|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Postez la "Licee " pt ca e cazul meu dar cred ca fenomenul se intslneste la varste si mai mici poate chiar din cl a 5-a. Azi m-a sunat prof de stiinte sa ma anunte ca adolescent mea copia la test.Am incremenit stiind ca aseara ea invata pt testul asta...ma rog asa credeam eu.Nu stiu pe cine sa gasesc vinovat , pe ea sau pe mine.De o sapt imi tot spune ca trebuie sa invete tabelul lui Mendeleev si se plangea ca e greu iar eu nu am facut nimic sa o ajut , puteam sa ii dau niste cai , metode , ceva sa ii fac invatareamai usoara , poate simplu fapt ca mama se implica ar fi ajutat...Nu stiu cum sa o cert , daca sa o cert pt ca vina o impartim amandoua.Vreau doar ca evenimentul sa nu se mai repete. Voi ce ati face daca aflati ca copilul copie la teste ? Ati face sau nu o teagedie din asta ...pt ca mie mi se pare o tragedie insa nu stiu de ce am mai mult tendinta sa ma invinovatesc pe mine decat pe ea. |
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Mihaela, poate ca pe la voi o fi altfel, dar la noi chiar si proesorii copiaza la examenele lor! Pe copiii mei i-am invatat sa nu copieze, preferand sa ia o nota mica decat sa faca asa ceva! Totusi, am fost nevoita sa accept ca sunt situatii in care volumul de munca ii depaseste, profesorii nu au intelegere pentru asta si, in plus, sunt pusi sa memoreze multe lucruri indoielnice ca utilitate ulterioara, iar copiatul este o solutie de compromis rapida, care ii scoate (sau nu, daca sunt prinsi) pe moment din incurcatura. Nu am aprobat niciodata aceasta practica, dar, cand s-a intamplat, am luat in considerare cele scrise mai sus si n-am facut o mare tragedie...i-am luat deoparte, le-am explicat din nou aspectul moral al situatiei, sperand ca ei sa il inteleaga si sa aleaga sa nu o faca, pe viitor. |
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Recunosc - si eu am copiat in liceu la materile care nu ma interesau dar nu era regula generala. La celelalte invatam eu si nu mai era nevoie. |
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Mihaela,daca te simti vinovata ca n-ai ajuta-to destul,ar fi bine sa faci ceva in privinta asta,pentru linistea ta ,doar tu vei gasi raspunsul la problema ta si solutia,iar daca nu esti de acord cu copiatul e bine ca ea sa stie asta si sa gasiti solutia impreuna |
| M-am abtinut sa o cert si sa-i fac teoria chibritului pt ca stiu exact de ce a ajuns in situatia asta... Era o vreme cand eu nu munceam si faceam lectiile impreuna ,avea nevoie pe atunci sa se alinieze cu sistemul in primii ei ani aici.Cand am vazut ca a intrat in normal, am inceput munca si am lasat-o in bataia vantului nu doar fara ajutor ci pe deasupra cu responsabilitati de babysitter.Ce s-a intamplat e o palma peste obrazul meu sa deschid ochii si sa cantaresc ce e prioritar...copii, familia, jobul,cariera...tre sa caut un echilibru.Am de lucrat la propriul stil de viata ,ceva tre sa schimb spre binele nostru dar ma tem ca cineva adica eu ,trebuie sacrificat in ecuatia asta.
Ca fapt divers sa va povestesc o intamplare. Am avut un test pe la inceputuri care consta din 60 de medicamente de memortat cu denumirea de brand se fac 120 plus din ce clasa fac parte .Eram la inceput ,nimeni nu era familiarizat cu denumiri de medicamente .Noi vorbeam in pauze ca asa ceva e imposibil de realizat ca sa facem contestatie, ca testul e aberant ,toti au hotarat ca alta solutie nu e decat ca faca copiute la test.Asa s-a si intamplat,eu nu am vrut sa copii pentru ca am cantarit in balanta si nu se merita, testul avea valoare mica , punctajul obtinut aproape ca nu conta pt nota finala. Chiar daca din cele 120 medicamente scriam doar 20 tot era bine .Deci am mers doar cu vreo 20 pe care le-am invatat bine si in 10 minute am iesit din clasa,dupa mine a iesit un baiat mai rebel care cica a scrs tot asa vreo 20-25 .Restul au ramas sa foloseasca copiutele ,fiecare cum a putut.S-au luat note f marei la examenl ala ,toti inafara de doi stiti care ,au luat note peste 9. Acum vine partea tare, testul era test dar nu de farmacie ci de sinceritate proful a vrut sa vada cine ce face ,pe cine sa stea cu ochii pe cine sa promoveze eventual intr-un job .Si in ziua de azi vorbim de testl ala si discret ne aduce aminte ca increderea se inseala o singura data .A fost drept sau nu ,nu stiu dar ma bucur ca nu am picat in plasa |
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Si totusi,oare de unde a stiut sa copie?Cu siguranta a observat,imitat pe cineva? Eu am pierdut o prietena pentru ca nu i-am permis sa copie de la mine,la un examen. |
| Si, oarecum in subiect, iata ultima idee a Patriciei Profesorul de franceza le-a spus ca le da un 10 daca il gasesc pe Facebook. Pati, de colo: "Ma duc repede sa il caut pe FB, sau mai bine mint direct si iau un 10!" |
| Cum adica le da 10 daca au cont pe facebook? |
| Nu, fusese o discutie despre ID-ul de FB, profesorul il spusese pe al lui, dar copiii il uitasera si, in conjunctura asta, le-a promis ca le da 10 daca il gasesc pe el pe FB. Oricum este aiurea, ce treaba are franceza cu FB-ul....dar poate ca a vrut sa fie mai familiar cu copiii...sa se puna la mintea lor....nu stiu... |
| Sau poate mi-a pierit mie simtul umorului ...totusi cred ca isi depaseste atributiunile de serviciu proful de franceza |
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Daca era vorba de numele lui il gaseau usor pe FB deci clar ca avea un nume in legatura cu franceza pe care ei il uitasera,ma gandesc eu cu mintea mea de profesor |
| carla wrote:Daca era vorba de numele lui il gaseau usor pe FB deci clar ca avea un nume in legatura cu franceza pe care ei il uitasera,ma gandesc eu cu mintea mea de profesor ...Probabil.... |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 5/3/2019 Mesaje: 179
| nt absolventa de master la facultate de stat, careria i-a placut sa invete si sa munceasca .....dar din ce-mi aduc aminte din liceu, la anumite materii imi era imposibil sa invat si chiar ma chinuiam pentru un 5 (le uram). E imposibil sa fii de 9-10 atat la materii gen romana, limbi straine, filizofie cat si la materii exacte (istorie, matematica, chimie, fizica) Nu putem fi buni la absolut toate materiile. Nu e motiv de ingrijorare, mai degraba fii atenta sa o provoci sa descopere ce ii place cu adevarat (poate sportul, poate informatica etc)...
|
|
|