Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/6/2009 Mesaje: 2162
| Parerea mea ar fi sa mergi cu copilul la un psiholog, daca medicul a spus ca nu are nici o problema fizica , eu zic ca ar putea fi una psihica. Multa sanatate. |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Trebuie sa iei in considerare ceea ce-ti spune copilul tau ,este destul de mare la 8 ani si nu te minte nici el saracul nu este multumit de situatia in care se afla ,neaparat ,dar neaparat trebuie sa consultati un alt medic sunt sigura ca pana la urma se va afla motivul si va putea fi tratat ,nu este p baza psihica fiindca el este constient de ceea ce se intampla ,si de obicei copiii nu prea mint aiurea cu asemenea probleme rusinoase.succes si asteptam vesti bune,deocamdata ai putea totusi sa-i pui un pampers pentru adulti ca sa nu se faca baietelul de rusine in clasa sau printre prieteni. |

Nivel: Membru
Inregistrat: 3/19/2010 Mesaje: 30
| Eu zic sa te duci la pshiolog, nu e de glumit cu acesta situatie stiu multe cazuri. Unul dintre ele ar fii din cauza parintiilor, in respectiva casa existau baiatai, certuri,etc., aveam mari probleme acel baietel!Du-te la pshiolog, inainte sa fie prea tarziu!Mult noroc! |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 1320
| Nu cred ca e treaba de psiholog(ar fi fost poate daca scapa pipi pe el si in anumite circumstante...nu materii fecale).Mai bine mergi la gastro-enterologie cu el si explica despre ce-i vorba.Are un grad de incontinenta pentru materii fecale si asta poate fi provocata de numeroase cauze(chiar si neurologice-a nu se confunda cu psihologice).Consultul medicului de familie sau a pediatrului nu e de ajuns.Si recomand din suflet,atunci cand medicul spune ca e totul ok(si evident nu e)sa se mai ceara 2-3 opinii suplimentare....ca sa nu se mai ajunga aici.
"Incontinenta fecala reprezinta pierderea involuntara de fecale si gaz. Adevarata incontinenta fecala trebuie diferentiata de alte conditii patologice care pot conduce la trecerea involuntara de scaun prin anus. Aceasta poate fi consecinta bolii inflamatorii intestinale, igienei incorecte, fistulei anale, prolapsului mucos anal, hemoroizilor.
Incontinenta fecala poate fi tratata. Optiunea terapeutica depinde de cauza si severitatea bolii. In majoritatea cazurilor tratamentul incepe cu optiunile nonchirurgicale. Acestea includ controlul diareei, constipatiei, exercitii fizice speciale pentru tonifierea muschilor pelvici, exercitii de biofeedback. Terapia chirurgicala cuprinde sfincteroplastia in cazul afectarii sfincterului anal in timpul nasterii naturale, trauma sau chirurgie anala. Sfincteroplastia este o tehnica care repara anatomic si functional sfincterul anal. Daca lezarea sfincterului este severa se poate recomnda o colostomie temporara in care colonul este atasat unui orificiu (stoma) la abdomen acoperit cu o punga de colostomie. Daca etiologia este relationata de muschii pelvici care sunt slabiti atunci se indica chirurgia planseului pelvic care repozitioneaza muschii pelvici pentru a reface unghiul normal intre colon si rect. Daca sunt lezati sfincterul anal si nervii pudentali (rusinosi) se recomanda graciloplastia-adica subtituirea sfincterului anal lezat cu un fragment din muschiul gracilis." |