Coronavirus - Covid 19 - SARS COV 2 - Raspandire si masuri luate
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Sunday, March 15, 2020 8:39 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Ince zona sunteti, aveti cazuri confirmate de coronavirus?
Ce masuri s-au luat la voi?
bereea
Scris: Sunday, March 15, 2020 8:51 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
In orasul meu sunt 4 cazuri, dar nu stau in Romania. Suntem izolati la domiciliu, desi eu merg la serviciu
kali
Scris: Sunday, March 15, 2020 11:25 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Serios, Bereea?! Eu stiu doar de unul singur, diagnosticat acum mai bine de 1 sapt.
S-au anuntat undeva celelalte 3?
AdrianaC
Scris: Sunday, March 15, 2020 6:26 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
In Romania vad ca s-a ajuns la 139 cazuri confirmate.

V-ati facut ceva provizii? Si daca da, ce?

In Lidl nu mai gaseai delic faina, malai, orez, fasole boabe, conserve, pate de ficat, paine feliata, cereale, salam, carne, zacusca, conserve de fasole boabe, spirt, sapun protex, servetele umede, gel antibacterian, spirt, mancare pentru animale, apa ... etc

La voi se simte ceva?

De luni se decreteaza stare de urgenta in Romania... sa vedem ce va presupune acest lucru.
Alle.p
Scris: Monday, March 16, 2020 9:25 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/13/2018
Eu sunt din Petrosani, Hd. Din pacate la noi situatea nu e pe roze. Nici nu stiu astazi cate cazuri sunt. De la o fata venita din Italia, care s-a "plimbat" prin mai multe sectii ale spitalului pana sa anunte dsp ca trebuia sa fie in carantina, s-au imbolnavit mai multe cadre medicale, pacienti si familile acestora. Unde mai pui ca a fost internata inainte de 8 martie si asistentele cu care a fost in contact au fost la petreceri organizate cu acest prilej. Din cauza ei s-a inchis sectia de neurologie din spital si sunt peste 50 de cadre medicale in carantina.Deci ne asteptam la mai multe cazuri zilele urmatoare.
In oras e tot mai pustiu de 2 zile, ceea ce e bine, inseamna ca lumea respecta recomandarea de a sta in casa. Strazile si spatiile publice se dezinfecteaza periodic. Magazinele au fost golite de cele mentionate de voi, dar stocurile s-au refacut in mare parte. Nu se mai gaseste gel dezinfectant, spirt, masti. (Ca peste tot)
Personal am suplimentat stocul de alimente neperisabile,dar nu cu mult. 4 kg faina(fac painea in casa in masina de paine), 2 zahar, 2 ulei, 2 pungi paste,2 orez, ceva carne in congelator(3kg), hartie igienica, cateva conserve pt a avea sotul la munca si cam atat. Asta pt a evita sa mergem prea des la cumparaturi.
Daca pana acum 2 zile am iesit cu cel mic afara, evitand doar zonele mai aglomerate, de astazi vom merge doar la padure pt putin aer, in rest vom sta in casa.
kali
Scris: Monday, March 16, 2020 12:18 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Azi s-a confirmat al doilea caz la noi. Din pacate, sunt sigura ca sunt mult mai multe decat se raporteaza ptc. persoanele asimptomatice sau cu simptome de " raceala " comuna, se trateaza acasa, nefiind testate. Si Alexia mi-e racita: febra, durere in gat, tuse. In mod normal as sta linistita dar in conditiile astea nu pot spune ca nu mi-e frica. Cine sa o testeze, unde sa o duc?! Starea ei e spre bine, asa mi se pare, evit cabinetul medical si salile de asteptare, contact cu persoane cu risc nu a avut, teoretic ( avem doar 2 cazuri confirmate, nu? Haha! )... o tratez cu simptomatice si sper sa fie bine... exact ce spuneam mai sus.

A fost invazie de persoane intoarse din Italia care refuza sa stea in carantina / autoizolare deci ne putem astepta la ce e mai rau. Eu nu stiu ce sa mai spun... atata inconstienta si lipsa de responsabilitate e revoltatoare. Presiunea e imensa pe politie, medici... povestile sunt de scenariu de film ( e oras mic, se afla tot ), la care se adauga faptul ca ni se vand gogosi - spitalele NU sunt pregatite, medicii NU au echipamente de protectie, deja sunt suprasolicitati... in fine... hai sa nu ne panicam, zic.banghead

Adriana, si la noi sunt goale rafturile, peste tot: Lidl, Metro, Carrefour, etc. Din fericire mi-am facut aprovizionarea pt. 2-3 sapt. din timp ( inclusiv de masti, manusi, etc. ). Comenzile on-line inca functioneaza; cumparam, deci, ceea ce ne trebuie pe moment, nimic in plus si pastram stocurile pt. cand o fi cazul - carantina sau sistarea comenzilor.

De impactul economic nu mai vorbesc, nu are sens. Sper ca toata strategia luata de fiecare, pe termen scurt, sa functioneze si sa iesim cu bine din asta. Cand si daca ne-om reveni, vom vedea. Urmeaza o criza urata si o vom simti din plin atat noi, angajatorii, cat si angajatii.

Alle, e ingrijorator ce povestesti iar situatia asta nu face altceva decat sa-mi confirme ceea ce deja intuiesc: va fi jale.
La noi e pustiu si nu prea. Eu ii tin pe ai mei in casa si ne limitam si noi iesirile pe cat posibil - rar spre deloc. Gata cu sala, mani-pedi, coafor si altele. La birou suntem putini, insa de maine-poimaine intentionez sa lucrez de acasa ( mai trebuie sa fac ceva munca administrativa la birou ca sa-mi usurez munca la domiciliu ).

Stateam si ma tot gandeam zilele astea si-i multumesc lui DD ca stam la casa, asadar putem iesi in curte, avem spatiu, este aerisit si ne bucuram de soare si de primavara. Luam ce e bine dintr-o situatie naspa.

bereea
Scris: Monday, March 16, 2020 1:57 PM
Nivel

kali wrote:
Serios, Bereea?! Eu stiu doar de unul singur, diagnosticat acum mai bine de 1 sapt.
S-au anuntat undeva celelalte 3?

Acum sunt 8, pe site-ul primarii ne anunta
bereea
Scris: Monday, March 16, 2020 2:04 PM
Nivel

AdrianaC wrote:
In Romania vad ca s-a ajuns la 139 cazuri confirmate.

V-ati facut ceva provizii? Si daca da, ce?

In Lidl nu mai gaseai delic faina, malai, orez, fasole boabe, conserve, pate de ficat, paine feliata, cereale, salam, carne, zacusca, conserve de fasole boabe, spirt, sapun protex, servetele umede, gel antibacterian, spirt, mancare pentru animale, apa ... etc

La voi se simte ceva?

De luni se decreteaza stare de urgenta in Romania... sa vedem ce va presupune acest lucru.

Noi suntem in izolare de o saptamana. Azi ne-au trimis acasa de la serviciu pentru ca nu avem masti.
Magazine sint pline, oamenii cumpara mai mult pentru ca vor ss iasa zilnic.
Eu am cumparat vreo 5 cutii de pasta, 1 de orez, niste carne, peste , faina integrala 2 kg si...apa. Si asta ca sz nu fiu nevoita sa fac coada in fiecare zi la supermercat.
In rest e absolut totul inchis. Din oacate, batranii, cei care ar trebui sa fie un exemplu, ies pe strada si se stran grupulete. Unii au fost amendati si bine le-a facut.
Ale nu a uesit din casa de 10 zile, face lectii on-line, teme si...ii este dor de scoalaLol

Sanatate si aveti grija de voi!computerlove
bereea
Scris: Tuesday, March 17, 2020 7:46 PM
Nivel

Am vorbit cu persoane din Romania si am inteles ca nu s-a inchis nimic, ca lumea umbla pe strazi fara probleme, ca nu s-a invatat nimic din experienta altora.
Asa este? Atunci chiar nu inteleg de ce s-au inchis scolile.
Alle.p
Scris: Tuesday, March 17, 2020 8:03 PM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2018
Din pacate aici in zona lumea se plimba linistita pe strazi, magazinele sunt deschise toate, localurile la fel. 2-3 restaurante s-au inchis. Zixeam acum 2 zile ca avem 50 de cadre medicale izolate din cauza unei singure persoane. Ei bine, astazi sunt 90!
maria2013
Scris: Tuesday, March 17, 2020 9:01 PM
Nivel

Inregistrat: 7/29/2013
bereea wrote:
Am vorbit cu persoane din Romania si am inteles ca nu s-a inchis nimic, ca lumea umbla pe strazi fara probleme, ca nu s-a invatat nimic din experienta altora.
Asa este? Atunci chiar nu inteleg de ce s-au inchis scolile.

Pentru ca în colectivitate riscurile de a se transmite virusul sunt uriase! Pentru ca un copil poate duce virusul acasa, unde are un frate/bunic/o ruda cu imunitatea scazuta, pe care îl poate îmbolnavi. Copiii se joaca împreuna, se ating, ating suprafete contaminate, nu pastreaza limita de discretie/spatiul personal... Riscurile sunt uriase in colectivitatile de copii!
shirel
Scris: Tuesday, March 17, 2020 9:32 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Si la noi in Israel sunt 250 ceva de genul asta purtatori de virus,doi sunt in stare critica si noi in izolare in casa.Nu se merge la scoala de vineri,copii invatza de acasa..de maine merg la servici doar cine trebuie sa lucrezi .Kali ,si la mine Oshry a avut temperatura spre norocul meu numai o zi dar tuseste exact ca cei cu virus.Astazi am sunat la clinica si am fost singuri acolo dar macar m-au linistit..plamani sunt curati!Copii pot lua virusul dar nu le este primejdios deloc...ptr ei.Ce sa va spun situatia nu este deloc buna in lume sper si va doresc numai sanatate si nu iesiti din casa doar daca sunteti obligati ,nu va vizitati rudele sau bunicii batrani.La batrani este cel mai grav ..cazurile sunt mortale.Bereea ,la voi in Italia este dezastru in nord ,doamne ajuta sa se termine cat mai repede!Anglia va primi o mare lovitura...ei inca nu au hotarat izolarea...vor fi victime cu miile acolo!Lol Lol computerlove campfire Apropo am scris si pe grupul de pe facebook ..sunt fete care nu mai sunt pe forum dar scriu acolo.
bereea
Scris: Wednesday, March 18, 2020 7:43 AM
Nivel

maria2013 wrote:

Pentru ca în colectivitate riscurile de a se transmite virusul sunt uriase! Pentru ca un copil poate duce virusul acasa, unde are un frate/bunic/o ruda cu imunitatea scazuta, pe care îl poate îmbolnavi. Copiii se joaca împreuna, se ating, ating suprafete contaminate, nu pastreaza limita de discretie/spatiul personal... Riscurile sunt uriase in colectivitatile de copii!

Pai bunicii lor, parintii lor ies fara probleme, se inghesuie la cumparaturi, n-au nici o problema. Strazile sunt pline!Tocmai de asta nu mi se pare normal sa tii copilul inchis in casa si bunicii pe strazi!
maria2013
Scris: Wednesday, March 18, 2020 8:05 AM
Nivel

Inregistrat: 7/29/2013
bereea wrote:

Pai bunicii lor, parintii lor ies fara probleme, se inghesuie la cumparaturi, n-au nici o problema. Strazile sunt pline!Tocmai de asta nu mi se pare normal sa tii copilul inchis in casa si bunicii pe strazi!

Eu locuiesc în Constanta. Ieri si alaltaieri, strazi altminteri aglomerate, erau aproape pustii. Deci nu,nu toti circula aiurea pe strazi. Nu contest, sunt si unii care nu inteleg starea de urgen?a, dar cei mai multi s-au conformat. Eu vad foarte binevenite aceste masuri!
bereea
Scris: Wednesday, March 18, 2020 8:50 AM
Nivel

maria2013 wrote:

Eu locuiesc în Constanta. Ieri si alaltaieri, strazi altminteri aglomerate, erau aproape pustii. Deci nu,nu toti circula aiurea pe strazi. Nu contest, sunt si unii care nu inteleg starea de urgen?a, dar cei mai multi s-au conformat. Eu vad foarte binevenite aceste masuri!

Si eu le vad binevenite. Fiica-mea e inchisa in casa de 2 saptamani, sotul la fel.
Am vorbit ieri cu cineva la Bucuresti si mi-a zis ca strazile sunt pline, inclusiv el. La Suceava cam la fel.Sunt multi inconstienti!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.