Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17817
| CORDONUL OMBILICAL
La nastere, inainte de taierea cordonului ombilical, se pun niste copci de plastic sau se leaga cu o sfoara chirurgicala pentru a preveni sangerarea.
Cordonul e taiat la ceva distanta de piele si in cca 1-3 saptamani bontul ombilical se usuca si cade. Aceasta ultima portiune trebuie pastrata cat mai curata posibil pentru cca 1 luna.
Buricul trebuie curatat cu alcool special la schimbarea scutecelor, iar dupa baita se tamponeaza pentru uscare si se pudreaza de obicei cu Baneocin pudra. Puteti folosi comprese sterile sau betisoare cu alcool. Nu trebuie sa ramana alcool acolo.
Pampersul trebuie pus astfel incat sa nu vina peste ombilic.
In cazul unei igiene necorespunzatoare se poate infecta. Orice infectie cat de mica e foarte periculoasa pentru nou-nascuti, pentru ca sistemul lor imunitar nu functioneaza inca la capacitate maxima.
Ce trebuie sa urmariti ?
Orice scurgere galbuie, urat mirositoare de la nivelul cordonului ombilical si inrosirea dureroasa a pielii din jurul ombilicului, precum si orice sangerare aparuta la acel nivel.
In aceste cazuri e indicat sa mergeti imediat la medic.
Eu am avut noroc si la Andrei si la Alice sa ii cada buricul atunci cand erau persoane competente de fata, respectiv nasa noastra (care avea o fetita mai maricica) si o asistenta, in spital (la Andrei).
|
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Sashei i-a cazut cordonul ombilical in maternitate, asa ca am avut noroc.
Dar, la plecarea acasa , asistentele mi-au dat o solutie si un fel de pudra si mi-au spus sa ii curat interiorul buricului pana la varsta de 1 luna, zilnic dupa baita.
Pana acum nu avem probleme!
Aici cordonul ombilical ti-l da acasa, uscat si pun intr-o cutiuta speciala, drept amintire. Ceva de genul turtei la fetite, se pastreaza peste ani! |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Lui Matei i-a cazut cordonul ombilical la 9 zile de la nastere.L-am pastrat si noi intr-o carte de amintiri cu diverse poze ale primului an de viata, alaturi de bratara din maternitate, de suvita de par, de greutatea si lungimea de la nastere. |
|
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Ca si Sasha lui Taki, Alex a "pierdut" cordonul ombilical la externare, asa incat dupa trei zile am imbaiat-o! L-am pastrat impreuna cu bratarica de la manuta. O sa i le dau alaturi de alte lucrusoare cand o sa fie mai marisoara. Sotul meu spunea sa-i facem o cutiuta, in care sa-i punem toate amintirile legate de venirea ei pe lume si sa i le dam la 18 ani.
|
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17817
| Ce dragutz Leut !
Eu cred ca nu l-am pastrat pe cel de la Andrei, doar pe cel de la Alice
Dar si eu am bratarile de la manutele lor. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| eu am avut posibilitatea de a dona cordonul ombilical( in spital la nastere se extrage sangele din cordon )... pt celulele mama care se folosesc in tratarea leucemie..si sper sa fi fost compatibile cu cineva... Am un album in care am pastrat bratara... si multe alte amanunte ...pe care o sa i le dam la 18 ani... clestisorul de la cordon il are tati de breloc la cheile de la masina |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Eu nu am pastrat nimic din toate astea...cred ca pt mamici are mai multa valoare sentimentala, si cum pt mine nu prea semnificau nimic...
Buricul a cazut cam in a 10-a zi si ne-a dat emotii deoarece a mai sangerat putin. I-am curatat zilnic zona, dar se pare ca am si uitat cu ce, cred ca am folosit spirt de galbenele. Baita i-am putut-o face de pe la doua saptamani, dar cu apa putina. |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Eu i-am pastrat si cordonul, bratara de la spital, par inca nu avem dar o sa facem rost , trandafirii de la lumanarea de botez, lumanarea de botez, cruculita de la botez, fasa si crasma...toate, mai putin lumanarea, crasma si fasa sunt intr-o cutie. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Si eu am pastrat cordonul la ambii copii, ca asa sunt io sentimentala, da acum sunt mai bine, cand am mers acasa sa il nasc p John am aruncat un dulap intreg de "aminiri" si uitandu-m prin ele am gasit chestii ca hartia de la o cioco pe care am mancat-o la nu stiu ce concert, niste balonae de la o demnstrtie pt Emil COnstantinescu si alte prostii, si chiar si atunci mi-a fost greu sa le arunc, dar mi-am luat inima in dinti si acum parca nu ai pastrez asa orice. |
|

Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Karinei i-a cazut buricul la3 zile de la nastere ,in prima zi dupa externare am fost de urgenta la spital ca mi s-a parut mie ca avea multe scaune in 2 ore si la spital au apasat pe burtica ei sa scoata aerul si s-a rupt si buricul.M-am speriat ca am zis ca a prea devreme ,dar nu am avut probleme i-am dat cu alcool de 70 de grade si a ramas tare curat si frumos. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Fetelor, dar de donarea sau pastrarea sangelui din cordonul ombilical ce parere aveti? |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Copiilor mei le-a cazut buricul in a 5-a zi...dupa aceea i-am mai curatat cu spirt si apoi puneam baneocin pudra pana la vindecarea completa. La Razvan stiu ca a durat mai mult vindecarea, ca inca ii supura (nu stiam eu cum sa-l curat), dar La Alexandra s-a vindecat foarte repede. Si eu le-am pastrat buricutul...cred ca n-o sa le prea placa uscaciunea aia neagra...in popor se spune sa nu vada copilul buricul pana in prima zi de scoala, atunci sa i-l arati, ca sa fie buricul pamantului! |
|

| Anaida wrote:..in popor se spune sa nu vada copilul buricul pana in prima zi de scoala, atunci sa i-l arati, ca sa fie buricul pamantului!
buna poanta |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/20/2006 Mesaje: 267
| Pana la caderea restului de cordon ombilical, stergeam(la fiecare schimbare de pampers si dupa baie, faceam baie totala, nu doar sters partial) cu alcool sanitar in jurul buricului iar deasupra puneam sapormed pudra. Dupa ce i-a cazut(in maxim o saptamana) am sters locul cu tifon steril imbibat in alcool alb(am gasit de 96 de grade), la fiecare schimbare de pampers si dupa baita - dupa sfatul medicului pediatru. Medicul pediatru mi-a spus sa nu-i pun pudra pe buric deoarece risca sa faca edem si atunci apar alte probleme. Pampersul tb. tinut indoit la buricut ca sa permita aerisirea si vindecarea rapida. |
|

| Darria wrote: Pampersul tb. tinut indoit la buricut ca sa permita aerisirea si vindecarea rapida.
Noi n-am stiut de asa ceva (acum au aparut pampersi cu scobitura in dreptul buricului, special conceputi pt.nou-nascuti) si i-am pus pampersul in mod obisnuit.Slava Domnului, i s-a vindecat in a 9 a zi de viata. |
|
|