Coronavirus - Covid 19 - SARS COV 2 - Raspandire si masuri luate
Subiectul anterior · Subiectul urmator
marivic
Scris: Tuesday, March 24, 2020 11:08 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 8/10/2007
Dumnezeu sa va apere,Kali! angel
LilianaD
Scris: Wednesday, March 25, 2020 10:24 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/22/2011
Va salut si eu dupa o lunga perioada de timp. Nu am mai intrat pe forum de f mult timp, dar in situatia actuala, m-am gandit la voi, am vrut sa ma asigur ca sunteti bine. Am auzit de situatia din Suceava si m-am gandit la Kali, am vazut situatia din Italia si m-am gândit la Bereea, ma bucur fetelor ca sunteti bine.
Marivic m-am bucurat sa aflu si despre tine, nu stiam ca esti in Franta.
Schirel, tu esti tot optimista cum te stiam, sunt convinsa ca nu îndrazneste virusul asta sa se puna cu tine.
Eu sunt tot in Germania, nici aici situatia nu e roz, dar nici disperata. Eu inca lucrez dar la program redus, in rest stam acasa.
Ma bucur ca sunteti bine, va îmbratisez si va doresc sa ramâneti sanatoase. angel coeur
kali
Scris: Thursday, March 26, 2020 1:02 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Liliana, mi-a fost dor de tine!computerlove Apreciez ca te-ai gandit la noi; te imbratisez cu drag!computerlove

Mari, Cheek Kiss

Nu stiu daca are rost sa va tin la curent cu ce se intampla aici ptc., probabil, va voi baga in depresie. Situatia e mai mult decat disperata, ceea ce vedeti la tv e cosmetizat si partial adevarat.

NIMENI nu face nimic, NIMENI nu ia decizii! Toti incompetentii din functii publice se ascund de frica, marele baron local e internat ASIMPTOMATIC la ATI, are asistenta personala, beneficiaza de tratament si primeste mancare de la restaurant, cand in restul spitalului ceilalti pacienti nu au ce manca! Spitalul e inchis; gravidele nu au unde sa nasca, niciun alt spital nu ne mai primeste de frica si din lipsa de echipamente de protectie. Sunt atat de revoltata! Suntem lasati in voia sortii!

Partea buna, in tot dezastul asta, e ca exista din ce in ce mai multa solidaritate. Oameni fara functii se organizeaza si ajuta cum si cu ce pot, se cauta solutii, se strang voluntari, vad o schimbare de atitudine, fiecare se intreaba cu ce poate contribui. Daca ne schimbam mentalitatea, daca ne vom uni ca si comunitate, tot e un castig, in ciuda dezastrului ce ne inconjoara! Sper sa nu uitam si sa nu-i uitam!!

Va pup! Aveti grija de voi!

https://www.monitorulsv.ro/Local/2020-03-26/De-pe-pat-de-spital-marturia-unei-asistente-infectate-cu-coronavirus

marivic
Scris: Thursday, March 26, 2020 1:34 PM
Nivel

Lili,am iesit din invatamant si din vara mi-am urmat sotul ,elavand de munca in Franta.Situatia e urata aici,in Alsacia locuim,la granita cu BASEL.Momentan sotul lucreaza,eu stau acasa....vreau sa ne intoarcem acasa,dar nu stiu cand,cum....Suntem cu masina noastra!Bye2
kali
Scris: Thursday, March 26, 2020 1:43 PM
Nivel

Mari, mai bine stati acolo. Aici va baga in carantina, insa va fi la comun, ca nu au resurse sa va izoleze de ceilalti. Prin urmare, daca 2-3 sunt deja pozitivi, exista riscul de a se infecta toti ceilalti - bai, hol, contact indirect, etc.
bereea
Scris: Thursday, March 26, 2020 9:21 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Liliana, Cheek Kiss Tu cum esti?

Kali, sunt ingrozita de ce se intampla la Suceava! Sunt ingrozita de nesimtirea autoritatilor!
Dau telefon tatalui meu in fiecare zi cu teama!
Cum sta bunica voastra?

Mioara,cstati unde sunteti ca stati bine!

La noi se pare ca sunt in scadere atat cei care sunt contagiati cat si nr. mortilor. La noi in oras sunt 18 bolnavi, se pare ca toti metg spre bine
kali
Scris: Friday, March 27, 2020 5:06 PM
Nivel

Berrea, suntem bine deocamdata. Doamne ajuta sa ramanem asa!

Ma bucur de vestile bune de la voi. Inseamna ca izolarea da rezultate.
marivic
Scris: Friday, March 27, 2020 5:13 PM
Nivel

Kali,Berrea va multumesc cu recunostinta!hearts hearts
Stiu ca toata lumea este speriata,dar mai stiti ca eu sunt ,,bomba''....ma stiti de atatia ani....Sunt extrem ,extrem de speriata,nu-mi pot reveni,fizic ma simt rau,dpdv al mentalului.....Tot ceea ce va spuneam ca vreau sa merg dupa sot,na...ca am mers si mi-am lasat copiii in tara...asta ma rupe,ma face sa ma simt cumplit.
Doresc tuturor fetelor veterane numai bine si multa sanatate,doresc ca oamenii sa fie salvati,ca Dumnezeu sa ne mai dea o sansa de a indrepta lucruri si comportamente.Cred ca pentru multi aceasta este o lectie extrem de valoroasa!
Va iubesc si va multumesc pentru ganduri! coeur
LilianaD
Scris: Friday, March 27, 2020 6:19 PM
Nivel

Marivic si eu zic sa stati unde sunteti macar pana cand se mai linistesc lucrurile. Nu are rost sa plecati acum la drum, va expuneti inutil. Si sotul meu se gandea sa plecam acasa si sa ne intoarcem dupa ce se termina totul, macar sa fim acasa...na...de la o anumita varsta te gandesti la toate posibilitatile. Dar nu e chiar asa, noi aici suntem asigurati, daca e sa se intample ceva, aici sa fim tratati. Plus ca eu inca lucrez, intradevar la program redus. Cu fetele tin legatura zilnic pe net, dar no...ele sunt la casa lor acum si sunt f responsabile, nu-mi fac griji in privinta lor. Cred ca si ai tai sunt pe picioarele lor, doar Victor e mai mic. Pastreaza-ti calmul! Te imbratisez cu drag.computerlove
Kalichiar acum aud la tv ca li s-a cerut celor din spital sa nu mai faca declaratii publice. Infiorator ce se intampla acolo. Sa speram ca se schimba ceva, poate impreuna reusiti sa puneti presiune pe ei. Va imbratisez si eu cu drag.computerlove
Bereea ma bucur ca se indreapta situatia la voi, sa dea Dumnezeu sa fie bine. Am si eu veri in Italia, la vreo 30 km de zona rosie, cand am vb cu ei ziceau ca e jale acolo. Eu sunt bine, la noi nu se simte chiar asa tare, desi si aici sunt f multi infectati, decesele nu sunt asa multe. Eu stau chiar langa un parc, oamenii au voie sa iese sa se plimbe, sa faca miscare, dar singuri sau cel mult 2 din familie. Deci nu se simte asa tare panica. Speram sa fie bine. Te imbratisez cu drag si pe tine.computerlove
kali
Scris: Friday, March 27, 2020 9:20 PM
Nivel

LilianaD wrote:

Kalichiar acum aud la tv ca li s-a cerut celor din spital sa nu mai faca declaratii publice. Infiorator ce se intampla acolo. Sa speram ca se schimba ceva, poate impreuna reusiti sa puneti presiune pe ei. Va imbratisez si eu cu drag.computerlove

E adevarat... pe langa asta, se intampla foarte multe lucruri ce nu se spun.pale

Noi nu vom putea face nimic, increngatura e prea mare... am impresia ca cei de la Bucuresti au venit sa constate ce NU trebuie sa faca pt. a ajunge in aceeasi situatie, nu sa ia masuri sau sa ofere ajutor. Sunt voci care vor inchiderea Sucevei, dar cum poti face asta cu un spital inchis, fara personal medical, fara echipamente de protectie?! Vor sa ne condamne pe toti?

Nu s-a schimbat nimic. Totul e de fatada. A ramas o mana de oameni sa lupte... e nedrept, e strigator la cer! Eu sunt ingrozita! Cum spuneai si tu, intr-o situatie din asta, daca te nimeresti printre ghinionisti, iti pui sperantele in medici. Un sistem pus la punct iti da o oarecare siguranta. Cand realizezi ca asta nu mai e o optiune, ca efectiv nu ai unde sa te duci si ca nimanui nu-i pasa, ca nimeni nu te primeste nicaieri, sentimenele sunt de nedescris...

https://www.monitorulsv.ro/Local/2020-03-27/Drama-unei-mame-internate-in-spital-cu-bebelusul-ei-suspect-de-coronavirus-Medicii-sunt-toti-infectati-nu-are-cine-sa-mi-l-controleze-Baiatul-meu-moare-aici-pe-pat

https://www.monitorulsv.ro/Local/2020-03-27/O-femeie-al-carei-tata-s-a-prapadit-in-spital-descrie-degringolada-de-la-aceasta-ora-din-unitatea-suceveana
marivic
Scris: Friday, March 27, 2020 10:04 PM
Nivel

LilianaD wrote:
Marivic si eu zic sa stati unde sunteti macar pana cand se mai linistesc lucrurile. Nu are rost sa plecati acum la drum, va expuneti inutil. Si sotul meu se gandea sa plecam acasa si sa ne intoarcem dupa ce se termina totul, macar sa fim acasa...na...de la o anumita varsta te gandesti la toate posibilitatile. Dar nu e chiar asa, noi aici suntem asigurati, daca e sa se intample ceva, aici sa fim tratati. Plus ca eu inca lucrez, intradevar la program redus. Cu fetele tin legatura zilnic pe net, dar no...ele sunt la casa lor acum si sunt f responsabile, nu-mi fac griji in privinta lor. Cred ca si ai tai sunt pe picioarele lor, doar Victor e mai mic. Pastreaza-ti calmul! Te imbratisez cu drag.computerlove
Bereea ma bucur ca se indreapta situatia la voi, sa dea Dumnezeu sa fie bine. Am si eu veri in Italia, la vreo 30 km de zona rosie, cand am vb cu ei ziceau ca e jale acolo. Eu sunt bine, la noi nu se simte chiar asa tare, desi si aici sunt f multi infectati, decesele nu sunt asa multe. Eu stau chiar langa un parc, oamenii au voie sa iese sa se plimbe, sa faca miscare, dar singuri sau cel mult 2 din familie. Deci nu se simte asa tare panica. Speram sa fie bine. Te imbratisez cu drag si pe tine.computerlove

Da,Lili....stam cat se va putea.Sotul meu nu lucreaza cu asigurare medicala,etc.Daca astia zic de maine nu mai vii....nu stiu ce v-om face?! Bye2 Bye2 Te imbratisez cu mare drag!Cheek Kiss
Kali,ma inspaimanti.....tu care mereu ai fost atat de echilibrata te simt acum extrem de epuizata....Ma rog la Dumnezeu pentru toate prietenele!angel angel angel
Dumnezeu sa ne ajute!angel
bereea
Scris: Friday, March 27, 2020 11:12 PM
Nivel

Azi aproape 1000 de morti in Italia

Cat despre spitalul din Suceava, n-am avut niciodata o parere buna nici despre spitalul asa-zis " european", nici despre medicii de acolo.Niste spagari fara constiinta.
Dumnezeu sa-i ocroteasca pe suceveni!
LilianaD
Scris: Friday, March 27, 2020 11:13 PM
Nivel

Kali nu mai am cuvinte. Nu va mai puteti baza pe nimic. Singura solutie e sa va protejati voi, sa nu iesiti deloc dar sunt convinsa ca deja ai luat cele mai bune masuri pentru familia ta. In acelasi timp conteaza foarte mult si moralul, nu te lasa doborata, ai fost mereu curajoasa si sunt convinsa ca pana la urma o sa trecem cu bine si prin asta. computerlove
kali
Scris: Saturday, March 28, 2020 12:54 PM
Nivel

Bereea, se schimbasera lucrurile, sincer! Niciunul nu mai avea curaj sa ia spaga, erai bine tratat, cu respect, era curatenie, erau eficienti... era bine atat cat poate fi de bine in Romania.

Fetele, multumesc pentru incurajari!computerlove grup Sa fiti bine!

bereea
Scris: Saturday, March 28, 2020 1:21 PM
Nivel

kali wrote:

Bereea, se schimbasera lucrurile, sincer! Niciunul nu mai avea curaj sa ia spaga, erai bine tratat, cu respect, era curatenie, erau eficienti... era bine atat cat poate fi de bine in Romania.

Fetele, multumesc pentru incurajari!computerlove grup Sa fiti bine!

Asta-iarna soacra-mea a cazut si si-a fracturat umarul. La urgenta s-au ocupat de ea, cand a mers la control nu s-au atins de ea pana nu i-au dat 2 milioane, apoi iar 3 milioane, apoi..." Noroc" ca s-a dus cu fiu-su care s-a prins ce vroia doctorul, eu nu ma prindeam
Deci, nu stiu ce s-a schimbat!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.