Chestionar intrebare: V-ati lasa copilul sa mearga singur in tabara sau
Alegere Voturi Statistici
Da (dupa virsta de 7 ani , oricind) 10 58%
Nu 3 17%
Doar daca as fi si eu prezenta 2 11%
Doar dupa virsta de 14 ani 2 11%

Copilul merge in tabara sau excursie
Subiectul anterior · Subiectul urmator
dya
Scris: Tuesday, August 11, 2009 7:00 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 5/12/2006
Avind in vedere tragedia intimplata recent la mare , v-ati lasa copii in tabere sau excursii?
Eu nu prea cred ca am sa o las pe Cezara decit dupa virsta de 14 ani , nu generalizez dar am vazut exemple cu ochii mei de profesori care si-au lasat nesupravegheati elevii , afara era furtuna , fulgera si traznea de zor iar copii erau in bazine , profesorii stateau ascunsi banghead banghead banghead .
Lilly of the valley
Scris: Tuesday, August 11, 2009 7:11 AM
Nivel

Inregistrat: 3/23/2007
Andrei a fost anul trecut in cantonament in Olanda. S-a intors viu si nevatamat. A mai fost in scurte excursii cu scoala si la fel, nu au fost incidente.
In scurte excursii (de o zi) a fost si Leea. Nu au fost incidente de niciun fel.
Cred ca depinde cel mai mult de persoana care insoteste grupul, cat de responsabila e. Si pana nu as cunoaste indeajuns de aproape aceste aspecte nu as lasa copilul nicaieri.
Si ca raspund si la intrebare: Da! Copilul trebuie sa mearga in tabere si excursii!
Laura
Scris: Tuesday, August 11, 2009 7:37 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/8/2006
Da! Eu o sa-l las pe Alex. Eventual o sa-l insotesc, daca se poate. Dar chiar si singur, va merge cu colectivul. Tot de frica ai meu nu m-au lasat niciunde. Toata copilaria mea am fost tinuta langa ei. E foarte frustrant sa auzi povestindu-se peripetii din calatorii in jurul tau si tu sa nu ai habar de nimic. Nu am fost niciodata intr-o tabara! Le-a fost teama...de ce, nu stiu. In schimb, verile eram la tara. Daca era sa mi se intample ceva rau, mi se putea intampla si acolo.
kali
Scris: Tuesday, August 11, 2009 7:41 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Si eu ii voi lasa. Nu pot sa apreciez de la ce varsta, insa copiii mei vor merge cu siguranta in tabere si excursii.
snowdrop
Scris: Tuesday, August 11, 2009 9:58 AM
Nivel

Inregistrat: 3/26/2007
Mi-e frica ... Intr-o seara ma gandeam ce emotii mari am ca incepe gradinita. Ce fel de copii va avea in grupa? Daca va fi cuminte si ascultator? Apoi gandul m-a dus la scoala, liceu ... ohoooo! Si emotiile ma tot cuprindeau!
E greu sa fii parinte! Acum ii inteleg pe ai mei si-mi pare rau de discutiile ce le aveam referitor la discoteca, venit tarziu acasa! ( Si am fost copil cuminte si disciplinat.) Pericolele din ziua de azi sunt mult mai mari ca cele de pe "vremea mea" ... Ce vreme!
Mi-e teama, dar o sa-l las! Si-n tabara, si in excursii ... vreau sa se bucure de copilarie, adolescenta. Dar "o sa casc bine ochii" la insotitori! Profesoara care e responsabila de ce s-a intamplat la Eforie mi se pare ... iresponsabila - din declaratii.
Eu imi aduc aminte cu placere de excursiile din scoala primara, dar si de prima tabara in care am plans dupa bunica mea (ce dor mi-e de ea) si in care au venit ai mei sa vada ce fac - la Caprioara,in jud. Dambovita - si cat de fericita eram cand i-am vazut!!!
M-am cam lungit ... scuze de off-topic!
AdrianaC
Scris: Tuesday, August 11, 2009 10:01 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Eu am votat dupa varsta de 7 ani, dar de fapt cred ca undeva dupa 10 ani i-as lasa.

Daca i-as lasa, as face-o numai dupa ce m-as asigura ca persoana cu care merge e suficient de atenta cu toti copiii si ca se poate descurca la un numar mare de copii.

De asemenea, daca as stii ca am copii atomici, neascultatori si neastamparati, m-as gandi de 2 ori daca sa ii las sau nu. Nici eu nu am mers decat in vreo 2 tabere, o data am si patit-o, asa ca... nu stiu ce sa zic. Oricum, eu nu am suferit pentru ca nu am mers in tabere, abia asteptam sa ma duc la bunica mea la Pitesti, unde aveam gasca mea si ma simteam excelent.

Daca vom putea merge noi cu copiii in concedii sau ii vom putea trimite cu bunicii, vom opta pentru aceasta varianta.

Eu sunt de parere ca la 7 ani un copil este mult prea mic pentru a fi responsabil, pentru a-si putea purta singur de grija, pentru a se feri de diverse pericole, iar daca numarul de copii este prea mare, cu siguranta 1 supraveghetor nu este de ajuns.

Siguranta copilului este pe primul loc, si daca asta inseamna sa evit taberele si excursiile, o voi face.

Nu stiu de ce am senzatia ca in ultima vreme profesorii, invatatorii care merg in tabere cu copiii, merg ca sa se relaxeze ei in primul rand.

Din punctul meu de vedere, ce s-a intamplat recent la Eforie Sud (si au mai fost niste cazuri acum cateva saptamani) este inadmisibil.

Odata ce ai plecat cu niste copii, raspunzi cu capul de ei. Nu trebuia sa ii slabeasca nicio clipa din ochi, ba mai mult, nu avea ce sa caute cu ei pe o plaja pe care era specificat foarte clar ca scaldatul este interzis. Vina este numai a profesoarei si ar trebui sa fie judecata pentru omor din culpa, din punctul meu de vedere. rambo
Lilly of the valley
Scris: Tuesday, August 11, 2009 10:22 AM
Nivel

Inregistrat: 3/23/2007
AdrianaC wrote:
...
Daca i-as lasa, as face-o numai dupa ce m-as asigura ca persoana cu care merge e suficient de atenta cu toti copiii si ca se poate descurca la un numar mare de copii.

O singura persoana se descurca destul de greu cu un grup numeros, cu cat sunt mai marisori copii cu atat cauta mai multa "independenta". De aceea sunt indicate grupurile cu mai multi insotitori.

AdrianaC wrote:
...
Nu stiu de ce am senzatia ca in ultima vreme profesorii, invatatorii care merg in tabere cu copiii, merg ca sa se relaxeze ei in primul rand.

Din punctul meu de vedere, ce s-a intamplat recent la Eforie Sud (si au mai fost niste cazuri acum cateva saptamani) este inadmisibil.

Odata ce ai plecat cu niste copii, raspunzi cu capul de ei. Nu trebuia sa ii slabeasca nicio clipa din ochi, ba mai mult, nu avea ce sa caute cu ei pe o plaja pe care era specificat foarte clar ca scaldatul este interzis. Vina este numai a profesoarei si ar trebui sa fie judecata pentru omor din culpa, din punctul meu de vedere. rambo

Se intampla destul de des si asta pt. ca cei care ar trebui sa se ocupe de bunul mers al lucrurilor nu fac si verificari si sa aplice si sanctiuni. Insotitorii/supraveghetorii uita de obligatiile/responsabilitatile lor. Partea proasta ca se intampla si prin scoala destul de multe incidente.
Pe mine ma mira ca autoritatile in drept nu se ocupa de instruirea unor persoane special calificate in insotirea grupurilor. Profesorul de mate (exemplu) ramane doar profesor de mate nu si insotitor capabil sa ofere copilului educatie prin joc, o distractie educativa. In fond asta e menirea unei tabere.
ingerash
Scris: Tuesday, August 11, 2009 11:03 AM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Da,eu l-am lasat pe Ionut sa mearga in excursie cu scoala,cand a fost la ferma.Clasa lui a fost insotita de trei supraveghetoare si invatatoarea.hearts
Anca
Scris: Tuesday, August 11, 2009 11:21 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 5/26/2006
Am votat varianta il las, dar daca e posibil sa fiu si eu prezenta. Asta fiind influentata in mare masura de ceea ce s-a intamplat recent la mare, fapt care m-a cutremurat. Si apoi ma gandesc, ce tabara mai e si aia cu mamanu' dupa tine?
Ei, sper ca pe masura ce vor creste copiii, sa-mi schimb parerea si sa imi calc pe inima, asa cum au facut-o si parintii mei, si sa nu-i privez de ceea ce noua ne-a placut la nebunie, taberele cu prietenii. Dar totusi, nu cred ca pana in clasa a IV-a, a V-a m-as aventura. Si aici ma refer la taberele de 7-10-14 zile si nu la excursiile de o zi.
TeosOf
Scris: Tuesday, August 11, 2009 11:44 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/4/2008
Cand Isabelle a terminat clasa I, deci pe la 7,4 ani, a fost in prima tabara, la Predeal si apoi a mai fost in vacanta de primavara din clasa a II-a, tot pe undeva pe la munte, nu mai retin. Nu prea i-a placut, cred ca din cauza ca se cam plictisea.
Dupa ce a terminat clasa a III-a, am fost impreuna cu ea intr-o tabara in Grecia. Invatatoarele aveau grija de copii, asa cum are cineva grija cand nu e copilul lui. Copiii care nu erau insotiti de parinti aratau ca unii de la orfelinat care asteptau o vorba buna din partea altora. Mie asa mi s-au parut.
Acum, cand Isabelle a crescut, nu am mai lasat-o in nicio tabara, noroc ca nici ea nu vrea, si nici nu am de gand sa o las, daca cumva ar dori acest lucru. Nu stiu ce tentatii si ce anturaje ar putea aparea intr-o tabara.
Nici in excursii nu am sa o las, caci mi-e teama de accidentele rutiere. Eu nu am incredere in niciun sofer.
Eu am fost intr-o singura tabara, in clasa a VI-a si mi-a ajuns.

Am votat NU!!!
petro
Scris: Tuesday, August 11, 2009 3:41 PM
Nivel

Inregistrat: 1/31/2008
Pana termina clasa a 12-a nu cred ca l-as lasa sa mearga neinsotit. Eu sunt foarte panicoasa si pun intotdeauna raul in fata. Poate imi voi schimba parerea pe masura ce copilul creste, dar daca va fi un copil atomic m-as gandi de 100 de ori inainte sa-l las. Oricum, noi suntem plimbareti din fire si abia astept sa-mi spuna ca vrea sa vada cutare loc sau sa mearga in cutare excursie. dance
Alina
Scris: Tuesday, August 11, 2009 4:03 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
petro wrote:
Pana termina clasa a 12-a nu cred ca l-as lasa sa mearga neinsotit. Eu sunt foarte panicoasa si pun intotdeauna raul in fata. Poate imi voi schimba parerea pe masura ce copilul creste...

Si eu la fel, uff uff .

Oricum, cand ma hotarasem ca fac si eu o tabara cu elevi de-ai mei, pac a venit si stirea cu cel doi copii inecati la mare. banghead banghead banghead

Este foarte greu sa-ti asumi responsabilitatea sa mergi cu un grup de copii undeva (eu nici excursii de o zi nu fac). Sau poate iti trebuie un dram de nebunie sau inconstienta.
Rody
Scris: Tuesday, August 11, 2009 4:04 PM
Nivel

Inregistrat: 6/10/2006
Nici eu nu as lasa fetele singure.Poate dupa 18 ani incoloras sic
Fluturas
Scris: Tuesday, August 11, 2009 4:39 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
in excursie de o zi,de dimineata pana seara l-am lasat pe darius,nu au fost probleme,dar au avut mai multi supraveghetori.sa ii las si pe timp de noapte..nu stiu..i-as lasa,nu stiu de la ce varsta.cred ca e mai bine totusi acum ca mai incolo sa ii las.nu stiu cazul din eforie,dar a fost aici un caz cand copii de clasa intai au fost prinsi facand sex oral,deci acum cand sunt mici,consider ca nu sunt atatea probleme decat atunci cand vor fi mai mari.
trebuie sa iti si cunosti bine copilul,de exemplu cu karina mi-ar fi mult mai teama sa o las.deocamdata nu stiu ce sa votez
Andi&Mariuca
Scris: Tuesday, August 11, 2009 5:21 PM
Nivel

Inregistrat: 2/14/2006
nu! nu am incredere in abilitatile unui strain de a-mi struni Pepsilicul (nu are degeaba faima asta pe forum si nu numai!), oricat de psihopata m-ar crede unii!!!sorry

il voi lasa doar dupa 18 ani cand va fi adult si responsabil (sper) si va putea discerne! cum spunea si Alina - apreciez f mult sinceritatea si realismul ei pupici - trebuie sa fii putin inconstient sa iti asumi responsabilitatea vietii a nu stiu cati copii. sau...eventual, daca ar participa si parinti, da, atunci l-as lasa.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.