Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| COPILUL CU APARAT DENTAR
Daca aveti un copilas care trebuie sa poarte aparat dentar, cum il convingeti sa mearga la stomatolog, sa stea sa i se ia mulajul si apoi sa si poarte aparatul dentar ? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Cred ca trebuie sa-i arati o poza cum va arata peste cativa ani si se convinge singurAici aparatul dentar e ceva obisnuit la copii, nimeni nu-l baga in seama iar copiii nu cred ca sunt prea marcati de el.La noi e mai greu ca e o curiozitate si copilul, saracu', e tinta rautatilor celorlalti |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| NU cred ca e nici la noi asa rau, eu una tin minte ca imi doream cu disperare sa am aparat, dar nu am avt nevoie. Aveau multi copii la noi in clasa si ni se parea noua, celorlalti, ceva deosebit, super cool, voiam si noi... |
|
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| freedelia wrote:Aveau multi copii la noi in clasa si ni se parea noua, celorlalti, ceva deosebit, super cool, voiam si noi...
|
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| Eu una a trebuit sa port aparat dentar cand am fost mica pentru ca aveam strungareata. Sa va mai spun ca am strungareata si acum ?
Mi-au facut cu chiu cu vai aparatul, nici acum nu imi imaginez cum de au reusit, pentru ca e destul de rau sa stai sa iti ia mulajul, mai ales daca esti copil mic.
Ce folos insa, ca nu cred ca l-am pus mai mult de hai sa zic 1 luna adunat,din bucati.
Mi se parea hidos, vorbeam mai ciudat, ce sa mai zic, nu m-am impacat deloc bine cu el. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Eu am purtat aparat dentar ani de zile pentru indreptarea dintilor...eram in scoala generala, toti colegii faceau misto de mine ca am ac de siguranta, sarma la dinti si alte mistouri, dar in ciuda jignirilor, eu am inteles ca trebuie sa-l port si il purtam toata ziua, si la scoala si afara la joaca, seara il puneam in paharul cu apa la baie, dimineata mi-l puneam din nou...a fost destul de greu sa ma obisnuiesc cu el, ma duceau parintii in fiecare luna la dentista mea sa-i mai stranga surubul, cand era cazul imi lua alt mulaj ca eram in crestere, stiu si ca abia mi-a facut rost de surub ca nu se gasea asa usor, erau aduse din afara...am avut si-un exemplu in familie o verisoara mai mare cu 4 ani care nu a vrut sa poarte aparat si are si acum dintii strambi, nu sunt aliniati frumos si numai cand o vedeam sau imi aduceam aminte de ea eram si mai hotarata sa port aparatul sa nu sufar mai tarziu din cauza dintilor...si tare bine am facut. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| mihaela75 wrote:Cred ca trebuie sa-i arati o poza cum va arata peste cativa ani si se convinge singur Aici aparatul dentar e ceva obisnuit la copii, nimeni nu-l baga in seama iar copiii nu cred ca sunt prea marcati de el.La noi e mai greu ca e o curiozitate si copilul, saracu', e tinta rautatilor celorlalti
Si aici la fel. Majoritatea copiilor poarta aparat dentar, dar nimeni nu te jigneste sau face misto de tine. Cu atatea exemple, nu cred ca o sa-mi fie greu sa-i pun Sashei, in caz ca o sa fie nevoie.
Japonezii sunt foarte politicosi, si daca dau peste tine in piata sau in market, ei ,imediat isi cer scuze! Cine a fost prin Japonia, stie acest lucru!
|
|
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Si eu am avut aparat dentar ... vreo doua de fapt. Plasticul era transparent si uitam unde le puneam dupa care ma trezeam ca am calcat pe el si s-a spart Maica-mea era innebunita ca iar trebuia sa mergem la dentist. Adevarul este ca nici nu-mi placea sa am "sarma la dinti". La un moment dat ai meu s-au lasat pagubasi si acum sunt dintzoasa .... ei glumesc, nu m-a afectat prea tare.
Daca fiica-mea o sa fie si ea dintzoasa o sa-i explice mami ca e bine sa porti si asa mai departe ... Adevarul ca aparatele astea din ziua de azi sunt mai moderne. Aici au si niste "diamante" pe sarma din fata de parca ar fi bijuterii. Ca sa nu mai zic ca am vazut adolescenti purtandu-le. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Topicul acesta deschis pe aceeasi tema a fost inchis. Discutiile vor continua aici! |
|
| Consider ca pe la adolescenta ar trebui sa se puna aparatul dentar, fizionomia se schimba mult la pubertate si dupa aceea va realiza copilul singur ca are nevoie de aparat dentar si va fi mai receptibil la schimbare si la responsabilitatea pe care o aduce o astfel de transformare :) |
|
| Cred ca daca ar merge la o clinica stomatologica , acolo ar avea parte si de putina consiliere psihologica si i se vor explica anumite aspecte ce sa le inteleaga altfel, decat daca sunt explicate de parinti :) |
|
|