|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 1/22/2010 Mesaje: 923
| eu vreau doua dupa ce nasc... |
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Irinuca Eu tot Mirene am si sunt super happy de ceva ani ! |
Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Ma bucur ca este asa.Eu aveam ceva temeri.Am citit pe net de stari de rau si alte probleme.Eu nu le am. |
Nivel: Membru
Inregistrat: 10/29/2014 Mesaje: 2
| Eu am de doua saptamani steriletul Mirena. Imediat dupa insertie am avut si eu contractii, ca la nastere, montarea a fost dureroasa, fara anestezie fiindca mi s-a spus ca nu doare...de atunci am scurgeri maronii, durere de ovare in special in partea stg. Sper sa scap de durerile de ovare curand fiindca m-am saturat de durere. Steriletul mi l-a recomandat ginecologul ca sa scap de menstruatie dureroasa si se pare ca o tin tot intr-o durere. In cat timp v-ati obisnuit cu steriletul? |
| Daca scurgerile dureaza mai mult de 10 zile si durerea persista,mergi la medic.Eu nu am avut dureri la insertie,doar usoara jena,ce a durat vreo ora. |
Nivel: Membru
Inregistrat: 10/29/2014 Mesaje: 2
| Am fost la medic si am facut si eco transvaginal. A zis ca totul e ok , Steriletul e la locul lui si nu ar trebui sa am dureri. Astept sa imi vina menstruatia sa vad cum e, i-am zis medicului ca vreau sa merg din nou la eco dar a zis ca nu e nevoie fiindca nu exista nicio sansa ca steriletul sa se ddeplaseze si m-a chemat la control in sase luni. Sincer sunt tare dezamagita, sper sa imi dispara durerea fiindca nu mai stiu ce antiinflamator sa iau, nu isi mai fac efectul, peste scurgere as putea trece usor dar nu peste durere. Multumesc pt raspuns! |
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Sa intreb si la subiectul asta ca sa imi mai fac o parere...
Deci steriletul e sau nu recomandat in urma a 2 cezariene? Nu se face anestezie la montarea lui? Si daca nu se face, doare rau? Si cat dureaza interventia? Nu am avut niciodata asa ca sunt total pe langa subiect... Am mai citit ca dupa montare se impun vizite mai dese la medic...?
Intreb toate astea pentru ca una e sa citesti articole si alta e sa-ti povesteasca cineva din experienta proprie.
Pupici! |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/22/2010 Mesaje: 3091
| Anelise wrote:Sa intreb si la subiectul asta ca sa imi mai fac o parere... Deci steriletul e sau nu recomandat in urma a 2 cezariene? Nu se face anestezie la montarea lui? Si daca nu se face, doare rau? Si cat dureaza interventia? Nu am avut niciodata asa ca sunt total pe langa subiect... Am mai citit ca dupa montare se impun vizite mai dese la medic...? Intreb toate astea pentru ca una e sa citesti articole si alta e sa-ti povesteasca cineva din experienta proprie. Pupici!
Liz,eu nu recomand steriletul.Am avut timp de 4 ani si nu a fost tocmai ok!Mi a produs in timp o rana pe col care vad ca nu se vindeca definitiv.Poate produce sterilitate,printre altele si am mai auzit cazuri in care femeile au ramas insarcinate peste sterilet(chiar pe aici citisem,daca nu ma insel).Se mai spune ca ar fi o metoda abortiva. Verisoara mea(36 ani) a nascut de 2 ori prin cezariana si a cerut legarea trompelor dar doctora nu a fost de acord si i a recomandat steriletul.Deci nu cred ca cezarienele ar fi o problema .... De durut la montare,nu doare...e vorba doar de un disconfort minim.Se poate cere si anestezie locala,bineinteles.Interventia dureaza maxim 5 minute.Trebuie mers la control macar o data pe an fiidca in timp se poate deplasa sau pot aparea alte probleme.Din propie experienta iti pot spune ca menstruatiile sunt mai abundente si mai lungi ca durata si mai dureroase,dupa montarea steriletului.Pot aparea sangerari intre menstruatii.Eu iti povestesc din proprie experienta.Vei face cum consideri tu ca e mai bine.Informeaza te bine inainte!Te pupacesc si sper sa iei cea mai buna decizie. |
| Giulia, multumesc ca mi-ai impartasit din experienta ta! Astea nu-mi plac nici mie - eventuala sarcina peste si posibilitatea aparitiei ranilor pe col... Nu-i mai putin adevarat ca nicio metoda contraceptiva nu e sigura 100%. Deci tu inca mai ai probleme cu rana...? Cat despre cele 2 cezariene, am citit si constatat ca parerile medicilor sunt impartite - unii ca nu ar fi nicio problema, iar altii nu recomanda. Sincer, daca ar fi vreodata sa-mi pun, as opta clar pentru anestezie. Iar legat de mentruatii abundente si lungi si dureroase, dupa aceasta sarcina fix cu asta ma confrunt... Pupici! |
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| Anelise wrote: Iar legat de mentruatii abundente si lungi si dureroase, dupa aceasta sarcina fix cu asta ma confrunt... Pupici!
Si eu dupa a doua sarcina sant la fel.Mi-a dat medicul ceva pastile dar am refuzat sa le iau. Te pup si iti doresc sa gasesti cea mai buna solutie pt tine |
Inregistrat: 3/22/2010 Mesaje: 3091
| Cu mare drag,Liz! Da...rana nu s a trecut definitiv.Se inchide pt o perioada apoi apare alta.De la ea mi se trage si o infertilitate primara.De fapt eu cred ca totul mi se trage de la sterilet,cu toate ca l am scos acum 5 ani.Poate pe moment e relativ bine cu el dar in timp are repercursiuni asupra organismului.Doctorita mea spune ca nu aveam ce cauta cu sterilet dupa prima sarcina.Acum faptul este consumat,nu mai pot intoarce timpul... |
| Miriam, de ce ai refuzat pastilele? Eu chiar asta vreau sa fac - sa imi dea ceva sa regleze ca m-am saturat sa ma tina cate o saptamana jumatate. Pup si eu!
Giulia, imi pare rau! Totusi sper sa rezolvi problema cumva... |
| Dupa cum am scris,mi-am pus sterilet.Am pus Mirene,la recomandarea dr.mele,tocmai pentru ca aveam menstruatia abundenta si de multe ori dereglata(imi venea mai devreme).Ma simt foarte bine.Toata menstruatia mea este de 2-3 zile si pot pune doar absorbant zilnic,atat este de redusa cantitativ.A durat cam 4 luni sa se adapteze organismul,timp in care,am avut spotting de cateva picaturi aproape xilnic.Nimic deranjant.La montare am simtit usor disconfort,ca la menstruatie.Toata treaba a durat 5 minute.Sunt foarte multumita de alegerea facuta.Am fost la control dupa 6 luni si totul e foarte bine.Pot sa fac comparatie cu steriletul clasic pe care l-am avut acum cativa ani si care nu a fost ok,aveam menstruatie abundenta si cu durata de 7 zile.Acum nu am ce sa zic. Anelise,cred ca tine de organismul fiecareia.Mie mi-a fost putin teama,nu as mai fi vrut sterilet,dar am discutat cu dr. mea si am hotarat sa montez steriletul. Eu ti-am zis experienta mea,tu hotarasti pentru tine.Pup |
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Anelise, pe site-ul drugwatch scrie ca nu se recomanda instalarea steriletului (Mirena era cel in cauza) in primele 6 luni de la nastere pentru ca riscul de perforare a uterului este destul de mare...iar cum tu ai 2 cezariene, eu n-as risca! Plus ca poate duce oricum la sarcina ectopica sau chiar avort... |
|
| Mirela, multumesc si da, asa este - fiecare organism reactioneaza diferit. Ma bucur ca pentru tine e cat se poate de ok varianta aleasa! Wow, ce bine suna menstruatie de doar 2-3 zile!!! Te invidiez! Misha, multumesc mult pentru sfaturi! O sa merg saptamana viitoare la medic sa ma consult cu el sa vad ce spune si o sa va povestesc. |
|
|