Cosmetica-Ten uscat si normal
Subiectul anterior · Subiectul urmator
ingerash
Scris: Tuesday, January 20, 2009 11:05 AM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Lapte demachiant

Reteta 1.Ingrediente:
1 pahar1/2 de lapte
2linguri musetel proaspat sau uscat.
Se incalzesc in baie de abur timp de 30 de minute,nelasandu-se laptele sa fiarba sau sa formeze o pojghita la suprafata.Se lasa deoparte timp de doua ore,dupa care se filtreaza si se pastreaza la frigider.Se foloseste timp de o saptamana;se aplica pe fata cu un tampon de vata,dupa care se indeparteaza excesul.

Reteta 2.Ingrediente:
se foloseste floare de tei,de soc sau de violete in loc de musetel si se procedeaza la fel ca in prima reteta.

Lotiune tonica

Tinctura de crin
Petalele florii se pun intr-un borcan cu gura ingusta,din sticla colorata.Se umple pe jumatate cu alcool.astfel incat nivelul acestuia sa fie cu 2 cm deasupra petalelor.Se inchide si se pastreaza la loc intunecos si rece timp de 6 saptamani.Din cand in cand,continutul borcanului se agita bine Se foloseste diluata cu apa fiarta;o parte tinctura la doua parti de apa.

se folosesc petale de trandafir in loc de crin si se urmeaza reteta anterioara.

Masti

1.Masca de banane
Se aplica felii de banana pe fata si gat,acoperindu-se cu tampoane de vata,pentru a evita scurgerea.Se clateste dupa 20 de minute cu apa fiarta si racita la temperatura camerei.

2.Masca de avocado.

Se zdrobeste un fruct si jumatate,care se aplica pe fata si gat.Se clateste cu apa fiarta si racita dupa 20 de minute.

3.Masca de zmeura.

Se freaca zmeura cu o lingurita de smantana si o lingurita de faina de cartof.Se aplica pe fata si gat.Se clateste cu apa calda dupa cateva minute.

4.Masca de miere si galbenus de ou.

Un galbenus de ou
o lingurita de miere
o lingurita de ulei de masline
o lingurita rasa de faina de cartof,se amesteca bine.Se aplica pe gat si fata.Dupa 15 minute se clateste cu apa calduta.

[color=green]5.Masca de lapte si galbenus de ou.

Se amesteca bine o lingurita de lapte praf
o lingurita de lapte lichid
1 galbenus de ou
cateva picaturi de lamaie
Se aplica pe fata si gat.Dupa 20 de minute se clateste fata mai intai cu apa calda iar apoi cu apa rece.

abiand
Scris: Wednesday, January 21, 2009 7:45 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/7/2008
Foarte utile retetele. Multumim inger 7
oanamaria
Scris: Wednesday, January 12, 2011 10:34 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Interesante ,dar eu nu am timp sa-mi aplic masca din tub ,dar sa-mi mai si fac sa stau si 20de min cu ea.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.