Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Credeti ca e important sa spunem (impreuna cu copilul sau nu) o rugaciune seara la culcare? Obisnuiti sa faceti asa ceva?
Care e rugaciunea pe care o spuneti? |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Sunt seri in care simt ca vreau sa ma rog, sa spun o rugaciune impreuna cu fii-mea sau in timp ce doarme si atunci spun "Tatal nostru", "Inger, ingerasul meu", imi spun gandurile, Ii multumesc Domnului pentru ceea ce ne-a dat, Ii cer iertare pentru greselile noastre, in gand; atunci simt ca sufletul mi se deschide, este o traire pe care n-o pot descrie in cuvinte, o apropiere de Dumnezeu pe care uneori nici in biserica n-o simt asa puternica...dar sunt si mai multe seri in care pun capul pe perna fara sa ma rog, iar atunci cand o fac imi pare rau ca n-o fac in fiecare zi, indiferent ca este zi sau seara, nimic nu ma impiedica...recunosc si-mi pare rau ca in momentele dificile ma rog mai des, Ii cer ajutorul si de cele mai multe ori m-a ascultat si m-a ajutat si simt ca as face bine sa ma apropii de El in fiecare zi...dar e foarte greu sa vorbesc cu El in fiecare zi, m-am obisnuit asa, desi simt ca legatura mea cu El nu e cea pe care mi-as dori-o...si ce ma opreste sa fie cum simt ca trebuie sa fie?...Eu insami . |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Noi spunem in fiecare seara, inainte de culcare, Inger, ingerasul meu. E ultimul lucru pe care il facem inainte de a ne baga in patut. Apoi il pup de noapte buna, si gata! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/2/2007 Mesaje: 2320
| eu incerc sa spun in fiecare zi si dimineata si seara - de obicei "tatal nostru" |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 9/28/2006 Mesaje: 132
| In fiecare seara, dupa ce am pus-o in patut, ii spun Ingerelul si Tatal nostru. Tin minte ca, in copilarie, spuneam cu bunica noastra. Era un moment deosebit, un ritual respectat cu sfintenie. Si imi aduc aminte cu drag de acele seri. Asa cum si mica mea isi va aduce aminte de ruga pe care i-o ziceam eu |
|
Inregistrat: 1/27/2007 Mesaje: 1849
| La noi nu exista seara sa ne culcam fara sa facem rugaciune. La David dupa ce adoarme ii spun Tatal nostru si Ingerasul meu. Iar dimineata intotdeauna ii multumesc lui Dumnezeu ca ne-a ajutat sa vedem cu bine si lumina zile de astazi, asta de obicei o spun tare si David sta si se uita atent la mine. Abia astept sa cresca mare sa ne punem amandoi seara, dimineata si chiar oricand, in genunchi si sa ne rugam. Ma simt mult mai bine rugandu,a, mai linistita sufleteste, de multe ori mi se intampla sa stau sa ma uit in sus, sau pe geam si sa vorbesc cu El, sa-l rog sa ma ajute sa merg pe calea cea dreapta, sa-mi indrepte pasii spra aceasta cale. Nici o zi nu uit sa sa-i multumesc Maici Domnului pentru copilasul pe care mi l-a dat si ca-l pazeste si ocroteste. De acea am sa-l invat pe David ce inseamna rugaciunea, si sper sa simta si el caldura si liniste sufleteasca pe care o simt eu rugandu-ma. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Zilnik ii spun " Tatal nostru " , " Inger , ingerasul meu ! " si " Bunul nostru ceresc tata ". Daca adoarme inainte sa le spunem impreuna, o fac eu singura , privind-o. II fac si semnul crucii ziua cand doarme. Abia astept sa creasca sa il ingane dupa mine , ca semnul crucii incearca ea ..... ceva .... ceva. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 10/2/2006 Mesaje: 306
| si eu ii spun Elenei in fiecare seara Tatal Nostru..Ingerasul..Hristoase Asculta-ma....Nascatoarea de D-zeu. Si eu abia astept sa creasca sa o invat sa le spuna singura. |
|
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Rugaciunea e buna pt copii, le da sentimentul de singuranta, stiu ca vor fi protejati si ocrotiti chiar si noaptea cand mami si tati dorm.O sa invatam si noi rugaciuni,probabil in engleza ca romana nu se prea lipeste de ea |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Eu il inchin in fiecare seara pe Dav, de obicei inainte sa adoarma. Ii spun uneori "inger, ingerasul meu", alteori "tatal nostru". Mai sunt seri in care de prea multa oboseala uit sa ma mai inchin, dar pe el niciodata! |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| In fiecare seara ne rugam impreuna.Ale spune rugaciunea "Tatal nostru".La inceput o spunea dupa mine , acum o stie singura.Dupa ce termina rugaciunea il roaga pe Doamne-Doamne sa o binecuvinteze pe ea , pe mami si pe tati , pe bunici. |
|
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Ii spunem rugaciunea " Tatal nostru" in fiecare seara la culcare si uneori ziua - iar eu mereu o inchin. |
|
Inregistrat: 6/20/2007 Mesaje: 7309
| De la aprox 3 ani spuneam cu Robert aproape in ficare seara rugaciunile:Doamne-Doamne CerescTata, Inger, Ingarasul meu si Tatal Nostru. Acum le spune cand ii aduc eu aminte !!! Din pacate nu mai am atat timp liber seara sa ma pot ocupa asa cum trebuie si de el!!!! Oricum sunt de parere ca ar trbiu de mici invatati sa creda in Dumnezeu si dusi pe la biserica macar 1 data pe luna sau impartasiti (se zice ca e bine 1 data la 6 saptamani) de Paste si Craciun. Conteaza mult de tot cum sunt invatati de mici copii.
Si o rugaciune de seara ptr copilasi:
MULTUMIRE CATRE DUMNEZEU
Tu ne-ai dat puterea toata Munca zilei s-o sfarsim, La un loc cu totii iara Doamne Sfinte-Ti multumim!
Ne-ai facut cu-ndestulare Painea vietii s-o primim, Pentru grija-Ti iubitoare Doamne Sfinte-Ti multumim!
Somn cu pace, noapte buna De la Tine noi dorim Si-inc-o data impreuna Doamne Sfinte-Ti multumim!
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Noi suntem cu fetita cea mare, Marina " pisicute" (grupa mare)la o gradinita a unei fundatii catolice " Fundatia surorilor de caritate Sf.Ioana Antida ". Aici un moment al programului de gradinita este rugaciunea de multumire pentru ziua respectiva spusa la capela din incinta. Surorile au invatat toti copii Tatal nostru, Ingerasul meu, dar si alte rugaciuni. La toamna intram si cu cea mica Andreea la grupa mica " bobocei ", dar ea stie deja rugaciunile invatind deja de la surioara ei cea mare, care are o influenta deosebita asupra ei, o imita in tot ce face si zice. Imi pare rau ca nu exista si o gradinita patronata de biserica ortodoxa romana, poate intr-un viitor apropiat. |
|
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| A reusit mami sa descarce aparatul foto si de aceea sunt prin toate topicurile
asa, sa spun si o rugaciune
Noi, spunem rugaciunea, zilnic, la nani !
|
|
|