|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/6/2011 Mesaje: 771
| fetelor,va rog sa ma ajutati cu sfaturi in,cum sa-mi ajut copilul sa nu mai fie timid.multumesc |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/2/2009 Mesaje: 1847
| mihamihaela wrote:fetelor,va rog sa ma ajutati cu sfaturi in,cum sa-mi ajut copilul sa nu mai fie timid.multumesc Cred ca depinde de varsta copilului. Eu l-as duce intre copii, la petreceri,la padure cu alte familii cu copii, prin parcuri pline..nush..in orice loc unde ar putea socializa controlat. Daca e de scoala,l-as trimite in tabere, as chema prieteni,colegi de-ai lui acasa si le-as organiza mici petreceri..sa devina popular in grupul lui de prieteni..Nu l-as lasa sa stea la calculator si l-as trimite afar la joaca, l-as inscrie la cursuri cu activitati de echipa..Sunt multe metode..depinde ce i s-ar potrivi.Trebuie sa stim mai multe detalii pt a te putea ajuta. |
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 10/29/2010 Mesaje: 279
| Buna MIHA Aceasta problema am avut-o si noi cu ANDREEA. Un timid va ramane probabil asa toata viata chiar daca va invata sa isi ascunda timiditatea. ANDREEA are acum 11 ani iar primele demersuri in a o ajuta sa-si invinga timiditatea au fost pe la 6 ani cand am inscris-o la un curs de actorie tinut la CRAIOVA de PYGMALION BUCURESTI sub patronajul actritei STELA POPESCU. O porcarie care doar ne-a usurat de ceva bani ,STELA POPESCU fiind doar pe hartie ,cursurile fiind tinute de cate o actrita din BUCURESTI ,aproape de fiecare data alta, care se mai intampla sa aiba spectacol cu o zi inainte la CONSTANTA sau mai stiu eu unde si care intotdeauna intarzia si din cele 3 ore cat avea sedinta de curs mai facea 1,5 -2 ore pentru ca avea tren si nu putea sa ramana sa recupereze orele pierdute. In clasa a 3 a am inscris-o la cursuri de canto muzica usoara la Palatul Copiilor Craiova .Iesirea si in alte medii decit cel familial sau cel de la scoala au ajutat-o foarte mult .Odata cu evoluarea ei din punct de vedere muzical a crescut si increderea in sine.Apaaritiile la TV ,cantatul live pe scena in concursuri sau la diferite spectacole au ajutat-o sa-si invinga timiditatea .Acum este OK dar cu toate astea, prin comparatie cu EMY care nu a avut aceasta problema ,noi care o cunoastem foarte bine sesizam acolo ascunsa intr-o cutiuta a sufletului TIMIDITATEA.
|
| baiatul face 14 ani in noiembrie.multumesc mult fetelor.asa era si fetita dar e adevarat ca de cand am duso la dansuri sa schimbat.el face baschet,se intalneste cu colegii,prietenii,am fost impreuna si cu alte familii cu copii la padure,picnic.....el se emotioneaza foarte repede.cand povesteste ceva chiar si ceva amuzant daca te uiti atent la el se emotioneaza......la calculator nu sta foarte mult.sia dorit foarte mult o chitara.a fost comanda speciala ptr stangaci.acum ia venit chitara si iam spus sa mearga la un coleg sa io acordeze .ii e rusine.zice ...eiii ,vrei sal deranjez cine stie poate nici nu e acasa...cu prietenii lui vorbeste,te invatat invata foarte bine. de exemplu,la premiere,colegii lui faceau poze cu dirigintele,unul cate unul.stiam ca si el vrea sa faca dar ii e rusine asa ca mam dus la domnul diriginte fara sa stie el si lam rugat sal cheme sa le fac o poza.a venit bucuros la mine si mia spus ce bine ca am si eu o poza cu domnul diriginte. |
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 10/29/2010 Mesaje: 279
| MIHA ,din ce spui parca o descrii pe ANDREEA. ANDRE implineste 12 ani pe 17 noiembrie. In ciuda a ceea ce se spune despre ei scorpionii sunt niste sensibili. Indeamnal sa studieze, chitara va fi mijlocul lui de exprimare il va ajuta sa-si faca multi prieteni (prietene). Fetele apreciaza baietii sensibili. |
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| MARIAISTRATE wrote: Fetele apreciaza baietii sensibili.
...nu prea...viata o dovedeste ca ele prefera baietii indrazneti, aia tatuati , zburliti , mai "golanasi" . Baietii sensibili ocupa locul confidentului, nu al iubitului. Mihaela, baiatul meu cel mare a fost foarte cuminte si retinut pana pe la 14ani, dar, odata ce-a mers la liceu, a inceput sa se schimbe, interactionand cu alti adolescenti. N-a mai vrut sa fie "mortul" , "tocilarul" , "angela" , ci a inceput sa faca pasi pentru a-si defini masculinitatea. Fireste, n-au fost cei mai nimeriti pasi dar asa isi definitiveaza caracterul. In cazul fiului tau are mare importanta cum este tatal lui, il incurajeaza sa devina "barbat", sa ia decizii proprii? Intreb asta fiindca daca el este retinut, sunt mari sanse sa fie si baiatul tot asa. Baschetul este excelent, este dinamic, vesel, interactioneaza bine cu partenerii de joc. Ar mai fi stimulativ un sport barbatesc, combativ, cum ar fi lupte libere sau vreun sport de contact, cum ar fi boxul , kick-boxul (nu karate,care cultiva non-combativitatea). Sporturile de contact dau un aplomb, o siguranta de sine si o disciplina personala de valoare. |
| liviu e nascut pe 10 noiembrie.da ,si tatal cam tot asa era cand era copil ,acum insa e ok. |
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| aurishta wrote: ...nu prea...viata o dovedeste ca ele prefera baietii indrazneti, aia tatuati , zburliti , mai "golanasi" . Baietii sensibili ocupa locul confidentului, nu al iubitului. Mihaela, baiatul meu cel mare a fost foarte cuminte si retinut pana pe la 14ani, dar, odata ce-a mers la liceu, a inceput sa se schimbe, interactionand cu alti adolescenti. N-a mai vrut sa fie "mortul" , "tocilarul" , "angela" , ci a inceput sa faca pasi pentru a-si defini masculinitatea. Fireste, n-au fost cei mai nimeriti pasi dar asa isi definitiveaza caracterul. In cazul fiului tau are mare importanta cum este tatal lui, il incurajeaza sa devina "barbat", sa ia decizii proprii? Intreb asta fiindca daca el este retinut, sunt mari sanse sa fie si baiatul tot asa. Baschetul este excelent, este dinamic, vesel, interactioneaza bine cu partenerii de joc. Ar mai fi stimulativ un sport barbatesc, combativ, cum ar fi lupte libere sau vreun sport de contact, cum ar fi boxul , kick-boxul (nu karate,care cultiva non-combativitatea). Sporturile de contact dau un aplomb, o siguranta de sine si o disciplina personala de valoare.
Cata dreptate ai ,sunt perfect de acord cu tine.eu am fost un copil foarte timid ,nu vorbeam prea mult .imi era rusine sa intreb ceva asta pana la o varsta de 11-12 ani pe urma am inceput sa-mi fac prietene ,sa iubesc oameni sa-mi definitivez caracterul .Astazi sunt o guraliva cu o dsigurantza in mine de ma sperii si eu de mine parca nu ma recunosc cateodata.Eden este si ea putin retrasa la inceput pana se relexeaza asta vreo 5-10 minute pe urma numai are probleme.Dar este totusi timida in felul ei si sa stii ca chiar imi place lucrul acesta la ea. |
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Si ca sa-ti raspund si la intrebarea ta "cum sa tratezi un copil de timiditate "poftim cateva sfaturi: -Cunoaste-ti si accepta-ti copilul in totalitatea lui. Timiditatea este numai un aspect al personalitatii lui. Fiind sensibil la interesele si sentimentele copilului vei putea sa construiesti o relatie cu copilul si sa arati ca il respecti. Aceasta va face copilul mult mai increzator in fortele proprii si mai putin inhibat. -Construieste-ti respectul de sine. Copiii timizi au de obicei o imagine negativa despre ei si simt ca nu vor fi acceptati. Incurajeazati copilul sa faca demonstratii de indemanare si incurajeaza-i autonomia. Lauda-l des. Copiii care au o parere buna despre ei insisi nu sunt timizi. -Dezvolta aptitudini sociale. Chiar daca este vorba numai de joaca in paralel, incurajeaza activitatea sociala. Invata copilul fraze cheie ("Pot sa ma joc si eu?") si tehnici de integrare in societate bazate pe roluri. De asemenea, ocaziile de a se juca cu un singur copil o data, il vor ajuta sa devina mai stapan pe sine. Jocul cu grupuri noi de copii va da sansa unui nou start copilului tau timid si ii va permite sa obtina un nivel social mai inalt. -Permitei sa isi faca "incalzirea" inaintea unor situatii noi. Fortarea copilului intr-o situatie pe care el o vede amenintatoare nu il va ajuta la formarea aptitudinilor sociale. Ajuta-ti copilul sa se simta in siguranta si ofera-i materiale interesante care sa il momeasca in interactiunile lui sociale. Si in primul rand nu uita ca timiditatea nu este in totalitate un lucru rau. Nu orice copil are nevoie sau doreste sa fie in centrul atentiei asa cum este Eden a mea ,ea intai analizeaza teritoriul incearca sa vada cum se comporta ceilalti copii ca pe urma sa-si scoata afara ceea ce este ea capabila sa imparta cu copii. Unele calitati specifice timiditatii, cum ar fi modestia si rezerva, sunt privite ca pozitive. Interventii drastice sunt necesare numai in cazul in care copilul se simte excesiv de inconfortabil sau neglijat in societate. Si inca ceva foarte important cand vorbeste despre copilul tau nu-i spune ca "este timid'ci foloseste "este un copil linistit".Nu il grabi in situatii noi si nu il salva daca vezi ca ezita sau i este frica de ce ,da-i tot suportul da lasa-l sa se descurce singur.Binenteles ca il poti ajuta sa repetati cum va reactiona sau cum trebuie sa reactioneze in diverse situatii noi daca-i se ivesc.
|
Inregistrat: 3/1/2011 Mesaje: 805
| Cred ca timiditatea are farmecul ei, si e posibil ca in spatele ei sa se ascunda un caracter deosebit. Nu cred ca timiditatea poate fi o piedica. |
|
Inregistrat: 2/16/2010 Mesaje: 534
| La fel de timid este si piciul meu care are 7ani,lagradi nici nu iesea din banca sa nu o supere pe doamna educatoare,de multe ori nici nu isi da seama doamna ca este prezent,nu i se aude gura.....chiar imi zicea in gluma ca,daca toti copii ar fi asa cuminti si ascultatori ca,vali ar face 5 gradinite sper din toamna,o data la scoala sa se schimbe un pic,sa fie mai indraznet.....
|
|
| multumesc din suflet ptr sfaturi fetelor.mai imi spunea sotul cand vorbeam despre asta "stai linistita ca de timiditate te mai tratezi dar de rautate mai rar sau poate deloc".as fi vrut si eu ca baiat sa fie un pic mai indraznet. shirel ,asaa este roxana ,foarte selectiva,intai analizeaza apoi decide.primii doi ani de gradi era fff retrasa mai mult in primul dar in al treilea ea era sefa in clasa ca sa spun asa.si acum de cand merge la dansuri e mult mai bine. |
|
|