Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| "Cei care nu iubesc animalele spun ca acestea sunt purtatori de microbi si virusi si ca nu este bine ca un copil sa creasca alaturi de un animal de companie. Ei bine, prezenta unui necuvantator in casa poate fi benefica pentru dezvoltarea armonioasa a copilului insa trebuie respectate anumite reguli de igiena. Iata cateva dintre ele:
Cea mai buna strategie pentru evitarea parazitilor este verificarea periodica a animalelor de casa si deparazitarea lor regulata. (veterinarul iti va spune cat de des sunt necesare aceste operatii.)
Controlul de purici este crucial pentru evitarea unor tipuri de paraziti, infestarile aparand in urma contactului copilului cu un animal, mai ales daca copilul a fost muscat de un purice infestat.
Este, de asemenea, crucial sa-ti inveti copilul sa se spele pe maini cu sapun si apa de fiecare data dupa ce s-a jucat cu un animal sau s-a jucat in locuri in care au acces si animalele (locurile de joaca, gradina, curtea, cutiile cu nisip).
In locurile care sunt medii propice pentru inmultirea parazitiilor (in special locurile calde, umede), se recomanda ca cei mici sa nu paseasca desculti, mai ales pe locurile unde este posibil ca animalele sa fi urinat."
Articol preluat din revista Sana, mai multe informatii aici http://www.e-sana.ro/index.php?a=69
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| eu nu sunt de acord cu animale in casa daca ai copii
|
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Mie nu imi place ideea de a avea animalute in casa. Daca as sta la curte ar fi altceva. Dar la bloc e greu. Trebuie sa il educi sa nu faca pe unde nimereste, sa il plimbi des....e mai pretentios, ca un copil. |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Da Kiki, ai dreptate, dar daca nu ai un copil, educi si plimbi si catelul,ca sa nu te apuce disperarea dupa un bebe! Iar cind bebe apare,in cele din urma, te lasa sufletul sa-ti abandonezi primul "copil"? |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Miri wrote:Da Kiki, ai dreptate, dar daca nu ai un copil, educi si plimbi si catelul,ca sa nu te apuce disperarea dupa un bebe! Iar cind bebe apare,in cele din urma, te lasa sufletul sa-ti abandonezi primul "copil"?
Nu bineinteles. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Miri wrote:Da Kiki, ai dreptate, dar daca nu ai un copil, educi si plimbi si catelul,ca sa nu te apuce disperarea dupa un bebe! Iar cind bebe apare,in cele din urma, te lasa sufletul sa-ti abandonezi primul "copil"?
Stim, cunoastem, si noi suntem tot asa. Si sa stii ca tot sufletul meu a ramas chiar daca are blanitza. . Fata mamei draga . |
|
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| La noi in bloc nu e voie cu animale ca altfel as fi adus un catel...mai ales cand am fost gravida ma simteam tare singura ,pana venea Kaze de la munca parca treceau ani, nu ore Acum nu mai vreau,nu mai am timp |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Eu nu mi-am luat catel din lipsa de bebe... pur si simplu iubesc animalutele, am crescut cu ele in casa si nu-mi imaginez viata mea si a copilului meu fara ele. |
|
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| a, am uitat ,am rezolvat problema cumva.Am luat un catel cu baterii ,ma latra si merge inainte si-napoi Pana una alta asta e my pet |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Kiki wrote:Mie nu imi place ideea de a avea animalute in casa. Daca as sta la curte ar fi altceva. Dar la bloc e greu. Trebuie sa il educi sa nu faca pe unde nimereste, sa il plimbi des....e mai pretentios, ca un copil.
Subscriu! |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 10/17/2007 Mesaje: 77
| Sotului meu nu ii plac animalele, in schimb mie imi plac enorm. Baietelul meu cel mare isi dorea la ziua lui un animalut de casa asa ca am luat un perus. Toate bune si frumoase, ma obisnuisem cu el, faceam toate operatiunile din bucatarie impreuna cu el, plus ca pt pregatirile de serviciu imi statea pe stilou si ma distram de minune cu el. In schimb de cand l-am cumparat baietelul meu cel mic era permanent bolnav, cel putin o data pe luna ajungeam fie la injectii, fie la antibiotice violente. Pe la sfarsitul primaverii, inceputul verii ajunsesem sa nu mai suport eu starea de fapt, caci cel mic la saptamana sau cel mult la 2 lua tratament ba cu Zinat, ba cu Augmentin, ba Clacid, basca injectii din cand in cand. La un pranz am dormit cu el si mi s-a trezit din somn fara aer. La medic constatarea a fost ca e alergic la perus, iar adevarul asta era. Am sacrificat mai mult de juma de an sanatatea copilului pt o placere deloc constructiva. |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Tris, niciodata nu exista o garantie de sanatate 100% cand achizitionezi un animal. Imi pare rau ca experienta voastra a fost una asa de negativa dar ma surprinde ca o alergie poate merge pana la dezvoltarea de infectii asa de puternice. Si eu traiam ca frica de a nu avea un copil alergic la parul de pisica, obligatoriu ar fi trebuit sa ma despart de ea, am avut noroc sa existe totusi compatibilitate intre ele doua. Cum a determinat medicul ca-i alergic la perus?, nasa mea isi luase o pisica acum cativa ani si dupa aia baiatul ei facea mereu boli ale tractului respirator superior. Pediatru a dat vina pe matza, matza a plecat dar copilul nu s-a vindecat pana in aprilie cand a trecut sezonul virozelor. Apoi au luat drept vinovate produsele de facut curat din casa, detergentii... Mi s-a parut foarte ciudat ca nimeni nu i-a pus sa faca un test antialergic mai ales ca baiatul era marisor. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 10/17/2007 Mesaje: 77
| Am sa ii fac si teste, dar astept sa ajung odata la Bucuresti, caci am o prietena medic Pediatru specializata si pe alergologie, deci cand fac treaba o voi face cap coada. Trei luni de vara, am fost plecati de acasa. Nu mi-a tusit o data. Cum ne-am intors acasa, la o saptaman, chiar mai putin mi-a ajuns iar la augmentin, fara remediu, am dat perusul, am continuat cu clacid si s-a linistit. Iata ca au trecut 2 luni de atunci si nu am mai avut probleme, deci... concluzia este ca perusul e de vina. Oricum ii dau de 2 luni singuler si as vrea totusi sa ii fac testele si pt astm sa vedem daca e cazul sa mai ia singuler. (Nu am fost perseverenta in a merge la alergologul din oras, pentru ca prima oara mi-a spus sa vin in alta zi ca e prea aglomerat, iar a doua oara, cand ar fi trebuit sa imi recomande testele am venit cu o ora inainte de terminarea programului si la usa nu era nimeni, nu am fost primita, pt ca domnul doctor era prea obosit. Am fost asa sictirita de atitudinea doctorului incat am considerat ca nu am ce cauta si a treia oara la usa lui. A venit vara si am plecat de acasa si... in sfarsit ne-am linistit) |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Nu sunt prea in clar, dar nici medicii nu sunt expliciti mereu....dar, se pare ca exista o legatura intre reactia alergica si imunitate. E minunat daca ati depistat alergenul. Din cate imi amintesc de cand aveam si eu perusi imi pare ca excrementele lor pot fi toxice pt anumite persoane. De aceea curatenia in cusca o faceam mereu legata in dreptul gurii si nasului. In plus, penele, puful pasarulor pot constitui de asemenea, aelrgeni foarte puternici. Aveti grija de voi si fa-i copilului testul...se poate sa constati mai mult decat stii. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Si eu am un prieten de familie care s-a imbolnavit de la contactul cu perusii. Din momentul in care i-adat s-a si terminat cu dusul saptamanal la alergolos sau la medicul de famile. Din pacate a ramas cu ceva pe sistemul respirator si inca i-a zilnic un "puf" dintr-un medicament de tip spray. Nu stiu care. |
|
|