Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Bravo, Deea! Stii ce atent se uita Dav la tine cand am pus filmuletul? |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Uite-asa Doamne-Doamne e cu Deea!
Leea e magnetizata de filmuletele cu copiii de pe forum. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Bravoo Deea esti tare dulce si ce frumos reciti rugaciunea |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 7/30/2007 Mesaje: 139
| foarte frumos topic! cat de important e sa inveti un copil sa isi pastreze credinta. baiatul meu e mare. eu nu am bebei asa mici k voi. dar imi amintesc ca nu ne culcam fara rugaciune. cand s-a facut mare, i-am spus ca indiferent unde il va purta viata, sa nu-si lase religia cu care s-a nascut. acum e student in bucuresti. cand l-am vizitat, pe masa de lucru, la camin, avea o carte mica de rugaciuni. in camera are un coleg adept la un cult minoritar. la inceput mi-a fost teama. apoi, mi-am dat seama ca am un fiu ...puternic. |
|
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Ely wrote:Bravoo Deea esti tare dulce si ce frumos reciti rugaciunea
multumim Ely
Dav si Leea, pai sa le spuneti mamicilor voastre sa v-o puna pe Deea cand mergeti la nani, poate asa adormiti mai repede |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 1320
| Legat de credinta si copii...Azi Matei a facut un lucru care m-a uimit.Eu nu l-am dus ff des la biserica(ultima oara a fost acum vreo 2 luni,la moastele SF Parascheva)..nu am incercat sa-l influenetz in nici un fel in ceea ce priveste religia...Cand am fost la moaste,a vazut ca lumea facea cruce si a unit indexul drept cu degetul opozabil si a inceput sa gesticuleze de parca facea cruce...De atunci nu a mai vazut gestul asta...Azi,a gasit in rucsacul meu o iconita mica.S-a uitat curios la ea,apoi la mine si a inceput sa faca gestul cu degetelele unite Si-a dat seama ca e o icoana si ca trebuie sa faca cruce . |
|
Inregistrat: 6/20/2007 Mesaje: 7309
| MATEI!!!! |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Zilnic, ne rugam impreuna !
In timp ce isi bea lapticul eu ii spun in gand Tatal nostru apoi ne spalam pe dinti, apoi spunem rugaciunea particularizata in care multumim Tatalui Ceresc pt.ce ne vine in minte, Ii spunem ca Il iubim si ii mai ceream pace, liniste, iubire....si bineinteles, cascaval ! |
|
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Cand eram copil, imi amintesc de mama ca ne invata rugaciuni pentru copii. Ea nu merge la biserica decat de Paste si la nunti sau inmormantari. Seara intotdeauna ne punea sa ne inchinam si sa le spunem cu voce tare ca sa ne auda ca nu gresim. Daca faceam rele peste zi trebuia sa le spunem lui Doamne-Doamne. Dupa ce am crescut nu mai era nevoie pentru ca asa de bine ne era implementat in cap ca trebuie sa facem asta incat nu ne asezam in pat pana nu spuneam rugaciunile. Cred ca ne-a ajutat foarte mult si pe mine si pe sora-mea faptul asta. Acum uit uneori sa o fac, poate chiar de cele mai multe ori. Insa uneori ma trezesc zicand pe strada Tatal nostru. E singura rugaciune care o mai stiu. Alteori imi iau cartea de rugaciuni si mai citesc din ea, simt nevoia. Probabil ca si pe Darius il voi invata sa se roage dupa ce va mai creste. Ajuta foarte mult si este practica de relaxare cea mai raspandita in lume. Din punctul meu de vedere, rugaciunea ne ajuta sa fim oameni echilibrati. |
|
| petro wrote:... este practica de relaxare cea mai raspandita in lume.
Mai sunt si alte practici de relaxare.De ex. sa asculti muzica kinezeasca.Nu trebuie ca practica sa fie foarte raspandita in lume ca sa o practici.Este suficient ca ea sa te relazepe pe tine.
In skimb practicile de relaxare nu au nimic de-a face cu credinta si/sau rugaciunea.
Crezi in Ceva sau Cineva nu ca sa te relaxezi. Te rogi nu ca sa te relaxezi.
Adeseori oameni se roaga cand au probleme, cand au cumpene si obstacole in viata.Mai rar, ei se roaga pt a aduce multumiri lui Dumnezeu. Altii se roaga, rugaciunea devenind un mod de viata, o legatura inedsructibila cu Cel ce ei cred ca i-a creat. |
|
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| stele_pe_cer wrote: In skimb practicile de relaxare nu au nimic de-a face cu credinta si/sau rugaciunea.
Fiecare priveste din punctul lui de vedere. Era o parere. Relatia fiecaruia dintre noi cu Dumnezeu este total diferita. Dar cred ca nu te dai cu capul de pereti cand te rogi, sau nu-ti smulgi parul din cap, cum am vazut pe la unele manastiri practici de felul asta. Iar relaxarea nu inseamna doar ca stai intins pe pat si te detasezi de lumea exterioara.
|
|
| petro wrote: Fiecare priveste din punctul lui de vedere.
Bineinteles.In orice lucru fiecare priveste din punctul lui de vedere.
petro wrote:Era o parere.
Si a mea tot o parere.Personala.
petro wrote:Dar cred ca nu te dai cu capul de pereti cand te rogi, sau nu-ti smulgi parul din cap, cum am vazut pe la unele manastiri practici de felul asta.
Ma indoiesc ca la manastiri maicile si calugarii se dau cu capul de pereti, aflandu-se in rugaciune.De altfel, om normal fiind, nu te dai cu capul de pereti, la propriu. Daca te referi la matanii, asta e alta poveste.Mataniile nu se realizeaza dandu-te cu capul de ceva, doar atingi cu capul podeaua.Iar referitor la smulsul parului din cap, iarasi e o kestiune de normalitate.Se rezolva la psihiatru si psiholog.Sau poate nu.Un om normal nu isi smulge parul din cap, dimpotriva, cauta mijloace sa si-l imbogateasca.Sau se tunde.
Eu cred ca exagerarile nu sunt bune in nici o situatie.Si nu cred ca e cazul sa luam in derandere viata monahala, dar nici sa facem din religie/credinta un subiect de disputa sau de interes general.Religia se practica, credinta se simte.Cuvintele doar descriu ceea ce poate face unul sau altul.
petro wrote:Iar relaxarea nu inseamna doar ca stai intins pe pat si te detasezi de lumea exterioara.
Ai dreptate: te poti relaxa jucand fotbal cu copiii, sau tunzand iarba, sau plivind flori, sau sofand.Exista multe tehnici de relaxare.Noi vorbeam de rugaciune . |
|
Inregistrat: 1/14/2008 Mesaje: 5944
| De cand am citit "Amintiri despre viitor" de Erich von Daniken, nu imi mai invat zgubilul nici o rugaciune, insa nici nu-l stresez cu teoriile mele. Daca la religie invata, bine, daca nu eu nu-i zic nimic. Astept sa creasca si sa avem o discutie...foarte posibil in contradictoriu |
|
| katy_lumika wrote:De cand am citit "Amintiri despre viitor" de Erich von Daniken, nu imi mai invat zgubilul nici o rugaciune, insa nici nu-l stresez cu teoriile mele. Daca la religie invata, bine, daca nu eu nu-i zic nimic. Astept sa creasca si sa avem o discutie...foarte posibil in contradictoriu
Interesanta cartea?
Scuze pt off-topic!
PS: ce motto frumos ai:002: ! |
|
Inregistrat: 1/14/2008 Mesaje: 5944
| stele_pe_cer wrote:
Interesanta cartea?
Da, este destul de interesanta, imi confirma intr-o oarecare masura anumite teorii pe care le aveam de ceva timp; Nu e nici topicul potrivit, dar nici momentul pentru a le relata, dar am sa pun doar cateva poze
Ieronimus Cathedral, construita de Episcope de Salamanca in 1102 era noastra:
|
|
|