|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Interesant
Observ ca se adreseaza copiilor de peste 4 ani. |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/18/2007 Mesaje: 3818
| Am inceput si eu sa ma gandesc la acest aspect...deja i-am cumparat lui Ioan carti in engleza si i le citesc, desi imi vine cam greu. Parca tot romana suna mai dulce |
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| Larisa prinde repede flamanda,la gradinita li se vorbeste mult,li se canta cand se pregatesc de o anumita activitate,am fost de fata cand au iesit copiii in curte iar educatoarea le facea semn cu mainile sa o urmeze si le canta asa "toata lumea,toata lumea,toti copiii mei veniti cu mine". acasa nu vorbim deloc limba asta,ba chiar ea e cea care ne mai invata una-alta am mai observat ceva:ea are un personaj de desene animate preferat,e vorba de Dora,se joaca pe calculator cu ea,e atenta la ce spune fetita asta in limba engleza,am auzit-o repetand numele animalelor dupa ea,numarand pana la 10 cu ea,folosind diferite expresii scurte ca "great job" sau "mui bien"(asta nu stiu eu cum se scrie corect).
|

Inregistrat: 10/24/2007 Mesaje: 2267
| la noi va fi surpriza in momentul in care va mai creste si va vorbi..pentru ca eu vorbesc cu ea doar in romana, tony doar in suedeza si prietena mea doar in engleza..deci vom vedea |

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Noi continuam cu romana in casa si engleza la camin, afara etc ! Nu trebuie sa va spun ca si in casa imi raspunde 75% in engleza, dar Nu Ma Las eu asa usor ! Mariuta , e foarte interesant filmuletul ! Multumim ! |
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| Sfefania_Johansson wrote:la noi va fi surpriza in momentul in care va mai creste si va vorbi..pentru ca eu vorbesc cu ea doar in romana, tony doar in suedeza si prietena mea doar in engleza..deci vom vedea le va invata toate trei deodata...
nici noi nu renuntam...lasam spaniola sa o invete de la gradinita |

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| ale vorbeste perfect romaneste, cateodata ma mir ce vocabular bogat are - cred ca datorita povestilor de care nu se mai satura - si vorbeste binisor italiana, de fapt romana. |

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Fiica-mea vorbeste in engleza cam 80% dar nu ma deranjeaza absolut deloc. Viitorul ei va fii aici, nu in Romania, dar o sa incerc sa mentin cat de cat limba romana cat voi putea.
Mi-ar trebui si mie cineva care sa ma invete mai intai limba romana. Fetelor nu vi se pare cateodata ca scriu aiurea? Criticati si voi constructiv ca nu ma supar.
A nu se intelege ca sunt analfabeta ci ca m-am cam prostit cu engleza asta pe care o aud zi si noapte si din toate partile.
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Eden intelege foarte bine romana dar cu tati vorbeste in ebraica si de obicei si cu mine ,dar daca suntem numai noi vorbeste romana ,cu bica vorbeste numai romanesti (si-a dat seama ca nu este inteleasa pe ebraica de bica) Si binenteles cum spunea si Sami ,de la Dora stie sa numere in engleza pina la 10 si animalele.Ce mai este nou este ca numara si in germana de la o reclama de la pro tv. Sunt multumita de ceea ce stie si intelege si trebuie sa-mi aduc aminte ca nici nu are 2 ani. |

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Si ne completam cunostintele cu limba franceza , notiuni generale ( numarat pana la 10 , parti ale corpului , propozitii de genul : Cum te numesti , Ma numesc X ! Cati ani ai ? Am x ) Sunt atat de mandra de ea ! |
|

Inregistrat: 10/14/2006 Mesaje: 1445
| Hey! e a treia oara cand pui acelasi link! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| In ceea ce ma priveste, consider ca este un atuu in plus ca o persoana sa cunoasca mai multe limbi straine. Cunosc un cuplu de romani care a emigrat in Franta cand fata lor avea 8 ani. Acum fata vorbeste perfect frantuzeste, iar romaneste vorbeste cu accent. Stie sa citeasca si sa scrie in romaneste, ii cam lipseste un pic vocabularul fiindca romaneste vorbeste numai cu parintii sau cand vine in Romania. Alt cuplu, emigrat tot in Franta, vorbeste cu copilul lor in romaneste si copilul intelege dar raspunde numai frantuzeste, si la un alt cuplu mixt (el roman, ea frantuzoaica) copilul raspunde in limba in care ii vorbesti ! Mie mi se pare ideal ca un copil sa inteleaga si sa vorbeasca in ambele limbi, pe urma cred ca depinde de parinti sa impuna copilului sa vorbeasca o limba sau alta (cum era cazul cuplului mixt). |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Varsta optima pentru invatarea limbilor straine este 3-12 ani. Acesta este intervalul in care copilul prinde o limba cu accentul asa cum trebuie, dar pentru asta trebuie sa auda limba respectiva de un vorbitor nativ al respectivei limbi. Iar in cazul familiilor mixte este recomandat ca atunci cand se vorbeste, in romana de exemplu, sa nu se introduca si cuvinte din alta limba pentru ca bulversam copilul. Am intalnit cu copil de 4 ani care atunci cand era intrebat ceva in romana raspundea in romana si la cateva secunde il intrebam ceva in italiana si imi raspunde in italiana, iar asta pentru ca in casa i se vorbea 100% romana si la gradinita 100% italiana, iar el nu avea un amestec de cuvinte. Dar am intalnit si cazul nerecomandat... O tanara domnisorica(aproximativ 3 ani) careia i s-a vorbit mixt(romana-italiana) in acelasi timp si incepuse sa vorbeasca un cuvant romanesc si unul italian si asta pentru ca parintii vorbeau la fel. Asa ca mare grija. Am citit mesajul in care mamica spunea de refuzul copilului la auzil limbii romana. Acolo trebuie vazut cine i-a bagat in cap treaba asta. Sunt sigura ca la varsta de 5 ani nu poate avea ceva impotriva acelei limbi, atata timp cat nu a fost influenat negativ asupra acestui lucru. Trebuie intrebat de ce nu-i place limba asta si pana la urma va spune despre ce este vorba. La astfel de varste ei nu au capacitate de autocenzura si control. Merita sa incerce mamica sa caute melodii de pe CD-urile "Cutiuta Muzicala" sau alte melodii si sa le asculte in casa, iar copilul sigur va fi atras de ele si va intreba singur ce spune in cantec sau va canta el. Eventual faceti un cd mixt cu medlodii pt copii(cat mai ritmate) in franceza, engleza, italiana si intercalati si melodii romaesti. Poate va fi cuprins de val si va asculta fara sa-si dea seama. |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| pinkoana wrote:. Dar am intalnit si cazul nerecomandat... O tanara domnisorica(aproximativ 3 ani) careia i s-a vorbit mixt(romana-italiana) in acelasi timp si incepuse sa vorbeasca un cuvant romanesc si unul italian si asta pentru ca parintii vorbeau la fel. Asa ca mare grija. Am citit mesajul in care mamica spunea de refuzul copilului la auzil limbii romana. Acolo trebuie vazut cine i-a bagat in cap treaba asta. .
Pinkoana, vaz eu ca habar n-ai de nimic dar sfaturi dai garla |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Madalina a invatat sa numere in engleza ce dulce e cand ia o jucarie si zice wwwaaaannnnn apoi alta si zice ttthhhhuuuuuuuu:018: |
|
|