Nivel: Membru
Inregistrat: 6/13/2011 Mesaje: 94
| Fetelor,sa nu ziceti ca-s paranoica dar mai am un pitic pe creier.Mai ieri m-a sunat o amica de a mea,a carei fata are 2 ani si 2 LUNI..Si intre altele mi-a spus ca fiica-sa mai nou imbranceste si bate copiii.Si imi comunica mandra nevoie mare ca "probabil Sofia seamana cu mine ca eu asa faceam cand eram mica".Acu` eu i-am zis ca degeaba e asa de mandra ca Sofia loveste(mi-a imbrancit-o si a lovit-o pe Eva de cateva ori si credeti-ma i se citea rautatea pe chip)ca un copil este cum il cresti.Si mandria prosteasca ca "vai e tare de pumn'mi se pare o greseala in primul rand de educatie.Daca tu ca mama ii repeti de 1000 de ori cand greseste ca nu e voie si il opresti sa mai faca gestul.a o mie una oara va intelege.Daca nici educatoarea nu-si bate capul deoarece sunt prea multi,atunci copilul va crede ca e ok sa izbeasca. Am dreptate?Este vorba de educatie sau e o etapa?Pentru ca stiu copii multi care desi au aceleasi varste nu se comporta asa.Eu vazand ca se repeta o data,de doua ori,de trei ori si ca amica mea nu-i spune nimic copilului in schimb cand Eva,mai mica mult si probabil exasperata a dat si ea cu mana asa parca ar prinde muste a sarit la ea racnind'nu da nu ti-e rusine?" am ramas masca.Eu nu mi-am permis nici sa spun"sofi nu mai da puiule 'si ea sare la copilul meu?Pai eu ce sa mai cred?Am rarit relatiile,vb la telefon dar eu la ea nu mai duc.
E corect?sau nu? Cele cu copii mai mari ce parere aveti? |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Nu stiu cat tine de caracterul copilului doar felul in care se comporta are o explicatie si lipsa de educatie binenteles asta reeiese din ceea ce ai povestit despre ce a spus maica-sa dar si o stare a copilului de a cere ajutor fiindca ceva el vrea sa spuna prin o asemenea comportare.Binenteles de asemenea poate si o etapa mai proasta a copilului dar binenteles ca un parinte trebuie sa afle de ce copilul lui se comporta asa. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Hm,probabil copilul este lovit frecvent de mama ori chiar incurajat cu zambete de apreciere sa loveasca.Unele "mame"cred ca e sa vada copilul lovind alt copil babydelicios,stai departe de astfel de "mama"si copilul ei.Am avut si eu o cunostinta...ma invita la ea acasa cu copii,ea avea doar o fata(de vreo 8 anisori)de fata cu noi o plesnea,pentru ca fetita nu a lasat-o pe Madalina sau Ionut sa se joace cu ceva jucarii...sotul meu ia reprosat ca nu procedeaza corect si am plecat. |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 2/6/2011 Mesaje: 398
| mai este vorba si despre intarirea pozitiva pe care mama o da comportamentului fetei, prin incurajarea tacita, si nepedepsirea iesirii copilului din tiparele normale de comportare civilizata |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 7/15/2008 Mesaje: 119
| O Doamne!Taman la astfel de comportamente ma gandeam.Chiar sunt inconjurata de astfel de mamici.Fiica-mea are 5 ani jumate dar in viata ei nu a lovit alti copii,noi nu i-am permis sa raspunda cu violenta la violenta sau rautati.Am invatat-o sa gestioneze conflictele pasnic,iar daca nu reuseste singura sa-mi ceara ajutorul (adica sa parasca )Chiar aseara am fost la aniversarea unei copile si acolo era un baietel de 3 ani care lovea tare,pana si pe fiimea care este de 2 ori mai mare ca el i-a invinetit un obraz .In prima instanta am tacut ca am zis ca nu a fost intentionat dar dupa, ,cand a inceput sa o ciupeasca l-am apostrofat de fata cu mumasa care indignata mi-a reprosat ca sunt copii ca ce s-ar face ea daca s-ar certa cu toti parintii care au o problema cu fecioru.Nu mai zic de sarbatorita care are surioara cu 1 an mai mica si care o loveste cu capul de calorifer ,o imbranceste in colturile mobilei cu un zambet rautacios pe fata(e tare mandra de ea),iar masa nu-i spune nica ca de nu vrea sa-i raneasca sentimentele fetii si sa creada ca o iubeste numai pe cea mica.Mai ,mamele aste sunt cu capu'. Iar bleaga de fiimea la aproape 6 ani mananca bataie de la toti plozii de plange de zici ca o bat eu, si habar nu are sa se apere, ca de, am invatat-o bunele maniere.Si cui ii sunt de folos.............. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Am trecut si noi prin astfel de momente, si am ajuns la concluzia ca mame nesimtite vor fi mereu. Acum, cand un alt copil (fetita/baietel) o imbranceste pe Miruna si ea vine la mine sa-mi spuna ii cer, de fata cu parintii copilului obraznic, sa se duca si sa ii dea si ea cu palma sau sa îmbrânceasca la fel, ca si ea poate. Unele mamici se simt, isi cer scuze si isi apostrofeaza odorul bataus, dar altele rad (ca proastele, scuze!). Copiii violenti fie sunt frustrati ca mereu li se interzice sa faca ce vor, fie asa vad in casa, in familie, fie chiar au impulsuri violente si vor creste adultii violenti de la stirile de la ora 5. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/22/2010 Mesaje: 3091
| Hmmm,la mare am patit si noi asa cu baiatul nasilor care e mai mic cu jumatate de an decat Daria.Tin minte ca a inghesuit-o si a inceput sa ii care pumni.Nu am mai rezistat vazand ca parintii nu actioneaza intr-un fel,m-am ridicat si i-am spus de mai da in fiimea il mananc cu tot cu pene!!! Parintii nu-i spun nimic de obicei,ca vezi do'mle e prea obosit si il lasa sa se manifeste |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 7/3/2010 Mesaje: 1948
| Eu cred ca in cazurile prezentate, foarte importante sunt reactiile parintilor. Daca unui copil nu i se atrage atentia (de cate ori e necesar), el va starui in greseala crezand ca procedeaza bine. |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 2/6/2011 Mesaje: 398
| monica irimia wrote:Eu cred ca in cazurile prezentate, foarte importante sunt reactiile parintilor. Daca unui copil nu i se atrage atentia (de cate ori e necesar), el va starui in greseala crezand ca procedeaza bine. subscriu din punctul meu de vedere parintele este vinovat ca nu ia nici o atitudine. Copiii sunt la varsta la care imita tot ce fac adultii, tot ce vad in filme, etc si li se pare ca asa e corect sa procedeze pentru ca nu li se explica ce trebuie sa faca si cum sa se comporte in societate. Nu le sunt explicate consecintele actelor lor, iar daca parintele nu ia atitudine, el va creste crezand ca e normal sa faca asa pt ca nimeni nu i-a atras atentia ca nu e normal ceea ce face |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Nu pot intelege cum unii parintii "incurajeaza"violenta fara a lua masuri |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Eram intr-o dupa-amiaza la scoala sa-mi iau fetita.Chiar in fata mea un coleg o calca apasat pe picioar, Ale incepe sa planga.Baietelul merge linistit la taica-su ca si cum nici usturoi n-a mancat , nici gura nu-i pute.M-am dus la ei si i-am vorbit copilului.L-am intrebat de ce a calcat-o pe picior si i-am spus ca data viitoare cand se mai intampla (nu era prima oara) il pocnesc eu daca parintii vor sa creasca un salbatec.Taica-su a dat in balbaiala cand m-a auzit.I-am spus clar si lui ca sa bage la cap: daca fiu-su imi mai atinge fata il pocnesc si eu ca sa vada cum este.Sunt curioasa daca mai indrazneste. |
|

Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Eu am intalnit alta situatie. Aveam in anturaj un baietel agresiv, al carui tata ne era prieten. Am vorbit cu copiii sa nu-l pocneasca daca sunt loviti, ci sa mearga la tatal lui, care isi manifestase in prealabil disponibilitatea de a-si pune odrasla la punct. Intr-o zi, baiatul lui l-a lovit pe Gabriel care, asa cum convenisem, s-a dus la tatal lui. Surpriza avenit cand acesta l-a admonestat tot pe Gabriel, spunandu-i:"I-ai facut tu ceva, nu te lovea asa, degeaba! Mai bine recunoaste ce i-ai facut" Am fost atat de revoltati! Am evitat de-atunci total contactul cu acea familie, facand explicit motivul! |
|

| "I-ai facut tu ceva, nu te lovea asa, degeaba! Mai bine recunoaste ce i-ai facut"
Este singura admonestare a cumnatemii care are o fetita de 2 ani si care a ajuns la varsta la care plange din orice,ca isi doreste atentia pe care o au alti copii de langa,jucariile lor,gustarile lor,si astfel iesirile noastra in familie au ajuns un intreg sir de "I-ai facut tu ceva, nu te lovea asa, degeaba! Mai bine recunoaste ce i-ai facut" |
|

| Mai ,una peste alta am incercat sa vorbesc cu fata mea si sa-i imprim instinctul de aparare,sa nu mai vina la mine plangand cu pîrîtul,dar ea imi spune senina:"Mami dar cum pot sa lovesc daca asta este lipsa totala de educatie" |
|

Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Corect! |
|
|