Nivel: Membru
Inregistrat: 2/4/2019 Mesaje: 1
| Bun gasit tuturor,
Am o intrebare arzatoare pentru parintii cu copii adoptati care poate se gasesc intr-o situatie similara - mentionez ca princhindelul nostru avea 5 ani si 6 luni cand l-am adus acasa. Voi mai pastrati legatura cu asistentul maternal de la care l-ati luat? Si daca da, in ce fel ii afecteaza dezvoltarea emotionala sau daca i-o afecteaza? Din observatiile voastre, credeti ca aceasta legatura il va incetini in a integra adoptia ca pe o normalitate? Sau credeti ca il va afecta negativ prin faptul ca il "privam" de la o parte din trecutul lui. Noi i-am explicat ca e normal sa ii fie dor de "Mamaie" si de fetita pe care doamna o mai avea in plasament, doar ca nu o mai putem suna pentru ca nu-i face bine nici lui si nici ei. Si intr-adevar acum 6 luni in urma cand am decis sa intrerupem aceasta legatura, s-au vazut efectele pozitive in sensul ca granitele erau clare, de-acum e copilul nostru, noi suntem familia lui, casa lui este la noi s.a.m.d. Acum ca lucrurile sunt stabile (8 luni de la incredintare) ma intreb daca ar fi ok sau nu sa reluam telefoanele la asistentul maternal. In fond, doamna face parte din trecutul lui si consideram ca este bine sa si-l cunoasca. Pe de alta parte, teama noastra este sa nu cumva sa regreseze pe plan emotional si sa se simta iar nesigur. Sa nu cada cumva inapoi in complexele de inferioritate de care suferea cand l-am adus la noi.
Multumesc.
|