Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Adriana din cate imi aduc aminte Desitinul se administreaza rectal nu-i asa ? si parca ambalajul e din hartie lucioasa ceva de genul asta .Deci daca e asa noi il administram in spital numai atunci cand copilul ajungea la convulsii ,cel mai bine e sa preantampini febra .Eu am lucrat cu o doctora foarte buna si daca vrei pot sa ti-o recomand si ar fi bine sa-i faci niste investigatii mai amanuntite ca sa vezi din ce cauza apare febra,si acest spital unde am lucrat e de infectioase si sigur il stii «Inst.de Boli Infectioase Prof.Dr Matei Bals» mai ales ca stai aproape si este aproape de spit Grigore Alexandrescu si asa o sa-ti dispara si frica pupici la cei mici |

Nivel: Senior
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| AdrianaC wrote:Istoria se repeta, de data aceasta ieri mi-a facut convulsii febrile foarte urate, din senin, Andrei.
Multa sanatate Andrei
Nu am avut parte de asemenea convulsii, stiu ca sora mea facea cand era mica si nu este tocmai placut |

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| AdrianaC wrote:Istoria se repeta, de data aceasta ieri mi-a facut convulsii febrile foarte urate, din senin, Andrei.
Of, of! Mare grija si sanatate multa! |
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17851
| Nu am apucat sa va povestesc ce si cum pentru ca de 2 zile sunt ca un om care a murit si a inviat.
Pe miercuri seara, pe la 22:30, i-am pus la culcare pe copii, dupa ce se alergasera si se jucasera intruna. Cand il bag pe Andrei in pat si pun mana pe el, frigea de mama focului din senin. Ii pun termometrul si vad ca are febra 39. I-am pus un supozitor cu paracetamol de 250 mg si o compresa pe frunte si i-a mai scazut febra spre 38 in cca 1 ora. Apoi la interval de 4 ore i-am tot dat alternativ Nurofen si supozitoare cu paracetamol.
Joi pe la ora 17:00 avea 39.4 asa ca am zis ca e cazul sa apelez acum si la supozitoarele cu Novocalmin pe care le lasasem pentru urgenta, asa ca i-am pus un supozitor din acela. Surpriza, in cca 2 ore nu i-a scazut mai deloc. La 19:00 i-am luat iar temperatura si avea 39.6, asa ca am zis ca e timpul sa ii pun 1 diazepam desitin de 5mg sau / si 1 supozitor cu paracetamol. Am zis sa nu i le pun pe amandoua deodata si am facut prostia sa ii pun intai supozitorul si sa mai astept.
I-am pus supozitorul, am sunat la salvare la 112 si cand m-am dus sa il pun in pat pe Andrei sa ii inchid pampersul, cum l-am intins pe pat a dat ochii peste cap, a inceput sa inclesteze gura si pumnii si sa zvacneasca incontrolabil si am realizat ca au inceput convulsiile. L-am luat imediat in brate in sus si am reusit cu chiu cu vai sa ii deschid gura si sa ii bag un deget intre dinti, ca sa nu isi inghita limba sau sa si-o muste, am urlat la Tzepii sa vina sa il ia si sa iesim in holul blocului sa strigam dupa ajutor pentru ca deja eram disperati ca am crezut ca a murit.
Am iesit urland si am batut la vecini "Ajutor ! Ne moare copilul, sa ne ajute cineva!" Au deschis vecinii si l-am lasat pe Tzepii cu Andrei cu ei si am fugit sa iau diazepam desitinul sa il pun macar atunci, am venit repede si i l-am pus, apoi am sunat iar la salvare sa ma sfatuiasca ce sa fac pana vin ei.
Intre timp isi mai revenise putin, incepuse sa respire, dar tot nu desclesta dintii.
Aia de la salvare imi explica mie ca trebuia sa ii dau la 4 ore alternativ paracetamol si nurofen, eu ii spuneam ca asa am facut dar nu a fost de folos si acum e in convulsii si ce sa ii fac, ea o tinea pe a ei, pana la urma am inchis telefonul, am plasat-o pe Alice la vecini, pe Andrei l-am luat in body, care se si udase intre timp, si l-am infasurat intr-o patura, eu am plecat cum eram in casa in papuci, un tricou cu maneca scurta si o pereche de pantaloni de trening, am luat in zbor numai portofelul meu cu actele mele si telefonul lui Tzepii si ne-am suit in masina sa mergem la Grigore Alexandrescu.
Pe drum mi s-a parut ca nu mai respira, asa ca am zis sa ne oprim la Floreasca sa il vada un medic inainte de a merge mai departe.
Acolo alta dezamagire. Nu aveau pediatru ca cica e spital de urgente pentru adulti. Andrei isi revenise din criza, plangea, l-au consultat sumar la plamani si m-au pus sa astept pe un scaun sa vada unde sa ma trimita. Apoi a venit un medic sef de pe acolo si s-a luat de tipele alea ca cica daca au facut fisa pentru el si ca unde vor sa trimita copilul aiurea pe drumuri pana nu sunt sigure ca poate fi primit acolo si sa cheme o ambulanta, sa ne dea un medic pe drum pana acolo.
Am asteptat vreo 5 min pe scaun si nu mai venea nimeni si Tzepii a vrut sa plecam, am luat copilul in patura sa plecam si au venit dupa noi ca cica sa mai asteptam putin, ca vine ambulanta si ca au confirmat sa mergem la I.O.M.C (Emilia Irza). Ne-am suit in ambulanta, am ajuns acolo, ne-a preluat o tipa tinerica, l-a controlat la fel de sumar la plamani, i-a pus termometrul si avea 38.2 si i-a mai dat un nurofen, apoi ne-a internat.
In salon, jale totala. Un salon cu 8 paturi, jalnic, toti cei din salon tuseau de mama focului. M-am dus sa intreb daca nu mai are si in alta parte pat liber sa nu il imbolnavesc de altceva, pentru ca Andrei nu tusea, nu stranuta, nu avea mucisori si nici rosu in gat, de fapt nu prea avea nimic, decat un scaun putin diferit, mai moale si foarte urat mirositor.
Intre timp Tzepii s-a dus acasa sa imi aduca haine si pampers pentru Andrei si haine pentru mine. Cand a venit m-am mutat in alt salon,la fel de jalnic, unde din pacate de asemenea tuseau toti.
Nu i s-a mai facut niciun control si niciun fel de analize. De bine de rau pe la 23:00 era OK, mergea, vorbea, canta, se juca si el cu masinutele, la inceput l-am intrebat cine sunt eu si mi-a spus ca nu stie, cine e el si iar a spus ca nu stie, dar in 5 min deja a inceput sa isi aminteasca.
M-am chinuit sa stau cu el intr-un pat lat de 90cm, fara laterale, nu m-am dus nici macar la toaleta ca imi era teama sa nu cada ... nu am inchis un ochi si l-am pazit pentru ca exista riscul sa repete convulsiile.
Pe la 3 noaptea a facut febra si m-am dus cu el in brate la asistenta de garda, a zis ca nu crede ca are febra dar daca vreau imi da termometru. I-am pus termometrul, m-a ajutat sa il tin, si avea 37.8, in conditiile in care la 38 ar fi putut sa repete convulsiile.
I-am dat un supozitor cu Novocalmin si a dormit pana la 6 dimineata, fara febra.
La 6:00 a inceput foiala, a venit asistenta sa faca injectii catorva copilasi din salon, apoi pe la 7:00 a venit cu curatenia ...
Oricum, de la 6:00 nu a mai fost chip sa doarma si nu mai vroia nici in salon, am stat mai mult pe culoar si se tot uita pe geam sa vina tati sa "pelce acasa la casa lui".
Pe la 8:00 a aparut o doctorita tanara impreuna cu asistenta, m-a descusut pe toate partile sa ii faca fisa, printre care un element foarte important pentru starea lui de sanatate era si faptul ca stau la bloc, la apartament, la 4 camere, 4 persoane , Dumnezeu stie care era relevanta, pe Andrei il apucasera nervii si nu mai avea stare, apoi cica sa il linistesc ca vrea sa il si consulte. Eu ii zic lui Andrei sa stea cuminte ca il consulta si apoi ne da drumul acasa, iar el mititelul ii zice doctoritei, "dna doctor, daca stau cuminte la control pot sa pelc pe urma la casa mea?" si ea cica "da, daca stai cuminte". A fost extrem de cuminte, l-a ascultat la plamani, l-a palpat la burtica si s-a uitat si in gurita lui si acum cica trebuie sa asteptam sa vina dl doctor.
Dl doctor a aparut si dansul, l-a controlat si cica are rosu in gat si sa ii facem ampicilina injectabil la 6 ore parca si sa stam pana luni sa ii facem toate investigatiile.
Cand am auzit, am luat-o razna si m-am dus la dr sa ii spun ca in conditiile astea eu ma externez pe propria raspundere, ca nu vreau sa vin cu copilul sanatos si sa plec cu el bolnav, si ca de ce trebuie sa stau pana luni pentru investigatii daca chiar e ceva critic si urgent si trebuie urmarit indeaproape. Cica sa vb cu dl dr. L-am sunat pe Tzepii sa vina sa ma ia, mama ajunsese intre timp si ea si l-a luat pe Andrei in brate sa il mai linisteasca, cand tocmai a reusit sa il adoarma cica sa merg sa ii ia sange. Asta dupa ce m-am dus eu iar plina de nervi sa intreb cum il cheama pe doctor si ce analize mi-a recomandat de nu se pot face azi. Asistenta cica aveti analize de sange, nu le-ati facut? ZIc "nu". Sumar urina - zic nu, si ca sa fiu mai explicita, am venit "bou" si plec "vaca", scuzati expresia, chiar asa i-am zis, pentru ca de cand am sosit in afara "controlului " de la internare nimeni nu m-a intrebat de sanatate si nu a mai venit sa se uite la el. Mai aveam trecut acolo si examen fund de ochi, ORL, electroencefalograma, ekg, etc.
Am mers sa ii ia si sange, alte urlete, alta distractie. Intre timp a sosit si Tzepii si a vorbit cu dl dr, care a zis ca de ce vreau sa plec, ca trebuie urmarit, bla-bla-bla. I-am zis ca am venit cu un copil sanatos, doar cu o febra nedepistata de la ce, si cu convulsii si nu vreau sa plec cu vreo gripa, rinita, laringita sau doamne fereste mai rau, ca Andrei nu tuseste, nu ii curge nasul, mananca, e vioi, e Ok si daca il mai tin acolo il imbolnavesc sigur. Dansul s-a oferit sa ne caute o rezerva sa ne mutam acolo, a fost foarte amabil, numai ca rezerva arata jalnic, era de fapt la sectia de izolare si Andrei urla deja incontrolabil ca vrea acasa, asa ca am decis sa ne externam pe propria raspundere.
Am sosit cu el acasa, si avea 38. I-am dat imediat nurofen si i-am pus un diazepam desitin, apoi l-am urmarit si si-a revenit. De atunci i-am dat antitermic la 4 ore, chiar daca nu avea febra deloc, ca sa nu apuce sa mai urce in 38.
La 22:00 am inceput sa ii dau si Sumetrolim, care e bun si in caz de rosu in gat si in caz de enterocolita (desi eu enterocolita sau enteroviroza suspectez.
Intre timp, eu nu am mancat si nu am dormit de 2 zile, degetul de care m-a muscat in timpul convulsiilor s-a infectat urat rau de tot, cred ca o sa imi cada si unghia, si am intrebat la farmacie ce pot face, ca nu am timp sa ajung la un medic, mi-a zis sa dau cu un unguent pe baza de tataneasa, sunatoare, galbenele si nu mai stiu ce, ca si cicatrizant, si sa iau oxacilina, 1 pastila la 6 ore ca deja e infectie urata acolo. Tot degetul mare e umflat, rosu, frige si imi zvacneste toata mana, iar la baza unghiei, de unde m-a prins cu coltii, arata horror.
A stat soacra mea cu noi pana pe la 19:00 si de la 19:00 a venit mama. Din fericire Alice nu a mai facut febra decat usor de tot, pana in 38, si i-am dat un antitermic numai la 8 ore.
Sunt la pamant rau de tot si nu inteleg ce naiba ne-a lovit si mai ales cum, de la ce, asa dintr-o data, fara niciun fel de altfel de simptome in afara febrei mari si a unui scaun mai moale si foarte urat mirositor (nu are diaree si nici multe scaune pe zi, 1-2-maxim 3 scaune, ca de obicei).
Cam asta a fost cu convulsiile. Luni mergem la investigatii si de acum si pana pe la 6 ani nu mai are voie sa sara febra de 38 ca pot aparea iar convulsiile. |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Uffff mai Adriana prin cite ai trecut ...uite in astfel de momente imi este rusine ca lucrez intr-un domeniu sanitar care lasa foarte mult de dorit. Sper sa se gaseasca cauza febrei si sa fiti cu totii bine , va doresc multa sanatate. |
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17851
| Multumim, sper sa fie OK, acum pare bine, pare ca nu a uitat nimic, ca vede, aude, merge, canta, danseaza, spune poezii si cantecele, recunoaste culorile, persoanele, ba chiar mai stie si toate cuvintele pe care le stia in engleza.
Trebuie sa fie OK.
Oricum, nu ii doresc nimanui sa treaca prin ce am trecut noi si sa iti vezi copilul ca si mort in brate.
Aveti grija mamici sa nu lasati sa treaca febra de 38 de grade ! E mai bine sa preveniti decat sa va treziti cu convulsii. Eu nu am reusit sa o tin sub control |
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Adriana, multa sanatate lui Andrei! Chiar horror, m-am speriat rau de tot numai citind... |