chitantele.Alte caruturi nu aveau scioca asa de adanca, a mea era aproapoe la 90 de grade.Noroc de voi ca mi-ati deschis capul...Asta imi place aici , chiar dupa 4 luni , daca nu-ti place produsul si e in buna stare, poti sa-l duci inapoi.Acuma mi-am facut de treaba, am program de hoinareala sa caut alt carut.mami de fetita
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.